Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
moon_walker_90

#5326 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by moon_walker_90 »

Ja bih volio profesora vidjeti kao clana predsjednistva i to je to.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5327 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by japin_mutapi »

SDA-ov igrac
super_bayern

#5328 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by super_bayern »

japin_mutapi wrote: 26/01/2020 16:01 SDA-ov igrac
WOW bravo genijalac, hajmo molim vas svi ispred svojih monitora/ekrana aplauz za ovog filozofa.
Ako imaš neke dokaze, poruke, mailove - predoči ih, ako nemaš, ne piši laži i izmišljotine tj. ne spamaj.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5329 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by japin_mutapi »

:gunjastajl: :gunjastajl:
Kikibombona

#5330 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

super_bayern wrote: 26/01/2020 17:43
japin_mutapi wrote: 26/01/2020 16:01 SDA-ov igrac
WOW bravo genijalac, hajmo molim vas svi ispred svojih monitora/ekrana aplauz za ovog filozofa.
Ako imaš neke dokaze, poruke, mailove - predoči ih, ako nemaš, ne piši laži i izmišljotine tj. ne spamaj.
Covjek ovakve biografije, ostvren i bogat, da se proda SDA seljacima na zalasku zivota. Nema nikakvog smisla i logike. Covjek je u Americi imao sve. Da li ima ikakvog smisla da je u BiH dosao da bi radio za SDA rugobe?

Da li se u njegovu stranku infiltrirao odredjen broj SDA diverzanata? Bez sumnje jeste. Najvise SDA diverzanata ima u stranci SDP koja je do sada bezbroj puta prodala glasaca i nakon svakog izbornog ciklusa ucvrstila SDA vlast. I sada je dio tuzlanskog SDP presao u SDA na svim nivoima.

Mene je najvise strah SDP-a. 20 godina sramnog sluzenja SDA.
Osnivač i predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, dr. Hadžikadić trenutno obnaša funkciju izvršnog direktora analitičkih programa iz oblasti Analitike na svim koledžima Univerziteta Sjeverne Karoline u Šarloti. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svakog svog društvenog djelovanja stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Ključne oblasti ekspertize dr. Hadžikadića u kojima ima više od 30 godina radnog iskustva su informacione tehnologije, uključujući akademska i industrijska zaduženja. Nakon što je doktorirao iz oblasti računarske tehnike na Southern Methodist Univerzitetu u SAD, gdje je boravio kao Fullbright stipendista, 1987. dr. Hadžikadić pridružio se Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti, SAD. Njegovo istraživanje obuhvata oblasti analitike, kognitivnih nauka, medicinske informatike i kompleksnih adaptivnih sistema.

Autor je preko pedeset naučnih radova u međunarodnim i američkim časopisima, konferencijama i simpozijima. Objavio je tri knjige, organizirao mnoge međunarodne konferencije i glavni je urednik za naučni časopis iz oblasti politike i kompleksnih sistema. Dr. Hadžikadić je vodio timove ili bio dio istraživačkih timova koji su projektovali modele i simulacije ekonomskih, zdravstvenih, bioloških, finansijskih, političkih i društvenih problema.

Dr. Hadžikadić je bio direktor Medicinske informatike i Ortopedske informatike u Carolinas Healthcare System organizaciji od 1991. do 1997. i menadžer u Deloitte and Touche Consulting organizaciji u 1998. godini. Postao je dekan Fakulteta za računarsku tehniku 1998. godine i osnivački dekan fakulteta za Informacione tehnologije 2000. godine na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti. Prije deset godina postao je i osnivački direktor Instituta za kompleksne sisteme 2008. godine.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#5331 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by izvrsni direktor »

Kiki mozes li mi nabrojati kvalitetne clanove ove platforme za koje vrijedi glasati a za koje si siguran da nisu sda igraci
El_comadante

