Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
hAZNADAR

#2626 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 30/01/2020 22:06 Samo su gurali stvari u malo negativniji kontekst, a po kojem su Bosanci - Mujo, Suljo i Fata (po imenima i defaultu muslimani) - glupaci.
Siptari su bili na istoj deredzi, uz razne priglupe konotacije, ali sustinski se iz svega izvlacilo da su "manje vrijedni" kao ljudi.
Jevreji nisu bili toliko zastupljeni, ali se sve svodilo na to da su cicije, implicirajuci time da su totalno razliciti i da se s njima ne treba ni druziti.
Crnogorci i lale su uvijek bili samo lijeni, sto i nije neka negativnost, ali to je svakako bilo samo za ublazavanje gornjih puno "tezih" stvari za ostale, ali uglavnom muslimane.

I sve ovo je trajalo dobrih 15-ak godina, sto nije bas kratak period, odnosno sasvim je dovoljan da se u narodu stvore odredjeni stereotipi.
Pa smo par godina pred rat cesto mogli cuti "viceve o glupim Bosancima".

Nakon rata se to malo okrenulo, jer bosanski humor je ipak poznat na ovom prostoru, pa su Bosanci "naprasno" opametnili, i poceli su se pojavljivati i vicevi o Srbima, Hrvatima, Slovencima. Logicno, vazda ih Bosanac zajebe u svemu, sto je zapravo cesto i realnost :D

P.S. Sad ce se svi ovi ovdje iz "drugog tabora" naci u cudu :D
Ovdje ima samo jedan tabor. Koji se pomaze u dobru i u zlu, u pameti i gluposti, u kulturi i nekulturi, pa i u cinizmu,..... a kacenje tog tabora samo na viceve koji su samo usput spomenuti i zanemarivanje bitnijih stvari isto pokazuje.

Mozete tako cinizmom doci i do 92-ge u Podrinju i Bosanskoj Krajini - pa na isti nacin nastaviti. Objasnite kroz taj svoj humor i cinizam glupom Bosnji da su srpski vojnici samo izvrsavali naredbe.

Mozemo to prebaciti i na historijski kontekst malo i sire. U Nimbeskom procesu nije bas upalila izvlakusa da su svi samo slusali naredbe i Hico jedini odgovoran. Ipak je ostala masa svjedocanstva o dehuanizaciji oniih nizih, gebelsova edukativna masinerija kroz videa i zapise ostali sacuvani kao svjedocanstvo. Tu bas nije upalio cinizam koji je navodno trebao da ismije konspiracije.

Tako i YU tekovine,..mogli su Mujo i Fljorim biti simpa u miru ali ipak malo donji,.. u ratu ne bas tako simpa a i dalje donji. Ipak se u ratu pokazalo da Mujo ima malo dublji i ozbiljniju stigmu. Vicevi i popularni stripovi koje sam ovdje postirao su samo mali djelic toga. Ono najbitnije sto se presucuje o imidzu bivsih otpadnika koji nemaju ono sto drrugi imaju - kroz historiografiju, publikaciju,... ce se vratiti na tapet kada ispucate tu foru koju ste zapoceli jucer.
Last edited by hAZNADAR on 31/01/2020 10:35, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#2627 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 15:58
Škobo Habu wrote: 30/01/2020 15:15

Ti nakon ovoga komentara slobodno se odloguj.

Alijin Srbin u ratu je bio pogrdan izraz za sve Srbe koji su ostali sa ove strane, ništa manje pogrdan od "poturica" za Bošnjake.

Odloguj se...
:lol: :lol: :lol: porediti Poturicu i Alijine Srbe. Pa obrati samo pažnju na nazive
Alijin Srbin ne znači ništa drugo nego Alijin sluga, Srbin koji sarađuje sa neprijateljem protiv svog naroda, najpogrdniji izraz za izdajice znači ne negira srpstvo uopste niti da nije pripadnik tog naroda, samo da sarađuje sa dušmaninom, inače bi bio Alijin Posrbica a ne Alijin Srbin.
Bošnjak sa druge strane nosi pogrdni naziv Poturica, znači poturčio je se i presao na islam najčešće sa Srpstva, znači negira mu se identitet, da je prihvatio tuđe i odbacio svoje.

Znam da si još u šoku što ode Konakovićeva vlada pa ti se prašta ova provala :D
Interesantno - jos se nije ocitovao. Garant trazi jos po internetu nesto sto bi moglo parirati poturici.

Ili svakom poznatoj staroj krilatici kako je Poturica gori od Turcina.

