Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5351 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by izvrsni direktor »

"Okrupnjavanje opozicije" me tjera na povracanje. Ubleha koju je komsic ponavljao stalno.
Opozicija se nema sta uvise okrupnjavati, opozicija se ove godine dobro iskristalisala i okrupnila, rekao bih, kao nikad prije.
Jasno se zna ko je opozicija a ko sda privjesak
Kikibombona

#5352 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

izvrsni direktor wrote: 27/01/2020 01:02 "Okrupnjavanje opozicije" me tjera na povracanje. Ubleha koju je komsic ponavljao stalno.
Opozicija se nema sta uvise okrupnjavati, opozicija se ove godine dobro iskristalisala i okrupnila, rekao bih, kao nikad prije.
To okrupnjavanje do nas u Zenici nije stiglo. Ili je samo Sarajevo vazno.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5353 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Chmoljo »

na izbore se ide sa zajedničkim kandidatima ne samo u Sarajevu.

kako lako nasjedate na te krkanske spinove... i to upravo do onih koje pajserom ne možeš odvojiti Sarajeva.
cvrčak_na_hedonizmu

#5354 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Kikibombona wrote: 27/01/2020 02:28
izvrsni direktor wrote: 27/01/2020 01:02 "Okrupnjavanje opozicije" me tjera na povracanje. Ubleha koju je komsic ponavljao stalno.
To okrupnjavanje do nas u Zenici nije stiglo. Ili je samo Sarajevo vazno.
Koliko sam upratio bice to i izvan Sarajeva, budale su ako ne iskoriste ovaj momentum.Znaci da imas opcije. NS i SDP sa jedne strane, Kasumovic i(li) NiP sa druge strane, zajednicki kandidati za nacelnike i odvojene liste za opstinska vijeca.

Sto izmisljati toplu vodu ? Sve ostalo je eksperiment, dok se ne dokaze suprotno.
redhat

#5355 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 26/01/2020 22:41
izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 22:34
Kikibombona wrote: 26/01/2020 22:10
A sto se tice sigurnosti, ne mogu nikome 100% vjerovati. Za bliske prijatelje ne bih mogao garantovati da bi od SDA odbili milion maraka a kamoli za ljude koje ne poznajem.
Na jednoj strani imas ljude i stranke koje su otvoreno rekli da nece sa sda, djelima to pokazali. S druge strane imas platformu ovu, za koju nemas pojma ko su i sta su, sam hadzikadic se nikad nije izjasnio na ovu temu, u stranci imas dokazane sda-ovce...
Ja ne vidim ovdje nijedan razlog da budem siguran da platformasi nece sa sda. Nijedan!!
Jedini dokazani SDA-ovci su dosli iz SDP-a. To je prava filijala SDA, rasadnik talenata - La Masija.

I sada je SDP snazno pogurao SDA na svim nivoima. Aktuelni predsjednik SDP-a otvoreno kaze da se zalagao za ulazak u vlast sa SDA.

Onda imamo NiP koji je 30 godina sa SDA i koji danas kaze da je ideoloski jednako SDA.

...

O cemu pricamo, jebote? :shock:

...

