Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
piupiu

#2026 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 16:47 Nikakvo brojanje krvnih zrnaca nego otkrivanje dvoličnosti FGRovaca koji tepaju sebi da su za građansku državu tipa Lejla Čolak " zgražavam se nad SAFFovcima i SDA ali nemam problem za Dodikovu RTRS dati intervju.
Bože, Petra! :shock: Pa nije Naša stranka po defaultu stranka Bosanaca, koje je Pedja Srbin žedne preko vode preveo. Ili ti misliš da jeste? Ne kontam. :roll:

Kakva sad Lejla Čolak i RTRS? Ne znam ni da je dala intervju za RTRS, ali ću uvijek svaku ženu braniti od prijetnji da je siluju u ovoj šupačkoj, šovinističkoj zemlji, gdje je žena vreća za istresanje svakojakog narcisoidnog, šovnističkog šljama kojem se digne sudžukica da svoje frustracije kukavički istresa tamo gdje misli da može. Boli me pozadina za povrijedjena nacionalna i vjerska osjećanja, ne može se (i neće!) u ovoj zemlji ženama prijetiti silovanjem zbog statusa na FB. Nekim likovima s visećom hrenovkom medju nogama to, očigledno, nikako da postane jasno. :twisted: :twisted: :twisted:

Treba se zapitati kakvo je to društvo gdje se od idiotskih FB statusa non-stop prave nacionalne drame i srednjovjekovne hajke. Šta je nekog, uopšte, briga što neka žblj novinarka vidi nošenje nikaba ravnim seksualnom egzibicionizmu? Koga briga? Je l' ima ona pravo da tako misli? Ima. Završena rasprava.

Sve ostalo oko nje je stvarno bio oportunistički i šupački zglajz najgoreg tipa da se ispali odavde. Najmanje od toga intervju za RTRS. YouTube pojavljivanja pred čitavim svijetom (gdje se "spašava od islama") su joj bila puno gora. Inače, je l' i Bakir FGR kad se pojavi na RTRS-u (doduše, urijetko, ali se pojavljuje)? Dozovi se, pobogu.
The 51st State

#2027 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by The 51st State »

Sta kaze bjelokosi vjestac geralt ima i bosnjacka molitvu skole :lol:

https://faktor.ba/vijest/djeca-u-osnovn ... nike/67977
CPT

#2028 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

The 51st State wrote: 27/01/2020 18:24 Sta kaze bjelokosi vjestac geralt ima i bosnjacka molitvu skole :lol:

to je taj osjecaj pripadnosti drzavi :thumbup: i jedinstvenoj naciji :thumbup:
MorningStar

#2029 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 27/01/2020 19:24
The 51st State wrote: 27/01/2020 18:24 Sta kaze bjelokosi vjestac geralt ima i bosnjacka molitvu skole :lol:

Na to propisno odgovoriti ukidanjem djed mraza , zabrani novogodisnjiih ukrasa i kolektivnim casovima klanjanja.

Logika tebe i tebi slicnih je vidi oni rade naopako pa znaci moramo i mi tako.
CPT

#2030 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 27/01/2020 19:38

Na to propisno odgovoriti ukidanjem djed mraza , zabrani novogodisnjiih ukrasa i kolektivnim casovima klanjanja.

to je ta poznata relativzacija...

mi vama klanjanje, vi nama cetnistvo tj. genocid :thumbup:
Bodkin

#2031 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bodkin »

madner wrote: 27/01/2020 17:19
hAZNADAR wrote: 27/01/2020 15:38
madner wrote: 27/01/2020 11:14 Pa potenciranjem Bosnjastva se potencira konstitivnost. Opcija koja forisira gradjansku opciju je druga.
Bosnjaci su jedina realna politicka snaga koja moze siriti, promovirati, graditi,.. gradjanski koncept. Drugih opcija nema.
Gradjanski koncept je bosanstvo, etnicki je promocija Bosnjastva.
Nestvarno kakve gluposti valjaju ljudi u samoracionalizaciji. Cuj etnicka grupa ce furati gradjanski koncept. Tito te jebo sta sve nece ljudi sebi izmisliti da ne priznaju da su nacionalisti
mealim_fi_tarik

#2032 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by mealim_fi_tarik »

istina da bi jedna Sana 95 bolje odgovarala ali trenutno u ovim okolnostima morat ćemo se još strpiti.
i da, nastaviti sa obukom malih klanjača, obavezno. :thumbup:
Bodkin

