Kinezi za sedmicu napravili bolnicu i osvrt na kuhinju bez Reufa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MorningStar

#76 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

spreca wrote: 31/01/2020 08:04
SpecialOffer wrote: 30/01/2020 23:50 Evo vam kvalitet gradjevina u Kini.

Da bi kvalitetno gradio moras imati i kvalitetne materijale,mislim da kinezi jos uvijek nemaju ili nemaju u onoj kolicini koju bi trebali.....nije fora izliti hiljade ili milione kubika betaona,treba ga imati kvalitetnog...jos niko nije prevazisao evropljane u gradnji i mislim da ih nece niko prevazici jos dugo a mozda i nikada
Ili se i kod njih gradi po principu koliko para toliko muzike... Imas znas u Sarajevu tibru a imas i Importanne,bosmal pa pogledas razliku u kvaliteti strukture objekata. Sto se tice gradnje kinezi su pretekli sve redom tu... izgradili su par hiljada kilometara autocesta (da hiljada ) u 15 godina..... sve sa tunelima mostovima :wink:
spreca

#77 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by spreca »

MorningStar wrote: 31/01/2020 08:17
spreca wrote: 31/01/2020 08:04
SpecialOffer wrote: 30/01/2020 23:50 Evo vam kvalitet gradjevina u Kini.

Da bi kvalitetno gradio moras imati i kvalitetne materijale,mislim da kinezi jos uvijek nemaju ili nemaju u onoj kolicini koju bi trebali.....nije fora izliti hiljade ili milione kubika betaona,treba ga imati kvalitetnog...jos niko nije prevazisao evropljane u gradnji i mislim da ih nece niko prevazici jos dugo a mozda i nikada
Ili se i kod njih gradi po principu koliko para toliko muzike... Imas znas u Sarajevu tibru a imas i Importanne,bosmal pa pogledas razliku u kvaliteti strukture objekata. Sto se tice gradnje kinezi su pretekli sve redom tu... izgradili su par hiljada kilometara autocesta (da hiljada ) u 15 godina..... sve sa tunelima mostovima :wink:
Rijec ide o kvaliteti gradnje i projektovanja,statike itd.....i danas imas cesta koje su radjene u Titino vrijeme i bolje izgledaju od ovih novik.....nemozes nikako preko Fizike ,moze ali ne za dugo......vazno je i to cije tehnologije koristis i tehniku....nemozes ti zgradu od 200m ili one u Dubajiu raditi sa drvanim skelama.....kinezi mogu cuda praviti jer ih ima puno ali ako nemas tehniku i tehnologiju dzaba ti sve a zna se koje u tom domenu glavni
MorningStar

#78 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

spreca wrote: 31/01/2020 08:28
Rijec ide o kvaliteti gradnje i projektovanja,statike itd.....i danas imas cesta koje su radjene u Titino vrijeme i bolje izgledaju od ovih novik.....nemozes nikako preko Fizike ,moze ali ne za dugo......vazno je i to cije tehnologije koristis i tehniku....nemozes ti zgradu od 200m ili one u Dubajiu raditi sa drvanim skelama.....kinezi mogu cuda praviti jer ih ima puno ali ako nemas tehniku i tehnologiju dzaba ti sve a zna se koje u tom domenu glavni
Mislis da Kinezi nemaju tehniku i tehnologiju ? Mislim ne znam tacno na sto konkretno mislis jer uzmi 75% tehnickih proizvoda (od apple ovih proizvoda do najjeftinijeg smeca) dolazi iz kine:

A za tehnike gradnje i projektovanja....

:wink:
spreca

#79 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by spreca »

MorningStar wrote: 31/01/2020 08:36
spreca wrote: 31/01/2020 08:28
Mislis da Kinezi nemaju tehniku i tehnologiju ? Mislim ne znam tacno na sto konkretno mislis jer uzmi 75% tehnickih proizvoda (od apple ovih proizvoda do najjeftinijeg smeca) dolazi iz kine:

A za tehnike gradnje i projektovanja....
da je apple tenologiju umjesto u kinu prenio u BiH to svejedno nebi bio proizvod BiH mozgova ,tako da i apple nije kineski

neznam jesul trusno podrucje,nedaj boze zemljotresa
MorningStar

#80 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

spreca wrote: 31/01/2020 09:00
da je apple tenologiju umjesto u kinu prenio u BiH to svejedno nebi bio proizvod BiH mozgova ,tako da i apple nije kineski

neznam jesul trusno podrucje,nedaj boze zemljotresa
Ok :D
piupiu

#81 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by piupiu »

@MorningStar

Tencent :thumbup: Kakvu god aplikaciju napraviš, 50 miliona korisnika ko od šale. :D :lol:

Nego, kakva je ovo vijest? Na kineskim vijestima ide live stream da još uvijek grade bolnice. :lol:
dječak sa šibicama

#82 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by dječak sa šibicama »

Navodno je zaraza i krenula sa otvorenih mesnih trznica u doticnom gradu, koje su uzasne opcenito u Kini i Aziji. Ne bih lijepio linkove jer su snimci odvratni, ko zeli neka pogleda na YT. Cuke i mace kasape motkama po pijaci, poluzive ih tretiraju brenerom i slicno.
geralt

