Je li MAP skracenica za "saradnju i kretanje ka clanstvu"Saradnja i kretanje BiH ka članstvu u NATO su aktivirani.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
statixx
#42726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- cvrčak_na_hedonizmu
#42727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sad ce borac za drzavu i NATO to da zavrsi....itekako wrote: ↑28/01/2020 11:25 cestitam Zeljki i DFu na izborenoj pobjedi na putu za NATO
Izetbegović: Nema članstva u NATO dok se svi ne usaglasimo
https://www.face.ba/vijesti/bih/izetbeg ... wjMLf13U9g
SMRADOVI RASPALI!!!
Odnosno, receno je da idemo u NATO, ali nije receno kada
#pajel #poprstima #pisanjeposirotinji
-
Škobo Habu
#42728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada samo čekam uključenje vrlih patriota iz svih djelova svijeta o tome kako svako ko nije vjerovao u Željkove viceve oko ANP-a, zapravo podržava secesionističku politiku Dodika.
Patriotizam je ovdje zadnje utočište ublehaša.
- 512MB
#42729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Đe ste specijalci...
Da ste se imalo ranije zanimali za NATO put, znali bi ste do sad da su to uobičajene NATO procedure. Bake je samo ponovio to što i sam NATO već godinama trubi, a to je da svaka zemlja kandidat mora na kraju dobit službeni "invitation" od NATO i onda donijet odluku da li da prihvati poziv. Većina zemalja je to odradila referendumom. I to smo vam bezbroj puta ovdje pokušali pojasnit
Keep on trolling
Da ste se imalo ranije zanimali za NATO put, znali bi ste do sad da su to uobičajene NATO procedure. Bake je samo ponovio to što i sam NATO već godinama trubi, a to je da svaka zemlja kandidat mora na kraju dobit službeni "invitation" od NATO i onda donijet odluku da li da prihvati poziv. Većina zemalja je to odradila referendumom. I to smo vam bezbroj puta ovdje pokušali pojasnit
Keep on trolling
-
muzicar_iz_parka
#42730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tehnicki gledano, NATO granica je već 10+ godina na Dunavu, odnosno NATO ide i do crnog mora, samo niko nije javio.shbc wrote: ↑28/01/2020 11:49Gdje li su svi oni sto su ovdje trubili kako je granica NATO-a na Drini?itekako wrote: ↑28/01/2020 11:25 cestitam Zeljki i DFu na izborenoj pobjedi na putu za NATO
SMRADOVI RASPALI!!!
- cvrčak_na_hedonizmu
#42731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebo njih, potpuno su nebitni, ova domaca stoka sitnog zuba je problem. Budzet ili ne, ovo je sramota za koga i sta glasaju.Škobo Habu wrote: ↑28/01/2020 12:31 Sada samo čekam uključenje vrlih patriota iz svih djelova svijeta o tome kako svako ko nije vjerovao u Željkove viceve oko MAP-a, zapravo podržava secesionističku politiku Dodika.![]()
Ovi da od nas naprave Palestinu imace 250k sigurnih glasova. Tacno nemoguce.
Evo jednog mazluma, iz inostranstva
Mazlum, mazlum, sve on zna
Mentalni sklop nemos' vjerovati
- Teletubbies
#42732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
RAJA STANITE, NE ŽURITE SA ZAKLJUČCIMA
Dajte prvo da saĆekamo Bibiju da joj dođe nivo glukoze i bureka u fiziološke granice pa da nam ona to rastumaĆi jednim iq300 statusom na fejzbuku
Dajte prvo da saĆekamo Bibiju da joj dođe nivo glukoze i bureka u fiziološke granice pa da nam ona to rastumaĆi jednim iq300 statusom na fejzbuku
-
Škobo Habu
#42733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Da rezimiramo:512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
Komšić: "Put NATO integracija je odblokiran i sa njegovog puta nema više skretanja".
Izetbegović: "NATO članstva nema bez pristanka srpske strane".
Dodik:
- Styling
#42734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam koje ovdje specijalac. Sve aktivnosti provodjene od pocetka NATO puta su bile usmjerene ka konacnom ulasku, uz saglasnost sve tri strane. I odluke Predsjednistva, i izmjene Zakona o odbrani, itd. Sve do septembra prosle godine, kada je Dodik postavio novi uslov za potpisivanje ANP-a, a to je da se odluka o clanstvu u NATO mora ponovo staviti na usaglasavanje. Dokument koji je poslan svodi odnos na saradnju i ne prejudicira clanstvo.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
-------- Hronologija
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić lično je 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH, a izglasao ga je SNSD.
