Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ali_G

#201 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Ali_G »

Mekline je autorizirani reseller i serviser.
djama

#202 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by djama »

Ali_G wrote: 30/01/2020 12:26 Mekline je autorizirani reseller i serviser.
zasto onda nemaju na prodaju apple watch :D :D :D :D :D
diablobih

#203 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by diablobih »

Harun! wrote: 30/01/2020 11:11 Moje iskustvo s njima je jako lose.

NIKAD NE KUPOVATI APPEL OD NJIH.

Nisu autorizovana radnja za prodaju Apple-a, tako da fisklani mozes gurnuti u *uzicu. Moj problem je bio da je sin zaboravio icloud user i pass, u takvi slucajevima Mecline uz fiskalni i garanciju vrati icloud, kao dokaz o vlasnistvu.

Ja sve ovo nisam znao kad se kupovalo niti sam razmisljao, mali nasao na netu a ja otisao i platio.

NIKAD UNIVEZALNO VISE, ZAOBIDJITE.
Pa ne popravlja se kod njih apple, nego si trebao odnijeti u macline.
mbenz

#204 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by mbenz »

sad ja nista ne kontam, evo konkretno ja sam mislio kupiti iphone u univerzalnom , i ako se pokvari mogu li ga odnjeti u mek bez fiskalnog ako ga ne dobijem i dali bi mi ga popravili tj dali bi uvazili garanciju , jer kazu iphone ima godinu dana od applea garancije gdje god ga kupio
djama

#205 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by djama »

mbenz wrote: 30/01/2020 13:21 sad ja nista ne kontam, evo konkretno ja sam mislio kupiti iphone u univerzalnom , i ako se pokvari mogu li ga odnjeti u mek bez fiskalnog ako ga ne dobijem i dali bi mi ga popravili tj dali bi uvazili garanciju , jer kazu iphone ima godinu dana od applea garancije gdje god ga kupio
naravno da mozes odnijeti bez problema :)
Ali_G

#206 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Ali_G »

djama wrote: 30/01/2020 12:50
Zasto nemaju watch ne znam. Al jednostavnom posjetom njihove stranice se dobije info da su ovlasteni reselleri i serviseri.
Sto se tice servisa bez racuna...ja sam pitao uposlenika u Atstore da li je problem realizovanja garancije za uredjaj koji nije kupljen kod njih, on mi tada rece da nema problema, ponesete telefon, racun. To je nedoumica isto kao i da li garancija tece od datuma kupovine ili od datuma aktivacije.
Nek neko napise iz prve ruke ako ima iskustva
vojopd

#207 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by vojopd »

Posto mi je dosadio android i samsung generalno, informisem se stalno oko apple i uredjaja. Kada aktiviras iphone imas godinu dana garancije i to je to. Ako se toliko hvale podrskom i garancijom, svejedno gdje je uzet telefon. To je neka logika. Odes direkt u apple store i reklamiras. A za apple watch, istyle srbija nema, a u hr ima. Istyle, mekline, atstore to su po meni "legalni sverceri". Kupe i preprodaju po vecoj cijeni. Ako grijesim ispravite me ovi koji koriste apple :)
diablobih

#208 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by diablobih »

Ali_G wrote: 30/01/2020 14:17
djama wrote: 30/01/2020 12:50
Zasto nemaju watch ne znam. Al jednostavnom posjetom njihove stranice se dobije info da su ovlasteni reselleri i serviseri.
Sto se tice servisa bez racuna...ja sam pitao uposlenika u Atstore da li je problem realizovanja garancije za uredjaj koji nije kupljen kod njih, on mi tada rece da nema problema, ponesete telefon, racun. To je nedoumica isto kao i da li garancija tece od datuma kupovine ili od datuma aktivacije.
Nek neko napise iz prve ruke ako ima iskustva
Od aktivacije telefona, znaci kada ga upalis po prvi put. Zato je bitno i da ga u prodavnici nisu palili.
Demonijak

#209 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Demonijak »

Nisu autorizovana radnja za prodaju Apple-a, tako da fisklani mozes gurnuti u *uzicu. Moj problem je bio da je sin zaboravio icloud user i pass, u takvi slucajevima Mecline uz fiskalni i garanciju vrati icloud, kao dokaz o vlasnistvu.

Ja sve ovo nisam znao kad se kupovalo niti sam razmisljao, mali nasao na netu a ja otisao i platio.

Ja sam imao isti problem, uz slikanje originalne kutije i racuna mi je Apple support "skinuo" icloud racun, nisam morao nikome platiti ni feninga, to je bilo prije 4,5 godina ali svakako mislim da je i danas dan ista politika...
djama

#210 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by djama »

Ma nista kutija niti racun. Evo iz prve ruke prijatelj kupio iphone 7 plus privatno od lika i kroz par dana crkne telefon, mrtav apsolutno nece nista i odnese ga u mekline bez ikakvih papira.
Proslo je dobrih mjesec dana kad su ga nazvali i rekli da dodje po novi uredjaj i posto nije htio 7 plus doda love i uzme 8 plus.
seoBIH

#211 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by seoBIH »

Ne govoriš istinu, ti ili drug. Mekline NEĆE prihvatiti uredjaj pod garanciju bez dokaza o vlasništvu.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#212 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Pitar sa Kariba »

Pa naravno da nece, nece FBI-u da otkljucaju telefon a ne telefon iz Univerzalnog koji je dosao sa punjacem za indo-azijska trzista. :-)
djama

#213 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by djama »

seoBIH wrote: 30/01/2020 23:37 Ne govoriš istinu, ti ili drug. Mekline NEĆE prihvatiti uredjaj pod garanciju bez dokaza o vlasništvu.