A kad vec spominjes aktuelna desavanje i linc Komsica - nesto nisam primijetio toliko ogorcenje, srdzbu, bijes, psovanje,... sto fgr princeza Vlaisavljevicka ode u HDZ.
hAZNADAR

#2628 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

CPT wrote: 30/01/2020 23:15
piupiu wrote: 30/01/2020 23:09 @Dozer

Nisam ja veliki ljubitelj učitavanja značenja u dogadjaje iz prošlosti kako bi se isti složili sa današnjom vizijom i verzijom svijeta. I u životu, kao i u istoriji, ima puno koincidencija i slučajnosti kojima ljudi pridaju više značaja nego što istima pripada. Dalmatinci su, recimo, primjer kulture koja se rado smije na svoj račun, kao i mi. Ljudi se non-stop šprdaju sa svim i svačim... pa proizvedu Smoju, "Velo misto", Feral, i tako te neke stvari.

Za mene je sposobnost jedne kulture da se smije na svoj račun dokaz o njenoj neovisnosti o mitovima i dogmi, o zrelosti, ako hoćeš. Potreba neke druge (recimo hegemonističke :D) kulture da se smije na račun drugih može biti jednostavno dio te i takve kulture. I u epovima se uvijek ismijava neprijatelj ili se od njega pravi strašilo. Palo bi mi na um da neki SDB-ovac 1975. smišlja viceve o sistemu, koji mogu nekog 'ponavljača' lako inkriminirati i 'raskrinkrati', a ovo, hm.
Sedamdesete su inace "zlato doba jugoslavenstva" SDB kada su redovno slagali cetnike/ustase i ostale neprijatelje u inostranstvu... u medjuvremenu pisali vicevi o Muji&Hasi. U ultimativni dokaz su Nadrealisti, neceg vec...

Sta ces covjek ovdje jos procitati... :lol: :-)
Pokusavaju reci da su 92-ge po Podrinju, Bosanskoj Krajini srpski vojnici samo izvrsavali naredbe i da nisu bili nikako indoktrinirani. Ismijavanje tobozih konspiracija se mora i tu oprobati.
Dozer

#2629 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 31/01/2020 10:22 Ovdje ima samo jedan tabor. Koji se pomaze u dobru i u zlu, u pameti i gluposti, u kulturi i nekulturi, pa i u cinizmu,..... a kacenje tog tabora samo na viceve koji su samo usput spomenuti i zanemarivanje bitnijih stvari isto pokazuje.

Mozete tako cinizmom doci i do 92-ge u Podrinju i Bosanskoj Krajini - pa na isti nacin nastaviti. Objasnite kroz taj svoj humor i cinizam glupom Bosnji da su srpski vojnici samo izvrsavali naredbe.

Mozemo to prebaciti i na historijski kontekst malo i sire. U Nimbeskom procesu nije bas upalila izvlakusa da su svi samo slusali naredbe i Hico jedini odgovoran. Ipak je ostala masa svjedocanstva o dehuanizaciji oniih nizih, gebelsova edukativna masinerija kroz videa i zapise ostali sacuvani kao svjedocanstvo. Tu bas nije upalio cinizam koji je navodno trebao da ismije konspiracije.

Tako i YU tekovine,..mogli su Mujo i Fljorim biti simpa u miru ali ipak malo donji,.. u ratu ne bas tako simpa a i dalje donji. Ipak se u ratu pokazalo da Mujo ima malo dublji i ozbiljniju stigmu. Vicevi i popularni stripovi koje sam ovdje postirao su samo mali djelic toga. Ono najbitnije sto se presucuje o imidzu bivsih otpadnika koji nemaju ono sto drrugi imaju - kroz historiografiju, publikaciju,... ce se vratiti na tapet kada ispucate tu foru koju ste zapoceli jucer.
Ja bih rekao da ti, po obicaju, uopste nisi shvatio napisano...
Elem, da pojednostavim - i govorim da je velikosrpska masinerija radila na degradaciji muslimana. I to na razne nacine, a vicevi su bili samo jedan dio toga.

Al' potrudicu se da ubudce ne pisem prekompleksne postove... Ocito nekima citanje s razumijevanjem ne ide bas najbolje....
hAZNADAR

#2630 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 10:39
hAZNADAR wrote: 31/01/2020 10:22 Ovdje ima samo jedan tabor. Koji se pomaze u dobru i u zlu, u pameti i gluposti, u kulturi i nekulturi, pa i u cinizmu,..... a kacenje tog tabora samo na viceve koji su samo usput spomenuti i zanemarivanje bitnijih stvari isto pokazuje.