#5332 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by El_comadante »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 19:46 Kiki mozes li mi nabrojati kvalitetne clanove ove platforme za koje vrijedi glasati a za koje si siguran da nisu sda igraci
eh ovo je ono ključno. ko su ljudi oko Mirsaa? Mirsad je ok čovjek sve 5. ko su i kakvi ljudi oko njega? jesmo li sigurni da oni neče preletiti u SDA?!
Kikibombona

#5333 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

El_comadante wrote: 26/01/2020 20:32
izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 19:46 Kiki mozes li mi nabrojati kvalitetne clanove ove platforme za koje vrijedi glasati a za koje si siguran da nisu sda igraci
eh ovo je ono ključno. ko su ljudi oko Mirsaa? Mirsad je ok čovjek sve 5. ko su i kakvi ljudi oko njega? jesmo li sigurni da oni neče preletiti u SDA?!
A da li si siguran da ljudi iz NiP ili SDP nece prelititi u SDA?

Pa SDP je leglo za SDA skakavce. I sada je vise SDP-eovaca preslo u SDA. Iiiiii?

Mekic i Okeric iz NiP-a su na zadnjoj sjednici bili suzdrzani. Sta ako predju u SDA? Pa cijeli NiP je ideoloski = SDA.

Jedina stranka koja ne hrani SDA sve ove godine je Nasa stranka. Jedino si sa njima siguran.
Kikibombona

#5334 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

O tome je jos rano govoriti. Trebamo sacekati predizbornu kampanju. Tada ce biti sve jasnije.

...

Pripadnici ili simpatizeri SDP-a i NiP-a nemaju pravo optuzivati bilo koga da je SDA agent. Prvi 20 godina kolabriraju sa SDA i produciraju hiljade papaka, dok su drugi sve ove godine bili SDA. Nemojte hljeba vam.
zlajaBHF

#5335 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote: 26/01/2020 21:33
O tome je jos rano govoriti. Trebamo sacekati predizbornu kampanju. Tada ce biti sve jasnije.

...

Pripadnici ili simpatizeri SDP-a i NiP-a nemaju pravo optuzivati bilo koga da je SDA agent. Prvi 20 godina kolabriraju sa SDA i produciraju hiljade papaka, dok su drugi sve ove godine bili SDA. Nemojte hljeba vam.
Ispravno govoris Kiki.....
Ljudi zaboravljaju, ne znam da li namjerno ili ne namjerno da je NiP kadar SDA Koji se svoju sansu za bolju karijeru, izlaskom iz SDA.
Za SDP Kiki objasnio…..

I mislim da je glupost da nekome politicka misija bude, samo da je antiSDA….Pa to sam govori o tome koliko jadna je opozicija u BiH.
Kao necemo SDA u Sarajevu, ali hocemo Konakovica Koji je bio kralj SDA u Sarajevu :-)
Necemo SDA, ali hocemo Hadzibajrica koji je kao i Konakovic tipican SDA kadar, koji je vidio da ce imati bolju karijeru ako izadje iz SDA. Znaci samo ga licni interes vodio.
Necemo sa SDA, ali hocemo sa Radoncicem…… :-)

Sa takvim vodjenjem politike, nikad opozicija nece biti kako treba.
izvrsni direktor

#5336 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kikibombona wrote: 26/01/2020 21:33

...

Ne pricam o pripadnicima drugih stranaka. Moj glas ce da ide za onog za koga sam siguran da nece sa sda i da nije sda spijun.
Koliko sm skontao ni ti nisi sda simpatizer, i platformu predstavljas kao alternativu dosadasnjem stanju u bosni.
Ako je tako, daj mi reci koji clanovi su vrijedni glasova a da znamo da nece sutra preci u sda.
Glas nekom sabitu it tarcina koji se nalazi na listi platforme nije glas za hadzikadica. I koliko god taj hadzikadic obrazovan, kulturan, pametan, tvoj glas ide sabitu koji jedva ceka prodati svoju ruku za sda ne hadzikadicu.
Evo ljudi ti naveli bivse df-ovce koji su sad glavni u toj platformi.
Ne razumijem kako hvalis citavu platformu na osnovu samo jednog covjeka, zar ne kontas da je to naivno?
Osim ako ni ti nisi po zadatku pa ovoliko promovises platformu...
Carnival_Row

