Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
nosara

#6926 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nosara »

Ocekujem od cetvorke dobar fajt, bez kompromisa i povlacenja. U kost, svim sredstvima. To mi je najbitnije, da vidim da im nije svejedno i da se ne plase.
kluz franjo

#6927 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 30/01/2020 11:40
Prpa.ba wrote: 30/01/2020 11:27 Zajednicki kandidati za nacelnike, a sarolika opcinska vijeca da bi nastavili dinamiku iz Skupstine KS. Zbijanje redova ide tokom februara i marta, paralelno kako Vlada KS bude odstupala sa pozicija. Vatra se nece gasiti. :mrgreen:

Za dio gradjana ce lokalni izbori biti prvi od dva referenduma, izmedju nacina vlada Sebije Izetbegovic i Dine Konakovica. Za ostale gradjane, izbor izmedju dvolisnice sa popisanim ministarstvima uz isprazno mantranje o patriotizmu, i programa sa stotinama mjera iz stvarnog zivota uz realni patriotizam poput naoruzavanja MUP-a BPK.

Praznik demokratije nam stize, prvi demokratski izbori sa ponudjenim stvarnim alternativama.

Vidimo se. :)
:lol: :lol: kolega prpa,kako prvi nije valjda da do pojave kifle alternative nije bilo?
Sta o tome misle trenerko ili neko iz ns ..
Nije valjda da su radili corav posao prije nego stadose s kiflom u saff :mrgreen:
Za takve poput tebe, "trenerko" i "frizurica" svakako nisu ni bili alternativa, zar ne?
Tako da sada imaš alternativu.
Možeš u oktobru za tvoj lokalni SDA, a možeš i drugačije. Do tebe je.

Kažem ja, svaka ti je zlatna.
Nema zlatni, pa opet ide ovaj standardni... :mrgreen:
JThomas

#6928 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

al' koliko teksta da se napiše svi su isti...žali bože tastature.
bunk

#6929 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 30/01/2020 11:45
bunk wrote: 30/01/2020 11:40
Prpa.ba wrote: 30/01/2020 11:27 Zajednicki kandidati za nacelnike, a sarolika opcinska vijeca da bi nastavili dinamiku iz Skupstine KS. Zbijanje redova ide tokom februara i marta, paralelno kako Vlada KS bude odstupala sa pozicija. Vatra se nece gasiti. :mrgreen:

Za dio gradjana ce lokalni izbori biti prvi od dva referenduma, izmedju nacina vlada Sebije Izetbegovic i Dine Konakovica. Za ostale gradjane, izbor izmedju dvolisnice sa popisanim ministarstvima uz isprazno mantranje o patriotizmu, i programa sa stotinama mjera iz stvarnog zivota uz realni patriotizam poput naoruzavanja MUP-a BPK.

Praznik demokratije nam stize, prvi demokratski izbori sa ponudjenim stvarnim alternativama.

:lol: :lol: kolega prpa,kako prvi nije valjda da do pojave kifle alternative nije bilo?
Sta o tome misle trenerko ili neko iz ns ..
Nije valjda da su radili corav posao prije nego stadose s kiflom u saff :mrgreen:
Za takve poput tebe, "trenerko" i "frizurica" svakako nisu ni bili alternativa, zar ne?
Tako da sada imaš alternativu.
Možeš u oktobru za tvoj lokalni SDA, a možeš i drugačije. Do tebe je.

Kažem ja, svaka ti je zlatna.
Nema zlatni, pa opet ide ovaj standardni... :mrgreen:
Nije da sam tebe spomenuo u postu al hajd,nek ti bude.
p.s.ima ,ima nije sdp umro samo je u hibernaciji..a kad ustane onda ce oni upravljat procesima a ne kifla..
p.p.s Nema veze sto nema zlatnog volim zeleno :lol: :lol:
madner

#6930 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Opet ova briga za SDP. Slomise se ljude od brige, ne spavaju. :D
Hank Paldum

#6931 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 30/01/2020 11:35
Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:28
Bloo wrote: 30/01/2020 09:43 Pozivam sve da glasaju za SDA kandidata za člana predsjedništva da zajebemo Hanka i "normalne" građane i sve one koji žele normalnu državu. KAo i za sve SDA kandidate na svim nivoima.