Ja bih rekao da ti, po obicaju, nisi uopste shvatio napisano...
Elem, da pojednostavim - i govorim da je velikosrpska masinerija radila na degradaciji muslimana. I ot na razne nacine, a vicevi su bili samo jedna dio toga.
E sad nastavi to bas tako i na klanicu 92-ge po Podrinju i Bosanskoj Krajini. Od Prijedora do Visegrada, od masovnih ubistava i logora do ljudskih lomaca. Pa mi daj objasnjenje za tu strahotu - bas na takav nacin kako si zapoceo.
Dozer

#2631 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Mislim da uopste ne razumijem o cemu pricas. Iskreno. Sta sam to tacno poceo? Daj izbaci sad tu najnoviju konstrukciju...

Ja, u prevodu, napisao da su Srbi i kroz viceve degradirali muslimane. Sta si ti shvatio iz ovoga?
1. Da ja podrzavam to sto su radili?
2. Da ja ne podrzavam to sto su radili?

Bas me zanima...

P.S.Ti si toliko zaslijepljen nekakvom "odbranom" Bosnjaka i islama, da uopste ne kontas ni kad neko napise nesto u njihovu odbranu, a protiv onih tamo... Lobotomija jbt... :roll:
hAZNADAR

#2632 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 10:59 Mislim da uopste ne razumijem o cemu pricas. Iskreno. Sta sam to tacno poceo? Daj izbaci sad tu najnoviju konstrukciju...

Ja, u prevodu, napisao da su Srbi i kroz viceve degradirali muslimane. Sta si ti shvatio iz ovoga?
1. Da ja podrzavam to sto su radili?
2. Da je ne podrzavam to sto su radili?

Bas me zanima...
Nisi odgovorio na prethodno pitanje. Nastavi svoju foru u na klanicu 92-ge.

A ja sam prethodno rekao da su vicevi samo mali djelic imagea. Historigrafija, publikacija, filmovi, knjizevnost, skolstvo,... je nesto mnogo ozbiljnije i relevantnije u degradiranju nekoga od tek viceva. Ako ste se vec foksirali samo na viceve - da vidim kako ces ismijati klanicu 92-ge.
Dozer

#2633 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Moze li jedno ozbiljno pitanje za tebe - da li si ti uopste normalan?
Najozbiljnije te pitam.
hAZNADAR

#2634 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Halo Dozer,... zapoceo si sa vicevima - i jos jednom te molim da na isti nacin objasnis klanicu 92-ge.
Kada vec pricamo o degradaciji muslimana - imas li neko bolje objasnjenje za klanicu 92-ge od viceva?
Dozer

#2635 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Halo Haznadar - lupas prestrasne gluposti, a sve kako bi sad opravdao sam sebe sto nisi shvatio sta sam napisao.

Ovo sto sam ja napisao za viceve, jadan ne bio, govori upravo da je i to bio samo jedan od detalja kojima su pripremali svoje za ono sto su planirali. Kontas li ti uopste sta sam napisao u ovoj recenici?
Last edited by Dozer on 31/01/2020 11:09, edited 1 time in total.
CPT

#2636 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 31/01/2020 10:39

Ja bih rekao da ti, po obicaju, uopste nisi shvatio napisano...
Elem, da pojednostavim - i govorim da je velikosrpska masinerija radila na degradaciji muslimana. I to na razne nacine, a vicevi su bili samo jedan dio toga. Al' potrudicu se da ubudce ne pisem prekompleksne postove... Ocito nekima citanje s razumijevanjem ne ide bas najbolje....
Jesi se opet malo zapetljao? Dehumanizacija muslimana je dio tradicije jednog od BH naroda, nema nikakve veze sa SDB ili vicevima. Pogotovo sa SDB iz sedamdesetih. Btw, ti vicevi su stariji od SDB i vecina je o Bosancima.

Kljuc dehumanizacije Bosnjaka/muslimane stalno povezivanje sa Turcima i sve sto ide uz to. Jer svi ostali su pali sa neba, prodali veru za veceru, ikona na tavanu i sve to... Od vojnog (Milovanovic, Pandurevic, Mladic, itd, itd, ...) pa da politickog vrha (Plavsic, Karadzic, ...). Da o narodu i ne govorimo. Ko ono prodaje istu pricu na ovom forumu?!

