pa zavisi to za cvLajavikrelac wrote: ↑09/01/2020 22:03 Pa to ti i pričam, jbt odem na razgovor i zajebava me nekim lafo krugovima, a imam više iskustva od sviju zajedno što su tu došli na razgovorPodstavljajući nebulozna pitanja ti vršiš "selekciju"
otkad je svijeta i vijeka za pokazivanje znanja bio je probni rad, a ako je uslov VSS, 3 godine iskustva, engleski blablabla nećeš zvati ljude na razgovor koji su sa trogodišnjom srednjom koji su radili na praoni i moleraju (bez uvrede za bilo koji zanat)... I onda dođemo do zaključka da CV niko detaljno ne čita nego samo ime i broj telefona...
![]()
iz mog iskustva,na svim konkursima na kojima sam bio,su citali...ono isprintaju i neko ko je ispitivac rzi u ruci,cita cv i postavlja pitanja
ali ono ako je neka pozicija pa se milion ljudi prijavi...vjerovatno mnoge i ne citaju ali tu ne bih krivio ni firme...ljudi ne znaju napisati ni najobicniji cv,a to je ono osnovno i prvo sto se vidi o tebi,onaj prvi utisak
ako ti apliciras na nku poziciju a ne znas skinuti sa neta predlozak CVa i ispuniti 10 podataka i to barem poslati...onda sam sebe eleminises u ocima mnogih
a generalno se slazem da je glupost puno tih krugova za pozicije koje nisu menadzerske...nego ono,vidi te CVe,porazgovaraj jednom i napravi neku rang listu i daj ljude na posao,uz probni rad...ako ne zadovolje,zoves prvog slijedeceg sa rang liste i to je to,dok ne uganjas