Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#6951 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Prpa.ba wrote: 30/01/2020 12:09 Nemojte nam na Doktora Kucu, covjek konacno docekao da damo sansu novim ljudima koji mogu i znaju, pajel. :mrgreen:
Vidjeces kakve ce tek kritike da baca, samo sacekaj :D

Mi zelembaci
duh_sa_sjekirom

#6952 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by duh_sa_sjekirom »

Ne mislim da treba uvoditi posebne promatrače na izborima.
Općinske komisije sasvim solidno obave svoj posao.
Za koga prebrojavanjem ustanove da je osvojio najviše glasova on i pobijedi.
Trebamo više vjerovati jedni drugima.
cvrčak_na_hedonizmu

#6953 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

duh_sa_sjekirom wrote: 30/01/2020 12:16 Ne mislim da treba uvoditi posebne promatrače na izborima.
Ma nemoj :lol:
Roccohljup

#6954 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Roccohljup »

to vjerovanje se bas do sad isplatilo :D
drug_profi

#6955 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

putokaz1 wrote: 30/01/2020 08:51 Bibija ima pravo da bude SDA spavac
Ko je pratio postizborna desavanja mogao je upratiti da je Biba bila protiv vlade bez SDA, jer su oni kao izborni pobjednici.
Tako da ona nije bila spavač SDA vec je fakticki bila prisiljena da podrzi "šestorku" radi višeg cilja, jel... da joj šef ima robu za trgovanje.

Tako da je nekorektno Bibi išta spočitavat sada.
kluz franjo

#6956 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 30/01/2020 11:55
kluz franjo wrote: 30/01/2020 11:52
bunk wrote: 30/01/2020 11:46 Nije da sam tebe spomenuo u postu al hajd,nek ti bude.
p.s.ima ,ima nije sdp umro samo je u hibernaciji..a kad ustane onda ce oni upravljat procesima a ne kifla..
p.p.s Nema veze sto nema zlatnog volim zeleno :lol: :lol:
Može i tako. Za sve glasače nudimo individualna rješenja.
Ja ti predlažem da u oktobru glasaš za NiP, a kako bi "sahranio" SDP.
Može li ovako?

Zlatni moraju napraviti.
Do tada... :mrgreen:
Ako cemo bit do kraja iskreni ja sam vise Stark nego Lanister gold.
Zlato me ne zanima.
A Sdp,druze balun si fulija..
E onda izvinjenje.
Ali evo, ako ti bolje paše ovako.
Glasaj u oktobru za SDP, a kako bi "obuzdao" NiP.
Može li ovo?

Zlatni, zlatni sa zelenkastom patinom... a do tada... :mrgreen:
wewa

#6957 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/01/2020 12:16 Ne mislim da treba uvoditi posebne promatrače na izborima.
Image
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6958 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:28
Bloo wrote: 30/01/2020 09:43 Pozivam sve da glasaju za SDA kandidata za člana predsjedništva da zajebemo Hanka i "normalne" građane i sve one koji žele normalnu državu. KAo i za sve SDA kandidate na svim nivoima.

Ja neću da glasam da meni bude bolje, već da zajebem ostale.
Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Moje razmišljanje "Da se ne izabere Čović pa da nije sa Dodikom u vlasti" koliko god bilo za mnoge smiješno je ipak jedan solidan razlog zašto sam glasao. Možda je za mnoge to plašenje babarogom ali ja imam demokratsko prvo glasati čak i sa razlogom da se bojim babaroge i najvažnije, nema veze sa KS.

To što je Komšić postao faktor i u KS to ne znači da sam ja za njega glasao zbog KS. Da budem iskren, do prije par mjeseci nisam ni znao da je DF osvojio dovoljno glasova da ima dovoljno ruku da odluči o budućnosti tog kantona jer me ne zanima taj kanton, ne živim niti sam živio u njemu, niti sam želio doprinjeti promjenama u tom kantonu.
Ako želite napadati strašnu dijasporu napadajte je zbog izbora člana predsjedništva a ne zbog izbora u sarajevskom kantonu jer smo pogrešna adresa za to.
Pa kako se osjecas kad znas da tvoj glasa nije uspio to sto si htio?
drug_profi

#6959 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Bloo wrote: 30/01/2020 09:43 Pozivam sve da glasaju za SDA kandidata za člana predsjedništva da zajebemo Hanka i "normalne" građane i sve one koji žele normalnu državu. KAo i za sve SDA kandidate na svim nivoima.