Platforma je u fazi stvaranja. Ja i ti ne znamo ko ce biti na listama u pojedinim gradovima. Polako, ne mozemo donositi sud o necemu sto se nije desilo.
Hahaha oplakah, volim ove analize druže Kiki koje su na nivou predmeta Sociologija i Logika 7. razred osnovne škole. Da ubaciš malo više humora i pokoju pošalicu rekao bih da trollaš temu. Ali da se zadržimo na temi, hoće li tvoji gornji navodi baš biti tačni ? Hajmo taksativno za ove što vole da čitaju sa razumjevanjem.
Ako ćemo pošteno, rasadnik svih partija i svakog političkog rada je komunistička partija SRFJ/FRBiH i SDP koji je nekako rekonstruisana verzija tog sistema ali da se ne razvodnimo. Kako je to SDP rasadnik SDA kadrova, ko je to tačno iz SDP prešao u SDA u ovih 30 godina, šurovali da itekako, ulazili u vlast naravno, sarađivali sto posto ali navedi mi jedan transfer političara koji je iz SDP prešao? Ljudi koji su na ovaj ili onaj način napuštali SDP su osnivali razne satelite i svi su bili socijalne orijentacije, ja ne znam a pratim da se neko priklonio nekoj drugoj stanci a pogotovo da je završio u SDA - slobodno me ispravi biće mi drago. Što se tiče saradnje, ona je neophoda pogotovo u periodu kad je SDP bio na vlasti jer je u ta vremena SDA bila još pojaka, SDA koja je imala direktore svih javnih preduzeća, SDA koja je drmala načelničkim pozicijama, SDA koja je de facto mogla blokirati svaku ideju i to ne ideju SDP - već ideju alijanse, jer SDP nije bio sam u vlasti. Znači navodi su ti em netačni, em tendenciozni - materijom ne vladaš, glasan si a voliš sve komentarisati onako narodski preko koljena. I ne nisam SDP kadar !
Idemo dalje NiP i Konaković koje ja apsolutno ne simpatišem i smatram da će u jednom trenutku biti problem političke scene BiH, ali taj isti NiP i Konaković su za sada jedina odbrana od te i takve SDA upravo jer su njeni apsolventi i znaju im sve finte. Nadalje jel ti misliš da su svi u SDA nekvalitetni ljudi, povampireni i nesposobni? SDA je ogromna i ima tu stotine i stotine kvalitetnih ljudi koji ne mogu da dođu do riječi, ima tu likova koji slušaju Stonese i nije im Čevljanska korida domet te smatraju da više zaslužujemo od srednjevjekovnog vjerskog i državnog uređenja. U tu moderniju varijantu mlađih političara spada i Konaković i na kraju krajeva jel misliš da bi ti se sad u ovoj krizi na kantonalnom nivou iko bolje od njeg snašao, možda Kojović, Forto, ili da idemo do kraja Hadžikadić? Svi potonji su salonski političari koji niti umiju niti hoće da se fajtaju na način koji SDA razumije, svi oni su meni draži od Konakovića ali treba stvari nazvat svojim imenom. Možda će jednog dana u BiH doći vrijeme kad će fakinluk i bezobrazluk biti manje jaki od jakog argumenta ali to je futur drugi. Znači i po ovom pitanju veze nemaš - ali voliš da pričaš.
I za kraj, da ti malo zagolicam maštu. Prosurfaj ali nemoj površno, veze profesora sa medžlisom IVZ BiH u Americi dugi niz godina pa mi onda kad apsolviraš odgovori jel SDA ikad izgubila IVZ i ulemu i da li ih je ikad iko kontrolisao izuzev SDA, a onda mi odgovori da li je toj i takvoj SDA na čelu tog i takvog bastiona mogao promaći jedan MH toliko godina u Americi?
Promako im garant....... :)
redhat

#5356 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 26/01/2020 12:15 Divno obracanje Mirsada prosle nedjelje. Juce sam preslusao. :thumbup:

Bosanci i Hercegovci su generalno gnjide. SDA je ubila dusu ovom narodu. Tesko je iz septicke jame izvuci ciste ljude.

Iskreno vjerujem u dobre namjere Mirsada. Potrebno je vrijeme.
Fuj :run: :run: :run:

Bosanci i Hercegovci su ljudi koji nisu u zadnjih 500 godina sastavili 50 godina bez rata i uništavanja koje ih satare i ako su sreće da prežive - idu od nule.
Ja stvarno ne znam koliko ti imaš godina, po načinu rezonovanje ne puno ali jesi li ti svjestan da su ovde ljudi koji sad imaju 50-60 godina i koji bi trebali da uživaju u penziji i nekoj mirnijoj trećoj dobi u svom radnom vijeku - da su ti ljudi dva puta startali od nule? Pričamo o generaciji rođenoj 50tih-60tih godine prošlog vijeka koja je stasavala i u vrijeme poslije drugog svjetskog rata i nije imala nista, ti isti ljudi su 40 godina poslije u maksimalnoj radnoj sposobnosti i na vrhuncu svega opet izgubili sve , stanove, štednju, vikendice, domovinu i veliki broj njih dijelove tijela i živote jal svoje jal najbližih. I nosili pušku !! I opet hajmo ispočetka, puj pike više ne važi....i još dobiješ epitet da si gnjida i to kao narod.
Nemoj Mirsi činit uslugu sa svojim postovima, antireklama si totalno.
zlajaBHF

#5357 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

redhat wrote: 27/01/2020 10:36
Kikibombona wrote: 26/01/2020 22:41
izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 22:34

Na jednoj strani imas ljude i stranke koje su otvoreno rekli da nece sa sda, djelima to pokazali. S druge strane imas platformu ovu, za koju nemas pojma ko su i sta su, sam hadzikadic se nikad nije izjasnio na ovu temu, u stranci imas dokazane sda-ovce...
Ja ne vidim ovdje nijedan razlog da budem siguran da platformasi nece sa sda. Nijedan!!
Jedini dokazani SDA-ovci su dosli iz SDP-a. To je prava filijala SDA, rasadnik talenata - La Masija.

I sada je SDP snazno pogurao SDA na svim nivoima. Aktuelni predsjednik SDP-a otvoreno kaze da se zalagao za ulazak u vlast sa SDA.

