Zasto mislis da me poznajes i kako zivim, gdje idem, koliko ostajem,.. i sl.? Ozbilljno? Postedi me molim te tih glupih upadica kao u zadnjoj recenici - niti ima veze sa temom, a niti je neki nivo rasrpave.Bodkin wrote: ↑29/01/2020 17:42Daj jedan citat gdje se to implicira. Nece biti problem kad ima toliko tumacenja tih nacionalista.hAZNADAR wrote: ↑29/01/2020 16:55
Ne, Hrvati pa cak i Albanci u tumacenju srpskih nacionalista(i slicnih) jesu predmet mrznje zbog drugih stvari ali su u rangu ljudi. Jer im se priznaje i nacija, jezik, kultura, historija,...
Samo su Bosnjaci bivsi otpadnici, bez historije, bez svoje kulture,.... i nisu u rangu ljudi.
To se ocitovalo u ratu pa je genocid bilo lakse sprovesti prema otpadu i zivjeti sa tim. Hrvati i Albanci jesu dozivjeli zlocin ali ni izbliza kao Bosnjaci.
I zasto branis, smanjujes, opravdavas,...? Valjda kao Banjalucanin znam kako Srbi gledaju na Hrvate a kako na Bosnjake(koje usput tako i ne nazivaju)
Jedino sto branim je zdrav razum. Tvoj je problem sto bi sad kao trazio podrsku na forumu kad neko prozove tvoje gluposti sa tim “umanjujes zlocine, branis zlocine”. Samo bolesnoj osobi moze tezina zlocina biti drugacija ako je neki izmisljeni motiv iza drugaciji. Genocid je genocid. Motiv nije bitan.
Ili su hrvati pobili onoliko srba u jasenovcu jer su ih smatrali nizom sta, rasom?
Gomila nebuloza pokupljena ko zna sa kojih opskurnih foruma
A i nisam znao da samo ti kao banjalucanin imas pravo da znas kako srbi gledaju druge iako si zadnji put pricao sa banjaluckim srbima prije 20 godina
AKo zelis da kazes da nisu srpski nacionalisti takvi - to je tvoje pravo ali tu nemas puno argumenata.
Mi govorimo o Srbima a ne Hrvatima - te i Jasenovac izbaci iz price.
Trazis citat da Srbi misle da smo genetski otpad, bivsi Srbi izdajice i prevjere, ikona na tavanu, poturice iz koristi, sluge okupatora, koje nemaju ni ime, nemaju svoju kulturu,... ozbiljno? Odakle covjek da krene da ti to dokaze - historiografija i autori historije koji tako pisu o nama, negiranje bosanskog jezika od SANU pa nanize, vazeci udzbenici historije o srpskoj Bosni i srpskim Kotromanicima, mediji, izjave zvanicnika, koji ton dominira na njihovim forumima, komentarima na mrezama, izjavu Mladica nakon pada Srebrenice,...
Pa dovoljno je samo da dadnes komentar na neku vijest na nekom portalu poput Nezavisnih - nesto probosanski - pa ce ti se u rekordno vrijeme spomenuti srpsko porijeklo u negativnom kontekstu i bjezanija od toga.
Branis zdrav razum? Ciji zdrav razum? Hajd shvatam da fgr udara instinktivno kontre na sve sto dolazi od onoga sto smatra bosnjackim nacionalizmom,.... ali majka mu stara imas li imalo granice.
Branis zdrav razum negirajuci da je mitomanija i opce rangiranje Bosnjaka itekako bilo i ostalo pogonsko gorivo za mnoge zlocine i diskriminaciju.
U Banjaluci sam mnogo vise nego mislis, mnogo cesce nego mislis i tu provodim 99% svog vremena u BiH. Imam jako mnogo kontakta, citam sta pisu, sta izjavljuju, gledam,.... i naravno pricam i sa mojim vrsnjacima koji se zale na sopstvenu djecu da su previse ekstremna bas po tom pitanju - Bosnjaci-bivsi Srbi, poturice, niza vrsta,..