Ja neću da glasam da meni bude bolje, već da zajebem ostale.
Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Moje razmišljanje "Da se ne izabere Čović pa da nije sa Dodikom u vlasti" koliko god bilo za mnoge smiješno je ipak jedan solidan razlog zašto sam glasao. Možda je za mnoge to plašenje babarogom ali ja imam demokratsko prvo glasati čak i sa razlogom da se bojim babaroge i najvažnije, nema veze sa KS.

To što je Komšić postao faktor i u KS to ne znači da sam ja za njega glasao zbog KS. Da budem iskren, do prije par mjeseci nisam ni znao da je DF osvojio dovoljno glasova da ima dovoljno ruku da odluči o budućnosti tog kantona jer me ne zanima taj kanton, ne živim niti sam živio u njemu, niti sam želio doprinjeti promjenama u tom kantonu.
Ako želite napadati strašnu dijasporu napadajte je zbog izbora člana predsjedništva a ne zbog izbora u sarajevskom kantonu jer smo pogrešna adresa za to.
Cek sad...jesi dijaspora ili nisi?

Super sto informisano glasas.

A to jel Covic il nije...svjestan si da Bakir sa Covicem suruje na svim drugim nivoima.
Nema veze sa onim što sam pisao. Ja nisam uopšte učestvovao u dešavanjima u KS. Evo ti glasaš za Našu Stranku jer ti se sviđa njihov program za Sarajevo, neki lopina iz te stranke hebe ljude u Maglaju i tebi se javi neki Maglajlija i kaže ti "Hvala ti što si nam sjebao budućnost u Maglaju".
Niđe veze
kluz franjo

#6932 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by kluz franjo »

bunk wrote: 30/01/2020 11:46 Nije da sam tebe spomenuo u postu al hajd,nek ti bude.
p.s.ima ,ima nije sdp umro samo je u hibernaciji..a kad ustane onda ce oni upravljat procesima a ne kifla..
Može i tako. Za sve glasače nudimo individualna rješenja.
Ja ti predlažem da u oktobru glasaš za NiP, a kako bi "sahranio" SDP.
Može li ovako?

Zlatni moraju napraviti.
Do tada... :mrgreen:
Styling

#6933 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:43
shbc wrote: 30/01/2020 11:13
bunk wrote: 30/01/2020 10:38
OSCE izasao i rekao "ne treba smjenjivati kiflinu vladu" ?
Da
Kavalec: Kanton Sarajevo uzor za sve druge kantone

Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec za N1 je govorila o reformi obrazovanja u državi, stepenu korupcije, te pozitivnom napretku u Kantonu Sarajevo. Kavalec je istaknula da posmatra ono što političari rade, a ne šta govore, te da je u tom polju istaknuta vlast u KS.
"Mi tražimo dokaz o provedbi reformi. U Kantonu Sarajevo smo vidjeli pozitivan napredak u borbi protiv korupcije. To je uzor za sve druge kantone. Dakle, sudimo o političarima na osnovu njihovih djela", rekla je Kavalec.
O najavljenoj smjeni Vlade KS:
"Ne smatramo da je dobra ideja da kada vlada dobro radi da se ta vlada mijenja. Zadovoljni smo ostvarenim napretkom do sada."
A kada Beograd, Zagreb i Ankara se miješaju u izbore to je skandal? To samo potvrđuje da ste vi samo sebi umislili da ste good guys a isti je mentalitet i iste metode, samo se razlikujete od onog SDA krezavog što pada u ekstazu " Sebijjja eno je kraljica!" što imate više zubi, što u pozadini svira Štulić umjesto Rize Hamidovića i što ste malo tiši.
Evo kuka se godinama kako se zloupotrebljavaju i manipulišu starci da zaokruže SDA u glasačkim kabinama a ovdje jedan forumaš hladno napisa kako je impresioniran Konakovićevim govorom toliko da će idući put ući sa starijim roditeljima koji još misle da je SDA=Alija i pokazati im gdje da zaokruže jer NiP i NS trebaju što više glasova drugi put.
Kakva je razlika glasati za promjene ako će ostati isti mentalitet samo druga boja i ideologija.
Zašto se boriti za zatvaranje buregdžinice sa pokvarenim mesom samo da bi se tu otvorila ćevabdžinica sa pokvarenim mesom?
Naravno da je skandal kada se mijesaju. I zasto je pogresno pohvaliti nesto sto dobro radi? Je li mozda trebalo da ih popljuje?
bunk

#6934 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

kluz franjo wrote: 30/01/2020 11:52
bunk wrote: 30/01/2020 11:46 Nije da sam tebe spomenuo u postu al hajd,nek ti bude.
Može i tako. Za sve glasače nudimo individualna rješenja.
Ja ti predlažem da u oktobru glasaš za NiP, a kako bi "sahranio" SDP.
Može li ovako?

