BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
probook
#6601 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa sta pijes ako ne pijes vodu
- Santic_Aleksa
#6602 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
koki šta piješ 
- cendlerbing
#6603 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni svaka voda ista 
- _Reds_
#6604 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja sam probao razne flasirane vode.
jeste da nije nasa, i nekada sam imao misljenje da su sve iste, ali meni Prolom nije ista voda.
Cak i kad stoji duze vrijeme, drugacija je od drugih voda.
jeste da nije nasa, i nekada sam imao misljenje da su sve iste, ali meni Prolom nije ista voda.
Cak i kad stoji duze vrijeme, drugacija je od drugih voda.
- bunk
#6605 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vodu pijem iz cesme oduvijek.
Jedino kad nemam izbora kupim u flasi a i tad volim platit bilo sta drugo osim obicne vode..nesto mi je to pogresno iz kojeg god ugla pogledam..mislim kupovanje obicne vode u flasi.
Jedino kad nemam izbora kupim u flasi a i tad volim platit bilo sta drugo osim obicne vode..nesto mi je to pogresno iz kojeg god ugla pogledam..mislim kupovanje obicne vode u flasi.
-
vanjki
#6606 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Isto mogu potvrditi..Meni je prolom nekako najukusnija voda..Sada da li bas pomaze kod nekih bolesti,to ne znam
- Hajvan
#6607 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pavi SDA patriJoti
bitno je za SDA glasat, a trosit novce kod genocidnih sh/hs
pa jel!?
za tvoje pare nece tebi niko govorit stas kupovat, al za SDAAAA cu gloosat…snooaga noorada
ne do droooaaagi allaooaaah kupit sta od svog bosnje kojeg su ti puna usta

pa jel!?
za tvoje pare nece tebi niko govorit stas kupovat, al za SDAAAA cu gloosat…snooaga noorada
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6608 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Sarajevski kiseljak izbacio svoju negaziranu vodu, flase su bas cool ono kao zaledjene izgledaju ahahahha.
Voda ko voda, ne razumijem se u hemiju, ali meni vala nema neke razlike izmedju Eviana, Fiji i ostalih fensi smensi voda od 4-5 maraka za malu flasicu od one sto je bidon dodje za marku i dvajes....
Znam da cu biti napadnut, ali eventualni izuzetak je Jana...ima neke razlike definitivno.
E sad moze li mi neko malo docarati te hemijske razlike izmedju voda
Voda ko voda, ne razumijem se u hemiju, ali meni vala nema neke razlike izmedju Eviana, Fiji i ostalih fensi smensi voda od 4-5 maraka za malu flasicu od one sto je bidon dodje za marku i dvajes....
Znam da cu biti napadnut, ali eventualni izuzetak je Jana...ima neke razlike definitivno.
E sad moze li mi neko malo docarati te hemijske razlike izmedju voda
-
vanjki
#6609 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Hajvan wrote: ↑30/01/2020 16:23 pavi SDA patriJoti
pa jel!?
za tvoje pare nece tebi niko govorit stas kupovat, al za SDAAAA cu gloosat…
snooaga noorada
Hajvanu govorimo o kvaliteti vode i sta nam je ukusnije.Meni je Oaza bljutava i nema nikakvog ukusa a ja cu uvijek uzimati ono sto je kvalitetno i bolje za mene
![]()
- Hajvan
#6610 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ok, no tema je Bh. proizvodi široke potrošnje
nije tema Mozambicki.njemacki/austrijski ciji god proizvodi široke potrošnje
sve sto je mimo toga je trolanje.
i mogli biste proictati uslove koristenja foruma..turate mi u tastaturu nesto sto ja nisam otkucao:
nije tema Mozambicki.njemacki/austrijski ciji god proizvodi široke potrošnje
sve sto je mimo toga je trolanje.
i mogli biste proictati uslove koristenja foruma..turate mi u tastaturu nesto sto ja nisam otkucao:
-
tap3ah75
#6611 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jana je ku*ac od vode. Ne valja ništa i nikad, ama baš nikad nikakvu nagradu nisu dobili za kvalitet te vode._BataZiv_0809 wrote: ↑30/01/2020 20:22 Znam da cu biti napadnut, ali eventualni izuzetak je Jana...ima neke razlike definitivno.