#5337 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Carnival_Row »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 21:52
pa naravno da je po zadatku zar sumnjaš?
Kikibombona

#5338 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 21:52Ne pricam o pripadnicima drugih stranaka. Moj glas ce da ide za onog za koga sam siguran da nece sa sda i da nije sda spijun.
Koliko sm skontao ni ti nisi sda simpatizer, i platformu predstavljas kao alternativu dosadasnjem stanju u bosni.
Ako je tako, daj mi reci koji clanovi su vrijedni glasova a da znamo da nece sutra preci u sda.
Glas nekom sabitu it tarcina koji se nalazi na listi platforme nije glas za hadzikadica. I koliko god taj hadzikadic obrazovan, kulturan, pametan, tvoj glas ide sabitu koji jedva ceka prodati svoju ruku za sda ne hadzikadicu.
Evo ljudi ti naveli bivse df-ovce koji su sad glavni u toj platformi.
Ne razumijem kako hvalis citavu platformu na osnovu samo jednog covjeka, zar ne kontas da je to naivno?
U vrhu stranke nema SDA-ovaca i njihovog otpada. A to je veoma bitno, kakav kurs ima vrh stranke. To su ljudi koje je Hadzikadic odabrao i kojima vjeruje.

...

Ne moze on poznavati svakog covjeka u svakom mjestu. Na pocetku u stranku ulazi veliki broj ljudi sa razlicitim namjerama. Vec sada vidimo da se stranka cisti. I na ovoj temi se pojavilo dosta likova koji su eliminisani pa sada vode privatni rat iz osvete.

...

Hadzikadic je nekoliko puta rekao da ce dobro provjeriti ljude koje budu kandidovali i da medju njima nece biti onih koji su promijenili nekoliko stranaka.

...

A sto se tice sigurnosti, ne mogu nikome 100% vjerovati. Za bliske prijatelje ne bih mogao garantovati da bi od SDA odbili milion maraka a kamoli za ljude koje ne poznajem.
izvrsni direktor

#5339 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kikibombona wrote: 26/01/2020 22:10
A sto se tice sigurnosti, ne mogu nikome 100% vjerovati. Za bliske prijatelje ne bih mogao garantovati da bi od SDA odbili milion maraka a kamoli za ljude koje ne poznajem.
Na jednoj strani imas ljude i stranke koje su otvoreno rekli da nece sa sda, djelima to pokazali. S druge strane imas platformu ovu, za koju nemas pojma ko su i sta su, sam hadzikadic se nikad nije izjasnio na ovu temu, u stranci imas dokazane sda-ovce...
Ja ne vidim ovdje nijedan razlog da budem siguran da platformasi nece sa sda. Nijedan!!
Kikibombona

#5340 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 22:34
Na jednoj strani imas ljude i stranke koje su otvoreno rekli da nece sa sda, djelima to pokazali. S druge strane imas platformu ovu, za koju nemas pojma ko su i sta su, sam hadzikadic se nikad nije izjasnio na ovu temu, u stranci imas dokazane sda-ovce...
Ja ne vidim ovdje nijedan razlog da budem siguran da platformasi nece sa sda. Nijedan!!
Jedini dokazani SDA-ovci su dosli iz SDP-a. To je prava filijala SDA, rasadnik talenata - La Masija.

I sada je SDP snazno pogurao SDA na svim nivoima. Aktuelni predsjednik SDP-a otvoreno kaze da se zalagao za ulazak u vlast sa SDA.

Onda imamo NiP koji je 30 godina sa SDA i koji danas kaze da je ideoloski jednako SDA.

...

