Ja nisam niti ću ikad biti glasač desnice, ali mi je uvijek draže da desničarski glasači daju poverenje koliko-toliko poštenoj desnici, nego destruktivnoj, destabilizirajućoj i lopovskoj, kakva je SDA.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
K'o valjda da se ovi drugi iz Četvorke naljute na NiP, šta li...
Tim stavljanjem Konakovića u prvi plan, samo njemu u glasačkom tijelu dižu rejting i pucaju sebi u koljena.
Hebem ga, ja sigurno nikada neću glasati za NiP ili kolega MUNAFIK za NS.
Ali to nema nikakve veze sa slikom koja se u javnosti želi stvoriti, a koju izmišljaju "stratezi" u M. Spahe.
NiP i NS/SDP se nalaze na dva različita politička spektra. Oba spektra imaju svoje glasačko tijelo koje treba mobilizirati.
NiP i NS/SDP se razlikuju, ali se mogu složiti oko konkretnih i prioritetnih projekata koji se trebaju uraditi.
Ta saradnja je (na moje iznenađenje) jako dobro funkcionisala i ja nemam ništa protiv da NiP osvoji što više glasova tradicionalnih SDA glasača.
Tako da "umnjacima" iz M.Spahe poručujem... Samo tako nastavite. Svaka vam je zlatna.
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- cadburry
#6901 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- bunk
#6902 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno a posebno ce sdp da hajruje na ovoj nip/sda prici.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
Tim stavljanjem Konakovića u prvi plan, samo njemu u glasačkom tijelu dižu rejting i pucaju sebi u koljena.
Ali to nema nikakve veze sa slikom koja se u javnosti želi stvoriti, a koju izmišljaju "stratezi" u M. Spahe.
NiP i NS/SDP se nalaze na dva različita politička spektra. Oba spektra imaju svoje glasačko tijelo koje treba mobilizirati.
NiP i NS/SDP se razlikuju, ali se mogu složiti oko konkretnih i prioritetnih projekata koji se trebaju uraditi.
Ta saradnja je (na moje iznenađenje) jako dobro funkcionisala i ja nemam ništa protiv da NiP osvoji što više glasova tradicionalnih SDA glasača.
Tako da "umnjacima" iz M.Spahe poručujem... Samo tako nastavite. Svaka vam je zlatna.
Jer ce bit potopljeni.
-
jefff
#6903 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
lazna ljevica moze imati samo laznu desnicu.
- cvrčak_na_hedonizmu
#6904 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nevjerovatno je da ovi ne razumiju da sebi skacu u stomak takvom pricom. Njima ce Kifla polupiti glasove i to lopatomkluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
Mada, sve se vidjelo kakvi umovi stoje iza KO SDA prilikom "afere pecat" i Man of steel aka predsjedavajuceg Skupstine KS
Bas, bas nesposobni...
-
kluz franjo
#6905 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Kao što rekoh kolega bunk,bunk wrote: ↑30/01/2020 10:59Naravno a posebno ce sdp da hajruje na ovoj nip/sda prici.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
Jer ce bit potopljeni.
samo nastavi, svaka ti je zlatna.
Evo ga jedan samo za tebe...
- Hank Paldum
#6906 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Vidiš po rezultatima da jesam značajanŠkobo Habu wrote: ↑30/01/2020 09:51Ne zove se to demokratija, već silovanje demokratskog prava.Hank Paldum wrote: ↑30/01/2020 09:30
Dok god imam pravo glasa u BiH pa makar živio na planeti Mars i bio oslobođen ovozemaljskog poreza ja ću da glasam za koga želim, nevažno da li je razlog što je od nas napravio svjetsku velesilu poput Amerike ili samo što ću time zajebati pingvine na sjevernom polu. To se zove demokratija, sad ti to možeš zvati kako hoćeš i to je tvoje pravo ali ne zaboravi, to je i dalje samo tvoje mišljenje, želim reći osobe drugačijeg stava će opet glasati za Komšića iz istog razloga.
