Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Optimist

#26126 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Vrlo vjerovatno. :thumbup:
zdruzdjo

#26127 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Svi smo navikli na glooposti koje bilmezi i drzmani izvode u ovim nasim famoznim kružnim tokovima. Ali juče sam doživio nesto sto ni u jednom paralelnom univerzumu ne bih mogao nikako objasniti. Ni logično ni nelogično.
Odmah uvod, ispred mene vozi, ta daaaaa, pogađate, HAMŠA. Neka toyota malena je u pitanju.
Vozim prema dobrinji. Dvije su trake u tom pravcu. I ja i spomenuta, jel' hamša, vozimo desnom trakom. Utreba da uđem u kružni i skrenucu na novu cestu prema aerodromu, koja ima dvije ulazne trake iz tog smjera. Znaci ja ostajem u toj traci desnoj traci jer skrečem na prvi izlaz i kružnog. Hamša koja vozi isto tako desnom trakom kao i ja, daje lijevi žmigavac, ulazi u kružni, i odmah ulijece u unutrasnju traku kružnog. Ali, odmah nakon ulijetanja daje žmigavac desni i izlazi iz te trake sječe vanjsku traku kružnog i skreće na cestu prema aerodromu, ali pazite sad, u desnu traku!!!!!! To je tako grabljenje i vintanje volana bilo od strane nje, da se covjek prepadne. Sreca moja da sam bio udaljen malo jer bi se zabila u mene svojim desnim djelom auta.
Fakat sam vozio iza nje bez trunke ljutnje ali mi nikako nije bilo jasno zašto. Da je nesto žurba bila pa da se kaže predomislila se ili slično, nije. Fino smireno bez srkleta i ikakve nervoze. prodjem je malo dalje i vidim skroz opušteno i neukočeno sjedenje. Nema ni P nazad pa da kaže čovjek početnik.
Baš, baš, baš, da se zasluženo kaže, jebo je onaj ko joj vozačku dade.
vjeshalica

#26128 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Ubijedili je da mora vanjskom jer ima pravo prvenstva pa se prestrojila hahaah
Napravila manevar u lijevu pa u desnu se vratila bla bla bla
Kretenusice koje kupe vozacku su opasnije nego pjana lola sa Romanije sa neregistrovanom izjebanom getačom 2
basicm

#26129 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Samo da ponovim svoje pravilo: sto manja toyota, to vece govno za volanom.
drug_profi

#26130 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Znaci velika toyota, malo govno za volanom?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#26131 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Romeo 80 »

basicm wrote: 27/01/2020 12:46 Samo da ponovim svoje pravilo: sto manja toyota, to vece govno za volanom.
Slažem se kad su Zmajevi dostavljači u pitanju :skoljka: :run: Ne slažem se kad su vozači Land Cruisera u pitanju :roll:
basicm

#26132 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by basicm »

Sve si sam rekao.
Emir92

#26133 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Emir92 »

Molio bih ako ima ko u okolini struĆnjake sto voze pod dugim(naravno i maglenke i kratka sve je upaljneo) u magli, da objasne kako ista vide?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#26134 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Emir92 wrote: 27/01/2020 12:54 Molio bih ako ima ko u okolini struĆnjake sto voze pod dugim(naravno i maglenke i kratka sve je upaljneo) u magli, da objasne kako ista vide?
zaboravio si sva Ćetri,sinoc ih je bilo ko u prici ,voze 2 km/h :lol:
nepass1

#26135 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

zdruzdjo wrote: 27/01/2020 11:38 Svi smo navikli na glooposti koje bilmezi i drzmani izvode u ovim nasim famoznim kružnim tokovima. Ali juče sam doživio nesto sto ni u jednom paralelnom univerzumu ne bih mogao nikako objasniti. Ni logično ni nelogično.
Odmah uvod, ispred mene vozi, ta daaaaa, pogađate, HAMŠA. Neka toyota malena je u pitanju.
Vozim prema dobrinji. Dvije su trake u tom pravcu. I ja i spomenuta, jel' hamša, vozimo desnom trakom. Utreba da uđem u kružni i skrenucu na novu cestu prema aerodromu, koja ima dvije ulazne trake iz tog smjera. Znaci ja ostajem u toj traci desnoj traci jer skrečem na prvi izlaz i kružnog. Hamša koja vozi isto tako desnom trakom kao i ja, daje lijevi žmigavac, ulazi u kružni, i odmah ulijece u unutrasnju traku kružnog. Ali, odmah nakon ulijetanja daje žmigavac desni i izlazi iz te trake sječe vanjsku traku kružnog i skreće na cestu prema aerodromu, ali pazite sad, u desnu traku!!!!!! To je tako grabljenje i vintanje volana bilo od strane nje, da se covjek prepadne. Sreca moja da sam bio udaljen malo jer bi se zabila u mene svojim desnim djelom auta.
Fakat sam vozio iza nje bez trunke ljutnje ali mi nikako nije bilo jasno zašto. Da je nesto žurba bila pa da se kaže predomislila se ili slično, nije. Fino smireno bez srkleta i ikakve nervoze. prodjem je malo dalje i vidim skroz opušteno i neukočeno sjedenje. Nema ni P nazad pa da kaže čovjek početnik.
Baš, baš, baš, da se zasluženo kaže, jebo je onaj ko joj vozačku dade.
Desavalo se i meni ovo, iz unutrasnje u kruznom izlazi u desnu. Samo mucnes mozgom i skontas da je pogresno
sabanss

#26136 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sabanss »

Pa rekli ženi da se u kružnom vozi unutrašnjom trakom a izlazi na vanjsku.

