BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#68776 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Nije stvar kutije cigareta jer ne podiže samo Telekom cijene već je to trend u svemu u državi.

Ovaj porast je mizerija ako sagledamo realno i nije Telekom kriv što je privreda ove zemlje otišla u tri pizde materine i što plate ne rastu ali svakako da će Telekomovo poskupljenje bit još jedan u moru razloga za mnoge koji su još tu da bježe van.

Meni lično nije korektno dizanje cijene zato što sa UG nisu uspjeli dogovorit drukčije uslove (opet ponavlajm ja SportKluib nit sam tražio nit gledam) ali nije to toliko ni strašno.

Ono šta je meni više šupački je ovaj detaljan izvještaj o pozivima koji će nakačit korisnicima, ne znam koji je to qrac uopšte i ko je to tražio!?
azdralovic

#68777 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

Vidal89 wrote: 31/01/2020 13:15 Ako vam se tesko odreci u 30 dana jedne kutije cigara od 4,9KM onda ne znam :-)

Meni iskreno ne smeta ovo povecanje od 5 KM ako ce doci novi HD kanali i SK u redovnu ponudu

Nemam nista protiv :bih:
sta cemo mi sto ne pusimo ?
PlusSA

#68778 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

azdralovic wrote: 31/01/2020 13:26
Vidal89 wrote: 31/01/2020 13:15 Ako vam se tesko odreci u 30 dana jedne kutije cigara od 4,9KM onda ne znam :-)

Meni iskreno ne smeta ovo povecanje od 5 KM ako ce doci novi HD kanali i SK u redovnu ponudu

sta cemo mi sto ne pusimo ?
Manje zaštite kupovati i brzi biti na vađenju :skoljka: :kiss:
kakaljin

#68779 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

escobar__ wrote: 31/01/2020 13:26 Nije stvar kutije cigareta jer ne podiže samo Telekom cijene već je to trend u svemu u državi.

Ovaj porast je mizerija ako sagledamo realno i nije Telekom kriv što je privreda ove zemlje otišla u tri pizde materine i što plate ne rastu ali svakako da će Telekomovo poskupljenje bit još jedan u moru razloga za mnoge koji su još tu da bježe van.

Meni lično nije korektno dizanje cijene zato što sa UG nisu uspjeli dogovorit drukčije uslove (opet ponavlajm ja SportKluib nit sam tražio nit gledam) ali nije to toliko ni strašno.

Ono šta je meni više šupački je ovaj detaljan izvještaj o pozivima koji će nakačit korisnicima, ne znam koji je to qrac uopšte i ko je to tražio!?
Taj izvjesta se samo placa ko zeli postom da dolazi, dok na mail je i dalje besplatan, a i ko jos trazi detaljan izvjestaj postom. Ja sve dobijam na mail jer mi je lakse, a u ostalom ako ko zeli moze ga svakako besplatno preuzeti u poslovnici
sencobih

#68780 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote: 31/01/2020 13:26 Nije stvar kutije cigareta jer ne podiže samo Telekom cijene već je to trend u svemu u državi.

koliko sam skontao to je za one koji su imali mjesečnu uslugu dostavljanja onog listinga svih uspostavljenih poziva, i kome se to dostavljalo uz račun poštom. Na e mail je i dalje besplatno, ili da uzmeš na šalteru taj listing. Mislim da većina ljudi i nema tu uslugu dostavljanja listinga poštom.
Jedino ako ne zovu "detaljnim listingom" one dodatke što dođu uz račun
escobar__

#68781 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mislim da to što po defaultu dođe uz račun nije "Detaljni izvještaj". Detaljni je nešto drugo i mislim da to realno niko nema aktivirano. :D
sencobih

#68782 Re: BHTelecom All About

Post by sencobih »

escobar__ wrote: 31/01/2020 13:34 Mislim da to što po defaultu dođe uz račun nije "Detaljni izvještaj". Detaljni je nešto drugo i mislim da to realno niko nema aktivirano. :D
imale su nekad žene kad su proganjale muževe i obrnuto, sad je malo tehnika komunikacije uznapredovala
escobar__