Razumijem potpuno da ti u KS imaš potpuno drugačiji pogled i očekivanja od mene ali pošto ja gledam drugačije od tebe mene niti je razočarao niti zajeb'o.
Jer, eto, ti kao neko ko plaća porez u drugoj zemlji, i kao neko sa prvom glasa u toj zemlji, imaš i dodatni bonitet da i u zemlji, u kojoj se sa mojih pleća plaćaju razni uhljebi, među njima i oni Željkovi, na foru patriotske dužnosti postaneš značajan koliko i ja.
Nisi uopšte značajan, bez obzira šta o tome kaže demokratija, jer nisi, kao prvo, svjestan političke situacije u ovoj zemlji, ne poznaješ problematiku kroz koje prosječan stanovnik ove zemlje prolazi svaki dan po pitanju zdravstva, školstva ili ekonomije, kao drugo, prema tome, samo si pasivan predstavnik bh dijaspore koji nam prodaje ovdje vlastite sentimente koji bi trebalo da vrijede isto kao i oni koji su ovdje konstantno prisutni.
Ti imaš pravo da glasaš za Željka, to ti niko ne spori. No, nemaš pravo da mi morališeš, jer ja znam najbolje o kakvom je političkom lešu riječ i kako njegova stranka uhljebljuje ljubavnice od njegovih stranački kolega na izmišljenje pozicije.
Prema tome, drži se demokratski vrijednosti negdje tamo...ovdje one ne griju isto, kao u tvojoj zemlji.
Ali da ti odgovorim, niti se borim sa problemima u Sarajevu kao ti niti sam glasao za promjene u tom kantonu, moj jedini glas Komšiću je išao kao članu predsjedništva, niti sam razmišljao o vlasti u Sarajevu niti sam dao glas DFu.
To što su Komšić i njegov DF svojim odlukama i rukama tebi zagorčali život u tom kantonu to vidi sa građanima iz sarajevskog kantona koji su glasali tako, meni Sarajevo nije bilo ni pameti niti sam gledao da koga zajebem u Sarajevu .
Jedini razlog zašto sam ovdje nekoliko puta napisao nešto o padu vlade je što su političari i glasači napisali toliko bljuvotina i uvreda (a zadnjih nekoliko stranica ove teme to potvrđuju) prije i poslije smjene vlade koje ne možeš čuti ni u kafani ni pijaci pa su jednostavno zaslužili jednu ovakvu šamarčinu.
Lično mene zaboli da li u Sarajevu vlada Naša Stranka ili SDA niti o tome razmišljam, niti sam glasao da utičem ma KS niti želim
- wewa
#6907 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
nema SDA nikakvog mastermindea na raspolaganju, srecom. no, s druge strane, ciljna publika im je takva da su i prekapacitirani...
jedina nada je u budjenju 'tihog diva' kako jucer rece Vildana, onih koji su nasjedali na pricu 'svi su isti'. jer, iole dobronamjernom je jasno da ta mantra vise nema nikakvog uporista.
jedina nada je u budjenju 'tihog diva' kako jucer rece Vildana, onih koji su nasjedali na pricu 'svi su isti'. jer, iole dobronamjernom je jasno da ta mantra vise nema nikakvog uporista.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#6908 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
kako god to nazvali, činjenica je da je svojim potezima i ponašanjem dobio enormno na popularnosti i da bi to isti u budućnosti trebali činiti svi. samo što kifla zbog toga trpi ogromne udarce i svi koji se usude kopirati kiflu, će biti suočeni sa niskim udarcima, uvredama, raznim negativnim epitetima, ali je to jedan od najboljih načina da dođene do svoje glasačke baze i da se df i sbb unište do kraja, a da glasovi idu kifli i našoj stranci.shbc wrote: ↑30/01/2020 10:32Ne bih ja rekao da su ostali bili neaktivni, samo je Kifla glasniji i bolje se snalazi u, nazovimo ih populistickim potezima. Da ne bi ministrice Brcic ne vjerujem da bi se bas ovako dobro snasli u labirintu poslovnika, zakona i ustava ove drzave i kantona.malakh wrote: ↑30/01/2020 10:09 ogromna zamjerka ide sdpu i našoj stranci na anemičnosti u posljednja dva mjeseca, odnosno od petka 13.12.2019. godine. da budem do kraja jasan, da nije bilo kifle i njegovih poteza, sa strane gledajući, izgledalo bi kao da je vlada pala bez ispaljenog metka. ovako je to izgledalo puno ozbiljnije i borbenije, ali jedini koji je u potpunosti doprinio tomu je bio kifla. zato je najviše i profitirao, jer rezultati te famozne ankete, a koja se sada već i krije su pokazali da je stranka narod i pravda dosta dobila na popularnosti, da je naša stranka blago porasla, a da sdpa, dfa i sbba nema ni na mapi.