O cemu pricamo, jebote? :shock:

...

Platforma je u fazi stvaranja. Ja i ti ne znamo ko ce biti na listama u pojedinim gradovima. Polako, ne mozemo donositi sud o necemu sto se nije desilo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5341 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Chmoljo »

Platforma su novi Kurdi.

SDP je odbio SDA. Da nije, priče o Vladi KS ne bi bilo. Još kao šlag na tortu kažeš da bi volio Mašića vidjeti kao predsjednika SDPa.

Kiki, hljeba ti, nemoj.

Fulaš ko Martin Palermo.
Kikibombona

#5342 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote: 26/01/2020 22:48 Platforma su novi Kurdi.

SDP je odbio SDA. Da nije, priče o Vladi KS ne bi bilo. Još kao šlag na tortu kažeš da bi volio Mašića vidjeti kao predsjednika SDPa.

Kiki, hljeba ti, nemoj.

Fulaš ko Martin Palermo.
A ti si u ofsajdu kao Pipo Inzagi.

SDP je najveci krivac za tridesetogodisnji SDA rajh. Ja mogu govoriti o najblizem okruzenju, rodbini i prijateljima, a skoro svi su nekadasnji SDP-eovci. Velika vecina je razocarana. Ja na srecu nikad nisam nasjeo i glasao za SDP.

I sada je SDP pogurao SDA na svim nivoima. Jebeni slino Niksic otvoreno kaze da je bio za vlast sa SDA. Radoncicu lize jaja u svakoj prilici. Ogroman broj SDP-eovaca je glasao za SDA smrada iz Lukavca. Stranka je puna SDA spavaca.

I na sve to postoji realna opasnost da ce Rumeni zamijeniti Niksica sto bi bio uzas.

...

Damir Masic je odvratan pojavom ali je makar anti-SDA.
asurbanipal

#5343 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by asurbanipal »

Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca pokrenuli su peticiju za zaštitu historijskog područja starog grada Stolac, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.

Peticiju su uputili: Uredu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Općini Stolac i Župi sv. Ilije Proroka.

Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:
Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca, svjesni kulturno-historijskog značaja Starog grada Stolac, kao nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, i njegove izrazito velike vrijednosti za općinu Stolac, zbog njegove ugroženosti uzrokovane ljudskim djelovanjem odnosno kontinuiranim djelovanjem Župe sv. Ilije Proroka i lokalne općinske administracije na izgradnji križnog puta na prostoru koji obuhvata nacionalni spomenik BiH, što predstavlja čin krajnjeg vandalizma, devastacije i skrnavljenja koji će imati za posljedicu potpuni gubitak vrijednosti promjenom najznačajnijih svojstava ovog spomenika;

Budući da se uspostavom križnog puta nastoje falsifikovati historijske činjenice i potpuno preoblikovati spomenik kulturnog nasljeđa sa ciljem da se na ovakav način podupre propagirana ideologija etničke dominacije i vjekovnih hrvatskih prostora, ovim postupcima se ozbiljno narušavaju međuljudski odnosi i građansko povjerenja, te dovodi u pitanje sve sto je postignuto na implementaciji mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini;

Oštro se protiveći ovdje izraženom, najgrubljem obliku pravnog nasilja kojeg sprovodi Općina Stolac sa namjerom da iz zajedničke baštine svih naroda i građana otrgne Stari grad Stolac, te bez ikakve historijske podloge, omoguće intervencije kojim se nad istim nastoji priskrbiti ekskluzivno pravo hrvatskom etnosu;

Napominjući da Aneks 8. Općeg okvirnog sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini i pozitivno zakonodavstvo u Bosni i Hercegovini, nacionalnim spomenicima pruža najveći stepen pravne zaštite, te da su u skladu sa tim nadležna tijela dužna preduzeti sve mjere i radnje potrebne za njihovu zaštitu;

Online peticija se može potpisati i nalazi se na linku ispod

https://www.onlinepeticija.com/peticija ... fuy6aO9MBA
Chmoljo

#5344 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Chmoljo »

Sad si kompetentan za priču jer nisi glasao za SDP?