Onda imamo NiP koji je 30 godina sa SDA i koji danas kaze da je ideoloski jednako SDA.

...

O cemu pricamo, jebote? :shock:

...

Platforma je u fazi stvaranja. Ja i ti ne znamo ko ce biti na listama u pojedinim gradovima. Polako, ne mozemo donositi sud o necemu sto se nije desilo.
Hahaha oplakah, volim ove analize druže Kiki koje su na nivou predmeta Sociologija i Logika 7. razred osnovne škole. Da ubaciš malo više humora i pokoju pošalicu rekao bih da trollaš temu. Ali da se zadržimo na temi, hoće li tvoji gornji navodi baš biti tačni ? Hajmo taksativno za ove što vole da čitaju sa razumjevanjem.
Ako ćemo pošteno, rasadnik svih partija i svakog političkog rada je komunistička partija SRFJ/FRBiH i SDP koji je nekako rekonstruisana verzija tog sistema ali da se ne razvodnimo. Kako je to SDP rasadnik SDA kadrova, ko je to tačno iz SDP prešao u SDA u ovih 30 godina, šurovali da itekako, ulazili u vlast naravno, sarađivali sto posto ali navedi mi jedan transfer političara koji je iz SDP prešao? Ljudi koji su na ovaj ili onaj način napuštali SDP su osnivali razne satelite i svi su bili socijalne orijentacije, ja ne znam a pratim da se neko priklonio nekoj drugoj stanci a pogotovo da je završio u SDA - slobodno me ispravi biće mi drago. Što se tiče saradnje, ona je neophoda pogotovo u periodu kad je SDP bio na vlasti jer je u ta vremena SDA bila još pojaka, SDA koja je imala direktore svih javnih preduzeća, SDA koja je drmala načelničkim pozicijama, SDA koja je de facto mogla blokirati svaku ideju i to ne ideju SDP - već ideju alijanse, jer SDP nije bio sam u vlasti. Znači navodi su ti em netačni, em tendenciozni - materijom ne vladaš, glasan si a voliš sve komentarisati onako narodski preko koljena. I ne nisam SDP kadar !
Idemo dalje NiP i Konaković koje ja apsolutno ne simpatišem i smatram da će u jednom trenutku biti problem političke scene BiH, ali taj isti NiP i Konaković su za sada jedina odbrana od te i takve SDA upravo jer su njeni apsolventi i znaju im sve finte. Nadalje jel ti misliš da su svi u SDA nekvalitetni ljudi, povampireni i nesposobni? SDA je ogromna i ima tu stotine i stotine kvalitetnih ljudi koji ne mogu da dođu do riječi, ima tu likova koji slušaju Stonese i nije im Čevljanska korida domet te smatraju da više zaslužujemo od srednjevjekovnog vjerskog i državnog uređenja. U tu moderniju varijantu mlađih političara spada i Konaković i na kraju krajeva jel misliš da bi ti se sad u ovoj krizi na kantonalnom nivou iko bolje od njeg snašao, možda Kojović, Forto, ili da idemo do kraja Hadžikadić? Svi potonji su salonski političari koji niti umiju niti hoće da se fajtaju na način koji SDA razumije, svi oni su meni draži od Konakovića ali treba stvari nazvat svojim imenom. Možda će jednog dana u BiH doći vrijeme kad će fakinluk i bezobrazluk biti manje jaki od jakog argumenta ali to je futur drugi. Znači i po ovom pitanju veze nemaš - ali voliš da pričaš.
I za kraj, da ti malo zagolicam maštu. Prosurfaj ali nemoj površno, veze profesora sa medžlisom IVZ BiH u Americi dugi niz godina pa mi onda kad apsolviraš odgovori jel SDA ikad izgubila IVZ i ulemu i da li ih je ikad iko kontrolisao izuzev SDA, a onda mi odgovori da li je toj i takvoj SDA na čelu tog i takvog bastiona mogao promaći jedan MH toliko godina u Americi?
Promako im garant....... :)
Za rat protiv SDA u Sarajevo je Konakovic perfektan, to je cinjenica, ali zasto od Konakovica praviti Robin Hooda?

Konakovic je bio MISTER SDA u Sarajevu tolike godine. Ako Konakovic nije lopov i da je pravi covjek, onda to govori da je SDA imaala pravog covjeka toliki period.
O Konakovicu znam da je KK Bosnu zakopao.....ne unistio, jer se unisteno moze popraviti.....On je KK Bosnu zakopao. Sve ukazuje na to da je bio nesposoban voditi takav klub, i jedino u cemu je pokazao sposobnost je kako izvuci korist iz svega toga.
Takav covjek dana vodi glavni grad i mozda sutra bude nas glavni pregovarac u pregovorima sa o reformama ustava i slicno.... :-)

Razlika izmedju Konakovica i Sarajlica je velika, ali u izgledu.....Konakovic je mnogo ljepsi. Osim toga, nema velike razlike.