Nije ona kriva što su joj sklopovi za logičko razmišljanje oštećeni :D
maxell_sarajevo

#26137 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by maxell_sarajevo »

Nekidan sam vidio na novom kruznom na vogoscanskoj petlji lik sa mosta nastavio pravo, sreca pa je neko iz pravca Semizovca sporo vozio.Na kraju se ludjak rikvercom vracao. :-)
amar1994

#26138 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

seljacina prigradska nema kad da ide kroz kruzni,nek ga je vratio :thumbup:
Logovan

#26139 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Logovan »

maxell_sarajevo wrote: 27/01/2020 15:22 Nekidan sam vidio na novom kruznom na vogoscanskoj petlji lik sa mosta nastavio pravo, sreca pa je neko iz pravca Semizovca sporo vozio.Na kraju se ludjak rikvercom vracao. :-)
Glupan. :-)
Concord

#26140 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Concord »

A i Bog dao napravili su ga tacno da kreteni mogu proletit sa mosta za semizovac pravo, i iz semizovca na most pun gas bez kocenja. Popravljali nesto i makli one plasticne barikade i opet nula bodova.
Sunculish

#26141 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Nerviraju me sline na semaforima koje misle da je semafor namijenjen samo za njih pa se vuku, tri auta bi prošla dok se on jedan promakne. Mogu mislit kako se to slini kroz život ksd onako vozi. Zaspo jaran na semaforu, iza njega doslovno 20.automobila čeka- on zna da ce proći, za druge ga boli :fazlija:

zaboravio si sva Ćetri,sinoc ih je bilo ko u prici ,voze 2 km/h :lol:
[/quote]

A što se tiče vožnje sa sva četiri, meni ne smetaju, naprotiv, i ja ih uključim vrlo često, kad vidim da i drugi uključuju. Ne znam što je to toliki bauk? Ne ometaju učesnike u saobraćaju, samo mjera predostrožnosti, možda nepotrebna toliko, ali ne nužno i pogriješna.
Bakir1

#26142 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

Ta sva4 samo zbunjuju druge vozače....
Meni su sva4 asocijacija da auto stoji, udes, neki zastoj, a ne malo malo sva4.
Pa nisu rotacija da se pale svako malo.
Ja se danas umal ne sudarih radi toga sto je hanuma zaboravila ugasiti zmigavac.
Ko god nije sposoban voziti po magli, kisi, snijegu i prilagodjava se tako sto brzinu spusta na pola od ograničenja, ne treba ni voziti.
Neka hekla ali neka ne vozi.
Sunculish

#26143 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

U uslovima kad je magla, ne zbunjuju, već informišu druge učesnike da su tu, da voze sporije, da se nešto dešava. Ja nemam puno godina iskustva ta volanom ali bih u uslovima magle prije vozila iza nekog ko ima uključena sva četiri svjetla nego za nekim ko je brži pa me ostavi i ja ne znam jesam pošla il sam došla. Večeras sam se vraćala auto putem od Vogošće do Stupa. Samo odjednom sam uletjela u gustu maglu, pri brzini preko 120. Da nije bilo takse sa sva četiri, vjerovatno bih stigla do Tarčina.
530i

#26144 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

4 žmigavca se koriste kad se stoji ili izuzetno sporo vozi na mjestima gdje si inače ne stoji i inače ne vozi toliko sporo. Po magli je dovoljno upaliti maglenke koje i služe da te drugi vide, zato su i osmišljena kao posebna rasvjetna tijela...
amar1994

#26145 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Kako li si uletila 120,kad je ogranicenje 80 kad je magla,jos ti svijetli iznad ceste jarkim crvenim i narandzastim bojama,joj :-) :run:
Sunculish

#26146 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Znam da su namenjena za kratko zaustavljanje, ali govorim da je meni lakše u otezanim uslovima voziti za nekim ko vozi sporije uz svetlosnu signalizaciju, nego za nekim ko ima iskustva u voznji pa me ostavi negdje. Puno su mi gori oni što se metiljaju dok voze i koji misle da je cesta samo njihova od ovakvih. Posebna sorta su oni koji 'zaborave' pa im radi žmigavac i kad ne mijenjaju putanju, kao i oni koji ga nikako ne daju.
Sunculish

#26147 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

amar1994 wrote: 27/01/2020 20:51 Kako li si uletila 120,kad je ogranicenje 80 kad je magla,jos ti svijetli iznad ceste jarkim crvenim i narandzastim bojama,joj :-) :run:
Eto ja Šumaher pametnjakoviću!
Pričam za autoput na kojem nije bilo toliko magle sve do tada. Jel ok sada, jel ti jasno??
Optimist

#26148 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Sunculish wrote: 27/01/2020 20:38 U uslovima kad je magla, ne zbunjuju, već informišu druge učesnike da su tu, da voze sporije, da se nešto dešava. Ja nemam puno godina iskustva ta volanom ali bih u uslovima magle prije vozila iza nekog ko ima uključena sva četiri svjetla nego za nekim ko je brži pa me ostavi i ja ne znam jesam pošla il sam došla. Večeras sam se vraćala auto putem od Vogošće do Stupa. Samo odjednom sam uletjela u gustu maglu, pri brzini preko 120. Da nije bilo takse sa sva četiri, vjerovatno bih stigla do Tarčina.
Sreco draga, ti bi trebala malo oftalmologa posjetiti ako treba da ide neko vozilo ispred tebe da bi ti znala kuda ces. I to jos da ti upali sva 4 da te navodi.
Sunculish

#26149 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sunculish »

Evo ga još jedan struĆnjak. E nek si mi vala reko gdje trebam da odem. Rekla bih i ja tebi, al necu da popijem ban.
amar1994

#26150 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

8-)
Post Reply