Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ovo ispod je video, squadron 42, odnosno dio igre koji se odnosi na story mode, a očekivati je u ovoj godini da bude izbačen. Inače ostatak igre SC je nešto što bi trebalo postati najveći MMORPG ikad kreiran, koji je još uvijek u alpha fazi testiranja, a očekivati je da sve završe nekad naredne godine..ali to sve treba s rezervom uzeti..
Ovo ce biti vece sranje od No Man's Sky u pogledu hypa, najavljenog, svih godina cekanja i na kraju sadrzaja, izaci ce poptpuno nedovrsen bez obzira na sve ove godine koliko rade na istom, nece imati pola sadrzaja sto je najavljeno. Bice jedan veliki patch i update simulator. Deset godina rade na igri, koliko se tehnika, dizajnu, portovi, engini, i hardware izmjenio u deset godina.
teško šta može biti veći promašaj od No Man's Sky. Druga je stvar što ove dvije igre ne mogu u istu rečenicu. Iskreno se nadam da neće biti nedovršena igra kad izađe. da su to htjeli, do sada bi je takvu već izbacili. Ja sam je igrao u slobodnom alpha testiranju i ovo ne da je igra, ovo je igretina i tako nezavšena meni je bolja od 90% koje sam do sada igrao...za 23+ godine gaming staža
DonieBrasco wrote: ↑27/01/2020 15:27
Ovo ce biti vece sranje od No Man's Sky u pogledu hypa, najavljenog, svih godina cekanja i na kraju sadrzaja, izaci ce poptpuno nedovrsen bez obzira na sve ove godine koliko rade na istom, nece imati pola sadrzaja sto je najavljeno. Bice jedan veliki patch i update simulator. Deset godina rade na igri, koliko se tehnika, dizajnu, portovi, engini, i hardware izmjenio u deset godina.
Cekaj malo, jesi li igrao igru? Ja sam 2 puta skidao i igrao nedavno, Free Fly access i igra je već koliko toliko polished. Gameplay i content se lako ubaci. Već ima par misija za exploration, dostavljanje paketa i bounty misije. Može se first person pucati, čak sam odigrao neki capture the point mode ( sa pucnjavom i letenjem na dijelu mape u bestežinskom stanju ). Igra je već uveliko igriva, uz par bugova što je za očekivati.
Dakle već sada bih joj dao neku ocjenu 7-8/ 10. Čak sam razmišljao da "kupim" tu verziju od 35€. Ali trenutno nema "end-game" contenta tj. svrhe za igranje duži period.
edit: 10 godina se prave i ostale tripple A igre samo raja ne kuka tj. ne zna da se prave. GTA su sigurno u izradi 5-6 godina a možda i duže.
Mali update, čistim humble library pa ovako da poredam
Free Spirit wrote: ↑22/01/2020 13:13
Evo vam lista nekih igara koje ja nisam nikad aktivirao ili ih već imam, pa ko je zainteresovan bujrum. Sve što je inače jeftinije od 2-3 eura dobijete džaba (samo raja sa foruma), ovo ostalo kao što čika Averus reče može 50% manje od najjeftinije cijene koju nađete na netu (bez lijevih stranica tipa g2a i tako to).
Call of Duty: Black Ops 4 Standard Edition
Shenmue I & II - 5 KM Middle-earth: Shadow of Mordor Game of the Year - PRODATO
Space Engineers (Early Access) - 10 KM Distance - 5 KM - PRODATO
>observer_ - 5 KM
Q.U.B.E. 2 - 5 KM
BESPLATNO:
11-11 Memories Retold
Evergarden
Savage Lands (Early Access)
SYNTHETIK: Legion Rising
Avernum 3: Ruined World
BATTLETECH
Override: Mech City Brawl
Planet Alpha
Puss!
Sonic Mania
The Spiral Scouts
God's Trigger
Guacamelee! 2
MOTHERGUNSHIP
State of Mind
The Adventure Pals
Almost There: The Platformer
Swords and Soldiers 2 Shawarmageddon
Yoku's Island Express
Paratopic
Do Not Feed the Monkeys
Finding Paradise
I'm not a Monster
The Journey Down: Chapter Three
Monster Prom
Wandersong
Darkside Detective
Regions of Ruin
Sundered
Dungeon Souls
Neon Chrome Oxenfree - poslano
RIVE: Wreck, Hack, Die, Retry
Ultimate Chicken Horse
Caveblazers
The Flame in the Flood
Infested Planet
Infested Planet - Trickster's Arsenal DLC
Marooners
Kholat Shelter 2 - poslano
Tharsis
možda ta korporacija i postoji ali ovdje piše da je Šangaj grad a ne Waun (ili kako se već piše) samo se nadam da je većina ipak svjesna da virusi ovog tipa ne dolazi iz prirode već iz lab(A)ratorija.