E sad moze li mi neko malo docarati te hemijske razlike izmedju voda![]()
Ali da razvaljuju sa marketingom to je istina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6612 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Stoji i to za marketing i svaka im cast.
Onda, majke mi isto da je problem uvesti pakovanje od 5 litara sa pipom na vrhu da je lakse sipat, ali jok nasima je to mrsko i samo Jana to ima
Onda, majke mi isto da je problem uvesti pakovanje od 5 litara sa pipom na vrhu da je lakse sipat, ali jok nasima je to mrsko i samo Jana to ima
-
NecuVise
#6613 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jana ima i od litar sa pipom na vrhu i odlično dođe recimo u autu u toku vožnje da se čovjek može napiti. Ja kupim tu od litar samo zbog flaše i onda sipam našu vodu
mislim da i sad imam jednu takvu flašu u autu mada je zimi ne koristim. Nadam se da će naši proizvođači uvesti to u ponudu, jer ne olim kupovati strano ako ima kvalitetna domaća alternativa.
-
Heller
#6614 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
al serete s vodom ja kupim najjeftiniju domaću i da nije Oaza, jer izbjegavam sve od AS Grupe, a inače Česmovača.
- aveos
#6615 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jaro bas nedavno dobili zlatnu medalju u Rimu..ne branim ih al ettap3ah75 wrote: ↑01/02/2020 08:36Jana je ku*ac od vode. Ne valja ništa i nikad, ama baš nikad nikakvu nagradu nisu dobili za kvalitet te vode._BataZiv_0809 wrote: ↑30/01/2020 20:22 Znam da cu biti napadnut, ali eventualni izuzetak je Jana...ima neke razlike definitivno.
E sad moze li mi neko malo docarati te hemijske razlike izmedju voda![]()
Ali da razvaljuju sa marketingom to je istina.

-
tap3ah75
#6616 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I kako su mudrački odradili to da je i takva boca sa pipom jednokratna._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2020 09:10 Stoji i to za marketing i svaka im cast.
Onda, majke mi isto da je problem uvesti pakovanje od 5 litara sa pipom na vrhu da je lakse sipat, ali jok nasima je to mrsko i samo Jana to ima![]()
I za to im svaka čast.
Mada opet živjela česmovača.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#6617 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Eh da i totap3ah75 wrote: ↑01/02/2020 17:41I kako su mudrački odradili to da je i takva boca sa pipom jednokratna._BataZiv_0809 wrote: ↑01/02/2020 09:10 Stoji i to za marketing i svaka im cast.
Onda, majke mi isto da je problem uvesti pakovanje od 5 litara sa pipom na vrhu da je lakse sipat, ali jok nasima je to mrsko i samo Jana to ima![]()
I za to im svaka čast.
Mada opet živjela česmovača.
Meni cesmovaca ne godi nazalost...
- Nisrin
#6618 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
To su klix flase, pogeldaj PET oznaku i nije preporucljivo sipati ponovo vodu, jer je kancerogeno jer ispusta neke spojeve ...ima na netu dosta o tome!NecuVise wrote: ↑01/02/2020 10:39 Jana ima i od litar sa pipom na vrhu i odlično dođe recimo u autu u toku vožnje da se čovjek može napiti. Ja kupim tu od litar samo zbog flaše i onda sipam našu vodumislim da i sad imam jednu takvu flašu u autu mada je zimi ne koristim. Nadam se da će naši proizvođači uvesti to u ponudu, jer ne olim kupovati strano ako ima kvalitetna domaća alternativa.
Imas ELEMENT staklenu flasu
-
tap3ah75
#6619 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
To je ubleha ... baš iz tog razloga da se stalno kupuju nove boce ... da ne koristiš vodu sa česme.Nisrin wrote: ↑03/02/2020 08:53To su klix flase, pogeldaj PET oznaku i nije preporucljivo sipati ponovo vodu, jer je kancerogeno jer ispusta neke spojeve ...ima na netu dosta o tome!NecuVise wrote: ↑01/02/2020 10:39 Jana ima i od litar sa pipom na vrhu i odlično dođe recimo u autu u toku vožnje da se čovjek može napiti. Ja kupim tu od litar samo zbog flaše i onda sipam našu vodumislim da i sad imam jednu takvu flašu u autu mada je zimi ne koristim. Nadam se da će naši proizvođači uvesti to u ponudu, jer ne olim kupovati strano ako ima kvalitetna domaća alternativa.