Zlatni moraju napraviti.
Do tada... :mrgreen:
Ako cemo bit do kraja iskreni ja sam vise Stark nego Lanister gold.
Zlato me ne zanima.
A Sdp,druze balun si fulija..
Banksy

#6935 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

:thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#6936 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:50
Nema veze sa onim što sam pisao. Ja nisam uopšte učestvovao u dešavanjima u KS. Evo ti glasaš za Našu Stranku jer ti se sviđa njihov program za Sarajevo, neki lopina iz te stranke hebe ljude u Maglaju i tebi se javi neki Maglajlija i kaže ti "Hvala ti što si nam sjebao budućnost u Maglaju".
Niđe veze
Ima. Ti iz daleke zemlje se brines da Covic ne zajebe Bosnjake šurujuci sa Dodikom. Tako da glasas sa najbezbolniju opciju (Komsic) dok Bake nastavlja da šuruje sa Covicem na puno bitnijim nivoima. Dalje, Komsic kao predsjednik stranke ode pod skute SDA.

Dalje, ti si glasao za program Komsica jer ti se svida njegov program kao kandidata za Predsjednistvo? Koji mu je ono program bio osim glasajte za mene da zajebemo Hrvate koji hoce da glasaju za Covica...ili ti se svida program DF-a za koji si rekao da nisi ni imao pojma koliko glasova je osvojio ergo ne interesuje te DF.
sandoz11

#6937 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sandoz11 »

Mogli malo ovi iz SDP-a , Niksic, Masic i ostali da glasnije i ostrije protestvuju zbog smjene vlade, moze se naprimjer protiv DF mnogo uciniti, kod formiranja izvrsne vlasti u Federaciji a ne kao 2015 pomagati kadrovima DF-a da se uhljebe(Dunovic,,).pa ti poslije frajerski obore vladu..i slicne stvari prema ostalim :D :D :D :bih: :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#6938 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

malakh wrote: 30/01/2020 11:12
shbc wrote: 30/01/2020 10:32
malakh wrote: 30/01/2020 10:09 ogromna zamjerka ide sdpu i našoj stranci na anemičnosti u posljednja dva mjeseca, odnosno od petka 13.12.2019. godine. da budem do kraja jasan, da nije bilo kifle i njegovih poteza, sa strane gledajući, izgledalo bi kao da je vlada pala bez ispaljenog metka. ovako je to izgledalo puno ozbiljnije i borbenije, ali jedini koji je u potpunosti doprinio tomu je bio kifla. zato je najviše i profitirao, jer rezultati te famozne ankete, a koja se sada već i krije su pokazali da je stranka narod i pravda dosta dobila na popularnosti, da je naša stranka blago porasla, a da sdpa, dfa i sbba nema ni na mapi.

zato se sada trebaju svi aktivirati i sve i jedno imenovanje pomno ispratiti i raskrinkavati, jer pretpostavljam da će ih mnogo biti. sada svi trebaju biti konaković od prije par sedmica i brutalno ih gaziti kao što je to konaković nedavno i činio.

što je nikšić rekao, samo ujedinjena pozicija može na političko groblje poslati df i sbb.
Ne bih ja rekao da su ostali bili neaktivni, samo je Kifla glasniji i bolje se snalazi u, nazovimo ih populistickim potezima. Da ne bi ministrice Brcic ne vjerujem da bi se bas ovako dobro snasli u labirintu poslovnika, zakona i ustava ove drzave i kantona.

