Meni nije puno. Cc 100 km za januar, a nije svaki mjesec januar. A i da jest nek je 600 km sezona meni smijesno za kucu. Za konvektore dolazilo 300-400 km. Racunao sam sa ocem on oko 1000 km ogrjeva potrosi...NecuVise wrote: ↑30/01/2020 21:15Je li tih 100 KM računaš samo klimu ili ukupno? Kakva ti je izolacija? Puno mi to zvuči. Roditelji griju tako neku kvadraturu i dosta manje im je dolazilo. Ja grijem također sličnu kvadraturu ali još uvijek čekam prvi račun.Ermin ZM wrote: ↑30/01/2020 20:40Gree Lomo Regular 12 ka.
GWH12QC-K6DNA1D/O oznaka vanjske.
1100 sa ugradnjom + 12km antivibracioni set.
Samo sve ih je teze naci, imaju noviji modeli, fairy msm da se zovu. Ja kad sam ovu trazio bas sam se na dosta mjesta javio, rasprodata bila cekali da im dodje. Meni je top za sad. Znaci oko 100 km bi bilo da je grijala cijeli mjesec(08.01) je stavio. 45 kvadrata kuce, u dnevnoj bude 26-25, u spavacoj 23-24. Za kupatilo(nije uracunato u 45 kvadrata) sam koristio grijalicu od 400 wati, pa sam.onda probao da odskrinem vrata bude dovoljno toplo, kad je jeftina struja upalim tu grijalicu, tj imam vremenski programer u uticnici. Stavio da se pali od 9-10 i 13-16 da malo dogrije.
To što govoriš za Fairy, i meni je majstor nudio Fairy za 999 što naravno nisam htio za tu cijenu. Neka Lomo Eco je bila 750 KM.
A ovo što spominjete za ventilator, pošto je kod mene unutrašnja u hodniku fan držim na max jer mi ne smeta, a kad ako Bog da dođe još jedna u dnevni boravak nju definitivno ne mislim držati na max. Pred spavanje stavim na low ili na quiet zavisi koliko sam umoran.
A izolacija solidna, mogla bi bolja al sta je tu je. 8 cm stiropor, osim na jednom manjem zidu gdje je samo 3, doce na proljece jos 5. Ja sam htio 10-15 cm kamene vune u skorije vrijeme al otac stavio vec 5 cm stiropora.
Stolarija starija drvena al u dobrom stanju, htio sam je mijenjat al ponestalo para, samo sam vrata zamijenio pa cu na ljeto ostalo.
A msm da je se mogla malo spustit potrosnja, al hbg zena ko kokos pa na 26 drzimo.
Javicu tacno kad dodje racun, ovo sam po onome mjeracu iz uticnice sracunao, po 16 feninga sam racunao kilovat.
Ja sam u Njemackoj trenutno, zena i mala ce bit jos citav februar pa vam javim kakvo je stanje za februar sa potrosnjom.