Nadam seNespin wrote: ↑31/01/2020 11:09Zajebava se ba čovjek, nema teorecke šanse da je ozbiljan, nemoguće...Milenkov buraz wrote: ↑31/01/2020 11:05Nije tebi dobro nikako ali upravo zbog takvih danas smo u govnima u kojim jesmo. ha ja, šta ima veze malo šmrkne, inače je dobar k'o hljeb, obavlja i 5 namaza kažu, baš kako bi jedan vjernik trebao da bude. A šta ima veze ako lapi i na tenderu, dobar je otac i muž, još bolji je vijernik i član partije, lojalan i nikad ne laže, malo nekad privtno uzme na asfaltu i tenderu ali baš primejran građanin. Tako odprilike ide percepcija takvih i onda se pitamo zašto smo u krucu kao društvo.duh_sa_sjekirom wrote: ↑31/01/2020 10:45 Ako je navodno šmrkanje kokaina (premda još uvijek nije dokazano) jedina stvar koja se može prigovoriti Pecikozi onda on nema razloga za brigu. Uostalom, to je njegova privatna stvar.
Ono što je bitno jeste da se radi o kvalitetnom muzičkom tekstopiscu kojeg poznaje cijeli grad a velika većina muzičara želi ostvariti saradnju s njim. Pored toga, redovno prisustvuje sjednicama Skupštine, aktivno učestvuje u njenom radu, prati projekte, daje primjedbe, prijedloge i sugestije itd. Upravo onako kako i treba da radi jedan kvalitetan zastupnik-u interesu naroda i građana koji su ga i izabrali.![]()
![]()
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
Milenkov buraz
#7201 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- Thorgerson
#7202 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
NIP ce 2022 klepiti izbore samo tako. Konakovica ne simpatisem nesto previse, ali za ovaj rat protiv SDA mu se mora odati pocast
Jos ako se uzme u obzir da su tek krenuli, a vec imaju 6 pozicija u kantonu, plus Konakovic i dalje moze biti glasan i bice sigurno jer SDA ce praviti samo takve greske, da ce ih ovi moci meziti dnevno.
Forto i ekipa bi bili super da je ovo Oslo, Beč ili Helsinki. Ali, nažalost nije. Ovdje ne žive norveženi, niti finci. Jebiga.
- dječak sa šibicama
#7203 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kifla je 100% namazan, jos uvijek nista ne znamo o njegovoj ulozi u rasturanju skenderije i KK Bosna (ili znamo?) ali od politicara i ne mogu ocekivati postenje, svi su oni lopuze... medjutim, eto ova vlada bar neki ministri, pokazali su da se i moze nesto konkretno uraditi.
Meni dovoljno, realno vise ne mozemo ni ocekivati. Sada opet slijedi dvije iopo godine notornog kriminala i dodatnog unistavanja uslova zivota gradjana u kotlini. Osim podobnih uhljeba, "privatnika", "biznismena" naravno. Njima ce biti jos bolje.
Meni dovoljno, realno vise ne mozemo ni ocekivati. Sada opet slijedi dvije iopo godine notornog kriminala i dodatnog unistavanja uslova zivota gradjana u kotlini. Osim podobnih uhljeba, "privatnika", "biznismena" naravno. Njima ce biti jos bolje.
- Banksy
#7204 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Da, nije slagao i iznevjerio svoje biračko tijelo, a to je, za milje iz kojeg je potekao - ma i za sve, ako ćemo pravo - baš veliko i neočekivano. Desnica je dobila lidera, eh, da je još ljevici jedan takav.Thorgerson wrote: ↑31/01/2020 13:14NIP ce 2022 klepiti izbore samo tako. Konakovica ne simpatisem nesto previse, ali za ovaj rat protiv SDA mu se mora odati pocastDa pravis politicara za nase uslove, ne bi ga bolje od njega napravio.
Jos ako se uzme u obzir da su tek krenuli, a vec imaju 6 pozicija u kantonu, plus Konakovic i dalje moze biti glasan i bice sigurno jer SDA ce praviti samo takve greske, da ce ih ovi moci meziti dnevno.
Forto i ekipa bi bili super da je ovo Oslo, Beč ili Helsinki. Ali, nažalost nije. Ovdje ne žive norveženi, niti finci. Jebiga.
Forto i ekipa su bili ok, ali ništa od njih ne bi bilo da Kifla nije povukao. Kao vagoni su ok, ali lokomotiva ne mogu biti, zasad. Valjalo bi da i oni, kao i SDP, prečešljaju još jednom članstvo, pojačaju kadrove novim licima, daju malo goriva u mašinu, za oktobar koji nije daleko.
Kratko je trajalo, ali je bilo dovoljno dugo i puno sadržaja da se javnosti i biračima pokaže da može poštenije, drugačije i bolje. Uz stabilnu i složnu ekipu, dobar koncept i dobru kampanju, vidjećemo jesenas koliko se ova protekla godina isplatila, koliko je bila vrijedna i najvažnije, koliko nas je na ovoj strani, zaista.
