SDA-All about

black

#43451 Re: SDA-All about

Post by black »

Historijska regija Kivancel u Škotskoj zasigurno se ubraja među najveće atrakcije u Velikoj Britaniji. Naime, prema britanskim zakonima, svaki vlasnih zemljišta u ovoj regiji postaje vlasnik i titule lorda ili lady, što je bio povod za dosjetljive poslovne ljude da razviju biznis prodaje zemljišta i vrijednih certifikata. Tako je kupovina placa u ovoj regiji, uz kupovinu zemljšta na Mjesecu, Karibima i stadionu Manchester Uniteda "Old Trafordu", postala najekskluzivniji poklon dragim ljudima u cijelom svijetu.

U razgovoru sa novinarom agencije Anadolija, Turčin Firat Kurtoglu je kazao da je u potrazi za idejom o originalnom poklonu svojoj voljenoj, otkrio da britanske firme nude certifikate lorda i lady kupcima zemljišta u škotskom Kivancelu. Stupio je u kontakt sa jednom od tih kompanija i postao njihov distriburter za Tursku.

„Ovim poslom se bavim od marta 2012. Do sada je više od 5.000 Turaka postalo nosiocem prestižne titule lorda ili lady. Kompanija zakoju radim otkupila je više od 50 dunuma zemljišta i prodaje parcele površine po jedan kvadratni metar, a kupci automatski postaju i vlasnici titule. Bivši fudbaler Fenerbahcea Alex De Souza i brojni umjetnici i javne ličnosti iz Turske su postali nosioci titula lorda i lady u Velikoj Britaniji“, rekao je Kurtoglu.

Ističući da kupovinom zemljišta u Kivancelu vlasnik automatski postaje lord, Kurtoglu je kazao da vlasnik dobije zemljišni izvadak i kartu svog placa i validan certifikat da je nosilac lordovske titule koja mu donosi niz pogodnosti, kao što su povlašten položaj u britanskim hotelima i institucijama i vizne olakšice u cijeloj Evropskoj uniji.

„Kupovina zemljišta je ograničena i svaki mjesec se prodaje po 500 parcela. Parcela od jednog kvadrata košta 250 turskih lira, a kupci u roku od tri dana dobiju svoj zemljišni izvadak i titulu lorda ili lady koja je priznata u cijelom svijetu. Ovo je zaista nesvakidašnja ideja za poklon voljenim osobama“, kazao je Kurtoglu.
A company, calling itself Lord Titles, needs to be singled out for particular attention, they used to sell Lordships for an imaginary Manor of Chelmswood in Nottinghamshire, but when the Nottingham Evening Post discovered that it was a scam, it miraculously moved to the Lake District and was renamed Hougun Manor instead; there is a genuine manor of that name in Cumbria but there is no proof that they own it or even that it refers to the same manor, it is more likely that they have merely registered it as a trademark. However, even if it were genuine, there can be only one Lordship of the Manor, it cannot be subdivided, and secondly it still wouldn’t make you a Lord.
http://www.faketitles.com/index.html

How to lord it over your friends for only £29.99
https://www.telegraph.co.uk/news/uknews ... 29.99.html
But did the paperwork mean anything at all? Apparently not.

I asked Robert Smith, chairman of the Manorial Society, which auctions authentic titles, what he thought of my purchase. 'What you have bought is just a fancy piece of paper - nothing but a change of name that you could have done with a solicitor for just £25,' he said. 'You are still Mr Walne and if you change your name in the way this paperwork suggests, you would be nothing other than Mr Lord T Walne.

'This is not the same as a Lordship of a Manor, enshrined in English law as incorporeal hereditament - property without body. You can call yourself whatever you want as long as you are not defrauding people through its use.'

I asked Charles Kidd, editor of Debrett's Peerage & Baronetage whether my new title merited a place in the prestigious book. Plain Mr Kidd said: 'Sorry, if you come to us with that sort of title there is only one place your details will be placed - and that is not in the book.