Imas ELEMENT staklenu flasuMada ije sa pipom ali je staklo...
Gdje će bošnji plastična flaša šta uraditi.
-
NecuVise
#6620 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znam to, zato mi nekad bude neugodno kad pijemNisrin wrote: ↑03/02/2020 08:53To su klix flase, pogeldaj PET oznaku i nije preporucljivo sipati ponovo vodu, jer je kancerogeno jer ispusta neke spojeve ...ima na netu dosta o tome!NecuVise wrote: ↑01/02/2020 10:39 Jana ima i od litar sa pipom na vrhu i odlično dođe recimo u autu u toku vožnje da se čovjek može napiti. Ja kupim tu od litar samo zbog flaše i onda sipam našu vodumislim da i sad imam jednu takvu flašu u autu mada je zimi ne koristim. Nadam se da će naši proizvođači uvesti to u ponudu, jer ne olim kupovati strano ako ima kvalitetna domaća alternativa.
Imas ELEMENT staklenu flasuMada ije sa pipom ali je staklo...
- Nisrin
- bunk
#6622 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Violeta ,novi proizvod.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#6623 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
dobra stvar... treba nam vise ovoga.
naplacuju li se plasticne kesice vec?
naplacuju li se plasticne kesice vec?
-
boshniak
#6624 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Dobra stvar još kad bi se počelo sa otkupom ambalaže kao u skandinaviji, da ti odma naplate boce koje si kupio, i da vraćaju novac kad vratiš boce u one aparate za povrat ambalaže, to je jedini način da se smanji otpad, narod je svakako letargičan i neće se buniti, mislim da bi svaka vlast na svijetu poželjela narod kakav ima BiH.
- Nisrin
#6625 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
I u Njemackoj su super oni aparati za povrat ambalaze, mada nije svaka ambalaza povratna..napr volim HOHES C, ali ambalaza nije povratna pa cu radije kupiti sto jeste...
I svidja mi se sto im sviiiii supermarketi, Dmovi, Mulleri, ma bas svi objekti imaju one BIO KESE, velike..prvo sto su bas cvrste, drugo sto su lijepe, velike, pprostrane i kostaju 7to centi-1 EUR...
Ne znam sto neko kod nas to ne napravi, imao je JYSK, ali nemaju uvijek,,umjesto sto stancaju ove glupe plasticne kese, sto ne urade te biorazgradive cvrste...mogu se koristiti X puta...ja ih donosim iz Lidla i DMa i Kauflanda, Rosmanna, Mullera njemackog...cak su pravo lijepe
Ovo od Violete mi je pOLOVICAN projekat, jer opet se ova kesa nece razloziti narendih 1000godina i sta so dobili? Bolje da naprave SKUPLJU ambalazu i dignu cijenu, ali da urade biorazgradivo nesto...u SLO opet imas mogucnost uzeti papir u kutijama ...
I svidja mi se sto im sviiiii supermarketi, Dmovi, Mulleri, ma bas svi objekti imaju one BIO KESE, velike..prvo sto su bas cvrste, drugo sto su lijepe, velike, pprostrane i kostaju 7to centi-1 EUR...
Ne znam sto neko kod nas to ne napravi, imao je JYSK, ali nemaju uvijek,,umjesto sto stancaju ove glupe plasticne kese, sto ne urade te biorazgradive cvrste...mogu se koristiti X puta...ja ih donosim iz Lidla i DMa i Kauflanda, Rosmanna, Mullera njemackog...cak su pravo lijepe
Ovo od Violete mi je pOLOVICAN projekat, jer opet se ova kesa nece razloziti narendih 1000godina i sta so dobili? Bolje da naprave SKUPLJU ambalazu i dignu cijenu, ali da urade biorazgradivo nesto...u SLO opet imas mogucnost uzeti papir u kutijama ...