Član 84. Zakona o odbrani BiH ovako govori o aktivnostima za prijem u NATO: ”Parlamentarna skupština, Savjet ministara, Predsjedništvo BiH, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provešće potrebne aktivnosti za prijem BiH u članstvo NATO”.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u decembru 2006. godine Sporazum o pristupanju BiH NATO programu ”Partnerstvo za mir” na sjednici Sjevernoatlantskog saveza u Briselu.
Potom je u martu 2007. godine BiH potpisala Sporazum o razmjeni bezbjednosnih informacija sa NATO-om po odluci Savjeta ministara BiH, kojim je predsjedavao Nikola Špirić.
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić je 2008. ponovo potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO. Jednim od njih, ”Inicijativnim dokumentom za intenzivirani dijalog između BiH i NATO”, potvrđen je strateški cilj, a to je ”što skoriji ulazak u punopravno članstvo u NATO”.
U martu 2008. godine u Kasarni “3. maj” u Doboju potpisan je Sporazum o konačnom raspolaganju pokretnom vojnom imovinom. Sporazum su potpisali danas veliki protivnici puta u NATO - Milorad Dodik kao predsjednik Vlade Republike Srpske i Nikola Špirić tada predsjedavajući Savjeta ministara.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u junu 2009. godine formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP);
Nastavak SNSD-ovog puta u NATO bio je u martu 2010. godine kada se predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić u Briselu sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom i učestvovao na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta NATO-a. Špirić je ocijenio je da će članstvo BiH u Akcionom planu NATO-a (MAP) ojačati iznutra BiH i njenu stabilnost.
-
itekako
#42735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
NATO ce doci, milom ili silom. ovako ili onako. Zeljko na to ima utjecaj ko i prdez na atmosferske prilike.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
njegov igrokaz po tom pitanju je smijesan u istoj mjeri u kojoj su smjesni argumenti DFa za rusenje ove vlade i ulazak u koaliciju sa SDA i SBB.
- bingov buraz
#42736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Prosječni dijasporski patriJotaitekako wrote: ↑28/01/2020 11:25 cestitam Zeljki i DFu na izborenoj pobjedi na putu za NATO
SMRADOVI RASPALI!!!

-
Škobo Habu
#42737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I još:"Saradnja i kretanje BiH ka članstvu u NATO-u su aktivirani. Ali, takođe, tačno je da neće biti članstva u NATO-u dok se o tome svi ne saglasimo", rekao je Izetbegović za banjalučki Glas Srpske.
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1647758"Imajući to u vidu, kao i ponašanje SNSD-a u ovom mandatu, nije realno očekivati da će im SDA prepustiti bilo šta u FBiH. Ali, kroz eventualno poboljšanje odnosa SDA i SNSD-a u budućnosti bismo mogli učiniti ono što je normalno, a to je da u obe entitetske vlade imamo ministre iz ove dve pobedničke stranke. Imali smo ranije takve koalicije i to je funkcionisalo", rekao je.
- 512MB
#42738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Shvati već jednom da nešto kao "automatsko članstvo" ne postoji, niti jedna zemlja članica dosad nije automatski postala član. Postoje procedure, njih se treba držat i to je to.Styling wrote: ↑28/01/2020 12:53Ne znam koje ovdje specijalac. Sve aktivnosti provodjene od pocetka NATO puta su bile usmjerene ka konacnom ulasku, uz saglasnost sve tri strane. I odluke Predsjednistva, i izmjene Zakona o odbrani, itd. Sve do septembra prosle godine, kada je Dodik postavio novi uslov za potpisivanje ANP-a, a to je da se odluka o clanstvu u NATO mora ponovo staviti na usaglasavanje. Dokument koji je poslan svodi odnos na saradnju i ne prejudicira clanstvo.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
-------- Hronologija
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić lično je 2005. godine potpisao Zakon o odbrani BiH, a izglasao ga je SNSD.
Član 84. Zakona o odbrani BiH ovako govori o aktivnostima za prijem u NATO: ”Parlamentarna skupština, Savjet ministara, Predsjedništvo BiH, te svi subjekti odbrane, u okviru vlastite ustavne i zakonske nadležnosti, provešće potrebne aktivnosti za prijem BiH u članstvo NATO”.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u decembru 2006. godine Sporazum o pristupanju BiH NATO programu ”Partnerstvo za mir” na sjednici Sjevernoatlantskog saveza u Briselu.
