Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
JThomas

#7001 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

On je rekao i da BOSS ima svoje organe, da to nije stranka jednog lica i da njemu ne pada napamet da se igra s građanima Kantona Sarajevo.
poznato odnekud? :lol:
statixx

#7002 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Ko je kupio Plehine dionice sad trlja ruke, bice solidnih dividendi. :D
Škobo Habu

#7003 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

JThomas wrote: 30/01/2020 14:29
On je rekao i da BOSS ima svoje organe, da to nije stranka jednog lica i da njemu ne pada napamet da se igra s građanima Kantona Sarajevo.
poznato odnekud? :lol:
Mislim da manje nepoznanica ima oko biljnog i životinjskog svijeta na dnu Marijanske brazde nego li oko organizacione strukture samog BOSS-a.
HomeSweetHome

#7004 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by HomeSweetHome »

Sve je na prodaju, i ove usne, i ove RUKE... :D
Utvrdjuje pazar, salje dimne signale da je ova investicija ipak dugorocno sindicirano finansiranje :lol:
JThomas

#7005 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

sve je tvoje moje...
madner

#7006 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Sve sto valja ce se podrzati :D
Hank Paldum

#7007 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

Škobo Habu wrote: 30/01/2020 13:59
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 12:27 @skobohabu @Bloo

Još samo da mi objasnite kako izbor za člana predsjedništva utiče na jačinu stranaka kao npr. u KS pa da to vaše ima smisla :D
Najveći demant vaših tvrdnji je što je npr. Čović izgubio izbore ali je HDZ jak ili kada je Komšić bio prošli put član predsjedništva a DF je prošao mizerno.
Kako neko ko iz Maglaja, Bihaća, Berlina, Toronta koji samo glasa za člana predsjedništva može uticati na jačinu njegove stranke u Sarajevu?
Poprilično jednostavan odgovor na tvoje pitanje: DF je već bio pred raspadom u oči zadnjih izbora.
Stranke tipa DF crpe svoju snagu upravo iz pozicije Željka Komšića spram Čovića.

Mimo te pozicije, DF je minorna i beznačajna stranka. Komšićeva strategija je jasna - on se hrani Čovićem, a Čović njim.

Pitanje je šta bi to DF bio bez Željka i šta bi to bio SBB bez Radončića?
Sigurno ima i takvih što tako razmišljaju, sigurno je to utjecalo i na snagu DF stranke u KS ali to se odnosi samo na Sarajlije koji su tako glasali.
Kakve veze ja imam i bilo ko drugi van KS što je glasao samo za Komšića bez glasanja za DF stranke? Ako je motiv samo bio da Čović (koji je u potpuno drugom kantonu i nema nekog prava glasa u KS) se "zajebe" kako je to moglo utjecati na situaciju u KS?
Pogotovo ovi komentari "Gledali ste da zajebete Čovića a zajebali ste nas u KS" nemaju smisla pogotovo ako je bilo moguće da s Čović "zajebe" samo izborom člana predsjednistva a ne glasanjem za DF
tcz

#7008 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tcz »

jazzer wrote: 30/01/2020 13:11 @ SmokingMan

Nisam ja uopste iznenadjen, nacin funkcionisanja SDA je meni jasan odavno.

Nego kazem da se treba, u svakodnevnoj komunikaciji sa medijima a u vezi Vlade KS, isticati ova cinjenica.

Da od jednog dokazanog narkomana ovisi Vlada KS.
na kojoj je strani on bio prije par mjeseci?
NS i SDP moraju izaci iz sjene Nip-a. Nek Dino sam ratuje sa ovim iz sda, vjerovatno ako se promjeni struja u sda on je sljedeci u koaliciji sa njima.
Bloo
Globalna šefica

#7009 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 14:45
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 12:27 @skobohabu @Bloo

Još samo da mi objasnite kako izbor za člana predsjedništva utiče na jačinu stranaka kao npr. u KS pa da to vaše ima smisla :D
Najveći demant vaših tvrdnji je što je npr. Čović izgubio izbore ali je HDZ jak ili kada je Komšić bio prošli put član predsjedništva a DF je prošao mizerno.
Kako neko ko iz Maglaja, Bihaća, Berlina, Toronta koji samo glasa za člana predsjedništva može uticati na jačinu njegove stranke u Sarajevu?
Poprilično jednostavan odgovor na tvoje pitanje: DF je već bio pred raspadom u oči zadnjih izbora.
Stranke tipa DF crpe svoju snagu upravo iz pozicije Željka Komšića spram Čovića.

Mimo te pozicije, DF je minorna i beznačajna stranka. Komšićeva strategija je jasna - on se hrani Čovićem, a Čović njim.