- undefined007
#7205 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da će dobro SDA paziti na (svoj) kriminal naredne dvije godine imajući u vidu opasnost od dolaska NiP-a i Dine na čelo vlade na izborima 2022 godine. Valjda su dobro upoznati sa opasnostima gubitka izbora ali i sa time da će im ovaj sve dokumentovati i napakovati što bude imalo veze sa kriminalom. S druge strane opet me ne bi čudilo da ispadnu obični diletanti koji ne vide dalje od nosa. 
- I naravno Dzej
#7206 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
https://faktor.ba/vijest/elvis-vreto-za ... anke/68539
Ko ga zna iz OV Ilidža, čovjek je uvijek bio SDA ruka i glasao za budžet.I dan danas vjerujem u teoriju da na lokalu postoje ljudi iz drugih stranaka koji su ustvari SDA-ovci,konkretno na Ilidži Smilja i Vreto.Nije mi jasno kako u njihovim matičnim strankama to nikada nisu vidjeli, ili jesu ali su se iz nekog razloga pravili ludi.
Ko ga zna iz OV Ilidža, čovjek je uvijek bio SDA ruka i glasao za budžet.I dan danas vjerujem u teoriju da na lokalu postoje ljudi iz drugih stranaka koji su ustvari SDA-ovci,konkretno na Ilidži Smilja i Vreto.Nije mi jasno kako u njihovim matičnim strankama to nikada nisu vidjeli, ili jesu ali su se iz nekog razloga pravili ludi.
- Styling
#7207 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Do sada su bili previse ufurani u svoju nedodirljivost pa su mislili mogu kako hoce. Nema u Kantonu SNSD-a i HDZ-a da moraju polagati racune, kad ono, vidi vraga, eto ga, Cetvorka. Mozda se dozovu pa budu manje krali u naredne 3 godine.undefined007 wrote: ↑31/01/2020 13:48 Mislim da će dobro SDA paziti na (svoj) kriminal naredne dvije godine imajući u vidu opasnost od dolaska NiP-a i Dine na čelo vlade na izborima 2022 godine. Valjda su dobro upoznati sa opasnostima gubitka izbora ali i sa time da će im ovaj sve dokumentovati i napakovati što bude imalo veze sa kriminalom. S druge strane opet me ne bi čudilo da ispadnu obični diletanti koji ne vide dalje od nosa.![]()
-
jefff
#7208 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
rasulo, ne kontroliraju ni sami sebe a nekamoli vlastI naravno Dzej wrote: ↑31/01/2020 13:52 https://faktor.ba/vijest/elvis-vreto-za ... anke/68539
-
statixx
#7209 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Uvijek mi je smrdilo ono "opravdano odsutni", koji ljigavci.
- cyprus
#7210 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
edit: prećerah, ne priliči mi...
Last edited by cyprus on 31/01/2020 14:09, edited 1 time in total.
-
made_in_sarajevo
#7211 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Eno celik.na faktoru drzi predavanje da ce sve vise preci na njihovu stranu pogotovo kad pokazu svoj program.
Znao sam da ce nas sda spasiti
Znao sam da ce nas sda spasiti
- Bosanski_kralj
#7212 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nema od toga ništa. SDA će sad još jači i brutalnije raditi neke stvari, a sve sa ciljem konačnog sloma jake opozicije na prostorima gdje SDA uzima najveći broj glasova.undefined007 wrote: ↑31/01/2020 13:48 Mislim da će dobro SDA paziti na (svoj) kriminal naredne dvije godine imajući u vidu opasnost od dolaska NiP-a i Dine na čelo vlade na izborima 2022 godine. Valjda su dobro upoznati sa opasnostima gubitka izbora ali i sa time da će im ovaj sve dokumentovati i napakovati što bude imalo veze sa kriminalom. S druge strane opet me ne bi čudilo da ispadnu obični diletanti koji ne vide dalje od nosa.![]()
Od 2022 ćemo znati konačno na čemu smo. Ili ćemo dobiti jaku SDA bez opozcije kao što je to slučaj sa SNSD-om i HDZ-om, ili ćemo krenuti ka promjenama koje će se sa prostora gdje su Bošnjaci većina početi širiti i na ostale djelove BiH.
- Opetja033
#7213 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam govorio o ovome još od izbora, pa i neki dan spominjao.
Pri pomenu preletača netom nakon izbora uvijek se gledamo prema NiP-u.
Neki dan sumnje u Okerića i Mekića, što je smiješno.
Sa dva zastupnika u federalnom parlamentu i šest zastupnika u Skupštini KS - NiP neokrznut ulazi u izbornu godinu. Niko ni mm nije ustuknuo u odnosu na kampanju.
Ako tome dodamo još desetine općinskih vijećnika koji su pristupili NiP-u od izbora do danas - mora se priznati da je impozantan podatak.
Od stranke koja je neupućenima bila glavna sumnja po pitanju preletaca do činjenice da jedino tu nije bilo nijednog istupanja.
Ta činjenica je itekakav kredibilitet u očima građana.