Potom je u martu 2007. godine BiH potpisala Sporazum o razmjeni bezbjednosnih informacija sa NATO-om po odluci Savjeta ministara BiH, kojim je predsjedavao Nikola Špirić.
Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić je 2008. ponovo potpisao više dokumenata za intenziviranje dijaloga između BiH i NATO. Jednim od njih, ”Inicijativnim dokumentom za intenzivirani dijalog između BiH i NATO”, potvrđen je strateški cilj, a to je ”što skoriji ulazak u punopravno članstvo u NATO”.
U martu 2008. godine u Kasarni “3. maj” u Doboju potpisan je Sporazum o konačnom raspolaganju pokretnom vojnom imovinom. Sporazum su potpisali danas veliki protivnici puta u NATO - Milorad Dodik kao predsjednik Vlade Republike Srpske i Nikola Špirić tada predsjedavajući Savjeta ministara.
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović potpisao je u junu 2009. godine formalni zahtjev BiH za Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP);
Nastavak SNSD-ovog puta u NATO bio je u martu 2010. godine kada se predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić u Briselu sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fogom Rasmusenom i učestvovao na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta NATO-a. Špirić je ocijenio je da će članstvo BiH u Akcionom planu NATO-a (MAP) ojačati iznutra BiH i njenu stabilnost.
Dosad urađeno:
=> NATO pozvao BiH u MAP
=> BiH poslala prvi godišnji ANP
=> sa tim aktivirala MAP (hvala predsjedniku Dodiku)
Sad slijedi:
=> BiH treba sprovesti zadane reforme
=> kad NATO bude mislio da su reforme dovoljno sprovedene šalje poziv da BiH oficijelno postane član NATO (invitation to join)
=> BiH mora donijet konačnu odluku da li želi prihvatiti poziv, uglavnom se radi referendumom, ali za BiH je dovoljno odluka u parlamentu (hvala predsjedniku Dodiku)
To su procedure, tu nema ništa novo. Ne razumijem vašu uzbuđenost
-
Škobo Habu
#42739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
512MB wrote: ↑28/01/2020 13:23
=> kad NATO bude mislio da su reforme dovoljno sprovedene šalje poziv da BiH oficijelno postane član NATO (invitation to join)
=> BiH mora donijet konačnu odluku da li želi prihvatiti poziv, uglavnom se radi referendumom, ali za BiH je dovoljno odluka u parlamentu (hvala predsjedniku Dodiku)
"Saradnja i kretanje BiH ka članstvu u NATO-u su aktivirani. Ali, takođe, tačno je da neće biti članstva u NATO-u dok se o tome svi ne saglasimo", rekao je Izetbegović za banjalučki Glas Srpske.
Dovoljna odluka u Parlamentu!? Buhahahaha...
Last edited by Škobo Habu on 28/01/2020 13:30, edited 1 time in total.
- drug_profi
#42740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jarane, mi ovdje vama trubimo da se u nato ide ovim gore redom i da NATO ne prima probleme u svoje clanstvo.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
A vi nama tupite da je Zeljko izborio NATO.
Pa eto sad vidi sta si ti gore napisao i sta vam mi govorimo ima godina...
- cvrčak_na_hedonizmu
#42741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima novo, liku neinformisani, jer nam odluka u Parlamentu nije bila potrebna kad smo imali potpis Radmanovica od prije deset godina.
Provaljujes se ba, kako to ne shvatas.
- 512MB
#42742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja ne kažem da je Željko "izborio" put u NATO, taj put je zacementiran jer tako želi USA. Željko je stavio svoj potpis, kao i Džaferović i Dodik, i to je to.drug_profi wrote: ↑28/01/2020 13:29Jarane, mi ovdje vama trubimo da se u nato ide ovim gore redom i da NATO ne prima probleme u svoje clanstvo.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
Last edited by 512MB on 28/01/2020 14:45, edited 1 time in total.
- 512MB
#42743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ama kako Radmanović može prije deset godina donijet odluku o nečemu šta ne postoji, mimo NATO procedura? Kako može donijet odluku da prihvatamo "invitation to join" kad toga nema? Kako? To je suludo u šta vi vjerujetecvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/01/2020 13:31 Ima novo, liku neinformisani, jer nam odluka u Parlamentu nije bila potrebna kad smo imali potpis Radmanovica od prije deset godina.
