hAZNADAR wrote: ↑27/01/2020 06:48
Ne iritiraju mene drug, a sumnjam da tvoja fobija moze iritirati i vjernike. Sve su vjere danasnjice rezultat neke davne okupacije, neke davne sile,.... ali niko normalan ne povlaci to pitanje i da je nesto bitno.
Ovdje ima vise vjera ali fgr samo i jedino Islam vjecito provlaci i spominje kroz taj kontekst. I to je upravo i fgr potpis.
Meni kao agnostiku moze samo upasti u oci ekstremizam tebe i slicnih, defakto islamofobija, i u ovoj temi ko su bad guys. Sretno vam bilo sa tom "istorijom" a zaostale Bosnje svih sorti ce pretpostavljam nastaviti bjezati od bolne cinjenice o svom porijeklu i akademika poput tebe sto ih na to podsjecaju,...

Mene iritiraju jos manje, fobija nemam nikakvih, a ja ih uopste ne povlacim. Ti si taj koji moje pisanje pretvaras u to famozno povlacenje tih stvari. Meni se, najiskrenije, zivo hebe za sve to. Od etnija, pa do religija. Milion puta sam vec napisao da su to samo nase, ljudske izmiljotine, i jedno i drugo, i da me se ne doticu.
I jos jednom da ponovim, cisto jer ocito to nisi vidio u prethodnom postu - sve religije je ovdje neko importovao i nametnuo. Moze li jasnije od ovoga? Mislim da ne moze, ali, eto...znam da ces ti nastaviti sa svojim ober akademskim blabla...
I, drago mi je da opet potvrdjujes da negiras istoriju. U cemu je onda razlika izmedju tebe i velikosrba ili velikohrvata? Realno - ni u cemu. Oni tupe na svoju stranu i tako falsifikuju istoriju, a ti na svoju, pa i ti, kao i oni, takodjer falsifikujes istoriju. I svako ko se ne slaze s tvojom istorijom, taj je islamofob, cetnik, fgr i ostale budalastine. Neka te, znamo se dovoljno....
A ako Bosnjaci nisu sposobni prihvatiti vlastitu istoriju, onda ce ih susjedi/komsije uvijek tlaciti svojim verzijama iste. I jbg, to nije do mene, nego do njih.