Jesi li barem završio faks? Ups, glupo pitanjeno_sekirli wrote: ↑29/01/2020 19:39 Ako malo bolje procitas, vidjet da sam napisao gdje sam prolazio. Ali ti citas samo selektivno. Takva je inace i bila vecina Mostaraca koje sam upoznao tada, a vecina raje je bila iz Konjica.
Koliko me se dojmilo ono sranje dole, tako da sam istetovirao taj punkt na ledjima, a ime cevabdzinice na podlakticu. Plus, vec je proslo dosta godina. Ali kome se ja pravdam...
Da je bila bolja financijska situacija za studiranje, vjerovatno me Mostar ne bi ni vidio.
Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#6976 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
giovanni galli
#6977 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Pa jesam li ja rekao da nema.Novak20 wrote: ↑26/01/2020 12:03Ima te politike o kojoj pišeš i u Bošnjaka. U Travnik se počeli vraćati ljudi pa krenuše atentati, u Konjicu na Božić pobi vehabija povratnike, u mojoj općini smijenjen načelnik koji je tadašnjem VP rekao da povratka nema dok je on tu, zločinac prizna ubojstvo dva povratnika, sud ga oslobodi itd.giovanni galli wrote: ↑26/01/2020 11:25
Zbog politike kojom se vodite, ko brani onima iz Travnika il Sarajeva, Konjica da se vrate svome, jesam li ja kriv sto nece. Jel mojima neko prostro crveni tepih i rekao eto ga, ni blizu, nego onaj osjecaj kad ides na svoje. Uvijek mi je to cudno bilo, kako mozes zaboraviti svoje i preci na Bunu ili Suskovo. Sjedim sa prijateljem nedavno iz Sarajeva je, kazem mu ok rat bio i sve, ali bola Sarajevo je to, jebajes se po Capljini, sto se ne vratis u svoje, kaze nije to vise ono Sarajevo, eee reko nije ni Mostar onaj, ali je moj.
Eto ti razlike, ispran mozak i politika. Ima cuvena u Mostaru, Herceg Bosna do Hita, za ostalo nas zaboli kita. E zbog toga u miru i gubite opcine, jer gdje god ima 20 posto Bosnjaka napustate svoje.
Ti si se vratio u tvoj Mostar i to je ok ali realno, je li bolje živjeti na Ilidži u Vogošći ili vani nego u Istočnoj Bosni ?
Povratak nakon 25 godina je završena priča u stvarnom životu. Sve ostalo je gubitak vremena, sredstava i energije.
Jel znas da je zgrada do moje kad se covjek vratio i doveo majstore, neko postavio bombu i zakacio za steku kad su otvorili vrata i majstor i cini mi se sin poginuse. Ili jos banalnije kad pobjedi Hrvatska nasumce se pucalo po istoku grada, i tako je poginulo 5 6 ljudi nakon rata pa nikom nista.
Opet to nije poenta. Ja ti kazem otvoreno meni ne smeta milion casnih sestara da hoda oko mene, ja disem punim plucima, jer sam na svome. Ne shvatam ljude koji su dosli sa 50 duluma na 200 kvadrata kamenjara po nekim brdima, jer im neki Muradif ne odgovara ili im je neko oprao mozak zbog necega.
Plus mi uopste ne smeta koji od drugova mi se zove Igor ili Mate, jer ih u drustvu imam 60 posto takvih. Al mi je krivo kad neko kaze ubit ce me ili pojest neko u starom gradu, a cinjenica je da bilo gdje bilo koga boli kita kako se zoves.
Evo ti zadnji primjer od danas jedan test, sjedim sa drugom, i dolazi ovaj Igor i kaze kupujem stan na zapadnoj strani ima li ista, reko ima u Mahali (zapadna strana) dam ti 75 kvadrata za 60 000 renoviran, (cijena stana u Mostaru je od 2 do 2.5milje maraka) kaze ko iz topa ne bi ja tamo. Jel ti sad jasnije, pa velim odakle si inace, kaze rodio se u brankovcu, duboka lijeva strana, zivim na BB.
Slazem se ko se vratio, vratio se
- spreca
- no_sekirli
#6979 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kako si ti samo super...Hafis wrote: ↑29/01/2020 19:56Jesi li barem završio faks? Ups, glupo pitanjeno_sekirli wrote: ↑29/01/2020 19:39 Ako malo bolje procitas, vidjet da sam napisao gdje sam prolazio. Ali ti citas samo selektivno. Takva je inace i bila vecina Mostaraca koje sam upoznao tada, a vecina raje je bila iz Konjica.
Koliko me se dojmilo ono sranje dole, tako da sam istetovirao taj punkt na ledjima, a ime cevabdzinice na podlakticu. Plus, vec je proslo dosta godina. Ali kome se ja pravdam...
Da je bila bolja financijska situacija za studiranje, vjerovatno me Mostar ne bi ni vidio.. Onih postratnih godina, kriteriji su bili niži i od ovih današnjih u Travniku ili Sokocu.
Kriteriji su bili kakvi su bili, nisam ih ja određivao, a vjerujem da ni danas nije mehanika puno teža nego što je bila tada kod Mišetića.
Drago mi je što si ti išao na Oxford, tamo su kriteriji puno jači. A da ne spominjemo HDZovu političku akademiju.
Prestani offtopičarit i trolat.