- drug_profi
#42744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Idi jaranu bunku objasni ovo isto.512MB wrote: ↑28/01/2020 13:34Ja ne kažem da je Željko "izborio" put u NATO, taj put je zacjementiran jer tako želi USA. Željko je stavio svoj potpis, kao i Džaferović i Dodik, i to je to.drug_profi wrote: ↑28/01/2020 13:29Jarane, mi ovdje vama trubimo da se u nato ide ovim gore redom i da NATO ne prima probleme u svoje clanstvo.512MB wrote: ↑28/01/2020 12:34 Đe ste specijalci...
Keep on trolling
Jesi ti svjestan da mi nismo nista blize natou nego sto smo bili prije 10-15 godina?
- Styling
#42745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja u klin, ti u plocu. Znam ja da automatsko clanstvo ne postoji, ne moras ponavljati. Ono sto ti ne razumijes je da je do septembra postojao konsenzus za clanstvo u NATO svih politickih snaga u BiH i da bi se na eventualni poziv u NATO jednoglasno pozitivno odgovorilo. Ne bi bio potreban ni referendum jer bi se takva odluka i parlamentu donijela jednoglasno. Od septembra se pravila igre mijenjaju, pa sada nakon poziva mora sve ponovo na usaglasavanje i odlucivanje. Je li sada malo jasnije sta sam htjela reci?512MB wrote: ↑28/01/2020 13:23
Shvati već jednom da nešto kao "automatsko članstvo" ne postoji, niti jedna zemlja članica dosad nije automatski postala član. Postoje procedure, njih se treba držat i to je to.
Dosad urađeno:
=> NATO pozvao BiH u MAP
Sad slijedi:
To su procedure, tu nema ništa novo. Ne razumijem vašu uzbuđenost![]()
- 512MB
#42746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Naravno da smo bliže, poslali smo prvi godišnji ANP i sa tim aktivirali MAP. Sad se treba ići u sprovođenje reformi da se vojska/policija/sudstvo digne na NATO nivo.drug_profi wrote: ↑28/01/2020 13:38Idi jaranu bunku objasni ovo isto.512MB wrote: ↑28/01/2020 13:34Ja ne kažem da je Željko "izborio" put u NATO, taj put je zacjementiran jer tako želi USA. Željko je stavio svoj potpis, kao i Džaferović i Dodik, i to je to.drug_profi wrote: ↑28/01/2020 13:29
Jarane, mi ovdje vama trubimo da se u nato ide ovim gore redom i da NATO ne prima probleme u svoje clanstvo.
Jesi ti svjestan da mi nismo nista blize natou nego sto smo bili prije 10-15 godina?
Kako će to brzo/sporo ići je druga strana priče.
- 512MB
#42747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Razumijem ja na šta ti pucaš. Ali taj prividni konzenzus ne igra nikakvu ulogu, Rafmanović potpiše danas jedno sutra drugo... konzensus treba postojati kad BiH dobije oficijelni "invitation to join". A to svakako neće ići bez zavrtanja ruku na dvije strane.Styling wrote: ↑28/01/2020 13:43Ja u klin, ti u plocu. Znam ja da automatsko clanstvo ne postoji, ne moras ponavljati. Ono sto ti ne razumijes je da je do septembra postojao konsenzus za clanstvo u NATO svih politickih snaga u BiH i da bi se na eventualni poziv u NATO jednoglasno pozitivno odgovorilo. Ne bi bio potreban ni referendum jer bi se takva odluka i parlamentu donijela jednoglasno. Od septembra se pravila igre mijenjaju, pa sada nakon poziva mora sve ponovo na usaglasavanje i odlucivanje. Je li sada malo jasnije sta sam htjela reci?512MB wrote: ↑28/01/2020 13:23
Shvati već jednom da nešto kao "automatsko članstvo" ne postoji, niti jedna zemlja članica dosad nije automatski postala član. Postoje procedure, njih se treba držat i to je to.
Dosad urađeno:
=> NATO pozvao BiH u MAP
Sad slijedi:
- drug_profi
#42748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista mi nismo lafe blize. Popunili smo samo jos jedan formular, a posao nismo zapoceli nikako.512MB wrote: ↑28/01/2020 13:43Naravno da smo bliže, poslali smo prvi godišnji ANP i sa tim aktivirali MAP. Sad se treba ići u sprovođenje reformi da se vojska/policija/sudstvo digne na NATO nivo.drug_profi wrote: ↑28/01/2020 13:38Idi jaranu bunku objasni ovo isto.