#83 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by geralt »

Svi smo se mi najeli insekata i njihovih izlucevina. Ko smije, neka progugla "shellac" i "carmine". Da ne govorim sta smo sve pojeli (i jedemo) u mljevenom mesu i proizvodima od njega - konjetina je samo pocetak price.
MorningStar

#84 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

dječak sa šibicama wrote: 31/01/2020 13:14 Navodno je zaraza i krenula sa otvorenih mesnih trznica u doticnom gradu, koje su uzasne opcenito u Kini i Aziji. Ne bih lijepio linkove jer su snimci odvratni, ko zeli neka pogleda na YT. Cuke i mace kasape motkama po pijaci, poluzive ih tretiraju brenerom i slicno.
Kina je malo ogromna sa malo 1,5 milijardi ljudi tako i razlicitim kulinarskim afinitetima i slicno. Francuzi jedu zivo meso i zabe , tajladjani hrskave skakavce , konjetine imas po evropi... ali generalizirati “kinezi jedu cuke” :lol:

Opet samo mogu rec da smo mi opcenito (balkan) seljadija i prcija za njih.
broj dva

#85 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by broj dva »

sadie_forever wrote: 30/01/2020 19:34 Jedu kerove,stakore,slijepe miseve...mozeli ih neko naucit hebenoj kulturi zivljenja? pa nismo zivotinje? svi narodi svijeta imaju zajednicko da ne jedu miseve i stetocine,osim eto taj narod tamo u i oko kine
A ko ce tebe nauciti kulturi ?
dječak sa šibicama

#86 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Nisam ni rekao da nije ogromna, nego da je po svemu sudeci ova zaraza pocela na jednoj od tih pijaca.

Nehigijena, sta li je.

Mada ja nakon sarsa, virusa zapadnog nila, pticije, svinjske gripe, kravljeg ludila, vec pomalo sumLJam da je sve ovo prenaglaseno iz nekih razloga.
sadie_forever

#87 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 31/01/2020 13:41
dječak sa šibicama wrote: 31/01/2020 13:14 Navodno je zaraza i krenula sa otvorenih mesnih trznica u doticnom gradu, koje su uzasne opcenito u Kini i Aziji. Ne bih lijepio linkove jer su snimci odvratni, ko zeli neka pogleda na YT. Cuke i mace kasape motkama po pijaci, poluzive ih tretiraju brenerom i slicno.
Kina je malo ogromna sa malo 1,5 milijardi ljudi tako i razlicitim kulinarskim afinitetima i slicno. Francuzi jedu zivo meso i zabe , tajladjani hrskave skakavce , konjetine imas po evropi... ali generalizirati “kinezi jedu cuke” :lol:

Sta fali konjetini? Nije gadno Ali tuzno jer je konj plemenit

A tajlandzani kinezi i to SU slicni
MorningStar

#88 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 31/01/2020 14:48

Sta fali konjetini? Nije gadno Ali tuzno

Isto ti i beduini.
sadie_forever

#89 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by sadie_forever »

MorningStar wrote: 31/01/2020 14:49

Isto ti i beduini.
Pa eto dijele vjeru budizam ko i ja s beduinima islam :D slicnosti ima
musicman80

#90 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by musicman80 »

U Kini je u vise navrâta vladala velika glad, sto zbog prenaseljenosti i manjka resursa (obradivog zemljista), sto zbog centralizovane politike, kulturne revolucije isl. Da bi opstali, kinezi su bili prinudjeni da jedu sve sto se krece. Kod njih ima izreka: " Ako se krece, naprijed-nazad i u nebo gleda, jedi". Da vremena su prosla, samo stari ljudi i oni koji zive u duboko ruralnim dijelovima zemlje jos uvijek jedu zive zivotinje i insekte, i to je uglavnom u medicinske svrhe, posto vjeruju u tradicionalnu medicinu. Cak i ove zivotinje sto su se prodavale na ovim mokrim pijacama nisu dio prehrambenih navika vecine kineza. Problem u Kini postoji, a to nije samo u Kini, nego u vecini azijskih zemalja da im higijena nije bas na zavidnom nivou. Tako se recimo u Kini, Vijetnamu ili Tajlandu mogu vidjeti ljudi koji na pijacama prodaju meso koje stoji van frizidera i sigurno nije preporicljivo za jelo. Ipak, ne mozemo da generalizujemo. Kod nas isto ljudi prodaju suho meso, sir, mlijeko u plasticnim flasama od Coca Cole i druge stvari iz gepeka automobila pa ljudi kupuju samo da je jeftino. Kako znas da je neko ko prodaje suho meso na pijacama isto pregledao i da je zdravo?