Ja neću da glasam da meni bude bolje, već da zajebem ostale.
Ja sam više puta rekao, da ako ikad budem prisiljen da ipak iselim iz BiH, glasaču prvi put i permanentno samo za SDA na svim nivoima.
U inat svima koji su ih stalno birali i time meni život u BiH učinili nemogućim. Htjeli ste ih, eto vam ih.

Zato je glasanje putem pošte ili bez prebivališta na lokalu potpuno pogrešno i sasvim izvrće smisao izbora.
duh_sa_sjekirom

#6960 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Do sada nije bilo konkretnih dokaza o navodnim izbornim krađama već samo obična nagađanja.
Jer da jeste, sigurno bi netko bio optužen i osuđen.
Desi se, naravno, da pojedinci nepravilno popune izborni listić ali to nije do komisije već do glasača. A i ovakvih je zanemariv broj. Uostalom, slične stvari dešavaju se i na izborima u razvijenim zemljama
Hank Paldum

#6961 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

@skobohabu @Bloo

Još samo da mi objasnite kako izbor za člana predsjedništva utiče na jačinu stranaka kao npr. u KS pa da to vaše ima smisla :D
Najveći demant vaših tvrdnji je što je npr. Čović izgubio izbore ali je HDZ jak ili kada je Komšić bio prošli put član predsjedništva a DF je prošao mizerno.
Kako neko ko iz Maglaja, Bihaća, Berlina, Toronta koji samo glasa za člana predsjedništva može uticati na jačinu njegove stranke u Sarajevu?
Bloo
Globalna šefica

#6962 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 12:27 @skobohabu @Bloo

Još samo da mi objasnite kako izbor za člana predsjedništva utiče na jačinu stranaka kao npr. u KS pa da to vaše ima smisla :D
Najveći demant vaših tvrdnji je što je npr. Čović izgubio izbore ali je HDZ jak ili kada je Komšić bio prošli put član predsjedništva a DF je prošao mizerno.
Kako neko ko iz Maglaja, Bihaća, Berlina, Toronta koji samo glasa za člana predsjedništva može uticati na jačinu njegove stranke u Sarajevu?
Pa jarane to je demant tebe.

Sto si glasao za Komsica..da Covketu napakostis...jest mu ga zabio.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#6963 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: 30/01/2020 12:02
malakh wrote: 30/01/2020 11:12
shbc wrote: 30/01/2020 10:32

Ne bih ja rekao da su ostali bili neaktivni, samo je Kifla glasniji i bolje se snalazi u, nazovimo ih populistickim potezima. Da ne bi ministrice Brcic ne vjerujem da bi se bas ovako dobro snasli u labirintu poslovnika, zakona i ustava ove drzave i kantona.

Kifla jednostavno ima pricu i sa nekog, hajmo reci mahalskog stanovista ga je zanimljivije slusati, kao i Niksica recimo. Zato i ima ovoliku prolaznost. Jos jedan od razloga sto ja od pocetka trubim da NiP i NS ne mogu jedni bez drugih. Koliko god bili razliciti.
kako god to nazvali, činjenica je da je svojim potezima i ponašanjem dobio enormno na popularnosti i da bi to isti u budućnosti trebali činiti svi. samo što kifla zbog toga trpi ogromne udarce i svi koji se usude kopirati kiflu, će biti suočeni sa niskim udarcima, uvredama, raznim negativnim epitetima, ali je to jedan od najboljih načina da dođene do svoje glasačke baze i da se df i sbb unište do kraja, a da glasovi idu kifli i našoj stranci.
Sta bi kolega odjednom :D

Nije da se bunim, samo pitam :stidljiv:
problem je što ljudi ne znaju odvojiti pojedinca i partiju. ako sam rekao da sam glasovao za komšića i uz to par puta naveo razloge zbog čega, to nužno ne znači da podržavam df ili da sam, kako mnogi rekoše, df bot ili obavještajac.

nas je cca 130 hiljada koji su glasovali za komšića, a nisu za df, priznat ćeš, nije mali broj.
shbc

#6964 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:43
shbc wrote: 30/01/2020 11:13
bunk wrote: 30/01/2020 10:38
OSCE izasao i rekao "ne treba smjenjivati kiflinu vladu" ?
Da
Kavalec: Kanton Sarajevo uzor za sve druge kantone

Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec za N1 je govorila o reformi obrazovanja u državi, stepenu korupcije, te pozitivnom napretku u Kantonu Sarajevo. Kavalec je istaknula da posmatra ono što političari rade, a ne šta govore, te da je u tom polju istaknuta vlast u KS.
"Mi tražimo dokaz o provedbi reformi. U Kantonu Sarajevo smo vidjeli pozitivan napredak u borbi protiv korupcije. To je uzor za sve druge kantone. Dakle, sudimo o političarima na osnovu njihovih djela", rekla je Kavalec.
O najavljenoj smjeni Vlade KS:
"Ne smatramo da je dobra ideja da kada vlada dobro radi da se ta vlada mijenja. Zadovoljni smo ostvarenim napretkom do sada."
A kada Beograd, Zagreb i Ankara se miješaju u izbore to je skandal? To samo potvrđuje da ste vi samo sebi umislili da ste good guys a isti je mentalitet i iste metode, samo se razlikujete od onog SDA krezavog što pada u ekstazu " Sebijjja eno je kraljica!" što imate više zubi, što u pozadini svira Štulić umjesto Rize Hamidovića i što ste malo tiši.
Evo kuka se godinama kako se zloupotrebljavaju i manipulišu starci da zaokruže SDA u glasačkim kabinama a ovdje jedan forumaš hladno napisa kako je impresioniran Konakovićevim govorom toliko da će idući put ući sa starijim roditeljima koji još misle da je SDA=Alija i pokazati im gdje da zaokruže jer NiP i NS trebaju što više glasova drugi put.
Kakva je razlika glasati za promjene ako će ostati isti mentalitet samo druga boja i ideologija.
Zašto se boriti za zatvaranje buregdžinice sa pokvarenim mesom samo da bi se tu otvorila ćevabdžinica sa pokvarenim mesom?
Za tebe ostaje pitanje sta ces na ovoj temi kada te ne zanima Kanton Sarajevo (tvoje rijeci)?

I da, ne upadaj kao padobranac. Zna bunk veoma dobro sto ga ovo pitam. Taj tvoj komentar je, sta vise, prikladniji njemu, nego meni. Da si upratio, a ne mijesao se u raspravu o kojoj veze nemas, shvatio bi i zasto.
wewa

#6965 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 12:27 @skobohabu @Bloo

ako te zanima iskljucivo komsiceva uloga, sto si toliko aktivan na ovoj temi?
nosara

#6966 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/01/2020 12:26 Do sada nije bilo konkretnih dokaza o navodnim izbornim krađama već samo obična nagađanja.
Desi se, naravno, da pojedinci nepravilno popune izborni listić ali to nije do komisije već do glasača. A i ovakvih je zanemariv broj. Uostalom, slične stvari dešavaju se i na izborima u razvijenim zemljama
:lol:
jazzer

#6967 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by jazzer »

duh_sa_sjekirom wrote: 30/01/2020 12:26 Do sada nije bilo konkretnih dokaza o navodnim izbornim krađama već samo obična nagađanja.
Naravno da bi bio osudjen, Dalida ceka k'o zapeta puska da reaguje makar i na sami pomen izborne kradje.
wewa

#6968 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by wewa »

sa'ce Dalida, samo da rijesi ovo par desetina hiljada predmeta sto 'nije stigla' jer je hvatala Rome po Ilidzi
bunk

#6969 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Ma nebitni birokrata iz OSCE-a-
Iznijela misljenje.
Niko ziv se nije javio povodom smjene..
I nece niti za koju vladu,jer ,politika,niko nije bez oraha u dzepu,niko.
HomeSweetHome

#6970 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by HomeSweetHome »

je li ovaj duh sjekiras nas zahebava? :shock:
Kontam mozda je lik sarkastican, nisam upratila?
cvrčak_na_hedonizmu

#6971 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

malakh wrote: 30/01/2020 12:29
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 30/01/2020 12:02

kako god to nazvali, činjenica je da je svojim potezima i ponašanjem dobio enormno na popularnosti i da bi to isti u budućnosti trebali činiti svi. samo što kifla zbog toga trpi ogromne udarce i svi koji se usude kopirati kiflu, će biti suočeni sa niskim udarcima, uvredama, raznim negativnim epitetima, ali je to jedan od najboljih načina da dođene do svoje glasačke baze i da se df i sbb unište do kraja, a da glasovi idu kifli i našoj stranci.
Sta bi kolega odjednom :D

Nije da se bunim, samo pitam :stidljiv:
problem je što ljudi ne znaju odvojiti pojedinca i partiju. ako sam rekao da sam glasovao za komšića i uz to par puta naveo razloge zbog čega, to nužno ne znači da podržavam df ili da sam, kako mnogi rekoše, df bot ili obavještajac.

nas je cca 130 hiljada koji su glasovali za komšića, a nisu za df, priznat ćeš, nije mali broj.
Promijenio si retoriku i to zestoko, nije da mi smeta, samo konstatujem. Podrzavao si Komsica, ali nisi spominjao DF previse. U zadnje vrijeme tuces po DF-u i to zestoko.