#2033 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bodkin »

hAZNADAR wrote: 27/01/2020 17:24
The 51st State wrote: 27/01/2020 17:10 Vala ovaj tempo sroza bosansku ekipu do blata, mene stid za njih :D
Vala jos nije niko prestigao agent_zero. Bio je i ovdje sa svojim turkofilnim poganima, poturicama,...
Dok nikako nema cetnika, vlaha, ustasa, latina, kmetova i ostalo. Ali ti onako gradjanski to previdis :D supljiranje bosnjackih nacionalista kao i obicno
Hank Paldum

#2034 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

piupiu wrote: 27/01/2020 17:56
Hank Paldum wrote: 27/01/2020 16:47 Nikakvo brojanje krvnih zrnaca nego otkrivanje dvoličnosti FGRovaca koji tepaju sebi da su za građansku državu tipa Lejla Čolak " zgražavam se nad SAFFovcima i SDA ali nemam problem za Dodikovu RTRS dati intervju.
Bože, Petra! :shock: Pa nije Naša stranka po defaultu stranka Bosanaca, koje je Pedja Srbin žedne preko vode preveo. Ili ti misliš da jeste? Ne kontam. :roll:

Kakva sad Lejla Čolak i RTRS? Ne znam ni da je dala intervju za RTRS, ali ću uvijek svaku ženu braniti od prijetnji da je siluju u ovoj šupačkoj, šovinističkoj zemlji, gdje je žena vreća za istresanje svakojakog narcisoidnog, šovnističkog šljama kojem se digne sudžukica da svoje frustracije kukavički istresa tamo gdje misli da može. Boli me pozadina za povrijedjena nacionalna i vjerska osjećanja, ne može se (i neće!) u ovoj zemlji ženama prijetiti silovanjem zbog statusa na FB. Nekim likovima s visećom hrenovkom medju nogama to, očigledno, nikako da postane jasno. :twisted: :twisted: :twisted:

Treba se zapitati kakvo je to društvo gdje se od idiotskih FB statusa non-stop prave nacionalne drame i srednjovjekovne hajke. Šta je nekog, uopšte, briga što neka žblj novinarka vidi nošenje nikaba ravnim seksualnom egzibicionizmu? Koga briga? Je l' ima ona pravo da tako misli? Ima. Završena rasprava.

Sve ostalo oko nje je stvarno bio oportunistički i šupački zglajz najgoreg tipa da se ispali odavde. Najmanje od toga intervju za RTRS. YouTube pojavljivanja pred čitavim svijetom (gdje se "spašava od islama") su joj bila puno gora. Inače, je l' i Bakir FGR kad se pojavi na RTRS-u (doduše, urijetko, ali se pojavljuje)? Dozovi se, pobogu.
Ali nećemo nikada vidjeti da Lejla i slični daju intervju za SAFF portal koji žele napisati članak o napadu srpskih nacionalista na nekoga samo što se zove Lejla, to je ipak fašističko smeće od portala zar ne?
Kakva je TV kuća sa nazivom radio televizija republike srpske je nevažno, to što oni nisu nikada prije izvještavali na napade na neku Lejlu jer ne odgovara politici tv kuće pa odjednom se poceli brinuti i tražili njenu izjavu da priča o strašnom islamističkom Sarajevu to zna i budala razlog. Ali to je najmanji problem, zvala se televizija Face, FTV, Hayat, OBN ili RTRS, pali smo sa Marsa pa nam je to kao razlika RTL i RTL 2. Može i za TV Igman, uh ne može, TV Igman je ona islamistička televizja gdje gostuje Fatmir Alispahić, tu se FGR distancira. Sve je više jasnije zašto je pozitivna stvar što je vizija takve vrste države spala na 1%
Last edited by Hank Paldum on 27/01/2020 19:46, edited 1 time in total.
MorningStar

#2035 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

CPT wrote: 27/01/2020 19:41

Nisi bas najsvjetliji primjer elokventnosti i inteligencije (bez uvrede) a nisam @Dozer da imam mentalne snage da ti objasnjavam nesto - tvoje misljenje je formirano i drzis ga se bezuslovno a to je odlika ....