Ono što mene zanima, jeste da li će doći do pada cijena hardvera usljed ove epidemije
Last edited by aditon on 29/01/2020 09:03, edited 1 time in total.
aditon wrote: ↑27/01/2020 15:39
teško šta može biti veći promašaj od No Man's Sky. Druga je stvar što ove dvije igre ne mogu u istu rečenicu. Iskreno se nadam da neće biti nedovršena igra kad izađe. da su to htjeli, do sada bi je takvu već izbacili. Ja sam je igrao u slobodnom alpha testiranju i ovo ne da je igra, ovo je igretina i tako nezavšena meni je bolja od 90% koje sam do sada igrao...za 23+ godine gaming staža
Sa tim što moram dodati, No man's sky je dosta popravljena igra. Jeste bio žestok promašaj pri izlasku, ali sada je definitivno interesantna i igriva. Vrlo.
Vidim da Google Stadia nema svoju temu, po svemu sudeći neće ni biti potrebno. Nedavno izašao podatak da Google ima više zaposlenika nego korisnika Stadie, sad čitam da su i najveći Stadia radikali digli bunu i polako okreću leđa.
Ne naslađujem se, ali sam u startu bio vrlo skeptičan jer kad sve sabereš i oduzmeš Stadia je jednostavno samo novi oblik i način kako da igraš igrice pa tek onda tamo daleko u pozadini neka revolucija/evolucija gaminga.
Tržište je na neki način zasićeno, Google je jednostavno predugo spavao po tom pitanju i bilo im potrebno previše vremena da zakotrljalju nešto ozbiljno u gamingu. Lično bih povukao paralelu sa Google+ gdje su čekali i čekali, gledali kako Facebook melje i preuzima sve pa tek skroz kasno došli na ideju da i oni imaju svoju socijalnu mrežu, koja je onda neslavno završila.
Ima li Stadia budućnost u ovom obliku ili se je prerano zaletila u streaming? Pogotovo ako uzmemo u obzir da ne privlači pretjerano ni igrače iz razvijenih zemalja koji imaju tehnološke predispozicije da uživaju te usluge na najbolji dostupan način.
Uopšte nije problem u zasićenju, Cloud gaming je budućnost. Problem je u trenutnoj tehnologiji, čak i useri koji imaju Google fiber su prijavljivali lag, problem je u modelu naplaćivanja, jer pored startne cijene, mjesečne pretplate, treba platiti i punu cijenu svake igre, što je van svake pameti, i problem je u lažima, jer dobar dio stvari koje su obećane da će biti dostupne na launchu - nisu još uvijek dostupne.
A zaživit će to kad tad, možda ne Google Stadia koji je kažu "dead on arrival", nego neki drugi cloud gaming servis.
Ironman_88 wrote: ↑29/01/2020 11:03
Vidim da Google Stadia nema svoju temu, po svemu sudeći neće ni biti potrebno. Nedavno izašao podatak da Google ima više zaposlenika nego korisnika Stadie, sad čitam da su i najveći Stadia radikali digli bunu i polako okreću leđa.
Ne naslađujem se, ali sam u startu bio vrlo skeptičan jer kad sve sabereš i oduzmeš Stadia je jednostavno samo novi oblik i način kako da igraš igrice pa tek onda tamo daleko u pozadini neka revolucija/evolucija gaminga.
Tržište je na neki način zasićeno, Google je jednostavno predugo spavao po tom pitanju i bilo im potrebno previše vremena da zakotrljalju nešto ozbiljno u gamingu. Lično bih povukao paralelu sa Google+ gdje su čekali i čekali, gledali kako Facebook melje i preuzima sve pa tek skroz kasno došli na ideju da i oni imaju svoju socijalnu mrežu, koja je onda neslavno završila.
Ima li Stadia budućnost u ovom obliku ili se je prerano zaletila u streaming? Pogotovo ako uzmemo u obzir da ne privlači pretjerano ni igrače iz razvijenih zemalja koji imaju tehnološke predispozicije da uživaju te usluge na najbolji dostupan način.
Najgluplja stvar na stadii je to sto placas mjesecnu pretplatu da bi imao ikako pristup tom njihovom store-u u kojem onda placas punu cijenu za bilo koju igru kako bi je mogao samo streamovati
Znaci placas skuplje nego bilo gdje drugo, ne posjedujes igru ni u kom ubliku, samo imas mogunocst da je streamujes (dok traje pretplata) i opet dobijes igru u losijem kvalitetu/performansama bez obzira koliko ti dobar bio internet.