zato se sada trebaju svi aktivirati i sve i jedno imenovanje pomno ispratiti i raskrinkavati, jer pretpostavljam da će ih mnogo biti. sada svi trebaju biti konaković od prije par sedmica i brutalno ih gaziti kao što je to konaković nedavno i činio.
što je nikšić rekao, samo ujedinjena pozicija može na političko groblje poslati df i sbb.
Kifla jednostavno ima pricu i sa nekog, hajmo reci mahalskog stanovista ga je zanimljivije slusati, kao i Niksica recimo. Zato i ima ovoliku prolaznost. Jos jedan od razloga sto ja od pocetka trubim da NiP i NS ne mogu jedni bez drugih. Koliko god bili razliciti.
- shbc
#6909 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Da
Kavalec: Kanton Sarajevo uzor za sve druge kantone
Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec za N1 je govorila o reformi obrazovanja u državi, stepenu korupcije, te pozitivnom napretku u Kantonu Sarajevo. Kavalec je istaknula da posmatra ono što političari rade, a ne šta govore, te da je u tom polju istaknuta vlast u KS.
"Mi tražimo dokaz o provedbi reformi. U Kantonu Sarajevo smo vidjeli pozitivan napredak u borbi protiv korupcije. To je uzor za sve druge kantone. Dakle, sudimo o političarima na osnovu njihovih djela", rekla je Kavalec.
O najavljenoj smjeni Vlade KS:
"Ne smatramo da je dobra ideja da kada vlada dobro radi da se ta vlada mijenja. Zadovoljni smo ostvarenim napretkom do sada."
Last edited by shbc on 30/01/2020 11:15, edited 1 time in total.
-
kluz franjo
#6910 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
SDA je prešla "granicu isplativosti" medijske manipulacije. Sve mantre, a i ta "svi su isti", im se obijaju o glavu...wewa wrote: ↑30/01/2020 11:07 nema SDA nikakvog mastermindea na raspolaganju, srecom. no, s druge strane, ciljna publika im je takva da su i prekapacitirani...
Gledajući poteze, koje SDA povlači, jedino što će im u oktobru preostati su masovne manipulacije izbornog procesa.
Jer više nije pitanje koliko će SDA-blok osvojiti glasova, već koliko će se glasača četvorke morati poništiti.
- nosara
#6911 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja sam jedan od tih. Iako sam popizdio zbog sporazuma neki dan, iako ne mogu organski ns, iako mislim da je sdp klinicki mrtav, iako ne podrzavam Dinov konzervativizam... glasacu na slijedecim izborima, pod jednim uslovom, a to je zajednicka lista i jedan kandidat svih stranaka SVUGDJE. To ce biti signal da su na nekom visem nivou od drugih.wewa wrote: ↑30/01/2020 11:07 nema SDA nikakvog mastermindea na raspolaganju, srecom. no, s druge strane, ciljna publika im je takva da su i prekapacitirani...
Ako to postignu, glasam, prvi put poslije skoro dvije decenije.
-
kluz franjo
#6912 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Zajednički kandidat za načelnike da.nosara wrote: ↑30/01/2020 11:16Ja sam jedan od tih. Iako sam popizdio zbog sporazuma neki dan, iako ne mogu organski ns, iako mislim da je sdp klinicki mrtav, iako ne podrzavam Dinov konzervativizam... glasacu na slijedecim izborima, pod jednim uslovom, a to je zajednicka lista i jedan kandidat svih stranaka SVUGDJE. To ce biti signal da su na nekom visem nivou od drugih.wewa wrote: ↑30/01/2020 11:07 nema SDA nikakvog mastermindea na raspolaganju, srecom. no, s druge strane, ciljna publika im je takva da su i prekapacitirani...