Ja stavrno vise rasizma na jednoj temi nisam vidio. Mi i ne znamo Kineze, niko ih od nas nije upoznao ni druzio se sa njima (iako su nam mnogi vec komsije), a znamo da su oni ovakvi ili onakvi. Takvo ponasanje je neprihvatljivo za xxi. vijek, i onda kazemo Kinezi primitivni :mrgreen:
MorningStar

#91 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

sadie_forever wrote: 31/01/2020 14:50
MorningStar wrote: 31/01/2020 14:49

Isto ti i beduini.
Pa eto dijele vjeru budizam ko i ja s beduinima islam :D slicnosti ima
Mislim po obrazovanju vise - a budizam je mnogo rasprostranjen u kini , bas po selendrama gdje jedu ove stonoge.
dječak sa šibicama

#92 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Konjetina je zapravo jako cijenjeno meso, konjska salama se smatra delikatesom i mogu reci, posto sam probao, da je definitivno jedna od boljih salama. Izgleda onako kao cajna kobasica, ta vrsta salame.

Ova bolnica, koliko sam shvatio, to je neko skladiste preuredjeno u bolnicu. Ne postoji fizicka mogucnost da se sazida zgrada za 7 dana, postoji nesto sto se zove susenje betona :D
Abate Fetel

#93 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Abate Fetel »

dječak sa šibicama wrote: 31/01/2020 15:15 Konjetina je zapravo jako cijenjeno meso, konjska salama se smatra delikatesom i mogu reci, posto sam probao, da je definitivno jedna od boljih salama. Izgleda onako kao cajna kobasica, ta vrsta salame.

Ova bolnica, koliko sam shvatio, to je neko skladiste preuredjeno u bolnicu. Ne postoji fizicka mogucnost da se sazida zgrada za 7 dana, postoji nesto sto se zove susenje betona :D
Jeo u španiji konjske kobasice i salame, malo su izraženijeg ukusa ali ništa što bi smetalo :D
MorningStar

#94 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by MorningStar »

dječak sa šibicama wrote: 31/01/2020 15:15 Konjetina je zapravo jako cijenjeno meso, konjska salama se smatra delikatesom i mogu reci, posto sam probao, da je definitivno jedna od boljih salama. Izgleda onako kao cajna kobasica, ta vrsta salame.

Postoji nesto sto se zove prefabricirani beton,montazne ploce i tako :D

Nista kod njih nije nemoguce jednostavno sto se tice gradnje nisu normalni....
Chisum

#95 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Chisum »

sadie_forever wrote: 30/01/2020 21:49 pokusava ih vlada na silu civlizirat cim zabranjuje ta jela neka

'ta ce Kinezi... dok ih "braca" ne nauce civilizaciji, nema im napretka.

zforumas

#96 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by zforumas »

Image
detroit-mercy

#97 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by detroit-mercy »

Naslovnica wrote: 31/01/2020 00:42 Ne gubim se, pričamo o prehrambenim navikama i hrani koja se konzumira ovdje i u Kini.
Psi koje oni hališu su psi koji se namjenski uzgajaju za te potrebe.
Salama i pašteta Made in China sigurno nije ništa manje štetna i puna sumnjivog sadržaja kao i ona Made in BiH.
Ja bih prvi probao termički obrađenju hranu koju oni jedu, osim pasa i majmuna. I mačku bih probao, ono, kakve medaljone, kakve krtine...
Pečeni škorpion ili one kojekakve bubetine što hališu su sigurno mnogo manje štetni za zdravlje od čipsa. 8-)
Nema nista bolje za meze od bijelih bubrega :mrgreen:
spreca

#98 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by spreca »

geralt wrote: 31/01/2020 13:38 Svi smo se mi najeli insekata i njihovih izlucevina. Ko smije, neka progugla "shellac" i "carmine". Da ne govorim sta smo sve pojeli (i jedemo) u mljevenom mesu i proizvodima od njega - konjetina je samo pocetak price.
Konjetina je extra meso samo sto kod nas to nije obicaj...u svakom paketu suhe hrane u bivsoj JNA bila je jedna konzerva mesa konjetine,u Ljubljani je na trznici bila jedna mesara koja je samo jednom dnevno prodavala konjetinu ako nisi bio odma ujutro osrao si suh :lol: :lol: .....Tatari prave od konjetine super kobasice...zdravije je od drugih mesa
black

#99 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by black »

svuda se vrti, neki kazu da je ovo indonezija a ne kina, kako god uzasno je...nije za one sa slabim stomakom

Naslovnica

#100 Re: Kinezi za sedmicu napravili bolnicu

Post by Naslovnica »

detroit-mercy wrote: 31/01/2020 16:26
Naslovnica wrote: 31/01/2020 00:42 Ne gubim se, pričamo o prehrambenim navikama i hrani koja se konzumira ovdje i u Kini.
Psi koje oni hališu su psi koji se namjenski uzgajaju za te potrebe.
Salama i pašteta Made in China sigurno nije ništa manje štetna i puna sumnjivog sadržaja kao i ona Made in BiH.
Ja bih prvi probao termički obrađenju hranu koju oni jedu, osim pasa i majmuna. I mačku bih probao, ono, kakve medaljone, kakve krtine...
Pečeni škorpion ili one kojekakve bubetine što hališu su sigurno mnogo manje štetni za zdravlje od čipsa. 8-)
Nema nista bolje za meze od bijelih bubrega :mrgreen:
To ti ja pričam.
8)
Post Reply