E sad, mozda je pored svega bolji on engo bilo ko iz SDA, ali zasto o njemu pricati hvalospjeve i zasto graditi alternativu SDA sa likovima poput njega????
Styling

#5358 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Dino je za Sarajlica doktor nauka. Dino je prirodno inteligentan i pametan i elokventan. Sve ono sto Sarajlic nije i nikada nece biti. Sarajlic je pokvaren, prefrigani lopov, partijski poslusnik, prevarant i lazov.
zlajaBHF

#5359 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

Styling wrote: 27/01/2020 13:26 Dino je za Sarajlica doktor nauka. Dino je prirodno inteligentan i pametan i elokventan. Sve ono sto Sarajlic nije i nikada nece biti. Sarajlic je pokvaren, prefrigani lopov, partijski poslusnik, prevarant i lazov.
Dino stvarno izgleda kao sto ga opisujes, a u stvarnosti nikad nije pokazao da je pametan, inteligentan niti sposoban.
Kakve rezultate ima iza sebe? Kao kadar SDA i nakon toga?
Kakve je rezultate pokazao prije politicke karijere?

priznajem mu samo da je SDA skolu doktorirao....kao i Sarajlic, samo sto ima sarm, pa je mnogo uspjesiniji od Sarajlica, ali istu su skolu zavrsili....
redhat

#5360 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Styling wrote: 27/01/2020 13:26 Dino je za Sarajlica doktor nauka. Dino je prirodno inteligentan i pametan i elokventan. Sve ono sto Sarajlic nije i nikada nece biti. Sarajlic je pokvaren, prefrigani lopov, partijski poslusnik, prevarant i lazov.
Apsolutno se slažem, i potpisujem ! Nikad mi neće biti jasno zašto dobri bošnjani funkcionišu samo i isključivo u krajnjim vrijednostima, neko može biti ili šupak ili raja. Halo ljudi šta vam je, ko izdiže ikog na pijedestal, ko koga poredi sa Robinom Hoodom, jel pokopao KK Bosnu, jel ukrao kiflu u trećem srednje, procesuirajte ga pa dokazujte malverzacije ili zloupotrebu.
redhat

#5361 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

zlajaBHF wrote: 27/01/2020 13:56
Dino stvarno izgleda kao sto ga opisujes, a u stvarnosti nikad nije pokazao da je pametan, inteligentan niti sposoban.

priznajem mu samo da je SDA skolu doktorirao....kao i Sarajlic, samo sto ima sarm, pa je mnogo uspjesiniji od Sarajlica, ali istu su skolu zavrsili....
Nije dotični tema pa da ne idemo u off, ali reći da nije inteligentan i elokventan to je bas fula godine. Ko je u zadnjih godinu dana bio u svakoj mogućoj debati na svakoj TV i protiv sebe imao sve druge političare raznih nivoa i profila osim Konakovića? Kad je odbio poziv za bilo koju emisiju na bilo koju temu? Od bezobraznog Kaplana, do Hadžića, Sarajlića, itd itd itd. i sa svim tim ljudima je Konaković izlazio na kraj kroz kombinaciju elokvencije, arogancije i politickog fakinluka.
Usudio bih se reći i mirne duše staviti pare da u debati Konaković / Hadžikadić ovaj drugi gubi, i to ne zato što nije dovoljno pametan, elokventan ili sposoban već zato što je Konaković jednostavno politički premazan svim bojama i dobro zafrkan u komunikaciji - lik dobro brzo misli i reaguje. Odlično kontroliše svoje emocije i reakcije i čak ako ga se izbaci iz kolosjeka, vrlo brzo se povrati.
Par puta sam ga slušao u debatama gdje nije na svom terenu i vrlo brzo i smireno temu prebaci na stvari i pojmove kojima vlada.
Profa s druge strane može samo učestvovati u monologu u kontrolisanim uslovima gdje će novinar biti oduševljen njegovom karizmom i postignućima u AmeriKi.......
Last edited by redhat on 27/01/2020 14:09, edited 1 time in total.
Roccohljup

#5362 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Ja ikreno (još uvijek) ne gotivim kiflu kako zbog KK Bosna tako i zbog perioda SDA (mada mu kapu skidam kako ih do sada handri na svim frontovima), ali zaista ne stoji bilo kakvo poređenje sa Sarajlićem. Dotični je dno dna SDA šljama u rangu sa Memićem i armijom ostalih kriminalaca, te istom ne bih povjerio dvije ovce na čuvanje a kamoli šta drugo. I dalje mislim da bi četvorka trebala ozbiljno razgovarati sa pzp za naredne izbore a i neko zajedničko djelovanje na drugim nivoima. Puno više bi im tu profa bio korisniji od hadžibajrića al eto.
Styling