SDB je sedamdesetih uspavala bar 100+ cetnika/ustasa... Valjda kao dio pripreme i "degradacije". :-)
Last edited by CPT on 31/01/2020 11:11, edited 1 time in total.
Dozer

#2637 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

@Bloo , de zrakni jesu ova dvojica jedan te isti lik. Identicno pisanje. Ako im se samo jedan IP poklapa, to je to. VPNs.
hAZNADAR

#2638 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:08 Halo Haznadar - lupas prestrasne gluposti, a sve kako bi sad opravdao sam sebe sto nisi shvatio sta sam napisao.

Ovo sto sam ja napisao za viceve, jadan ne bio, govori upravo da je i to bio samo jedan od detalja kojima su pripremali svoje za ono sto su planirali. Kontas li ti uopste sta sam napisao u ovoj recenici?
Super, hvala. De mi molim te sad od tim drugim detaljima.
Last edited by hAZNADAR on 31/01/2020 11:11, edited 1 time in total.
Hank Paldum

#2639 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

hAZNADAR wrote: 31/01/2020 10:28
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 15:58
Škobo Habu wrote: 30/01/2020 15:15

Ti nakon ovoga komentara slobodno se odloguj.

Alijin Srbin u ratu je bio pogrdan izraz za sve Srbe koji su ostali sa ove strane, ništa manje pogrdan od "poturica" za Bošnjake.

Odloguj se...
:lol: :lol: :lol: porediti Poturicu i Alijine Srbe. Pa obrati samo pažnju na nazive
Alijin Srbin ne znači ništa drugo nego Alijin sluga, Srbin koji sarađuje sa neprijateljem protiv svog naroda, najpogrdniji izraz za izdajice znači ne negira srpstvo uopste niti da nije pripadnik tog naroda, samo da sarađuje sa dušmaninom, inače bi bio Alijin Posrbica a ne Alijin Srbin.
Bošnjak sa druge strane nosi pogrdni naziv Poturica, znači poturčio je se i presao na islam najčešće sa Srpstva, znači negira mu se identitet, da je prihvatio tuđe i odbacio svoje.

Znam da si još u šoku što ode Konakovićeva vlada pa ti se prašta ova provala :D
Interesantno - jos se nije ocitovao. Garant trazi jos po internetu nesto sto bi moglo parirati poturici.

Ili svakom poznatoj staroj krilatici kako je Poturica gori od Turcina.
:lol: Nije svjestan bio da je samo potvrdio ono šta sam (a koliko se sjećam i ti i još mnogi) na ovoj temi ponavljali 100 puta a to je da i najveći četnik i najliberalniji Srbin, i pravoslavac vjernik i ateista, neće jedan drugome negirati Srpstvo. Naveo je bolji primjer nego što bi ga mi ikada smislili :D
Razlog je što bi tako Srbi i svoj identitet doveli u pitanje dok u nas mnogi Bosanci sa popisa smatraju da je Bošnjak vezan za SDA člansku kartu. Vidimo po komentarima, ako sebe zoveš Bošnjakom a član si druge stranke ta stranka mora biti SDA satelit, ako kažeš da ne pripadaš ni jednoj stranci onda si ovdje pritajeni SDA bot, ako i to nisi onda pišeš ono šta je rekao hodža na džumi.
Zato mi je i bio merak komunicirati juče sa takvim na temi Skupština Kantona Sarajevo iako nisam iz tog kantona niti je moj glas uticao na Sarajevo. Taj FGR mentalitet plus bljuvotine tipa ruganje bubrežnim bolesnicima, psovanje mrtvih narkomanskih roditelja kao i komemtari "tužna vijest, Bibija Kerla nađena jutros živa i zdrava", nisam mogao odoliti a da ne dirnem u osinjak :D

Ako su ono komentari građana koji se bore protiv papaka i žele ono staro Sarajevo i ako je to definicija Bosanca sa popisa onda je 1% sa popisa i pad vlade jedna od najboljih stvari koje su se desile zadnjih 10 godinau BiH
Bloo
Globalna šefica

#2640 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:10 @Bloo , de zrakni jesu ova dvojica jedan te isti lik. Identicno pisanje. Ako im se samo jedan IP poklapa, to je to. VPNs.
PAranoja uzela mi dusu.,...
Dozer

#2641 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 31/01/2020 11:10
Dozer wrote: 31/01/2020 11:08 Halo Haznadar - lupas prestrasne gluposti, a sve kako bi sad opravdao sam sebe sto nisi shvatio sta sam napisao.