-
Loki2k9
#6980 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
On je u Širokom završio srednju.no_sekirli wrote: ↑29/01/2020 22:57Kako si ti samo super...Hafis wrote: ↑29/01/2020 19:56Jesi li barem završio faks? Ups, glupo pitanjeno_sekirli wrote: ↑29/01/2020 19:39 Ako malo bolje procitas, vidjet da sam napisao gdje sam prolazio. Ali ti citas samo selektivno. Takva je inace i bila vecina Mostaraca koje sam upoznao tada, a vecina raje je bila iz Konjica.
Da je bila bolja financijska situacija za studiranje, vjerovatno me Mostar ne bi ni vidio.. Onih postratnih godina, kriteriji su bili niži i od ovih današnjih u Travniku ili Sokocu.
Kriteriji su bili kakvi su bili, nisam ih ja određivao, a vjerujem da ni danas nije mehanika puno teža nego što je bila tada kod Mišetića.
Drago mi je što si ti išao na Oxford, tamo su kriteriji puno jači. A da ne spominjemo HDZovu političku akademiju.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#6981 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Kupio diplomu tamo.Loki2k9 wrote: ↑29/01/2020 23:56On je u Širokom završio srednju.no_sekirli wrote: ↑29/01/2020 22:57Kako si ti samo super...
Sada ih on dila.
- spreca
#6982 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
On je prvo zavrsio fakultet pa kad je vidio da nije tesko,onda otisao i srednju skolu zavrsioLoki2k9 wrote: ↑29/01/2020 23:56On je u Širokom završio srednju.no_sekirli wrote: ↑29/01/2020 22:57Kako si ti samo super...
- BHCluster
- Bloo
- Globalna šefica
#6984 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sjo nemoj nje...dobijem napade nasilja i psihopatije samo kad je vidim..a tek kad pocne da se peci dok prica i trepce..
- Maraschino
- Bloo
- Globalna šefica
#6986 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
A mi nit milface nit elokventne nemamo da ponudimo
cak ni FILFove...
-
pemanapemani
- Bloo
- Globalna šefica
#6988 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Znam da je bilapemanapemani wrote: ↑30/01/2020 15:43Ona je bila ambasadorica BiH za vrijeme prva dva mandata patriote Komšića.
Želja je uvijek bio talent za prepoznavanje političkih kadrova.
Odbojna zena.
Mada elokventna i oštra. Al' jebeni nacionalista, a nema gore od inteligentnog fašiste....
- Maraschino
#6989 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nemoj da ti Majkicku izvalim, 2u1.Bloo wrote: ↑30/01/2020 15:41A mi nit milface nit elokventne nemamo da ponudimo![]()
cak ni FILFove...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
- BHCluster
#6991 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
PolaHko ali sigurno HDZ Bosne i Hercegovine postaje medjunarodni problem. Sretno!
- Kolinda
#6992 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zamisli da dođe vrijeme kad će bošnjačka politika prestati ćućati iza zida i čekati da ovi nižerazredni činovnici iz ambasada upute priopćenja. A da umjesto toga sjednu za stol i pokušaju naći kompromis.
Što koči odnose?
-Presuda u slučaju Ljubić i ostale presude US koje bi sve bez izuzetaka trebalo provesti, od naziva županija/kantona, konstitutivnosti Srba, naziva jezika do toga da Bošnjaci više nemaju šansu izabrati Hrvatima predstavnika a ako Hrvati izaberu Muju da je i to moguće.
-Presude ESZLJP
Ako ideš bez namjere da prevariš onoga drugoga sve se to riješi za 7 dana.
- BHCluster
#6993 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zar nisu pokusali prije opstih izbora 2018? Cak i Venecijanska komisija bila ukljucena kad opet iz HDZ nisu htrjeli pristati. Toliko o sjedanju za stol i kompromisu.Kolinda wrote: ↑03/02/2020 10:56Zamisli da dođe vrijeme kad će bošnjačka politika prestati ćućati iza zida i čekati da ovi nižerazredni činovnici iz ambasada upute priopćenja. A da umjesto toga sjednu za stol i pokušaju naći kompromis.
Što koči odnose?
-Presuda u slučaju Ljubić i ostale presude US koje bi sve bez izuzetaka trebalo provesti, od naziva županija/kantona, konstitutivnosti Srba, naziva jezika do toga da Bošnjaci više nemaju šansu izabrati Hrvatima predstavnika a ako Hrvati izaberu Muju da je i to moguće.
-Presude ESZLJP
- Point.
#6994 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
HDZ viđenje kompromisa je ultimatum. Ili će biti kako oni kažu ili idu blokade i kmečanje o majorizaciji, legitimni blabla. Zajebi to. Sa tim haharima samo qurcem u čelo, zviz.
-
Hafis
#6995 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Mogli bi ovdje organizirati revijalno takmičenje za naše drage dijasporce pod naslovom: ''Ćunom ga Mehmede''.
- Bloo
- Globalna šefica
#6996 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Sumnjam da bi lokalci htjeli ucestvovati. Zna se ciji je veci.
-
Hafis
- MorningStar
#6998 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Koliko je ono proslo od izbora ?
- spreca
#6999 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Taj film nece pokazivati u kinima, nego spremaj se na izbore po euro pravilima jedan insan jedan avazKolinda wrote: ↑03/02/2020 10:56Zamisli da dođe vrijeme kad će bošnjačka politika prestati ćućati iza zida i čekati da ovi nižerazredni činovnici iz ambasada upute priopćenja. A da umjesto toga sjednu za stol i pokušaju naći kompromis.
Što koči odnose?
-Presude ESZLJP
- spreca