Sigurno ima i takvih što tako razmišljaju, sigurno je to utjecalo i na snagu DF stranke u KS ali to se odnosi samo na Sarajlije koji su tako glasali.
Kakve veze ja imam i bilo ko drugi van KS što je glasao samo za Komšića bez glasanja za DF stranke? Ako je motiv samo bio da Čović (koji je u potpuno drugom kantonu i nema nekog prava glasa u KS) se "zajebe" kako je to moglo utjecati na situaciju u KS?
Pogotovo ovi komentari "Gledali ste da zajebete Čovića a zajebali ste nas u KS" nemaju smisla pogotovo ako je bilo moguće da s Čović "zajebe" samo izborom člana predsjednistva a ne glasanjem za DF
Ne znam zasto okreces pricu na KS.
Zasto si glasao za Komsica? Da ne pobijedi Covic. Sta si dobio time? Nista. Covic je predsjednik HDZ-a i prisutan i on i stranka u svim porama na drugim nivoima koji su bitni.
Sta smo mi koji zivimo u BiH dobili time sto si ti glasao za Komsica? Nista.
Škobo Habu

#7010 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Tebi je baš teško objasniti neke stvari, pogotovo da se politička štetočina ne može biti - 'nako.

Kako je Komšić urnisao sa Bakirom i Radončićem rušenje vlasti u kantonu Sarajevo, tako isto je i obmanuo građanstvo po pitanju NATO integracija.

Prije toga je, u mangupskom stilu - "Ko je babo", prekršio pravilnik o ispunjavanju uslova za diplomatsku službu, tako što je osobu sa SSS kvalifikacijom poslao za konzula u Prag. To nije zapamćeno u dosadašnjoj diplomatskoj praksi.
Hank Paldum

#7011 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 30/01/2020 15:00

Ne znam zasto okreces pricu na KS.
Zasto si glasao za Komsica? Da ne pobijedi Covic. Sta si dobio time? Nista. Covic je predsjednik HDZ-a i prisutan i on i stranka u svim porama na drugim nivoima koji su bitni.
Sta smo mi koji zivimo u BiH dobili time sto si ti glasao za Komsica? Nista.
Ovdje se radi o KS i padu vlade gdje je Komšić igrao veću ulogu. Samim tim što mi je bila samo motivacija glasanja Komšić vs. Čović ja nisam nikako uticao na dešavanja u KS. Mogao sam glasati za Džaferovića ili Falatara i sitacija bi danas u KS bila ista. To što nisam dobio ništa (a dobio sam ali to je nevažno za KS) od glasanja za Komšića ne igra nikakvu ulogu za ovaj kanton. Glas za Komšića nije automatski glas za DF
Milenkov buraz

#7012 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Milenkov buraz »

Škobo Habu wrote: 30/01/2020 15:01
Tebi je baš teško objasniti neke stvari, pogotovo da se politička štetočina ne može biti - 'nako.

Kako je Komšić urnisao sa Bakirom i Radončićem rušenje vlasti u kantonu Sarajevo, tako isto je i obmanuo građanstvo po pitanju NATO integracija.

Prije toga je, u mangupskom stilu - "Ko je babo", prekršio pravilnik o ispunjavanju uslova za diplomatsku službu, tako što je osobu sa SSS kvalifikacijom poslao za konzula u Prag. To nije zapamćeno u dosadašnjoj diplomatskoj praksi.
A do sada smo slali u diplomatske službe samo osobe sa doktorskim disertacijama i sa poznavanjem minimum 10 stranih jezika. Smiješno! Ovo ostalo stoji za Komšića.
Škobo Habu

#7013 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 15:08 Glas za Komšića nije automatski glas za DF
Jedna od jačih provala. :pisnuo:
Novak20

#7014 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Novak20 »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 15:08

Ovdje se radi o KS i padu vlade gdje je Komšić igrao veću ulogu. Samim tim što mi je bila samo motivacija glasanja Komšić vs. Čović ja nisam nikako uticao na dešavanja u KS. Mogao sam glasati za Džaferovića ili Falatara i sitacija bi danas u KS bila ista. To što nisam dobio ništa (a dobio sam ali to je nevažno za KS) od glasanja za Komšića ne igra nikakvu ulogu za ovaj kanton. Glas za Komšića nije automatski glas za DF
Ma u pravu si ti.

Glas za Komšića nije glas za DF nego za SDA. :D
Bloo
Globalna šefica

#7015 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Pa ocito je neodvojiv lik od stranke onda?
ako neces da pricas o tome, i potenciras da su DF i Komsic dvije odvojene stvari i da ti nisi iz Sa...onda komunikaciju mozemo nastaviti na temi DF ili temi Komsic.