#5363 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 27/01/2020 14:09 Ja ikreno (još uvijek) ne gotivim kiflu kako zbog KK Bosna tako i zbog perioda SDA (mada mu kapu skidam kako ih do sada handri na svim frontovima), ali zaista ne stoji bilo kakvo poređenje sa Sarajlićem. Dotični je dno dna SDA šljama u rangu sa Memićem i armijom ostalih kriminalaca, te istom ne bih povjerio dvije ovce na čuvanje a kamoli šta drugo. I dalje mislim da bi četvorka trebala ozbiljno razgovarati sa pzp za naredne izbore a i neko zajedničko djelovanje na drugim nivoima. Puno više bi im tu profa bio korisniji od hadžibajrića al eto.
Hadzikadic jos mora puno pure da pojede da bi se dokazao da je na pravoj strani.
Roccohljup

#5364 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Styling wrote: 27/01/2020 14:24
Roccohljup wrote: 27/01/2020 14:09 Ja ikreno (još uvijek) ne gotivim kiflu kako zbog KK Bosna tako i zbog perioda SDA (mada mu kapu skidam kako ih do sada handri na svim frontovima), ali zaista ne stoji bilo kakvo poređenje sa Sarajlićem. Dotični je dno dna SDA šljama u rangu sa Memićem i armijom ostalih kriminalaca, te istom ne bih povjerio dvije ovce na čuvanje a kamoli šta drugo. I dalje mislim da bi četvorka trebala ozbiljno razgovarati sa pzp za naredne izbore a i neko zajedničko djelovanje na drugim nivoima. Puno više bi im tu profa bio korisniji od hadžibajrića al eto.
Hadzikadic jos mora puno pure da pojede da bi se dokazao da je na pravoj strani.
Sve stoji, al mislim da bi mu trebali dati sansu da se dokaze. Ako se bude samostalno dokazivao i uspije u tome, bit ce mu i cijena skuplja kasnije :D :D :D
Styling

#5365 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Roccohljup wrote: 27/01/2020 14:27
Styling wrote: 27/01/2020 14:24
Sve stoji, al mislim da bi mu trebali dati sansu da se dokaze. Ako se bude samostalno dokazivao i uspije u tome, bit ce mu i cijena skuplja kasnije :D :D :D
Eto ga tamo, neka se dokazuje. :D
Roccohljup

#5366 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Roccohljup »

Eno sad....nimalo nisi društvena i zainteresovana za nove ideje :D :D :D
Kikibombona

#5367 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 27/01/2020 10:36Hahaha oplakah, volim ove analize druže Kiki koje su na nivou predmeta Sociologija i Logika 7. razred osnovne škole.
Hahahahahaha...

...

SDA su osnovali Mladi muslimani. Primitivna ideologija nespojiva sa modernim tokovima.

...

Kamo srece da su SDA spavaci iz SDP-a odmah nakon rata presli u SDA. Radili su puno goru stvar, kolabrirali sa SDA, vrsli diverzije unutar SDP-a, unistavali svaku mogucnost za kreiranje opozicije. Dakle, klasicni petokolonasi i izdajnici. Bilo bi posteno da su nakon rata svi presli u SDA, danas bi bili normalnija drzava.

SDP za razliku od SDA nije imao nikakvu ideologiju. Jedino bitno je bilo domoci se vlasti, krseci sve moguce principe. Vlast kao ultimativni cilj, pljacka, unistavanje drzave i drustvo.

Sjeme im se zatrlo, SDP je po tome mnogo gori od SDA. U prve sam polagao odredjene nade, dok od drugih nikad nista nisam ocekivao. Ideoloski i svjetonazorski njima je mjesto negdje na BI a ne u Evropi. I uz to su notorni kriminalci.

...

U SDA nema niko moralan. Niko. Ja sam odgojen da sam banditima ne dijelim istu prostoriju. Svi ljudi koji na bilo koji nacin rade u korist SDA su saucesnici u unistavanju drzave i drustva.

...

NiP se mora dobro oprati od SDA. Za sada ide dobro i ja im aplaudiram. Svako zasluzuje novu sansu.