Mnogo je SDP griješio i ne oada mi na pamet glumiti njihovog advokata, ali tvoje opaske su uvijek, o čemu god se priča, isključive, jednobojne i apsolutne.

Ubaci koju nijansu.

Ponavljam, da nije bilo SDPa, ne bi bilo ove priče oko Vlade KS. Šta god mljeo Nikšić, na kraju se nije otišlo sa SDA. Cijena je bila odlazak ljudi iz stranke, pogotovo u TK. Nisu kakvi ljudi, složićemo se, a koliko će to pogoditi SDP vidjećemo.

Onda ako je već Nikšić SDA, čemu onda pominjanje Delića ako je i on SDA? Svi su SDA, ali SDA opet godinu bila bez milijarde? Kontaš kako te ta tvoja crno bijela logika lako zajebe?

A što se Mašića tiče, SDP će imati loš rezultat u KS dok god je on predsjednik. Ne znam što mu to treba, neka se uhvati Parlamenta i nek landara tamo. Operativu trebaju voditi ljudi koji mogu, znaju i hoće.
izvrsni direktor

#5345 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Kikibombona wrote: 26/01/2020 22:41
izvrsni direktor wrote: 26/01/2020 22:34
Jedini dokazani SDA-ovci su dosli iz SDP-a. To je prava filijala SDA, rasadnik talenata - La Masija.

I sada je SDP snazno pogurao SDA na svim nivoima. Aktuelni predsjednik SDP-a otvoreno kaze da se zalagao za ulazak u vlast sa SDA.

Onda imamo NiP koji je 30 godina sa SDA i koji danas kaze da je ideoloski jednako SDA.

...

O cemu pricamo, jebote? :shock:

...

Platforma je u fazi stvaranja. Ja i ti ne znamo ko ce biti na listama u pojedinim gradovima. Polako, ne mozemo donositi sud o necemu sto se nije desilo.
Ipak sam mislio da nisi bot.
Ovo su cinjenice:
Sdp otvoreno rekli da nece sa sda, nisu sa sda.
Nip otvoreno rekli da nece sa sda, nisu sa sda, ne odustaju sa pricom o sda kriminalu i iznosenja cinjenica o sda kriminalu.
Ns otvoreno rekli da nece sa sda, nisu sa sda.

A ti napises, oni jesu sa sda. Tacno mi licis na bunka, covjek ignorise cinjenice i realnost i pise neke njegove imaginarne situacije i hoce da i drugi vjeruju u to.
Nesto ko fadilj kad kaze, bosna je veliko gradiliste samo se to ne vidi...

Sta na to vise reci?
Kikibombona

#5346 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote: 26/01/2020 23:30 Sad si kompetentan za priču jer nisi glasao za SDP?

Mnogo je SDP griješio i ne oada mi na pamet glumiti njihovog advokata, ali tvoje opaske su uvijek, o čemu god se priča, isključive, jednobojne i apsolutne.

Ubaci koju nijansu.

Ponavljam, da nije bilo SDPa, ne bi bilo ove priče oko Vlade KS. Šta god mljeo Nikšić, na kraju se nije otišlo sa SDA. Cijena je bila odlazak ljudi iz stranke, pogotovo u TK. Nisu kakvi ljudi, složićemo se, a koliko će to pogoditi SDP vidjećemo.

Onda ako je već Nikšić SDA, čemu onda pominjanje Delića ako je i on SDA? Svi su SDA, ali SDA opet godinu bila bez milijarde? Kontaš kako te ta tvoja crno bijela logika lako zajebe?

A što se Mašića tiče, SDP će imati loš rezultat u KS dok god je on predsjednik. Ne znam što mu to treba, neka se uhvati Parlamenta i nek landara tamo. Operativu trebaju voditi ljudi koji mogu, znaju i hoće.
Haj da ostavimo po strani sto je bilo, da se zapitamo sta ce biti...