Kifla jednostavno ima pricu i sa nekog, hajmo reci mahalskog stanovista ga je zanimljivije slusati, kao i Niksica recimo. Zato i ima ovoliku prolaznost. Jos jedan od razloga sto ja od pocetka trubim da NiP i NS ne mogu jedni bez drugih. Koliko god bili razliciti.
kako god to nazvali, činjenica je da je svojim potezima i ponašanjem dobio enormno na popularnosti i da bi to isti u budućnosti trebali činiti svi. samo što kifla zbog toga trpi ogromne udarce i svi koji se usude kopirati kiflu, će biti suočeni sa niskim udarcima, uvredama, raznim negativnim epitetima, ali je to jedan od najboljih načina da dođene do svoje glasačke baze i da se df i sbb unište do kraja, a da glasovi idu kifli i našoj stranci.
Sta bi kolega odjednom :D

Nije da se bunim, samo pitam :stidljiv:
Tomahawk11
Globalni moderator

#6939 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tomahawk11 »

Komšić je izdao ono za šta je pričao da se zalagao. Svako ko je za njega ili njegove glasao bi trebao klepiti ušima.
Dr. Kuca

#6940 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Dr. Kuca »

Opetja033 wrote: 30/01/2020 11:41 Ima jedna interesantna informacija koja se prica po diplomatskim krugovima: naime po toj teoriji/informaciji neke zapadne ambasade su digle ruke od Vlade KS je je Bakir jednima ponudio BH Telecom u zamjenu a drugima LOT-ove na koridoru 5C.

Ono što znam sasvim sigurno jeste da saradnja Četvorke sa ambasadama prijateljskih, zapadnih, zemalja nije bila na istom nivo sa svakom od njih pojedinacno. Neke od europskih ambasada su imale poprilicno kolonijalisticki pristup, gdje su im predstavnici Četvorke jasno dali do znanja da odnos može biti jedino partnerski.

Isto tako pouzdano znam da su se uposlenici nekih ambasada bili iznenađeni pristupom Četvorke - neke strance je to iritiralo a domaćim uposlenicima itekako godilo.

Nedavno mi je jedan naš domaći uposlenik jedne zapadnoeuropske ambasade rekao da je bio na stotinama sastanaka sa raznoraznim predstavnicima nivoa vlasti u BiH ali da je po prvi put osjetio ponos što je bh. državljanin kada je taj ambasador počeo održavati sastanke sa predstavnicima Četvorke.
Prvo jer su znali o čemu pričaju i pokazali su svoju stručnost ali isto tako jer su pokazivali i muda kada je to trebalo - za razliku od podaničkog mentaliteta SDA zvaničnika.

Tako da dolazimo u situaciju da slobodno možemo tvrditi kako predstavnici Četvorke brane i suverenitet i dostojanstvo BiH a da podrška zapadnih ambasada i nije bila toliko monolitna, pogotovo zadnjih nekoliko mjeseci.
A poenta je u tome da se prvenstveno moramo okrenuti sami sebi i jedni drugima, bez obzira na ideološke razlike koje su evidentne i koje ne treba ni gurati pod tepih. Ambasade su tu da štite interese svoje države a ne interese BiH ili interese Četvorke.
:lol: :lol: Forto udario na svijetske sile! Jebo vucica :lol: :lol: jaoo
HomeSweetHome

#6941 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by HomeSweetHome »

Nemojmo brkati kruske i jabuke. Mijesanje drugih zemalja u izborni proces i ocjena rada jedne vlade od strane neke multilateralne organizacije nikako nije isto.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#6942 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Kud ćeš veće dostignuće sad već bivše vlade od toga da je @nosara izašao iz apstinencije.

Glasačke :D
Arachnoidea

#6943 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Arachnoidea »

Tomahawk11 wrote: 30/01/2020 12:03 Komšić je izdao ono za šta je pričao da se zalagao. Svako ko je za njega ili njegove glasao bi trebao klepiti ušima.
Nadam se da je u nekom paralelnom univerzumu Čović dobio Izborni zakon bas po svojoj mjeri i da se Komso pravda kod Senada 😍
Pandakonda

#6944 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Pandakonda »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:28
Bloo wrote: 30/01/2020 09:43 Pozivam sve da glasaju za SDA kandidata za člana predsjedništva da zajebemo Hanka i "normalne" građane i sve one koji žele normalnu državu. KAo i za sve SDA kandidate na svim nivoima.

Ja neću da glasam da meni bude bolje, već da zajebem ostale.
Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Moje razmišljanje "Da se ne izabere Čović pa da nije sa Dodikom u vlasti" koliko god bilo za mnoge smiješno je ipak jedan solidan razlog zašto sam glasao. Možda je za mnoge to plašenje babarogom ali ja imam demokratsko prvo glasati čak i sa razlogom da se bojim babaroge i najvažnije, nema veze sa KS.