#68783 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Nema za tim potrebe, sad ljubavnici kupe novi SIM i ćeraju se s kurvama. 8-)
azdralovic

#68784 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

escobar__ wrote: 31/01/2020 13:34 Mislim da to što po defaultu dođe uz račun nije "Detaljni izvještaj". Detaljni je nešto drugo i mislim da to realno niko nema aktivirano. :D
I ja mislim da to nije ono sto ide uz regularni racun... mi u firmi primamo taj detaljni listing, svaki broj pise otkad do kad je poziv, u koje vrijeme SMS, od kad do kad su koristeni podaci i koliko itd....
arnes_king

#68785 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Benq wrote: 31/01/2020 12:52 "Mjesečno dostavljanje Detaljnog izvještaja o ostvarenim pozivima/saobraćaju putem pošte će se realizirati uz mjesečnu naknadu od 3,90 KM za jedan telefonski broj."

https://bhtelecom.ba/vijest+M5176623640d.html
Svasta, hvala ti sto si postavio pa sam odmah zvao da mi ne salju :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#68786 Re: BHTelecom All About

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: 31/01/2020 13:42
Benq wrote: 31/01/2020 12:52 "Mjesečno dostavljanje Detaljnog izvještaja o ostvarenim pozivima/saobraćaju putem pošte će se realizirati uz mjesečnu naknadu od 3,90 KM za jedan telefonski broj."

Treba i napomenuti da ovo neće biti naplaćivano za dostavu na mail.
arnes_king

#68787 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 31/01/2020 13:44
arnes_king wrote: 31/01/2020 13:42

Treba i napomenuti da ovo neće biti naplaćivano za dostavu na mail.
Nisam nikada ni trazio nikakav izvjestaj, dobijam mjesecno one standardne izvjestaje ali ko ce njima znati. Bolje ovako i siguran sam da je to to. Ne treba mi detaljan izvjestaj ni na e-mail, ima sve u aplikaciji a i tamo ne koristim od kad koristim ove pakete s minutama....
Tomahawk11
Globalni moderator

#68788 Re: BHTelecom All About

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: 31/01/2020 13:46
Nisam nikada ni trazio nikakav izvjestaj, dobijam mjesecno one standardne izvjestaje ali ko ce njima znati. Bolje ovako i siguran sam da je to to. Ne treba mi detaljan izvjestaj ni na e-mail, ima sve u aplikaciji a i tamo ne koristim od kad koristim ove pakete s minutama....
I ja sam refleksno krenuo da zovem kad sam vidio, međutim pročitah da nema veze ko na mail dobija.
channel10

#68789 Re: BHTelecom All About

Post by channel10 »

Hajde neka neko javi ovdje, a ko radi u BHT, da li pretplatnici mobilnih paketa moraju sad ici na salter da bi odjavili ovu uslugu detaljnog izvjestaja (ako je to ono sto dodje uz racun)?

Isto pitanje za pretplatnike moja tv paketa?

Malo buni sljedece:

Mjesečni detaljni izvještaj se dostavlja u kontinuitetu dok korisnik ne podnese zahtjev za deaktivaciju usluge.

Ukoliko ne želite od 1.3.2020. plaćati navedeni iznos naknade, potrebno je da dodatnu uslugu Detaljni izvještaj o pozivima/saobraćaju putem pošte odjavite.

Pa onda dole ispod tabela:

Napomena:

a) Za redovno, mjesečno dostavljanje detaljnog izvještaja o pozivima i drugom ostvarenom saobraćaju za prethodni obračunski period potrebno je da pretplatnik podnese zahtjev za aktivaciju usluge.

b) Mjesečni izvještaj se dostavlja u kontinuitetu sve dok korisnik ne podnese zahtjev za deaktivaciju usluge.