...

Kakva je buducnost SDP-a sa Nerminom Niksicem kao predsjednikom, covjekom koji se zalagao za ulazak u vlast sa SDA i koji tetosi Radoncicu? Ne znam sta je njegov problem, da li je ucijenjen ili oportunista?

...

Zasto se SDP kao vodeca opoziciona partija ne postavi kao lider, zasto se kriju? Sve nesto mlako i razblazeno, uvijeno.

...

Zasto SDP ne pozove Platformu za progres u blok opozicinih stranka s ciljem zajednickog nastupa na lokalnim izborima?

Tim potezom bi sve bilo jasno i mi ne bi imali razloga za polemiku.
Chmoljo

#5347 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Chmoljo »

1. ne znam, volio bih vidjeti nekoga drugog, ali nemam pojma koga, što je također veliki problem i priča mnogo ozbiljniju priču.
2. lider čega? SDP u Bh bloku sa NS i to zasad besprijekorno funkcioniše. SDP ne može i ne treba se nametati kao vodeća, posebno ne u KS jer jednostavno niti imaju najviše mandata u skupštini, niti Mašić zna uzeti to u svoje ruke. to ti je ujedno i dokaz koliko fulaš sa njim. ipak, SDP je ponudio dobra kadrovska rješenja za ministre i momci su odlično odradili svoje vrijeme u Vladi KS. Garibiji je fakturisana i bliskost sa Čengićem kao jedina referenca, a ispostavilo se da je momak vrijedan kao mrav i da je za razliku od prethodnika bio prisutan u medijima jer je u stvari radio neke konkretne stvari.
3. jesi ti pročitao šta sam prvo napisao? jesi? to ti je odgovor.
Kikibombona

#5348 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Kikibombona »

Govorim o svim novima. SDP je najveca opoziciona partija u BiH i trebala bi preuzeti vodecu ulogu u okrupnjavanju opozicije. Ne vrti se Zemlja oko Sarajeva.

SDP je sve godine verbalno protiv SDA, narocito u predizbornim kampanjama. Nema konretne akcije, cisti populizam i oportunizam. Kolabroracija sa SDA i stancanje papaka.

...

Neka SDP preuzme inicijativu i pozove Platformu za progres u koaliciju koja ce nastupiti zajedno na lokalnim izborima. Ne znam smije li Niksic, da li je ucijenjen od strane Izetbegovica ili Radoncica. Cudno se ponasa.
Revolucionar ★

#5349 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Revolucionar ★ »

Sve to vase stoji, ali samo u Republici Sarajevo. Okolo ima kurvanja koliko hoces, koliko god to neko zelio da nije tako. Sve dok se misljenje bude zasnivalo na uzorku Kantona Sarajevo, i na istom temeljila drzavna politika, ne moze i nece biti dobro. Uostalom, zar ovo nije tema za Platformu.
Chmoljo

#5350 Re: Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Post by Chmoljo »

Kikibombona wrote: 27/01/2020 00:19 Govorim o svim novima. SDP je najveca opoziciona partija u BiH i trebala bi preuzeti vodecu ulogu u okrupnjavanju opozicije. Ne vrti se Zemlja oko Sarajeva.

SDP je sve godine verbalno protiv SDA, narocito u predizbornim kampanjama. Nema konretne akcije, cisti populizam i oportunizam. Kolabroracija sa SDA i stancanje papaka.

...

Neka SDP preuzme inicijativu i pozove Platformu za progres u koaliciju koja ce nastupiti zajedno na lokalnim izborima. Ne znam smije li Niksic, da li je ucijenjen od strane Izetbegovica ili Radoncica. Cudno se ponasa.
stvarna opozicija se okrupnila.

za ostalo, vrtiš istu stvar pa nemam namjeru guslati.
Locked