Jedino ne dozvaljavam da moralne pridike drze oni koji su 30 godina saucesnici SDA u razaranju zdravog tkiva bosanskohercegovackog drustva.
Kikibombona

#5368 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 27/01/2020 10:51
Kikibombona wrote: 26/01/2020 12:15 Divno obracanje Mirsada prosle nedjelje. Juce sam preslusao. :thumbup:

Bosanci i Hercegovci su generalno gnjide. SDA je ubila dusu ovom narodu. Tesko je iz septicke jame izvuci ciste ljude.

Iskreno vjerujem u dobre namjere Mirsada. Potrebno je vrijeme.
Fuj :run: :run: :run:

Bosanci i Hercegovci su ljudi koji nisu u zadnjih 500 godina sastavili 50 godina bez rata i uništavanja koje ih satare i ako su sreće da prežive - idu od nule.
Ja stvarno ne znam koliko ti imaš godina, po načinu rezonovanje ne puno ali jesi li ti svjestan da su ovde ljudi koji sad imaju 50-60 godina i koji bi trebali da uživaju u penziji i nekoj mirnijoj trećoj dobi u svom radnom vijeku - da su ti ljudi dva puta startali od nule? Pričamo o generaciji rođenoj 50tih-60tih godine prošlog vijeka koja je stasavala i u vrijeme poslije drugog svjetskog rata i nije imala nista, ti isti ljudi su 40 godina poslije u maksimalnoj radnoj sposobnosti i na vrhuncu svega opet izgubili sve , stanove, štednju, vikendice, domovinu i veliki broj njih dijelove tijela i živote jal svoje jal najbližih. I nosili pušku !! I opet hajmo ispočetka, puj pike više ne važi....i još dobiješ epitet da si gnjida i to kao narod.
Nemoj Mirsi činit uslugu sa svojim postovima, antireklama si totalno.
I ja sam izgubio dosta toga, vise od mnogih, pa opet nikad nisam uradio sljedece:

- trazio stelu za posao ili ponudio mito za bilo sta
- nikad nisam ukrao jedan pfening
- nikad nisam bio dio neke mafijaske organizacije poput SDA ili SDP
- nikad nisam srozao nekoga da bih napredovao
- sve sto imam sam postigao apsolutno posteno, bez ijedne mrlje
- nikad nisam bacio smece u prirodu
- itd, itd.

Nema izgovora i opravdanja.
redhat

#5369 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 27/01/2020 14:39
redhat wrote: 27/01/2020 10:36Hahaha oplakah, volim ove analize druže Kiki koje su na nivou predmeta Sociologija i Logika 7. razred osnovne škole.
Hahahahahaha...

...

SDA su osnovali Mladi muslimani. Primitivna ideologija nespojiva sa modernim tokovima.

...

Kamo srece da su SDA spavaci iz SDP-a odmah nakon rata presli u SDA. Radili su puno goru stvar, kolabrirali sa SDA, vrsli diverzije unutar SDP-a, unistavali svaku mogucnost za kreiranje opozicije. Dakle, klasicni petokolonasi i izdajnici. Bilo bi posteno da su nakon rata svi presli u SDA, danas bi bili normalnija drzava.

SDP za razliku od SDA nije imao nikakvu ideologiju. Jedino bitno je bilo domoci se vlasti, krseci sve moguce principe. Vlast kao ultimativni cilj, pljacka, unistavanje drzave i drustvo.

Sjeme im se zatrlo, SDP je po tome mnogo gori od SDA. U prve sam polagao odredjene nade, dok od drugih nikad nista nisam ocekivao. Ideoloski i svjetonazorski njima je mjesto negdje na BI a ne u Evropi. I uz to su notorni kriminalci.

...

U SDA nema niko moralan. Niko. Ja sam odgojen da sam banditima ne dijelim istu prostoriju. Svi ljudi koji na bilo koji nacin rade u korist SDA su saucesnici u unistavanju drzave i drustva.

...

NiP se mora dobro oprati od SDA. Za sada ide dobro i ja im aplaudiram. Svako zasluzuje novu sansu.

Jedino ne dozvaljavam da moralne pridike drze oni koji su 30 godina saucesnici SDA u razaranju zdravog tkiva bosanskohercegovackog drustva.
Samo da ti se zahvalim što si potvrdio moje sumnje, ti zaista veze nemaš druže ni sa čim. Ti si samo poluinformisan i te poluinformacije prodaješ kao ideje i još se furaš da su svježe i da su tvoje. Ja naime imam i dovoljno godina a i dovoljno pročitanih knjiga da znam i ko su Mladi muslimani, šta je taj pokret, kakva im je veza sa Iranom bila, šta je "Zelena knjiga" itd itd. Međutim pošto likovi poput tebe kupe informacije drugih, jer ti ne čitaš (srklet je to a i oči se umore) neću ići u detalje....ako ti treba uči sam. Nažalost ovo je vrijeme takvih mudrova koji se snalaze u svemu i prodaju priču, materijal si za Platformu. :)
SDP je htio popljačkati i domoći se vlasti kako ti kažeš, samo treba provjeriti ko su prvaci privatizacije pa da osporiš ovu tvoju glupost. Jedan dr. Duraković koji je sa finansijske strane vrlo prosječno dočekao kraj života a bio je i u prijeratnom i poslijeratnom period jako visoko pozicioniran.
Da ne spominjem veličine poput Bogičevića/Lazovića/Bešlagića itd itd.
I ne nemoj se zavaravati, onaj ko nazove čitav jedan narod i to svoj narod "gnjidama" nije lijepo odgojen.
Uzdravlje !
redhat