To što je Komšić postao faktor i u KS to ne znači da sam ja za njega glasao zbog KS. Da budem iskren, do prije par mjeseci nisam ni znao da je DF osvojio dovoljno glasova da ima dovoljno ruku da odluči o budućnosti tog kantona jer me ne zanima taj kanton, ne živim niti sam živio u njemu, niti sam želio doprinjeti promjenama u tom kantonu.
Ako želite napadati strašnu dijasporu napadajte je zbog izbora člana predsjedništva a ne zbog izbora u sarajevskom kantonu jer smo pogrešna adresa za to.
Druze moj koliko mene oci služe covic i dodik su svakako na vlasti zajedno sa DF i SBB. Ja ne znam sta si ti pokusao da sprijecis ? :-)
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#6945 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

shbc wrote: 30/01/2020 11:13
bunk wrote: 30/01/2020 10:38
shbc wrote: 30/01/2020 10:36

Ne odgovori ti meni, pika li se OSCE kada kaze da vladu nije trebalo smjenjivati?
OSCE izasao i rekao "ne treba smjenjivati kiflinu vladu" ?
Da
Kavalec: Kanton Sarajevo uzor za sve druge kantone

Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec za N1 je govorila o reformi obrazovanja u državi, stepenu korupcije, te pozitivnom napretku u Kantonu Sarajevo. Kavalec je istaknula da posmatra ono što političari rade, a ne šta govore, te da je u tom polju istaknuta vlast u KS.
"Mi tražimo dokaz o provedbi reformi. U Kantonu Sarajevo smo vidjeli pozitivan napredak u borbi protiv korupcije. To je uzor za sve druge kantone. Dakle, sudimo o političarima na osnovu njihovih djela", rekla je Kavalec.
O najavljenoj smjeni Vlade KS:
"Ne smatramo da je dobra ideja da kada vlada dobro radi da se ta vlada mijenja. Zadovoljni smo ostvarenim napretkom do sada."
Jel to ti od bunka ocekujes odgovor na neki argument? :D
Styling

#6946 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Dr. Kuca wrote: 30/01/2020 12:04
Opetja033 wrote: 30/01/2020 11:41 Ima jedna interesantna informacija koja se prica po diplomatskim krugovima: naime po toj teoriji/informaciji neke zapadne ambasade su digle ruke od Vlade KS je je Bakir jednima ponudio BH Telecom u zamjenu a drugima LOT-ove na koridoru 5C.

Ono što znam sasvim sigurno jeste da saradnja Četvorke sa ambasadama prijateljskih, zapadnih, zemalja nije bila na istom nivo sa svakom od njih pojedinacno. Neke od europskih ambasada su imale poprilicno kolonijalisticki pristup, gdje su im predstavnici Četvorke jasno dali do znanja da odnos može biti jedino partnerski.

Isto tako pouzdano znam da su se uposlenici nekih ambasada bili iznenađeni pristupom Četvorke - neke strance je to iritiralo a domaćim uposlenicima itekako godilo.

Nedavno mi je jedan naš domaći uposlenik jedne zapadnoeuropske ambasade rekao da je bio na stotinama sastanaka sa raznoraznim predstavnicima nivoa vlasti u BiH ali da je po prvi put osjetio ponos što je bh. državljanin kada je taj ambasador počeo održavati sastanke sa predstavnicima Četvorke.
Prvo jer su znali o čemu pričaju i pokazali su svoju stručnost ali isto tako jer su pokazivali i muda kada je to trebalo - za razliku od podaničkog mentaliteta SDA zvaničnika.