Ne spori niko da je cloud/streaming budućnost, ali po meni još uvijek prerano.
Tržište je zasićeno na taj način da su se drugi veliki igrači odavno etablirali i pozicionirali - ko želi pridobiti korisnika na duže staze mora ponuditi minimalno isto što već nude ostali ili zaostatak pokušati nadoknaditi agresivnim pristupom kao Epic Store.
Prosječan korisnik traga za najboljim iskustvom/uslugom u ovom momentu, ne gleda pretjerano koja je tehnologija budućnost. Stadia prosječnom korisniku trenutno ni približno ne može ponuditi kao ostali, upravo iz razloga koje si nabrojao - zbog toga su u situaciji u kakvoj jesu.
Ironman_88 wrote: ↑29/01/2020 11:43
Ne spori niko da je cloud/streaming budućnost, ali po meni još uvijek prerano.
Tržište je zasićeno na taj način da su se drugi veliki igrači odavno etablirali i pozicionirali - ko želi pridobiti korisnika na duže staze mora ponuditi minimalno isto što već nude ostali ili zaostatak pokušati nadoknaditi agresivnim pristupom kao Epic Store.
Prosječan korisnik traga za najboljim iskustvom/uslugom u ovom momentu, ne gleda pretjerano koja je tehnologija budućnost. Stadia prosječnom korisniku trenutno ni približno ne može ponuditi kao ostali, upravo iz razloga koje si nabrojao - zbog toga su u situaciji u kakvoj jesu.
Mislim da je isto problem i ono sto si spomenuo da su kasno usli u "igru". Sada vec svi imaju svoje neke servise tog tipa, npr Microsoft ima Project xCloud, Sony ima PSNOW i te usluge su iz dana u dan sve bolje a imaju vec svoju bazu korisnika koji im vjeruju. Vecina ce prije to probati ako su vec dugogodisnji korisnici nekog sistema nego da rizikuju sa necim novim. Dodatno je problem sto na Stadii imas samo tu mogucnost, dok npr. kod ostalih imas alternative pored streaminga kao i digitalne kupovine uz download ili cak kupovina igara na disku (nisi ogranicen samo na jedno).
Free Spirit wrote: ↑28/01/2020 07:52
Evo vam lista nekih igara koje ja nisam nikad aktivirao ili ih već imam, pa ko je zainteresovan bujrum. Sve što je inače jeftinije od 2-3 eura dobijete džaba (samo raja sa foruma), ovo ostalo kao što čika Averus reče može 50% manje od najjeftinije cijene koju nađete na netu (bez lijevih stranica tipa g2a i tako to).
>observer_ - 5 KM
Q.U.B.E. 2 - 5 KM
BESPLATNO:
11-11 Memories Retold
Evergarden
Avernum 3: Ruined World
BATTLETECH
Planet Alpha
Puss!
Sonic Mania
The Spiral Scouts
God's Trigger
Guacamelee! 2
MOTHERGUNSHIP
State of Mind
The Adventure Pals
Yoku's Island Express
Paratopic
Do Not Feed the Monkeys
Finding Paradise
I'm not a Monster
Monster Prom
Wandersong
Darkside Detective
Regions of Ruin
Sundered
Dungeon Souls
RIVE: Wreck, Hack, Die, Retry
Ultimate Chicken Horse
Caveblazers
The Flame in the Flood
Infested Planet
Marooners
Tharsis
Free Spirit wrote: ↑28/01/2020 07:52
>observer_ - 5 KM
Q.U.B.E. 2 - 5 KM
BESPLATNO:
11-11 Memories Retold
Evergarden
Avernum 3: Ruined World BATTLETECH - poslano
Planet Alpha
Puss! Sonic Mania - poslano
The Spiral Scouts
God's Trigger
Guacamelee! 2
MOTHERGUNSHIP
State of Mind
The Adventure Pals
Yoku's Island Express
Paratopic
Do Not Feed the Monkeys Finding Paradise - poslano
I'm not a Monster
Monster Prom
Wandersong Darkside Detective - poslano
Regions of Ruin
Sundered
Dungeon Souls
RIVE: Wreck, Hack, Die, Retry Ultimate Chicken Horse - poslano
Caveblazers
The Flame in the Flood
Infested Planet
Marooners
Tharsis
Može li na PP ovaj battletech.
Hvala unaprijed
Last edited by Free Spirit on 31/01/2020 15:29, edited 3 times in total.