Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
putokaz1
#44626 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za Skaku su glasala dva papka, tj. tupi predmeti Braca Stojnic koji su preko DF-a usli u gradsko vijece.
[/quote]
Da ali ta dva Papka Stojnić i Almedin su produkt 6 Crvenih kandidata za Centar
[/quote]
- Styling
#44627 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
[/quote]
Kako mislis? Oni su bili kadidati DF za OV Stari Grad i tako uletili u Gradsko vijece.
-
putokaz1
#44628 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako mislis? Oni su bili kadidati DF za OV Stari Grad i tako uletili u Gradsko vijece.
[/quote]
Da ali da je SDA izgubila Centar nebi počelu rasulo DF-a,svi bi se privukli Crvenom načelniku
-
zippoo87
#44629 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
putokaz,daj ziv bio nauci vise bar quotati...pa teme isto kupusiste poslije tebe 
daj evo ako ne znas,javi se pa cu ti pokazati ...stvarno ne kontam
daj evo ako ne znas,javi se pa cu ti pokazati ...stvarno ne kontam
-
putokaz1
-
zippoo87
#44631 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne trebas se ti nikome izvinjavati,samo nauci nesto i koristi to sto naucis
ne znam kako drugacije da objasnim
- Kamper
-
Novak20
#44633 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jedina stranka iz Sarajeva koja ima šansu steći povjerenje Hrvata. Potrebno joj je dva puta više pameti, četiri puta više mudrosti i deset puta više principijalnosti i strpljenja nego ga imaju drugi politički faktori na sceni.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/141 ... itezu.html
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/141 ... itezu.html
No vijest kako viteški poduzetnik Slobodan Brkić poznatiji u Vitezu kao Boca, aktivno radi na osnivanju odbora Naše stranke ipak je vijest koja zaslužuje poseban tretman. Vijest je potvrđena i objavom na Facebook profilu stranke, gdje su zajedničku fotografiju uradili Predrag Kojović i Slobodan Brkić uz prigodan tekst.
Vitez je naime zadnje uporište HDZ u Lašvanskoj dolini kada je u pitanju pozicija načelnika, no ako malo vratimo film unatrag, još uvijek se pamti slučaj kada su tada pod palicom jednog drugog viteškog poduzetnika glasovi Hrvata ostali podijeljeni, a načelnik je postao Advan Akeljić iz SDA.
Politički potresi tada u HDZ-u su rezultirali raspuštanjem općinskog odbora HDZ što se pokazalo ispravnim potezom jer je HDZ vratio načelničku poziciju kao i svoj kapacitet članstva, a još jednom je pokazao kako se radi o jakoj općinskoj organizaciji i na posljednjim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske
Pojava Naše stranke u Fojnici pa zatim i u Vitezu pokazatelj je kako građanska opcija jača u Središnjoj Bosni i kako ne postojanje ozbiljnije političke opozicije u Hrvata itekako može biti štetno za ukupan politički interes.
Osim što ovakva tendencija znak je i kako će se baš u Vitezu pokušati ponoviti scenariji iz 2012., znak je i kako će građanske opcije već za tri godine napasti hrvatske pozicije u Domu Naroda.
Procesi poput ovoga će u budućnosti biti nezaustavljivi, no vrlo će zanimljiva biti i retorika ljudi koji ulaze u ovakav projekt. Hoće li ona biti okrenuta isključivo protiv hrvatskog biračkog tijela i hoće li potencijalna lista imati kandidata za Načelnika u Vitezu
-
Novak20
#44634 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
@Šunj,
Kakve veze ovo ima sa NS ?
Mislim, prijavio sam post ali me interesira odgovor na pitanje.
Kakve veze ovo ima sa NS ?
Mislim, prijavio sam post ali me interesira odgovor na pitanje.
- asurbanipal
#44635 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca pokrenuli su peticiju za zaštitu historijskog područja starog grada Stolac, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.
Peticiju su uputili: Uredu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Općini Stolac i Župi sv. Ilije Proroka.
Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:
Online peticija se može potpisati i nalazi se na linku ispod
https://www.onlinepeticija.com/peticija ... fuy6aO9MBA
Peticiju su uputili: Uredu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Općini Stolac i Župi sv. Ilije Proroka.
Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:
Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca, svjesni kulturno-historijskog značaja Starog grada Stolac, kao nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, i njegove izrazito velike vrijednosti za općinu Stolac, zbog njegove ugroženosti uzrokovane ljudskim djelovanjem odnosno kontinuiranim djelovanjem Župe sv. Ilije Proroka i lokalne općinske administracije na izgradnji križnog puta na prostoru koji obuhvata nacionalni spomenik BiH, što predstavlja čin krajnjeg vandalizma, devastacije i skrnavljenja koji će imati za posljedicu potpuni gubitak vrijednosti promjenom najznačajnijih svojstava ovog spomenika;
Budući da se uspostavom križnog puta nastoje falsifikovati historijske činjenice i potpuno preoblikovati spomenik kulturnog nasljeđa sa ciljem da se na ovakav način podupre propagirana ideologija etničke dominacije i vjekovnih hrvatskih prostora, ovim postupcima se ozbiljno narušavaju međuljudski odnosi i građansko povjerenja, te dovodi u pitanje sve sto je postignuto na implementaciji mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini;
Oštro se protiveći ovdje izraženom, najgrubljem obliku pravnog nasilja kojeg sprovodi Općina Stolac sa namjerom da iz zajedničke baštine svih naroda i građana otrgne Stari grad Stolac, te bez ikakve historijske podloge, omoguće intervencije kojim se nad istim nastoji priskrbiti ekskluzivno pravo hrvatskom etnosu;
Napominjući da Aneks 8. Općeg okvirnog sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini i pozitivno zakonodavstvo u Bosni i Hercegovini, nacionalnim spomenicima pruža najveći stepen pravne zaštite, te da su u skladu sa tim nadležna tijela dužna preduzeti sve mjere i radnje potrebne za njihovu zaštitu;
Online peticija se može potpisati i nalazi se na linku ispod
https://www.onlinepeticija.com/peticija ... fuy6aO9MBA
- Kamper
#44636 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Iskreno sucesce Amri Zulfikarpasic i njenoj porodici.

- thekupus
- drug_profi
- Hajvan
-
Nero Histrion
-
zippoo87
#44641 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zna li se razlog...nesreca ili bolest ?
Saucesce i od mene...bas sam ljetos sreo prof. Amru na jednom hrvatskom otoku i malo smo razgovarali...
Saucesce i od mene...bas sam ljetos sreo prof. Amru na jednom hrvatskom otoku i malo smo razgovarali...
- Kamper
- cvrčak_na_hedonizmu
-
putokaz1
#44644 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo je navodno Jasna u NS pa Arnaut
Sumljivo mi Arnaut mi je sumljiv do bola

Sumljivo mi Arnaut mi je sumljiv do bola
- studiorum_tuzlaensis
#44645 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Koliko sada NS ima u državnom parlamentu sa Arnautom?
- Pandakonda
#44646 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
3, isto kao DF. Mada su u klubu sa onom zastupnicom iz Nezavisnog bloka tako da ce ih tehnicki u klubu biti 4 ako je ne otpisu
- Porodice Foht
- bunk
-
zippoo87
#44649 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nesto nisam ljubitelj ovih ovakvih transfera
bolje je kada krene "iz baze",pa se penje i napreduje u stranci...ovi "peceni" mi nit smrde nit mirisu
posebno kada dodje iz jednog SBBa
bolje je kada krene "iz baze",pa se penje i napreduje u stranci...ovi "peceni" mi nit smrde nit mirisu
posebno kada dodje iz jednog SBBa
- MaksprotivMarksa
#44650 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stranka koja prezivi Cudicku nece imati problema da se sa pitomim birokratom ala Arnaut odhrva, neka mu odmah daju mjesto u Predsjednistvu stranke, a Topuz i slicni simparicni likovi neka lijepe plakate do 75-e godine. Fuj 
Zanimljiv prostor na politickoj sceni de otvara, docekace nas neki ozbilkan pandan NS-u u natednih 6 godina, Muha, Tarik, Zuhra, Rektor i drugi nece mirovati jos dugo, a NS-u ce da uzmu puno toga.
Zanimljiv prostor na politickoj sceni de otvara, docekace nas neki ozbilkan pandan NS-u u natednih 6 godina, Muha, Tarik, Zuhra, Rektor i drugi nece mirovati jos dugo, a NS-u ce da uzmu puno toga.