#5370 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Kikibombona wrote: 26/01/2020 23:48
Chmoljo wrote: 26/01/2020 23:30 Sad si kompetentan za priču jer nisi glasao za SDP?

Mnogo je SDP griješio i ne oada mi na pamet glumiti njihovog advokata, ali tvoje opaske su uvijek, o čemu god se priča, isključive, jednobojne i apsolutne.

Ubaci koju nijansu.

Ponavljam, da nije bilo SDPa, ne bi bilo ove priče oko Vlade KS. Šta god mljeo Nikšić, na kraju se nije otišlo sa SDA. Cijena je bila odlazak ljudi iz stranke, pogotovo u TK. Nisu kakvi ljudi, složićemo se, a koliko će to pogoditi SDP vidjećemo.

Onda ako je već Nikšić SDA, čemu onda pominjanje Delića ako je i on SDA? Svi su SDA, ali SDA opet godinu bila bez milijarde? Kontaš kako te ta tvoja crno bijela logika lako zajebe?

A što se Mašića tiče, SDP će imati loš rezultat u KS dok god je on predsjednik. Ne znam što mu to treba, neka se uhvati Parlamenta i nek landara tamo. Operativu trebaju voditi ljudi koji mogu, znaju i hoće.
Haj da ostavimo po strani sto je bilo, da se zapitamo sta ce biti...

...

Kakva je buducnost SDP-a sa Nerminom Niksicem kao predsjednikom, covjekom koji se zalagao za ulazak u vlast sa SDA i koji tetosi Radoncicu? Ne znam sta je njegov problem, da li je ucijenjen ili oportunista?

...

Zasto se SDP kao vodeca opoziciona partija ne postavi kao lider, zasto se kriju? Sve nesto mlako i razblazeno, uvijeno.

...

Zasto SDP ne pozove Platformu za progres u blok opozicinih stranka s ciljem zajednickog nastupa na lokalnim izborima?

Tim potezom bi sve bilo jasno i mi ne bi imali razloga za polemiku.
Oj majko, zašto Guardiola ni jednom nije izrazio želju da pojede ćevape i popije kafu sa Amarom Osimom te da ljudski onako ravnopravno ne popričaju o fudbalu, gdje bi naravno Osim dao par stručnih smjernica Guardioli kuda da goni u budućnosti.
PZP sem dvije incijative o čišćenju parkova u Novom Gradu i pravljenju hurmašica za prošli bajram nije imao niti ima ni jednu blagu naznaku političkog djelovanja te se kao takav ne stavlja u ravan ozbiljnih političkih sugovornika.
zlajaBHF

#5371 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

redhat wrote: 27/01/2020 14:08

Nije dotični tema pa da ne idemo u off, ali reći da nije inteligentan i elokventan to je bas fula godine. Ko je u zadnjih godinu dana bio u svakoj mogućoj debati na svakoj TV i protiv sebe imao sve druge političare raznih nivoa i profila osim Konakovića? Kad je odbio poziv za bilo koju emisiju na bilo koju temu? Od bezobraznog Kaplana, do Hadžića, Sarajlića, itd itd itd. i sa svim tim ljudima je Konaković izlazio na kraj kroz kombinaciju elokvencije, arogancije i politickog fakinluka.
Usudio bih se reći i mirne duše staviti pare da u debati Konaković / Hadžikadić ovaj drugi gubi, i to ne zato što nije dovoljno pametan, elokventan ili sposoban već zato što je Konaković jednostavno politički premazan svim bojama i dobro zafrkan u komunikaciji - lik dobro brzo misli i reaguje. Odlično kontroliše svoje emocije i reakcije i čak ako ga se izbaci iz kolosjeka, vrlo brzo se povrati.
Par puta sam ga slušao u debatama gdje nije na svom terenu i vrlo brzo i smireno temu prebaci na stvari i pojmove kojima vlada.
Profa s druge strane može samo učestvovati u monologu u kontrolisanim uslovima gdje će novinar biti oduševljen njegovom karizmom i postignućima u AmeriKi.......
U pravu si, offtopic je....Kratko cu.
Biti dobar u komunikaciji ne znaci da si inteligentan, niti sposoban.
On ima fakinluk, ali mi se povraca od fakinluka kod nas. Samo to i imamo....
Treba mi postenje i sposobnost. osobine koje su se kod nas davno prestale respektovati, i zato tonemo
redhat