Malo je reci da su zbunili ljude...
Mirzareli

#68790 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

Ne znam sta se raja uopste cudi od kako su ubaceni SK,N1 i ostali kanali znalo si da ce doci do poskupljenja.I Upravo je poskupilo onoliko koliko trazi Unted Media za svoje kanale 4-5 KM po korisniku.A uskoro dolaze novi HD i Cinestar kanali,cak sta vise šuška se o povratku na MOJU TV kanala iz Viasat produkcije.Ni meni nije drago sto je poskupilo kao i svim korisnicima to je logicno.Eto svako ima pravo da prekine ugovor bez penala sto je posteno od strane BHT.I pored poskupljenju BH Telecom opet nudi najjeftinije usluge,eto izracunajte cijenu i kvalitet usluge sa drugim CATV operaterima vices da je BHT opet najpovoljniji.Ne racunajuci uvijek stalne akcije,popuste i razne pogodnosti. :bih:
Last edited by Mirzareli on 31/01/2020 14:08, edited 1 time in total.
orbita12

#68791 Re: BHTelecom All About

Post by orbita12 »

Čekaj , ako danas aktiviram ovaj flix ili kako se već zove , onda je ta usluga besplatna 6 mjeseci . Bojim se ako ga aktiviram danas da mi ne uracunaju to u račun za januar.
Može li objašnjenje
nemezis

#68792 Re: BHTelecom All About

Post by nemezis »

Ja ne pušim.
pepeljara

#68793 Re: BHTelecom All About

Post by pepeljara »

Mirzareli wrote: 31/01/2020 13:49 ....,eto izracunajte cijenu i kvalitet usluge sa drugim CATV operaterima vices da je BHT opet najpovoljniji.Ne racunajuci uvijek stalne akcije,popuste i razne pogodnosti. :bih:

Jel se zezas ?

Totalno neozbiljan kabel operater koji nema u ponudi cestitog HD kanala.
Kad budu imali 30 HD kanala razlciitog sadrzaja mozemo pricat. Trenutno im je hit HAYAT = SDA produkcija :)
tutku

#68794 Re: BHTelecom All About

Post by tutku »

Mirzareli wrote: 31/01/2020 13:49 Ne znam sta se raja uopste cudi od kako su ubaceni SK,N1 i ostali kanali znalo si da ce doci do poskupljenja.I Upravo je poskupilo onoliko koliko trazi Unted Media za svoje kanale 4-5 KM po korisniku.A uskoro dolaze novi HD i Cinestar kanali,cak sta vise šuška se o povratku na MOJU TV kanala iz Viasat produkcije.Ni meni nije drago sto je poskupilo kao i svim korisnicima to je logicno.Eto svako ima pravo da prekine ugovor bez penala sto je posteno od strane BHT.I pored poskupljenju BH Telecom opet nudi najjeftinije usluge,eto izracunajte cijenu i kvalitet usluge sa drugim CATV operaterima vices da je BHT opet najpovoljniji.Ne racunajuci uvijek stalne akcije,popuste i razne pogodnosti. :bih:
ovo nije ostavljeno na dispoziciji operatorima, kada god podignu cijene, korisnik moze raskinuti ugovor bez posljedica.
_Reds_

#68795 Re: BHTelecom All About

Post by _Reds_ »

channel10 wrote: 31/01/2020 13:48 Hajde neka neko javi ovdje, a ko radi u BHT, da li pretplatnici mobilnih paketa moraju sad ici na salter da bi odjavili ovu uslugu detaljnog izvjestaja (ako je to ono sto dodje uz racun)?

Isto pitanje za pretplatnike moja tv paketa?

Malo buni sljedece:

Mjesečni detaljni izvještaj se dostavlja u kontinuitetu dok korisnik ne podnese zahtjev za deaktivaciju usluge.

Ukoliko ne želite od 1.3.2020. plaćati navedeni iznos naknade, potrebno je da dodatnu uslugu Detaljni izvještaj o pozivima/saobraćaju putem pošte odjavite.