Srecno :D

PS: Znam sad ces “ad hominem” blah blah jer si naucio tu latinsku izreku pa da ti olaksam. :lol:
MorningStar

#2036 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MorningStar »

mealim_fi_tarik wrote: 27/01/2020 19:43

istina da bi jedna Sana 95 bolje odgovarala ali trenutno u ovim okolnostima morat ćemo se još strpiti.
i da, nastaviti sa obukom malih klanjača, obavezno. :thumbup:
Tebi samo jedna celija u zenici bolje odgovara sa obzirom da si pristalica metoda isila i da su ti isti uzor.Nadam se da ce prijave uroditi plodom.
mealim_fi_tarik

#2037 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by mealim_fi_tarik »

@MorningStar
Tebi samo jedna celija u zenici bolje odgovara sa obzirom da si pristalica metoda isila i da su ti isti uzor.Nadam se da ce prijave uroditi plodom.
sad problem i što kažem da djeca trebaju klanjat?
CPT

#2038 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 19:45

Ali nećemo nikada vidjeti da Lejla i slični daju intervju za SAFF portal koji žele napisati članak o napadu srpskih nacionalista na nekoga samo što se zove Lejla, to je ipak fašističko smeće od portala zar ne?
Kakva je TV kuća sa nazivom radio televizija republike srpske je nevažno, to što oni nisu nikada prije izvještavali na napade na neku Lejlu jer ne odgovara politici tv kuće pa odjednom se poceli brinuti i tražili njenu izjavu da priča o strašnom islamističkom Sarajevu to zna i budala razlog. Ali to je najmanji problem, zvaoa se televizija Face, FTV, Hayat, OBN ili RTRS, pali smo sa Marsa pa nam je to kao razlika RTL i RTL 2. Može i za TV Igman, ih ne može, TV Igman je ona islamistička televizja gdje gostuje Fatmir Alispahić, tu se FGR distancira. Sve je više jasnije zašto je pozitivna stvar što je vizija takve vrste države spala na 1%
Nastupila je ona i bar 2x i za spozore, The Glazov Gang. To ti je ekipa koja sistematski siri odredjenu pricu. Posljedica te price sve vise ksenofobije, napada, rasizma, itd. Kad pogledas koga sponzorisu i promovisu sve je jasno...

Nakon sto je u RTRS osudila "javno nosenje religije" (pu pu pu) javno je nosala krst. Je ona je protiv toga.... :lol:
CPT

#2039 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

MorningStar wrote: 27/01/2020 19:46

Nisi bas najsvjetliji primjer elokventnosti i inteligencije (bez uvrede) a nisam @Dozer da imam mentalne snage da ti objasnjavam nesto - tvoje misljenje je formirano i drzis ga se bezuslovno a to je odlika ....

PS: Znam sad ces “ad hominem” blah blah jer si naucio tu latinsku izreku pa da ti olaksam. :lol:
Image
hAZNADAR

#2040 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: 27/01/2020 19:43
madner wrote: 27/01/2020 17:19
hAZNADAR wrote: 27/01/2020 15:38

Bosnjaci su jedina realna politicka snaga koja moze siriti, promovirati, graditi,.. gradjanski koncept. Drugih opcija nema.
Gradjanski koncept je bosanstvo, etnicki je promocija Bosnjastva.
Nestvarno kakve gluposti valjaju ljudi u samoracionalizaciji. Cuj etnicka grupa ce furati gradjanski koncept. Tito te jebo sta sve nece ljudi sebi izmisliti da ne priznaju da su nacionalisti
:lol:
De se dogovori sa sobom vise jesmo li etnicari ili nacionalisti?

Mada mogu i etnicari i nacionalisti furati gradjanski koncept,... necije privatno opredjeljenje, identifikacijam,,, ne iskljucuje niti jednu politicku opciju.

Al me ipak sad interesuje ovo saltanje - sad etnicka grupa sad nacionalisti. :lol:
Hank Paldum

#2041 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

CPT wrote: 27/01/2020 19:50 Nastupila je ona i bar 2x i za spozore, The Glazov Gang. To ti je ekipa koja sistematski siri odredjenu pricu. Posljedica te price sve vise ksenofobije, napada, rasizma, itd. Kad pogledas koga sponzorisu i promovisu sve je jasno...