Ako to postignu, glasam, prvi put poslije skoro dvije decenije.
Ali odvojene liste za vijećnike.
Svaka lista dobija svoje posmatrače na biračkim mjestima.
Biračke kutije se ne smiju prepustiti SDA bez kontrole.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#6913 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
svaki glasač sda, pa i simpatizer, na poteze dfa i sbba, a posebno one vezane za kanton sarajevo, gleda kao na pobjedu sda i produbljuje u njima tezu "da sda mora vladati i da ništa ne može bez sda".kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 11:15 SDA je prešla "granicu isplativosti" medijske manipulacije. Sve mantre, a i ta "svi su isti", im se obijaju o glavu...
Gledajući poteze, koje SDA povlači, jedino što će im u oktobru preostati su masovne manipulacije izbornog procesa.
Jer više nije pitanje koliko će SDA-blok osvojiti glasova, već koliko će se glasača četvorke morati poništiti.
sa aspekta broja glasova, sda neće ništa izgubiti, kao što ni na prošlim izborima nije izgubila, ali može izgubiti svoje satelite, odnosno kontrolni mehanizam opstanka na vlasti i svi se trebamo potruditi da izgubi satelite i da u vijećima, skupštinama, parlamentima i institucijama sjede ljudi koji su već izbacivali sda iz vlasti.
- bunk
#6914 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa sad bas da je zlatna ..kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 11:06Kao što rekoh kolega bunk,bunk wrote: ↑30/01/2020 10:59Naravno a posebno ce sdp da hajruje na ovoj nip/sda prici.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
Jer ce bit potopljeni.
samo nastavi, svaka ti je zlatna.
Evo ga jedan samo za tebe...![]()
A tipkacemo si krajem oktombra
- Prpa.ba
#6915 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Zajednicki kandidati za nacelnike, a sarolika opcinska vijeca da bi nastavili dinamiku iz Skupstine KS. Zbijanje redova ide tokom februara i marta, paralelno kako Vlada KS bude odstupala sa pozicija. Vatra se nece gasiti. 
Za dio gradjana ce lokalni izbori biti prvi od dva referenduma, izmedju nacina vlada Sebije Izetbegovic i Dine Konakovica. Za ostale gradjane, izbor izmedju dvolisnice sa popisanim ministarstvima uz isprazno mantranje o patriotizmu, i programa sa stotinama mjera iz stvarnog zivota uz realni patriotizam poput naoruzavanja MUP-a BPK.
Praznik demokratije nam stize, prvi demokratski izbori sa ponudjenim stvarnim alternativama.
Vidimo se.
Za dio gradjana ce lokalni izbori biti prvi od dva referenduma, izmedju nacina vlada Sebije Izetbegovic i Dine Konakovica. Za ostale gradjane, izbor izmedju dvolisnice sa popisanim ministarstvima uz isprazno mantranje o patriotizmu, i programa sa stotinama mjera iz stvarnog zivota uz realni patriotizam poput naoruzavanja MUP-a BPK.
Praznik demokratije nam stize, prvi demokratski izbori sa ponudjenim stvarnim alternativama.
Vidimo se.
- Hank Paldum
#6916 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Moje razmišljanje "Da se ne izabere Čović pa da nije sa Dodikom u vlasti" koliko god bilo za mnoge smiješno je ipak jedan solidan razlog zašto sam glasao. Možda je za mnoge to plašenje babarogom ali ja imam demokratsko prvo glasati čak i sa razlogom da se bojim babaroge i najvažnije, nema veze sa KS.
To što je Komšić postao faktor i u KS to ne znači da sam ja za njega glasao zbog KS. Da budem iskren, do prije par mjeseci nisam ni znao da je DF osvojio dovoljno glasova da ima dovoljno ruku da odluči o budućnosti tog kantona jer me ne zanima taj kanton, ne živim niti sam živio u njemu, niti sam želio doprinjeti promjenama u tom kantonu.