'The ''lordship'' you have purchased cannot be used on any legal document. You are actually tarnishing the name of an authentic title and putting it into disrepute.'
https://www.thisismoney.co.uk/money/cel ... th-it.html

vec 20ak godina se vrte ove price oko titule lorda :mrgreen: a ko zna mozda je Emir 'sreo' i 'Nigerijskog princa' :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#43452 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

"Potpuno sam zatečen, ali sretan", kazao nam je istaknuti bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je s nama podijelio neobično životno iskustvo. Naime, ovaj glumac tvrdi da je nedavno, potpuno neočekivano od jedne bh. porodice s adresom u Londonu "dobio počasnu titulu lorda".
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja Lorda i Khurchine :nevjerujem:

dajte nam Lorda za ministra :evil:
Styling

#43453 Re: SDA-All about

Post by Styling »

JoseMujica wrote: 31/01/2020 15:46
"Potpuno sam zatečen, ali sretan", kazao nam je istaknuti bh. glumac Emir Hadžihafizbegović koji je s nama podijelio neobično životno iskustvo. Naime, ovaj glumac tvrdi da je nedavno, potpuno neočekivano od jedne bh. porodice s adresom u Londonu "dobio počasnu titulu lorda".

Ovo se neko s njim zajebava.
JoseMujica

#43454 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Styling wrote: 31/01/2020 15:48
JoseMujica wrote: 31/01/2020 15:46

Ovo se neko s njim zajebava.
ma to je manje bitno jel ga neko loži kad se on ozbiljno primio :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kakav čoban #nemogudavjerujem
putokaz1

#43455 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Ova SDA je ko Ozna ima svoje ljude u svim strankama
JoseMujica

#43456 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

a od danas i u Domu Lordova :lol: :lol: :lol:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43457 Re: SDA-All about

Post by pici »

Image

Image
Image
pici

#43458 Re: SDA-All about

Post by pici »

Lord Emir Šprdnja s novim lordom u BiH ''Radi li se o fikcijskoj tituli tipa Lord Voldemort (onaj čije se ime ne spominje a dio je priča o čarobnjaku Harry Potteru), ili Lord Vader (rođen kao Anakin Skywalker u sagi Star Wars)'', stoji u pismu britanskom veleposlanstvu. Lifestyle / Poznati i slavni | 31. 01. 2020. u 15:51 Bljesak.info 1 Foto: Youtube / Screenchoot 0 Kopirati ''S obzirom na to da mi u Bosni i Hecegovini živimo izloženi raznim medijskim plasiranjima od strane partija i pojedinaca, koja su vrlo često neistinita i pravno neutemeljena, molim Vas da nam Vi, u ime Njezinog Veličanstva Kraljice Elizabeth II i u ime Vaše cijenjene države odgovorite na medijski objavu da je gospodin Emir Hadžihafizbegović postao Lord'', piše u pismu redatelj Ahmed Imamović povodom objave vijesti da je bh glumac postao lord. ''Vaša ekselencijo, molim vas da nam odgovorite koji je status Lordovske titule dodijeljen uvaženom gospodinu Emiru Hadžihafizbegoviću. Radi li se ovdje o tituli iza koje stoji neka titula Njezinog Veličanstva Elizabeth II i titule koja se odnosi na britansko plemstvo? Ili se radi o fikcijskoj tituli tipa Lord Voldemort (onaj čije se ime ne spominje a dio je priča o čarobnjaku Harry Potteru), ili Lord Vader (rođen kao Anakin Skywalker u sagi Star Wars)? Poštovani ambasadore, možda će vam se ovaj moj upit učiniti čudnim, ali bitno je da nam Vi date odgovor, jer mi ovdje predugo plačemo, pa želimo saznati da li je titula koju je dobio gospodin Hadžihafizbegović razlog za smijeh i veselje u BiH?'', navodi Imamović. S druge strane, pojedini mediji objavili su kako kako bi Hadžihafizbegović mogao doživjeti razočarenje. Naime, u Engleskoj se titula lorda može kupiti na internetu. Postoji čitav niz specijaliziranih web stranica koje prodaju titule lorda za nešto manje od 100 KM. Također, uz kupljenu titulu dobio je i simbolično vlasništvo nad posjedom, odnosno malim komadom zemljišta (obično manje od pola metra četvornog). Također, s tim posjedom nije ovlašten raditi bilo što. Inače, bilo tko se u Engleskoj može nazivati kako god želi. Tako vam u Engleskoj nitko neće zabraniti da se nazivate ''Gospodarom Svemira'', ako time ne pričinjavate štetu drugima. Također, legalno je takve titule i prodavati. - Pročitajte više na: https://www.bljesak.info/lifestyle/pozn ... bih/300288
Image
last mohicans