Slazem se, da budem jasan :D
bunk

#6972 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 30/01/2020 12:21
bunk wrote: 30/01/2020 11:55
kluz franjo wrote: 30/01/2020 11:52
Može i tako. Za sve glasače nudimo individualna rješenja.
Ja ti predlažem da u oktobru glasaš za NiP, a kako bi "sahranio" SDP.
Može li ovako?

Zlatni moraju napraviti.
Do tada... :mrgreen:
Ako cemo bit do kraja iskreni ja sam vise Stark nego Lanister gold.
Zlato me ne zanima.
A Sdp,druze balun si fulija..
E onda izvinjenje.
Ali evo, ako ti bolje paše ovako.
Glasaj u oktobru za SDP, a kako bi "obuzdao" NiP.
Može li ovo?

Zlatni, zlatni sa zelenkastom patinom... a do tada... :mrgreen:
Ma ,moze i to.
Zlatan vez na zelenoj podlozi :lol:
duh_sa_sjekirom

#6973 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

bunk wrote: 30/01/2020 12:33 Ma nebitni birokrata iz OSCE-a-
Iznijela misljenje.
Naravno da je nebitna.
Vlast se davno mogla konstituirati da "četvorka" nije zatezala oko pečata
shbc

#6974 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

shbc wrote: 30/01/2020 10:32
malakh wrote: 30/01/2020 10:09 ogromna zamjerka ide sdpu i našoj stranci na anemičnosti u posljednja dva mjeseca, odnosno od petka 13.12.2019. godine. da budem do kraja jasan, da nije bilo kifle i njegovih poteza, sa strane gledajući, izgledalo bi kao da je vlada pala bez ispaljenog metka. ovako je to izgledalo puno ozbiljnije i borbenije, ali jedini koji je u potpunosti doprinio tomu je bio kifla. zato je najviše i profitirao, jer rezultati te famozne ankete, a koja se sada već i krije su pokazali da je stranka narod i pravda dosta dobila na popularnosti, da je naša stranka blago porasla, a da sdpa, dfa i sbba nema ni na mapi.

zato se sada trebaju svi aktivirati i sve i jedno imenovanje pomno ispratiti i raskrinkavati, jer pretpostavljam da će ih mnogo biti. sada svi trebaju biti konaković od prije par sedmica i brutalno ih gaziti kao što je to konaković nedavno i činio.

što je nikšić rekao, samo ujedinjena pozicija može na političko groblje poslati df i sbb.
Ne bih ja rekao da su ostali bili neaktivni, samo je Kifla glasniji i bolje se snalazi u, nazovimo ih populistickim potezima. Da ne bi ministrice Brcic ne vjerujem da bi se bas ovako dobro snasli u labirintu poslovnika, zakona i ustava ove drzave i kantona.

Kifla jednostavno ima pricu i sa nekog, hajmo reci mahalskog stanovista ga je zanimljivije slusati, kao i Niksica recimo. Zato i ima ovoliku prolaznost. Jos jedan od razloga sto ja od pocetka trubim da NiP i NS ne mogu jedni bez drugih. Koliko god bili razliciti.
Realno trpe ih i ovi iz NS-a podjednako. Nemojmo zaboraviti da im se crtaju mete na ledjima u vidu "cetnicke stranke". Ponajvise Kojovicu, pa onda i ostalima. Pa licno je Bakir na kraju izjavio kako je Kojovic rat iz Beograda posmatrao, sa vec poznatom konotacijom.

NiP i NS su predvodnici opozicije i cetvorke, ali i najveca prijetnja vladajucoj oligarhiji. Kao takvi ce i primati najzesce optuzbe. Jbg. Tako je kada mafiji udaris na pare.
shbc

#6975 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by shbc »

bunk wrote: 30/01/2020 12:33 Ma nebitni birokrata iz OSCE-a-
Iznijela misljenje.
Sefica misije OSCE-a je nebitni birokrata? Dobro. Zasto ti je onda bitno sta jedan nebitni birokrata (ambasador SAD-a) kaze?
Locked