Sta, bolan ne bio, "super i hvala"? :lol:
Ja josu vijek ne kontam sta ti hoces da ti ja odgovorim... Sta je konkrento pitanje? :roll:
Dozer

#2642 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Bloo wrote: 31/01/2020 11:13
Dozer wrote: 31/01/2020 11:10 @Bloo , de zrakni jesu ova dvojica jedan te isti lik. Identicno pisanje. Ako im se samo jedan IP poklapa, to je to. VPNs.
Ma znam da nisu, nego ne mogu da vjerujem da postoje 2 lika s istim ovakvim mentalnim sklopom :lol:
hAZNADAR

#2643 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:14
hAZNADAR wrote: 31/01/2020 11:10

Sta, bolan ne bio, "super i hvala"? :lol:
Ja josu vijek ne kontam sta ti hoces da ti ja odgovorim... Sta je konkrento pitanje? :roll:
Fino diskutujemo bez strijela ok? Ti rece da su vicevi bili samo jedan od detalja u degradaciji muslimana. OK, viceve na stranu - mene interesuju ti drugi detalji koji mislim da su bitniji u ovoj prici. Hoces li biti ljubazan pa mi objasniti te druge detalje? :)
Dozer

#2644 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

:roll:
I dalje ne kontam sta hoces da vidis...

O cemu hoces da ti pricam? O obrazovnom sistemu? Knjigama istorije? S-H jeziku? Fakat te ne kontam, ne zajebavam se.
hAZNADAR

#2645 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:20 :roll:
I dalje ne kontam sta hoces da vidis...

O cemu hoces da ti pricam? O obrazovnom sistemu? Knjigama istorije? S-H jeziku? Fakat te ne kontam, ne zajebavam se.
O obrazovnom sistemu - super moze i kako su muslimani tu kotirali, a posebno knjigama historije sa fokusom na Bosnu,....

Ispravi me ako grijesim - ali ja mislim da je opcoj klanici civila 92-ge po Podrinju i B.Krajini moralo prethoditi nesto vise od viceva.
MarlboroGold

#2646 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MarlboroGold »

Pa logično... turci. To je dovoljno.
Dozer

#2647 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Ama iz cega si ti zakljucio da ja negiram bilo koji zlocin i ono sto su oni radili po BiH, svega ti?! :shock:

Sta lupas, covjece dragi... Kakve ti paranoje imas u glavi, jbt ...
Ja 4 godine zivota ostavio ratujuci protiv njih dok si ti hladio mooda po SveCkoj, i ti sad meni ovdje spocitavas da opravdam i/ili podrzavam njihove zlocine...? Ozbiljno...?

Opet te pitam, najozbiljnije - jesi li ti normalan?
Last edited by Dozer on 31/01/2020 11:30, edited 1 time in total.
hAZNADAR

#2648 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:15
Bloo wrote: 31/01/2020 11:13
Ma znam da nisu, nego ne mogu da vjerujem da postoje 2 lika s istim ovakvim mentalnim sklopom :lol:
Pa buduci da na ovoj temi kacimo neke stvari vezano za srpsku mitomaniju koje su opcepoznate - bice da ima vise od dva lika koji misle/znaju iste fakte.
Dozer

#2649 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

hAZNADAR wrote: 31/01/2020 11:29 Pa buduci da na ovoj temi kacimo neke stvari vezano za srpsku mitomaniju koje su opcepoznate - bice da ima vise od dva lika koji misle/znaju iste fakte.
A kolika je vjerovatnoca da postoje dva lika kojima napises "Srbi su se i kroz viceve pripremali za rat i klanje", a koji iz toga skontaju da pisac podrzava to klanje i da je to usmjereno protiv Bosnjaka? Mislim da ste vas dvojica jedini s takvim mentalnim sklopom ovdje...

Znas ono - polarni i mrki medvjedi, i tako to...
hAZNADAR

#2650 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Dozer wrote: 31/01/2020 11:26 Ama iz cega si ti zakljucio da ja negiram bilo koji zlocin i ono sto su oni radili po BiH, svega ti?! :shock:

Sta lupas, covjece dragi... Kakve ti paranoje imas u glavi, jbt ...
Ako je to meni upuceno - boze sacuvaj, nisam to ni pomislio? Lijepo sam zamolio bez strijela. Znas da sam tebe pozelio za nacelnika Srebrenice samo zato sto ne negiras genocid. Valjda to dovoljno govori? :)

Samo te pitam o drugim detaljima poput obrazovanja, historiografije,... koje su stvorile image muslimana.

Ti si spomenuo viceve kao mali detalj svega toga,.. hvala,... mozemo li malo sad o drugim detaljima? :)
Locked