Kako će to brzo/sporo ići je druga strana priče.
Poenta jeste sto je najveci problem provesti reforme, mozda i veci nego premunteti srbe da glasaju ZA.
A ovdje se nama servira slanje jednog od mnogih formulara kao istorijski uspjeh.
A isti takav formular treba poslati svake godine...pa ni to necemo biti u stanju, o reformama da ne pricamo.
I radi tog "podviga" zrtvovana je vlada KS i kidnapovani glasovi anti SDA biraca.
-
pemanapemani
#42749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Postoji li konkretan dokaz da smo aktivirali MAP?
Koliko sam shvatio, trebamo poslati ANP, a ako NATO prihvati taj prvi ANP, onda se aktivira MAP.
Od svih dokaza imamo izjave ŽK da je Program reformi ANP i da je njemu neko iz NATO rekao da je to dovoljno? Dovoljno za šta?
Na kraju će biti ono što je Svetlana Cenić rekla na početku balade - NATO se neće konkretno oglašavati, a domaći akteri će PR tumačiti na svoj način.
Onda dođu i kažu da je ovo danas puno bolje od 2009., kada se NATO put uvrstio u Zakon o odbrani.
Znači, bolje neprejudicirano članstvo od otvorenog NATO puta koji smo imali prije 10 godina.
Koliko sam shvatio, trebamo poslati ANP, a ako NATO prihvati taj prvi ANP, onda se aktivira MAP.
Od svih dokaza imamo izjave ŽK da je Program reformi ANP i da je njemu neko iz NATO rekao da je to dovoljno? Dovoljno za šta?
Na kraju će biti ono što je Svetlana Cenić rekla na početku balade - NATO se neće konkretno oglašavati, a domaći akteri će PR tumačiti na svoj način.
Onda dođu i kažu da je ovo danas puno bolje od 2009., kada se NATO put uvrstio u Zakon o odbrani.
Znači, bolje neprejudicirano članstvo od otvorenog NATO puta koji smo imali prije 10 godina.
- bunk
#42750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jel majketi zelis da kazes da smo danas dalje od punopravnog clanstva u NATO savezu nego prije godinu dana?Styling wrote: ↑28/01/2020 13:43Ja u klin, ti u plocu. Znam ja da automatsko clanstvo ne postoji, ne moras ponavljati. Ono sto ti ne razumijes je da je do septembra postojao konsenzus za clanstvo u NATO svih politickih snaga u BiH i da bi se na eventualni poziv u NATO jednoglasno pozitivno odgovorilo. Ne bi bio potreban ni referendum jer bi se takva odluka i parlamentu donijela jednoglasno. Od septembra se pravila igre mijenjaju, pa sada nakon poziva mora sve ponovo na usaglasavanje i odlucivanje. Je li sada malo jasnije sta sam htjela reci?512MB wrote: ↑28/01/2020 13:23
Dosad urađeno:
=> NATO pozvao BiH u MAP
Sad slijedi:
Ja razumijem navijanje za kiflu,nip ,protiv sda ,sve mi je jasno,ima politike koja je i meni gadljiva, ali ici toliko u krajnost nije normalno.
Sda,df i sbb su iskoracili i aktivirali Map. To ne moze opovrgnut ni Donald Trump .
A ti pokusavajuci navuci poene kifli uporno pises kao da si prespavao zadnjih 6 mjeseci.
Niko nije otjerao nip,sdp i ns ,oni su svjesno odbili da budu dio price o Nato savezu nadajuci se da ce tako steci neke poene ako ne daj Boze onaj izvjestaj ne bude poslat..
I ispusili su.
Da ponovim prvenstveno bedasti trenerko i drug mu iz tzv.BH bloka.
A onda i kifla kad je hudan poletio da pljuje sporazum koji su pozdravili javno cuj sad Ambasada SAD i ambasada GB.
I sta sa likovima koji smatraju pogresnim dogovor koji je kreirala i obezbijedila administracija SAD?
Nista,jer su na njihivu zalost sa takvom pricom na istoj frekvenciji kao onaj vepar iz ruske ambasade i svi oni koji jos mastaju da ce se dijeliti BiH.
Nikad.