Ako želite napadati strašnu dijasporu napadajte je zbog izbora člana predsjedništva a ne zbog izbora u sarajevskom kantonu jer smo pogrešna adresa za to.
- wewa
#6917 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
neuvodjenje mehanizama kontrole nad izbornim procesom je ono za cim najvise zalim, iako smatram da realno nije bilo vremena za tu borbu koja bi u postojecim okolnostima bila skoro pa unaprijed izgubljena.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 11:15SDA je prešla "granicu isplativosti" medijske manipulacije. Sve mantre, a i ta "svi su isti", im se obijaju o glavu...wewa wrote: ↑30/01/2020 11:07 nema SDA nikakvog mastermindea na raspolaganju, srecom. no, s druge strane, ciljna publika im je takva da su i prekapacitirani...
zato polazem nadu u sve one ambasade koje su lijepo pricale o sestorci/cetvorci, jer bi medjunarodni izvori mogli finansirati nezavisne posmatrace koji bi puno znacili u oktobru, a i kasnije. nadam se i da su NIP, NS i SDP naucili lekciju 2018.
- wewa
#6918 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
ono sto ti ocito ne vidis ili odbijas da vidis je da se svrstavas uz SDA i satelite jer si jedan od glasova koji brane Komsica. ti vidis samo jedan dio slagalice, ali se tvoji postovi na forumu broje medju zagovarace nacionalistickih stranaka koje nama svakodnevno zagorcavaju zivot na tebi nepojmljive nacine.Hank Paldum wrote: ↑30/01/2020 11:28Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Moje razmišljanje "Da se ne izabere Čović pa da nije sa Dodikom u vlasti" koliko god bilo za mnoge smiješno je ipak jedan solidan razlog zašto sam glasao. Možda je za mnoge to plašenje babarogom ali ja imam demokratsko prvo glasati čak i sa razlogom da se bojim babaroge i najvažnije, nema veze sa KS.
To što je Komšić postao faktor i u KS to ne znači da sam ja za njega glasao zbog KS. Da budem iskren, do prije par mjeseci nisam ni znao da je DF osvojio dovoljno glasova da ima dovoljno ruku da odluči o budućnosti tog kantona jer me ne zanima taj kanton, ne živim niti sam živio u njemu, niti sam želio doprinjeti promjenama u tom kantonu.
Ako želite napadati strašnu dijasporu napadajte je zbog izbora člana predsjedništva a ne zbog izbora u sarajevskom kantonu jer smo pogrešna adresa za to.
- shbc
#6919 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Sta ces onda na temi?Hank Paldum wrote: ↑30/01/2020 11:28Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
- pezzar
#6920 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne treba zaboraviti i da ako se saberu pojedinačni brojevi glasova trenutnih zastupnika u Skupštini, 4-kini zastupnici su osvojili više glasova od šuftova. Mislim da će idući put većina biti neupitna i stabilna, te bih (čak i da to bude tek nakon isteka ovog mandata) već dogovorio s pojedinim odlazećim ministrima da se vrate na svoj posao i nastave započeto.
I šteta bi bilo da Jusko ne ode u NiP.
I šteta bi bilo da Jusko ne ode u NiP.
- Bloo
- Globalna šefica
#6921 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Cek sad...jesi dijaspora ili nisi?Hank Paldum wrote: ↑30/01/2020 11:28Eto vidiš, to je greška koju mnogi prave sa takvim razmišljanjem. Tvoj komentar bi imao smisla da je Dragan Čović bio na vlasti u KS i član SDP, NS ili NiP pa da je moje razmišljanje da zajebem i spriječim Čovića glasanjem za Komšića vama zagorčao život u Sarajevu.
Super sto informisano glasas.
A to jel Covic il nije...svjestan si da Bakir sa Covicem suruje na svim drugim nivoima.