Da, glas za Komsica kao clana predsjednistva nije glas za DF of skroz ako cemo bukvalno :mrgreen: . Ali tvoja pobuda za glasanje je bila da ne pobijedi Covic.
Covic nije pobijedio. Covic je nastavio da sa HDZom uziva u drugim nivoima vlasti.
Da smatras da onda treba glasati protivU Covica i HDZ-a na svim nivoima da bi pobjeda bila potpuna? Sta god da pobjeda znaci.
Škobo Habu

#7016 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Milenkov buraz wrote: 30/01/2020 15:10
A do sada smo slali u diplomatske službe samo osobe sa doktorskim disertacijama i sa poznavanjem minimum 10 stranih jezika. Smiješno! Ovo ostalo stoji za Komšića.
To koga se slalo ne znam, ali je jasno da je prekršena odluka iz 2014. godine o ispunjavanju kriterija za imenovanje.

U tom smilu - ili si legalista, ili nisi.

Još veći je javni skandal što se to sve htjelo zataškati, da bi na kraju Mlinarevićka, i to bez ikakve pompe vezanje za nju, što je tragikomično, otišla za Prag. Niko nije ovca...
baxus

#7017 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by baxus »

Škobo Habu wrote: 30/01/2020 15:10
Ali je automatski za SDA
DF sta zapadne.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7018 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

K tomu, lista za federalni parlamemt zvala se: DF-GS, Željko Komšić, BiH pobjeđuje!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7019 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Automatski je za SDA
Hank Paldum

#7020 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 30/01/2020 15:12
Pa ocito je neodvojiv lik od stranke onda?
ako neces da pricas o tome, i potenciras da su DF i Komsic dvije odvojene stvari i da ti nisi iz Sa...onda komunikaciju mozemo nastaviti na temi DF ili temi Komsic.

Da, glas za Komsica kao clana predsjednistva nije glas za DF of skroz ako cemo bukvalno :mrgreen: . Ali tvoja pobuda za glasanje je bila da ne pobijedi Covic.
Covic nije pobijedio. Covic je nastavio da sa HDZom uziva u drugim nivoima vlasti.
Da smatras da onda treba glasati protivU Covica i HDZ-a na svim nivoima da bi pobjeda bila potpuna? Sta god da pobjeda znaci.
Znači DF može na drugu temu a Čović može na temu KS? :D
Kako nisu odvojene stvari? Dok god se može birati posebno član predsjedništva a posebno stranka oni su odvojeni. Ja znam dosta naroda koji su SDA glasači a rekli su da su glasali za Denisa Bećirevića jer SDA nije mogla sa Džaferovićem izabrati dosadnijeg lika koji se ne može porediti sa Denisom. Znam isto dosta NS glasača koji se ponose sto glasaju za takvu stranku jer je osvježenje ali su glasali za Hadžikadića. Nisu svi radikalni SDA glasači koji svake godine zaokruže SDA i četkicu za zube kao kandidata jer misle da duh Alije živi kroz svakog SDA člana predsjednistva pa da je čak i četkica za zube.
Ne pamtim kada sam glasao zadnji put za ijednu stranku na izborima, samo za predsjedništvo, znači i DF mi nije sada bila opcija.
Anoniman sam, napisao sam na drugoj temi da sam glasao za SDA na prvim demokratskim izborima i prvim izborima iza rata, priznao sam da sam glasao za Komšića i da ću opet, znači nema razloga da se bojim napisati da sam glasao i za DF. Uostalom, čak da jednog dana glasam za DF, kakvu će ulogu moj glas igrati u KS?
Bloo
Globalna šefica

#7021 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

:jbt:
Ne mogu.
hadzinicasa

#7022 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by hadzinicasa »

Bloo wrote: 30/01/2020 15:46 :jbt:
Ne mogu.
:lol:
sahara1428

#7023 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

jazzer wrote: 30/01/2020 12:58 Spominje Dino sinoc narkomana Pecu, kaze Zukic nesto kao ''nije potvrdjeno da je on na slici'', kaze
Dino ''ja znam da jeste''.

Jos uvijek nema nikakvog demantija od strane narkomana a ne znam da li je ono smece od novina ista
danas objavilo na tu temu.

Sto sugerise da vise nema dileme oko toga. Zato treba stalno podsjecati s kim SDA pravi koaliciju
i da im je glas jednog narkomana presudan za vlast.
Nema se tu sta demantirati kada postoji videosnimak, ali kada dodje vrijeme za to ..
:izet:
drug_profi

#7024 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Desi se i meni da ponekad uđem u polemiku sa dokonim dijasporcem.
Ono, fakat se na kraju osjecas ko da si sa kinezom pricao i to na japanskom.
madner

#7025 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Inace je zanimljiv ovaj mister yes, pardon Hank, nekad je bio covjek koji zivi u Sa i gotivi SDA i Dinu. :D
Locked