Nakon sto je u RTRS osudila "javno nosenje religije" (pu pu pu) javno je nosala krst. Je ona je protiv toga.... :lol:
Pa kada sam ja kritikovao Jugoslaviju i govorio o demokratiji drugih država piupiu mi je pokušala objasniti kako je ta demokratija iluzija i da svi ti "demokratski" mediji imaju svoju istinu koju nameću a ovdje joj bila pred nosom djevojka po zadatku a ona ne primjetila to.
hAZNADAR

#2042 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Decko bi se sad malo izvukao na jeftine fore - ono nije shvacen i to,... kad ponestane argumenata ili kada trebas objasniti provalu :lol: Ipak vjerujem da te intelektualna gromada Dozer jedino moze shvatiti. Kako ide sa opasnim malim klanjacima,.. dokle su stigli? :mrgreen:
hAZNADAR

#2043 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Bodkin wrote: 27/01/2020 19:45
hAZNADAR wrote: 27/01/2020 17:24
The 51st State wrote: 27/01/2020 17:10 Vala ovaj tempo sroza bosansku ekipu do blata, mene stid za njih :D
Vala jos nije niko prestigao agent_zero. Bio je i ovdje sa svojim turkofilnim poganima, poturicama,...
Dok nikako nema cetnika, vlaha, ustasa, latina, kmetova i ostalo. Ali ti onako gradjanski to previdis :D supljiranje bosnjackih nacionalista kao i obicno
Pa od mene to nisi mogao cuti osim cetnik a i to nije svaki Srbin - valja to zasluziti. Koja nepravda da se neko mora satrati da zasluzi etiketu cetnika a neko drugi dovoljno da kritikuje pljuvanje po bosnjasvu i namah je nacionalista.

Kad smo vec kod bosnjackog nacionalizma - znaci ti promoviras da su Bosnjaci nacija a ne etnicka grupa?

Dozere vid ga, de rec mu! :mrgreen:
hAZNADAR

#2044 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Pa i Zeljko Komsic je otrpio svasta na mrezama,... ti licno pohvalila baklje i vile po gradu kada ga ganjaju i vicu Izdaja, izdaja,... Slazem se ipak da svako ima pravo na svoj stav i da nije zasluzio prijetnje. Lejla Colak je vjerujem dobra cura,... ali tu pamet je pokupila u odredjenim krugovima - pa je nesmotreno izletila. A drustvo sto joj je punilo glavu fgr pricom samo dalo verbalnu podrsku i lajk na FB.

Njeno oprostajno je najznacajnija stvar u prici o njoj. To je manifest najvece poslijeratne perverzije u Sarajevu - da ne ponavljam opet ta tri slova.
CPT

#2045 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Hank Paldum wrote: 27/01/2020 19:59
CPT wrote: 27/01/2020 19:50 Nastupila je ona i bar 2x i za spozore, The Glazov Gang. To ti je ekipa koja sistematski siri odredjenu pricu. Posljedica te price sve vise ksenofobije, napada, rasizma, itd. Kad pogledas koga sponzorisu i promovisu sve je jasno...

Pa kada sam ja kritikovao Jugoslaviju i govorio o demokratiji drugih država piupiu mi je pokušala objasniti kako je ta demokratija iluzija i da svi ti "demokratski" mediji imaju svoju istinu koju nameću a ovdje joj bila pred nosom djevojka po zadatku a ona ne primjetila to.
Vidim da joj sponzori sad vise ne i ne kriju agendu. Svi gori od goreg...
Diamond & Silk
Candace Owens
Michelle Malkin
Dinesh D’Souza
Brigitte Gabriel
Tommy Robinson
Sanda Solomon
:shock:
General War

#2046 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

hAZNADAR wrote: 27/01/2020 20:01

Decko bi se sad malo izvukao na jeftine fore - ono nije shvacen i to,... kad ponestane argumenata ili kada trebas objasniti provalu :lol: Ipak vjerujem da te intelektualna gromada Dozer jedino moze shvatiti. Kako ide sa opasnim malim klanjacima,.. dokle su stigli? :mrgreen:
Zavisi ko opasne male klanjace uci: :D
@ mealim_fi_tarik » 24/01/2020 15:05 Uzimanje zarobljenika muškaraca i žena u ratnim sukobima nije nikakva propaganda nego pravo dato i dozvoljeno od Allaha izvorom šerijata Allahova zakona - Kur'anom.
Maraschino

#2047 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Maraschino »

Image

Sveti Sava prosvjetitelj!!!
General War

#2048 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by General War »

Maraschino wrote: 27/01/2020 20:29 Image

Cetnik eliminator, a sta je tacno cetnicko na slici? ne vidim kokarde, crne zastave...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2049 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Velkoski »

ma ko nas bre zavadi
oaza85

#2050 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

General War wrote: 27/01/2020 20:33
Maraschino wrote: 27/01/2020 20:29 Image

Cetnik eliminator, a sta je tacno cetnicko na slici? ne vidim kokarde, crne zastave...
Ne vidis ni bracu cetnike?
Locked