-
4500
#6922 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Moje mišljenje je da će NiP uglavnom uzeti glasove SBBa i mali dio nezadovoljnih SDA glasača.kluz franjo wrote: ↑30/01/2020 10:54 Meni su najsmiješniji ovi pokušaji SDA-mašinerije da nametnu narativ "Kifline vlade".
SDP može da računa na ljude koji su se prevarili u liku i djelu Komsica pa će se kao glasači vratiti u SDP,
Jedan dio DF glasača će sada podržati NS.
Imamo tu i nezavisne.
Ali ono što svi zanemaruju jesu gradjani kojima je ovo probudilo nadu, novi glasači.
Mladji ljudi koji nisu nikad glasali jer nisu imali kome dati svoj glas, nisu imali nadu da se ista moze promijeniti.
ili ljudi koji su prestali glasati (posebno SDPovi I SDA glasači koji su razočarani).
Koliko sam puta znao izaći na izbore i ne znam kome dati glas, nemam nade ni povjerenja ni u koga,glasam eto onako za opoziciju kakva god da je.
Sada to nije slučaj,znaci sada ići ću sa nadom, lobiracu, zvacu, vozit ću starije iz familije da glasaju.
Dosta ljudi je probudilo u sebi nadu da se možemo riješiti lopova iz vlasti, i ova prodaja DFa i SBBa je samo jos vise probudila inat tod ljudi.
Pa zamisli prosječnog glasača (ne člana) DFa kako se osjeća, kako je ljut, iznevjeren.
U toj masi ljudi mislim da ce svi profitirati,
čak i na članstvu ne samo glasovima. A to će se jasno vidjeti na ljeto kada zvanično počnu predizborne kampanje.
Uglavnom neka je sretno sto bi Damir rekao "ujedinjenoj opoziciji" , svako ima svoju bazu odakle može crpiti glasače ako budu znali.
PS.
Najveći neprijatelj će nam biti regularnost izbora i tu trebaju ove stranke naviše snage i kapaciteta usmjeriti.
Ako ne budu to znali, e onda nam nema spasa.
- bunk
#6923 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Prpa.ba wrote: ↑30/01/2020 11:27 Zajednicki kandidati za nacelnike, a sarolika opcinska vijeca da bi nastavili dinamiku iz Skupstine KS. Zbijanje redova ide tokom februara i marta, paralelno kako Vlada KS bude odstupala sa pozicija. Vatra se nece gasiti.
Vidimo se.![]()
Sta o tome misle trenerko ili neko iz ns ..
Nije valjda da su radili corav posao prije nego stadose s kiflom u saff
- Opetja033
#6924 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ima jedna interesantna informacija koja se prica po diplomatskim krugovima: naime po toj teoriji/informaciji neke zapadne ambasade su digle ruke od Vlade KS je je Bakir jednima ponudio BH Telecom u zamjenu a drugima LOT-ove na koridoru 5C.
Ono što znam sasvim sigurno jeste da saradnja Četvorke sa ambasadama prijateljskih, zapadnih, zemalja nije bila na istom nivo sa svakom od njih pojedinacno. Neke od europskih ambasada su imale poprilicno kolonijalisticki pristup, gdje su im predstavnici Četvorke jasno dali do znanja da odnos može biti jedino partnerski.
Isto tako pouzdano znam da su se uposlenici nekih ambasada bili iznenađeni pristupom Četvorke - neke strance je to iritiralo a domaćim uposlenicima itekako godilo.
Nedavno mi je jedan naš domaći uposlenik jedne zapadnoeuropske ambasade rekao da je bio na stotinama sastanaka sa raznoraznim predstavnicima nivoa vlasti u BiH ali da je po prvi put osjetio ponos što je bh. državljanin kada je taj ambasador počeo održavati sastanke sa predstavnicima Četvorke.
Prvo jer su znali o čemu pričaju i pokazali su svoju stručnost ali isto tako jer su pokazivali i muda kada je to trebalo - za razliku od podaničkog mentaliteta SDA zvaničnika.
Tako da dolazimo u situaciju da slobodno možemo tvrditi kako predstavnici Četvorke brane i suverenitet i dostojanstvo BiH a da podrška zapadnih ambasada i nije bila toliko monolitna, pogotovo zadnjih nekoliko mjeseci.