- madner
#7214 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tacno, samo Dinu su napustili kod prvog glasanja ljudi na koje je racunao. Ova ekipa koja je tu je vec prosla jedno iskusenje.Opetja033 wrote: ↑31/01/2020 15:12Ja sam govorio o ovome još od izbora, pa i neki dan spominjao.
Sa dva zastupnika u federalnom parlamentu i šest zastupnika u Skupštini KS - NiP neokrznut ulazi u izbornu godinu. Niko ni mm nije ustuknuo u odnosu na kampanju.
Ako tome dodamo još desetine općinskih vijećnika koji su pristupili NiP-u od izbora do danas - mora se priznati da je impozantan podatak.
Od stranke koja je neupućenima bila glavna sumnja po pitanju preletaca do činjenice da jedino tu nije bilo nijednog istupanja.
Celik je bas zato izabran da rusi, to je podsjetnik.
Ovi izlasci iz NS su drugaciji od drugih preletaca. Cudicka je problem za koje nemaju rjesenje.
-
The 51st State
#7215 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ima ali je vulgarno reci kojemadner wrote: ↑31/01/2020 15:20Tacno, samo Dinu su napustili kod prvog glasanja ljudi na koje je racunao. Ova ekipa koja je tu je vec prosla jedno iskusenje.Opetja033 wrote: ↑31/01/2020 15:12Ja sam govorio o ovome još od izbora, pa i neki dan spominjao.
Ovi izlasci iz NS su drugaciji od drugih preletaca. Cudicka je problem za koje nemaju rjesenje.
- Opetja033
#7216 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
To je upravo ono o čemu sam ja govorio svo vrijeme a malo ko je obracao pažnju.madner wrote: ↑31/01/2020 15:20Tacno, samo Dinu su napustili kod prvog glasanja ljudi na koje je racunao. Ova ekipa koja je tu je vec prosla jedno iskusenje.Opetja033 wrote: ↑31/01/2020 15:12Ja sam govorio o ovome još od izbora, pa i neki dan spominjao.
Mogli su ga prodati u startu, kada je situacija bila mnogi zajebanija i kada je osnivanje nove stranke bilo ogroman rizik poredeci sa komfornoscu koju su mogli imati u SDA.
Ostali: Vedran i Danijela su provjereni, znalo se da neće izdati i da su lojalni i Dini i stranci.
O Arijani i njenom slučaju ne treba trošiti rijeci.
Na federalnom nivou imas Muzura za kojeg isto tako ne trebaš trošiti rijeci i dr. Aksamiju koji je iz DF-a preko nezavisnih prešao u NiP.
Fokus je uglavnom na ljudima koji su iz SDA prešli u NiP. Gubi se iz vida cinjenica da je nemali broj DF kadra maltene odmah po osnivanju stranke prisao Dini. Ni među njima niko nije napustio stranku.
I ovo oko NS se slažem.
- Hajlac
#7217 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Dobro ja rekoh...ultima_palabra wrote: ↑29/01/2020 19:43Nema to veze, bitno je da 18 bilo za... da su svi poslanici cetvorke bili prisutni, ili da su svi izasli iz sale, ne mijenja stvar.
Vreto vidio da sefovi principijelno ne popustaju u borbi protiv SDA mafije i, kao i uhljebas Damir-opravdano-odsutan-Marjanovic, zbrisase u "ruke za iznajmljivanje po potrebi" odnosno "nezavisne"
Bice JAKO interesantno upratiti kako ce Vreto i Damir (ne)glasati kad bude u narednom periodu ova nova frankenstajn "vlada" stavljala na Skupstinu neke kontroverzne odluke!
Elvis Vreto napustio Našu stranku i pridružio se samostalnim zastupnicima u Skupštini KS
https://www.klix.ba/vijesti/bih/elvis-v ... /200131086
Last edited by Hajlac on 31/01/2020 15:55, edited 4 times in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7219 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
sve je na prodaju i ove usne i ove ruke
-
chombe trajla be
#7220 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Može jedan Zvonko Marić, on je najjeftinija opcija. Ovi ostali traže svašta, od bijelog, pa do sudskih problema. A našem Zvonki samo ponudite ideju za neko novo lijepo ime i eto ga. Možda Vukašin Marić, kako vam se sviđa?
-
chombe trajla be
-
putokaz1
#7222 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Čitam Klix i Non Stop Piše
SDA će izgubiti
NIP je pozitivan
Nemojte Vjerovat u bajke
Niti će SDA izgubiti(bar ne Globalno) niti je NIP idealan
SDA će izgubiti
NIP je pozitivan
Nemojte Vjerovat u bajke
Niti će SDA izgubiti(bar ne Globalno) niti je NIP idealan
- _Reds_
#7223 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ko je naredni za istupanje iz NS ?
Nejra? Sad kad joj sestru otpuste nakon godinu, i ona istupa.
Nejra? Sad kad joj sestru otpuste nakon godinu, i ona istupa.
-
putokaz1
#7224 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Da Nejra
Krenuo je odlazak,redom...
Krenuo je odlazak,redom...
- _Reds_