Pa onda dole ispod tabela:

Napomena:

a) Za redovno, mjesečno dostavljanje detaljnog izvještaja o pozivima i drugom ostvarenom saobraćaju za prethodni obračunski period potrebno je da pretplatnik podnese zahtjev za aktivaciju usluge.

b) Mjesečni izvještaj se dostavlja u kontinuitetu sve dok korisnik ne podnese zahtjev za deaktivaciju usluge.

Malo je reci da su zbunili ljude...
Ovdje se ne radi o izvjejima onim kratkim što dobiješ uz račun, gdje piše koliko si minuta razgovarao ukupno sa nekim brojevom. To je i dalje besplatno.

Ovodje se radi o isključivo detaljnom listingu, na kojem se vidi tačni pozivi u koliko sati , na koji broj, koliko sekundi, i to za slanje poštom.
navedeni

#68796 Re: BHTelecom All About

Post by navedeni »

Mirzareli wrote: 31/01/2020 13:49 Ne znam sta se raja uopste cudi od kako su ubaceni SK,N1 i ostali kanali znalo si da ce doci do poskupljenja.I Upravo je poskupilo onoliko koliko trazi Unted Media za svoje kanale 4-5 KM po korisniku.A uskoro dolaze novi HD i Cinestar kanali,cak sta vise šuška se o povratku na MOJU TV kanala iz Viasat produkcije.Ni meni nije drago sto je poskupilo kao i svim korisnicima to je logicno.Eto svako ima pravo da prekine ugovor bez penala sto je posteno od strane BHT.I pored poskupljenju BH Telecom opet nudi najjeftinije usluge,eto izracunajte cijenu i kvalitet usluge sa drugim CATV operaterima vices da je BHT opet najpovoljniji.Ne racunajuci uvijek stalne akcije,popuste i razne pogodnosti. :bih:
Tako je, opet su najpristupačniji i nude odličan izbor sad
Mirzareli

#68797 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

pepeljara wrote: 31/01/2020 14:07
Mirzareli wrote: 31/01/2020 13:49 ....,eto izracunajte cijenu i kvalitet usluge sa drugim CATV operaterima vices da je BHT opet najpovoljniji.Ne racunajuci uvijek stalne akcije,popuste i razne pogodnosti. :bih:

Jel se zezas ?

Totalno neozbiljan kabel operater koji nema u ponudi cestitog HD kanala.
Kad budu imali 30 HD kanala razlciitog sadrzaja mozemo pricat. Trenutno im je hit HAYAT = SDA produkcija :)
Eto bit ce ti od marta hejbet HD kanala,jest da to meni nesto posebno ne znaci.. :)
Abate Fetel

#68798 Re: BHTelecom All About

Post by Abate Fetel »

Mirzareli wrote: 31/01/2020 14:23
Eto bit ce ti od marta hejbet HD kanala,jest da to meni nesto posebno ne znaci.. :)

Ti dobavljaš kanale ili, radiš u staračkom domu?
Mirzareli

#68799 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

tutku wrote: 31/01/2020 14:09
ovo nije ostavljeno na dispoziciji operatorima, kada god podignu cijene, korisnik moze raskinuti ugovor bez posljedica.
Kako god,eto nek skonta raja sta je pristupacnije. Ja u svom haustoru nemam plaho izbora Imam pravo izabirati Telemach ili MOJU TV koji god paket izaberem Telemach je opet nedovojbeno skuplji. Total dize cijene usluga od 1 marta,uskoro ce iscekuje isto i na Telemachu pa eto ko voli nek izvoli.
Mirzareli

#68800 Re: BHTelecom All About

Post by Mirzareli »

navedeni wrote: 31/01/2020 14:19
Tako je, opet su najpristupačniji i nude odličan izbor sad
Jedno je sigurno nije se rodio koje narodu ugodio. :-D
Locked