#43459 Re: SDA-All about

Post by last mohicans »

Styling wrote: 31/01/2020 12:43 Obzirom da je on veliki vjernik i Bosnjak, vjerujem da ce mu ova titula na ahiretu pomoci da zauzme bolju poziciju pred Sudnji dan.
:lol:
JoseMujica

#43460 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

sad kad ga Emćo pristavi oma mlada viče: Ohhh My Lord!

nema više da gusla po sata a ona ništa
pici

#43461 Re: SDA-All about

Post by pici »

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/14 ... eskoj.html

LORD, EMIR, MINISTAR, JEL TO NJEMU NEŠTO FALI: Kako je Emir Hadžihazbegović za nevjerovatnih 86 KM iznenada postao lord i veleposjednik u Engleskoj?!
i SB ga proziva, ovo je neki zestok unutrastranacki sukob :izet:

Image
agnostic_front

#43462 Re: SDA-All about

Post by agnostic_front »

Kao zabrinuti SDA glasac, moram priznati da bi bilo razocaravajuce ako nas lord ne bi bio ministar u Vladi KS. Mozda su se cetnici povukli trenutno, ali vrebaju i dalje.
Nespin

#43463 Re: SDA-All about

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 19:26, edited 1 time in total.
zubi

#43464 Re: SDA-All about

Post by zubi »

https://www.klix.ba/magazin/kultura/had ... /200131132

"Niko sretniji od mene. Uopće me ne interesuje koliko košta titula lorda. Hvala mojim dragim poštovaocima koji su me počastili ovom titulom i komadom zemlje u Engleskoj. Dobar je osjećaj nakon 'Zlatnog lava' u Veneciji, 'Andrej Tarkovski' u Rusiji...", nabrojao je glumac, dodavši: "Nakon svih nagrada, biti okićen titulom lorda. Volim vas i grlim dragi moji Englezi iz Bosne. Ko ne zna na orahu, ne zna ni na tovaru. Nikad vam ovo neću zaboraviti!".
MaksprotivMarksa

#43465 Re: SDA-All about

Post by MaksprotivMarksa »

Klasicni SDA odgovor, Campare opasno udaraju po unutarstranackim protivnicima, kadq boh se mirao kladiti ko ce pobijediti pare bih uvijek stavio na Hercegovce 😁
pici

#43466 Re: SDA-All about

Post by pici »

bOkir na nagovor sObije stavio hercegovce u zamrzivac radi koalicije sa sandzama fOhra... kupovinom sbb-a i df-a sjebo je mnogima racunice za ministre unutar svoje stranke...KS ce im izgleda glave doci :izet:
putokaz1

#43467 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

E ljudi po Forumu pišu da nam DF i SBB neće Prag preć
Ne brinite djeco moja Izmislit ćemo novi Df i Novi SBB 2018 ili bar 2020 :razz:
Novak20

#43468 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Slika i prilika sportskog djelovanja SDA.

https://vijesti.ba/clanak/477761/nova-s ... e-za-listu
Grad Mostar i Sportski savez grada srljaju iz skandala u skandal. Najnoviji se desio sinoć na dodjeli nagrada najuspješnijim sportistima i kolektivima u 2019.godini.