#5372 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

zlajaBHF wrote: 27/01/2020 15:07

Treba mi postenje i sposobnost. osobine koje su se kod nas davno prestale respektovati, i zato tonemo
Za tu ulogu imamo Kojovića, Fortu, Ćudićku na drugoj strani spektra... za fajt u blatu imamo ove kojima blato ne smeta :)
Kikibombona

#5373 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

redhat wrote: 27/01/2020 15:01Samo da ti se zahvalim što si potvrdio moje sumnje, ti zaista veze nemaš druže ni sa čim. Ti si samo poluinformisan i te poluinformacije prodaješ kao ideje i još se furaš da su svježe i da su tvoje. Ja naime imam i dovoljno godina a i dovoljno pročitanih knjiga da znam i ko su Mladi muslimani, šta je taj pokret, kakva im je veza sa Iranom bila, šta je "Zelena knjiga" itd itd. Međutim pošto likovi poput tebe kupe informacije drugih, jer ti ne čitaš (srklet je to a i oči se umore) neću ići u detalje....ako ti treba uči sam. Nažalost ovo je vrijeme takvih mudrova koji se snalaze u svemu i prodaju priču, materijal si za Platformu. :)
SDP je htio popljačkati i domoći se vlasti kako ti kažeš, samo treba provjeriti ko su prvaci privatizacije pa da osporiš ovu tvoju glupost. Jedan dr. Duraković koji je sa finansijske strane vrlo prosječno dočekao kraj života a bio je i u prijeratnom i poslijeratnom period jako visoko pozicioniran.
Da ne spominjem veličine poput Bogičevića/Lazovića/Bešlagića itd itd.
I ne nemoj se zavaravati, onaj ko nazove čitav jedan narod i to svoj narod "gnjidama" nije lijepo odgojen.
Uzdravlje !
Nikakve ideje ne prodajem, iznosim cinjenice koje zna svako dijete u BiH.

- SDP je vise puta usao u vlast sa SDA
- iz SDP-a je proizaslo nekoliko satelitskih pro-SDA stranka.
- SDP je pun SDA spavaca sto se pokazalo nakon nedavnih izbora i raskola u SDP-eu
- predsjednik SDP-a javno govori da se nakon proslih izbora zalagao za vlast sa SDA
- pitanje je koliko danas ima SDA spavaca u SDP-u, veliki broj je na unutarstranackim izborima glasao za Delica koji se zestoko zalagao za vlast sa SDA. Mnogo tih ljudi je ostalo u SDP-eu.

...

Nema stranke u BiH koja ima vise SDA spavaca od SDP-a. Tako je od kada postoji BH demokratija - tako je danas.

...

Bilo bi bolje da se poklopite i ocistite stranku od pro-SDA spavaca.

...

I zapitajte se da li ce SDP postati populiaticka desnica ako Rumeni naslijedi Niksica.
Last edited by Kikibombona on 27/01/2020 15:22, edited 1 time in total.
Styling

#5374 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Styling »

Itekako znaci. Jedno je pripremiti intervju ili govor kao sto to radi Izetbegovic a drugo je svjesno se izloziti neocekivanim pitanjima i biti sposoban da adekvatno, inteligentno i elokventno odgovoris. A fakinluk je biti spreman svakome izaci na crtu.
redhat

#5375 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by redhat »

Styling wrote: 27/01/2020 15:19

Itekako znaci. Jedno je pripremiti intervju ili govor kao sto to radi Izetbegovic a drugo je svjesno se izloziti neocekivanim pitanjima i biti sposoban da adekvatno, inteligentno i elokventno odgovoris. A fakinluk je biti spreman svakome izaci na crtu.
Apsolutno, btw par Izetbegović nikad apsolutno nikad i nigdje nije učestvovao u ni jednom javnom nastupu, dijaloškoj emisiji ili sučeljavanju ako nije bilo prema njihovima uslovima....znači pitanja unaprijed i drži se toga !
Skoro sam 99% siguran da su jedino gostovali na emisijama gdje su bili jedini gosti i samo i isključivo na FTV ali eto radi ovih 1% ostavljam mogućnost da griješim i da su recimo gostovali na nekom eminetnom mediju tipa TV Slon, TV Vogošća, BIRu ili tako nekoj medijskoj veličini.
Locked