Raspitwj se iz prve ruke pa onda pricaj. Mogu ti dati u pp ime sluzbenika koji ga je primio i sve zavrsio pa vidi s njim.

Image
Safete Dilbere

#214 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Safete Dilbere »

Ne razumijem sto se pojedinci ibrete,ako nije prijavljeno da je telefon ukraden i ako znas sve sifre za iphone sto ga nebi napravili ako je u garanciji?Imaju oni sve kod sebe kad je kupljen jel pod garancijom,ne treba ti nikakav papir.
Mafioso

#215 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Mafioso »

Ne znam ljudi ja se lijepo zabrinem za svoje mobitele kad čitam o ovoj firmi. Onda skontam da nisam imao problema uzeo sredinom 2016 Sony Xperia Z5 (650KM platio, jeftino ili skupo nezz, svidio mi se uzeo), a 31.12.2018. firma mi uzela za poklon Huawei P20 Pro (faktura cca 1200KM) evo do sada apsolutno nikakav problem nakon sigurno 10k slika i haman sam po čitav dan na mobitelu unuci će mi biti evoluirani humanoidi sa velikim očima, malim ustima i dugim palčevima hahaha. Sony još uvijek služi koristim ga za neke alternativne stvari tipa bluetooth muzika u autu i sl. i kad sam na dužem putu ako ovome istekne baterija (jako rijetko jer P20Pro ima strava bateriju). Nezz :P Meni se ne čine toliko loši, ili sam jedini put u životu imao tu luđačku sreću da ne bude belaja sa nekime kod koga svi imaju belaja :P
Quaresma

#216 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Quaresma »

kojom sad to logikom ako ti je malac zaboravio icloud user i sifru ostali ne bi trebali uzimati kod njih telefone?
mayab

#217 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by mayab »

Uglavnom sam mobitele kupovao kod njih , za keš, jer su cijenom nenadmašni, i to me privuklo.
Nemam šta lagati, garantni list im je najblaže rečeno šegačenje, međutim , računam ako baš dotle dodje, ima i inspekcija, natovario bi im je , pa ma kako inspekcija bila neefikasna (po pričama raje) !
Problema u garanciji sam imao u dva navrata, i rijeseni su odmah, bez ikakve priče!
Tamo , mislim 2011. kupim Galaxy S1, preda mnom ga otvore upale, probaju, ugase i ja odem kući, kod kuće ga upalim , a ono zelena linija preko displeja, odmah se vratim, zamijenili mob u roku 15 minuta za drugi!
I da, uvijek su telefoni bili upakovani, i fiskalni račun, i cijena je bila ona koju sam vidio na webu, bez muljaža
Harun!

#218 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Harun! »

diablobih wrote: 30/01/2020 13:04

Da, ali servis ne uvazava reklamaciju, jer nisu autorizovaNI da prodaju Apple. Tako da uslugu servisa ne mozes koristit.
Harun!

#219 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Harun! »

Quaresma wrote: 05/02/2020 01:24

kojom sad to logikom ako ti je malac zaboravio icloud user i sifru ostali ne bi trebali uzimati kod njih telefone?
Pa ako imam garanciju tj. zna se sta ukljucuje garancija, ne mogu ostvairti uslugu servisa. U garanciju appla spada i vracanje icloud usera i pass ako imas fiskalni, garantni list i da je prodao ovlasteni prodavac. ovako cista prevara.
Safete Dilbere

#220 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Safete Dilbere »

Otidji u mekline pa pitaj tamo logicno da sa tim univerzalno nema nista oni su kad je apple u pitanju samo prodavnica ne servis.
diablobih

#221 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by diablobih »

Harun! wrote: 06/02/2020 14:13

Da, ali servis ne uvazava reklamaciju, jer nisu autorizovaNI da prodaju Apple. Tako da uslugu servisa ne mozes koristit.
Pa da, ides u macline, ne ides u univerzalno logicno :D
Harun!

#222 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Harun! »

diablobih wrote: 06/02/2020 14:58

Paunovicu, *ebes ti mene. Da otisao i pojeo *ovono. UNIVERZALNO PREVARANTI i.
mbenz

#223 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by mbenz »

nema odgovarajuce teme ali evo da pitam, ima li iko iskustva sa private mob. shopom iz tuzle ?
Quaresma

#224 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Quaresma »

Harun! wrote: 11/02/2020 09:34
diablobih wrote: 06/02/2020 14:58

Paunovicu, *ebes ti mene. Da otisao i pojeo *ovono. UNIVERZALNO PREVARANTI i.
Pa sta je problem sa vracanjem sifre?
Basancheros

#225 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?

Post by Basancheros »

liaar wrote: 30/01/2020 09:09 Jebo te, gledam ovaj garantni iz Univerzalnog, i stvarno je bruka šta ljudi rade. U potrošnu opremu su naveli 99% dijelova mobitela, faktički samo software ostaje.

Ja kupih telefon preko BHTelecoma, imam problem sad sa displejom (pojavila se žuta mrlja na displeju na punjenju), odnio u ovlašteni servis, ljudi bez pogovora primili pod garanciju, što garantujem da bi bilo ko osim ovlaštenog prihvatio u garanciji.
Samo ako kupuješ u Univerzalnom provjerim putem IMEI coda da li je teleofn na Black List - ukraded. Jer znam i svojim očima sam vidio da imaju telefone koje prodaju kao nove, a u stvari su ukredeni. S tim telefonom otiđi u EU i nemoj se uznenaditi ako ti policija pokuca na vrata. Pa ti se vadi odakle ti telefon.
Post Reply