Naime, nagrade i poziva nije bilo za Lorensa Listu koji je u toj 2019.godini po 13. put odnio titulu najbolje mostarske "laste" na 453. skokovima sa Starog mosta. Time se izjednačio sa legendarnim Emirom Balićem po broju pobjeda u skokovima na glavu sa Starog mosta i ušao u historiju skokova i grada na Neretvi. Ali, ne i Gradske uprave i Sportskog saveza.
Mostarce na društvenim mrežama zbunjuje kako je čelnik Sportskog saveza Mostara inače predsjednik SDA u Nevesinju i kako može obavljati dvije duznosti u dva grada.
Drugi komentarišu da se radi Senadu Kevelju, novopečenom tajkunu i milioneru u firmi sa dva radnika, šampionu sumnjivo dobivenih tendera, zbog kojih je pod istragama istražnih organa.
sahara1428

#43469 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

pici wrote: 01/02/2020 21:02 bOkir na nagovor sObije stavio hercegovce u zamrzivac radi koalicije sa sandzama fOhra... kupovinom sbb-a i df-a sjebo je mnogima racunice za ministre unutar svoje stranke...KS ce im izgleda glave doci :izet:
ko se s Hercegovcima kačio ko FahrAA će proći, sad će to SAFF i Slobodna poćerati :-) :-) :-) :-) a jesu kokice spremne :D
pici

#43470 Re: SDA-All about

Post by pici »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/dvi ... /200201012

UBRANI MILIONI
|
Dvije godine akciza: Obećani nam autoputevi, a dobili smo kredite i pad nataliteta
ne pada mi na pamet da izvlacim izjave sdO begova i lordova :mrgreen: kada su obecavali puteve, kule, gradove... oni su ovim akcizama po nekim ekonomskim strucnjacima podigli 1% PDV-a... ja mislim i 3 % tako da nam je sa ovim akcizama PDV 20%... jebali su nas zeleni termiti za veke vijekova...
moon_walker_90

#43471 Re: SDA-All about

Post by moon_walker_90 »

pici wrote: 01/02/2020 21:23
https://www.klix.ba/biznis/privreda/dvi ... /200201012

UBRANI MILIONI
|
Dvije godine akciza: Obećani nam autoputevi, a dobili smo kredite i pad nataliteta
ne pada mi na pamet da izvlacim izjave sdO begova i lordova :mrgreen: kada su obecavali puteve, kule, gradove... oni su ovim akcizama po nekim ekonomskim strucnjacima podigli 1% PDV-a... ja mislim i 3 % tako da nam je sa ovim akcizama PDV 20%... jebali su nas zeleni termiti za veke vijekova...
Nicija nije do zore gorila, tako da nece ni njihova, a da je trebalo to uraditi ima barem 15 godina, to svakako.

Ali rijesiti cemo se zelenih svakako, ili preko izbora, ili cemo se svi iseliti/pomrijeti pa ce se sistem sam od sebe urusiti.
sahara1428

#43472 Re: SDA-All about

Post by sahara1428 »

.
Last edited by sahara1428 on 01/02/2020 23:22, edited 1 time in total.
putokaz1

#43473 Re: SDA-All about

Post by putokaz1 »

Sda će pomest sva Sela u BH
Neće biti ni Opozicije ali ni stanovnika
jefff

#43474 Re: SDA-All about

Post by jefff »

jel to Zvizda kritizira svoje?
tvojkomsija

#43475 Re: SDA-All about

Post by tvojkomsija »

Zvizdicu pazi sta pricas, opustio si se u zadnje vrijeme.. intervju na N1 takodjer na granici dozvoljenog.

Neces valjda i ti dopustit da ti narod bude vazniji od stranke, znas da je to kaznjivo.
Post Reply