Tako da dolazimo u situaciju da slobodno možemo tvrditi kako predstavnici Četvorke brane i suverenitet i dostojanstvo BiH a da podrška zapadnih ambasada i nije bila toliko monolitna, pogotovo zadnjih nekoliko mjeseci.
A poenta je u tome da se prvenstveno moramo okrenuti sami sebi i jedni drugima, bez obzira na ideološke razlike koje su evidentne i koje ne treba ni gurati pod tepih. Ambasade su tu da štite interese svoje države a ne interese BiH ili interese Četvorke.
:lol: :lol: Forto udario na svijetske sile! Jebo vucica :lol: :lol: jaoo
Ti si tipicni Bosnjo. Sta god ili ko god se izdigne iz okvira zabokrecine i pokaze neki stav i pristup treba ga ubiti nogama neka se odmah vrati u zabokrecinu jer kvari posao onima na dnu bare. Zato i jesmo tu gdje jesmo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6947 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Tomahawk11 »

Arachnoidea wrote: 30/01/2020 12:06
Tomahawk11 wrote: 30/01/2020 12:03 Komšić je izdao ono za šta je pričao da se zalagao. Svako ko je za njega ili njegove glasao bi trebao klepiti ušima.
Nadam se da je u nekom paralelnom univerzumu Čović dobio Izborni zakon bas po svojoj mjeri i da se Komso pravda kod Senada 😍
Potegne li da izađe iz braka sa SDA, to će mu i biti.
Prpa.ba

#6948 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Nemojte nam na Doktora Kucu, covjek konacno docekao da damo sansu novim ljudima koji mogu i znaju, pajel. :mrgreen:
Škobo Habu

#6949 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Škobo Habu »

Hank Paldum wrote: 30/01/2020 11:06
Vidiš po rezultatima da jesam značajan :wink:
Ali da ti odgovorim, niti se borim sa problemima u Sarajevu kao ti niti sam glasao za promjene u tom kantonu, moj jedini glas Komšiću je išao kao članu predsjedništva, niti sam razmišljao o vlasti u Sarajevu niti sam dao glas DFu.
To što su Komšić i njegov DF svojim odlukama i rukama tebi zagorčali život u tom kantonu to vidi sa građanima iz sarajevskog kantona koji su glasali tako, meni Sarajevo nije bilo ni pameti niti sam gledao da koga zajebem u Sarajevu .
Jedini razlog zašto sam ovdje nekoliko puta napisao nešto o padu vlade je što su političari i glasači napisali toliko bljuvotina i uvreda (a zadnjih nekoliko stranica ove teme to potvrđuju) prije i poslije smjene vlade koje ne možeš čuti ni u kafani ni pijaci pa su jednostavno zaslužili jednu ovakvu šamarčinu.
Lično mene zaboli da li u Sarajevu vlada Naša Stranka ili SDA niti o tome razmišljam, niti sam glasao da utičem ma KS niti želim
Dobro. Sada mi je lakše kada priznaš kako od jednog stabla ne vidiš cijelu šumu.

To dosta govori i o tvom pozicioniranju glede političke problematike u ovoj zemlji. Jednostavno, nemaš dovoljno ni iskustva, ni znanja, a ni feelinga da bi moga racionalno donositi kompetentan sud.
Tvoj problem jeste što politički nastup Željka Komšića gledaš dosta usko, samo iz prizme njegove konfrontacije spram HDZ-a.
Odmah da ti odgovorim - guranje Komšića nasuprot Čoviću više nigdje ne vodi, i o tome je ovdje napisano tone i tone postova.
Glavno i osnovno, Komšić je ušao u širu koaliciju koji čini i HDZ, i njegova uloga opozicije u tom segmentu je svedena na nulu.
DF u toj koaliciji služi SDA podjednako isto kao što je Jurišićev HSP služio Lagumdžiji.

Promatrati Komšićevu politiku na takav jedan parcijalan način samo govori o tome koliko si ti kratkovid. Politika mešetarenja je osnovna grana stranačke privrede na kojoj parazitira DF, tako da je obaveza svakog savjesnog građanina da je zbriše sa političke scene ove zemlje. Skupa sa Radončićem.

Ljudi poput tebe zaboravljaju jednu bitnu stvar - imali smo mi mnogo jače face, koje su manje bile štetočine po interese ove zemlje, tipa Silajdžićeve SBiH, koja je, baš poput Komšića, davala nerealna očekivanja o 100% BiH i ukidanju entiteta, pa te stranke danas nema nigdje.

Ništa bolji nije ni DF sa svojom pričom o NATO integracijama i sličnim glupostima, a ta priča je samo izgovor za mešetarenje na svim mogućim nivoima gdje stranački uhljebi mogu dosegnuti novac iz budžeta.
Last edited by Škobo Habu on 30/01/2020 12:14, edited 1 time in total.
bunk

#6950 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bunk »

Aha,suma se samo iz Sa vidi..
Locked