Kakvi lijecnici tj. doktori na bosanskom,procitaj malo osobinu
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Licemjerje
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Kakvi lijecnici tj. doktori na bosanskom,procitaj malo osobinu
Etimološki riječ "hipokrizija" dolazi iz grčke riječi hypokrisis (ὑυπόκρισις) koja znači gluma, ljubomora, kukavica i sl.[2] "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.amar1994 wrote: ↑29/01/2020 11:48Kakvi lijecnici tj. doktori na bosanskom,procitaj malo osobinu![]()
Ma dobro - ljekar - liječnik... doktor medicine, mislim da sam bila jasna.
Pogriješio čovjek jedno slovo. A i I su blizu* na tastaturi, pa se lako promaši.
Džaba, moraš sve nacrtat!Bloo wrote: ↑29/01/2020 11:50Etimološki riječ "hipokrizija" dolazi iz grčke riječi hypokrisis (ὑυπόκρισις) koja znači gluma, ljubomora, kukavica i sl.[2] "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.amar1994 wrote: ↑29/01/2020 11:48Kakvi lijecnici tj. doktori na bosanskom,procitaj malo osobinu![]()
Hipokrat (cca. 460. pne. - 380. pne.) je antički grčki liječnik koji se smatra ocem medicine.Hipokrat je također poznat po tome što je ustanovio institut liječničke tajne, opisane u Hipokratovoj zakletvi.
i btw
Liječnik je zdravstveni radnik koji je završio medicinski fakultet i stekao akademski naziv doktora medicine - u narodu zvan doktor. Nema to veze sa bosanskim.
Hipokrat:tempuser wrote: ↑29/01/2020 12:48Džaba, moraš sve nacrtat!Bloo wrote: ↑29/01/2020 11:50
Etimološki riječ "hipokrizija" dolazi iz grčke riječi hypokrisis (ὑυπόκρισις) koja znači gluma, ljubomora, kukavica i sl.[2] "Hipokrit" u antičkoj Grčkoj je bio termin za glumca odnosno osobu koja namjerno zavarava druge.
Hipokrat (cca. 460. pne. - 380. pne.) je antički grčki liječnik koji se smatra ocem medicine.Hipokrat je također poznat po tome što je ustanovio institut liječničke tajne, opisane u Hipokratovoj zakletvi.
i btw
Liječnik je zdravstveni radnik koji je završio medicinski fakultet i stekao akademski naziv doktora medicine - u narodu zvan doktor. Nema to veze sa bosanskim.![]()

Meni je fascinantnije sto vozi i snima.
Kaze
to to,najbinije su kamere i uzimanje lopatom,cuj ekologija
Sve je to policija kriva. Da je jednom opale po ušima za to tarlahanje mobitela u sred vožnje, ne bi joj više palo na pamet. Ovako moramo trpiti mobing degenerika kojima su puna usta sigurnosti u vožnji, pa se zato metiljaju po cesti s mobitelima u rukamajazzer wrote: ↑30/01/2020 10:45 Vozim sinoc oko 19 sati, marijin dvor - pofalici. Ja u krajnjoj desnoj a Ispred mene polo ide 25 km/h, pokusavam se prestrojiti
u srednju, ne ide, furaju auta..blicam kuji ispred mene, nista. Prestrojim se kad kuja prica na telefon i vozi svojih 25 km/h.
Stanem uporedo s njom da mi procita s usana ono sto imam da joj kazem, mislim da je razumjela.
Prodjem je, pogledam u retrovizor, ona idalje nekih 100 m iza mene a kolona auta iza nje.
I kaze meni zena ''sto se nerviras''? Umalo i njoj nisam poslao poruku.
Još i da policija ne drka na mobitel u voznji....Romeo 80 wrote: ↑30/01/2020 12:15Sve je to policija kriva. Da je jednom opale po ušima za to tarlahanje mobitela u sred vožnje, ne bi joj više palo na pamet. Ovako moramo trpiti mobing degenerika kojima su puna usta sigurnosti u vožnji, pa se zato metiljaju po cesti s mobitelima u rukamajazzer wrote: ↑30/01/2020 10:45 Vozim sinoc oko 19 sati, marijin dvor - pofalici. Ja u krajnjoj desnoj a Ispred mene polo ide 25 km/h, pokusavam se prestrojiti
u srednju, ne ide, furaju auta..blicam kuji ispred mene, nista. Prestrojim se kad kuja prica na telefon i vozi svojih 25 km/h.
Stanem uporedo s njom da mi procita s usana ono sto imam da joj kazem, mislim da je razumjela.
Prodjem je, pogledam u retrovizor, ona idalje nekih 100 m iza mene a kolona auta iza nje.
I kaze meni zena ''sto se nerviras''? Umalo i njoj nisam poslao poruku.
![]()