A poenta je u tome da se prvenstveno moramo okrenuti sami sebi i jedni drugima, bez obzira na ideološke razlike koje su evidentne i koje ne treba ni gurati pod tepih. Ambasade su tu da štite interese svoje države a ne interese BiH ili interese Četvorke.
Ono što znam sasvim sigurno jeste da saradnja Četvorke sa ambasadama prijateljskih, zapadnih, zemalja nije bila na istom nivo sa svakom od njih pojedinacno. Neke od europskih ambasada su imale poprilicno kolonijalisticki pristup, gdje su im predstavnici Četvorke jasno dali do znanja da odnos može biti jedino partnerski.
Isto tako pouzdano znam da su se uposlenici nekih ambasada bili iznenađeni pristupom Četvorke - neke strance je to iritiralo a domaćim uposlenicima itekako godilo.
Nedavno mi je jedan naš domaći uposlenik jedne zapadnoeuropske ambasade rekao da je bio na stotinama sastanaka sa raznoraznim predstavnicima nivoa vlasti u BiH ali da je po prvi put osjetio ponos što je bh. državljanin kada je taj ambasador počeo održavati sastanke sa predstavnicima Četvorke.
Prvo jer su znali o čemu pričaju i pokazali su svoju stručnost ali isto tako jer su pokazivali i muda kada je to trebalo - za razliku od podaničkog mentaliteta SDA zvaničnika.
Tako da dolazimo u situaciju da slobodno možemo tvrditi kako predstavnici Četvorke brane i suverenitet i dostojanstvo BiH a da podrška zapadnih ambasada i nije bila toliko monolitna, pogotovo zadnjih nekoliko mjeseci.
A poenta je u tome da se prvenstveno moramo okrenuti sami sebi i jedni drugima, bez obzira na ideološke razlike koje su evidentne i koje ne treba ni gurati pod tepih. Ambasade su tu da štite interese svoje države a ne interese BiH ili interese Četvorke.
- Hank Paldum
#6925 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
A kada Beograd, Zagreb i Ankara se miješaju u izbore to je skandal? To samo potvrđuje da ste vi samo sebi umislili da ste good guys a isti je mentalitet i iste metode, samo se razlikujete od onog SDA krezavog što pada u ekstazu " Sebijjja eno je kraljica!" što imate više zubi, što u pozadini svira Štulić umjesto Rize Hamidovića i što ste malo tiši.shbc wrote: ↑30/01/2020 11:13Da
Kavalec: Kanton Sarajevo uzor za sve druge kantone
Šefica misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec za N1 je govorila o reformi obrazovanja u državi, stepenu korupcije, te pozitivnom napretku u Kantonu Sarajevo. Kavalec je istaknula da posmatra ono što političari rade, a ne šta govore, te da je u tom polju istaknuta vlast u KS.
"Mi tražimo dokaz o provedbi reformi. U Kantonu Sarajevo smo vidjeli pozitivan napredak u borbi protiv korupcije. To je uzor za sve druge kantone. Dakle, sudimo o političarima na osnovu njihovih djela", rekla je Kavalec.
O najavljenoj smjeni Vlade KS:
"Ne smatramo da je dobra ideja da kada vlada dobro radi da se ta vlada mijenja. Zadovoljni smo ostvarenim napretkom do sada."
Evo kuka se godinama kako se zloupotrebljavaju i manipulišu starci da zaokruže SDA u glasačkim kabinama a ovdje jedan forumaš hladno napisa kako je impresioniran Konakovićevim govorom toliko da će idući put ući sa starijim roditeljima koji još misle da je SDA=Alija i pokazati im gdje da zaokruže jer NiP i NS trebaju što više glasova drugi put.
Kakva je razlika glasati za promjene ako će ostati isti mentalitet samo druga boja i ideologija.
Zašto se boriti za zatvaranje buregdžinice sa pokvarenim mesom samo da bi se tu otvorila ćevabdžinica sa pokvarenim mesom?