Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
konektovan wrote: ↑26/01/2020 10:08
Eh, decathlon je takodjer dobrodosao..
Decathlon je super, ali nemamo mi kriticne mase za to, dobro Interposrt imamo!
I vani za sve imaju outleti pa sve DZaba jebo te..... s oliver i sl po 3 eura stvari a u bih majica 100 km ma daaaj
I rasim je smece decathlon je suuuper
Otvori Decathlon, jest jetfino i ja cu prve godine kupiti sve sto mi treba, od skijanja do plaze u njemu, ali necu, bas kao sto nece niko drugi, iste stvari kupovati svake godine. Hoces li imati dovoljno kupaca sljedece godine ili ces cekati narednih 3 da meni ponovo nesto zatreba? Hoces li moci dogorocno opstati? I opet ponavljam, nemamo mi kriticne mase ni za sta. Ne treba bolji dokaz, osim sto nemamo puno toga, I ono sto smo imali se polako osipa, Lacoste, Burlington/Gant, Marlboro, Mango, Playlife Navigare...
Hebote, ako jedan waikiki ili new yorker moze prodavati godinama svoj asortiman, zasto ne bi mogao decathlon??? Tako se isto govorilo sta ce nam intersport, pored skenderije i silnih butika i pijace, sta ce se alta graditi koji quratz kad ima BBI centar, sta ce SCC pored alte, svi ce ostali propasti a onda vidis da svi rade......Nije decathlon neka nuklearka da je nemoguce...
Ja samo ne mogu da se ne čudim kako ljudi mogu da biraju neke burger kingove, kfcove i dr.brzu hranu pored naših ćevabdžinica
I Dechatlon je fantastičan izbor što se tiče ponude, omjera cijena i kvalitete. Al da Bog da kćeri...
Sunculish wrote: ↑26/01/2020 18:52
Ja samo ne mogu da se ne čudim kako ljudi mogu da biraju neke burger kingove, kfcove i dr.brzu hranu pored naših ćevabdžinica
I Dechatlon je fantastičan izbor što se tiče ponude, omjera cijena i kvalitete. Al da Bog da kćeri...
A ja ne mogu da se ne čudim što se ti čudiš zašto neki ljudi idu u burger kingove i ostala mjesta brze hrane, a ne u ćevabdžinice, itd. Pa ne vrti se svijet oko ćevabdžinica i buregdžinica pa da se samo tamo ide.
mali_balon wrote: ↑26/01/2020 14:45
Pa kad izracunas haman isto, i sa daihmanom isto bas neki dan gledam djecije cizme na nekima ista cijena, nekih nema itd itd.....isto nutela 4,79eura 1kg kod nas 10km 700g...za mnoge proizvode nije neka razlika u cijeni ali jeste u kvalitetu.....
Sto je bitnije su akcije, tu je sve regulisano, nije ko kod lopovluk....
Da, ali hocu reci procenutelno nije isto. Ne dodje tebi na nasu prosjecnu platu (zvanicno oko 850KM) tih 10KM Nutelle k'o Svabi 4,80 eura. Jos zalosnije je onda sto je haman ista cijena, kod njih cak jeftinija. Hem jefitnije ovako, hem njihova prosjecna plata bruku veca
Da lakse shvatimo mozemo sve u marke pretvorit.
konektovan wrote: ↑26/01/2020 18:38
Hebote, ako jedan waikiki ili new yorker moze prodavati godinama svoj asortiman, zasto ne bi mogao decathlon??? Tako se isto govorilo sta ce nam intersport, pored skenderije i silnih butika i pijace, sta ce se alta graditi koji quratz kad ima BBI centar, sta ce SCC pored alte, svi ce ostali propasti a onda vidis da svi rade......Nije decathlon neka nuklearka da je nemoguce...
konektovan wrote: ↑26/01/2020 19:44
Smeće eto sta prodaju, a decathlon prodaje i pored odjevnih predmeta i opremu za raznorazne sportove...eto još i prednosti.
Smeće eto sta prodaju, a decathlon prodaje i pored odjevnih predmeta i opremu za raznorazne sportove...eto još i prednosti.
Vala smece nije.
Ma nisam bukvalno mislio smece, i sam kupim nekih stvari tamo, ali iskljucivo na snizenju, kad su cijene taman onoliko koliko i vrijedi. Pricalo se i za zaru kad se naculo da bi mogla doci u BiH, sta ce to, nema kriticne mase za to, i svasta nesto, a ljudi razvalise s poslom. Doduse i tamo kuoujem iskljucivo kad je snizenje.
Nece biti da je prednost. Ono sto waikiki i newyorker prodaje su telstilni hljeb i mlijeko, svakome trebaju gace, majica i farmerke, ono sto Decathlon nudi bas i ne! Kome treba oprema za jedrenje u Sarajevu?
Sunculish wrote: ↑26/01/2020 18:52
A cevandzinice su ono slow.merak.food ...kvalitetna hrana, zdrava...daj ba...
Nece biti da je prednost. Ono sto waikiki i newyorker prodaje su telstilni hljeb i mlijeko, svakome trebaju gace, majica i farmerke, ono sto Decathlon nudi bas i ne! Kome treba oprema za jedrenje u Sarajevu?
A zasto bi morali i prodavati opremu za jedrenje?? Je li samo to imaju u ponudi??? Ne budi toliko zadrt, decathlon ima toliko za ponuditi, posebno gledajuci generalno standard kod nas.
konektovan wrote: ↑26/01/2020 20:53
Pricalo se i za zaru kad se naculo da bi mogla doci u BiH, sta ce to, nema kriticne mase za to, i svasta nesto, a ljudi razvalise s poslom. Doduse i tamo kuoujem iskljucivo kad je snizenje.
Za Zarom je druga prica. Njihov glavni rival Tendam (ex Cortefiel) jer sa Springfildom odavno prisutan u BiH, ali Zara trazi da se zadovolje odredjen standardi, dvoetazni prostori da ispostuje standarni layout, da u istom objektu budu smjesteni i ostali Inditexovi brendovi i dok se nisu Mepas i SCC nisu sagadili u drzavi nije postojao objekat koji je zadovoljavao uslove.
Pogledaj u bilo kojem trznom centru, gdje vidis Zaru u istoj "ulici" ces vidjeti sve ostel massiom Dutti, Stradivarius, Bershka itd itd...
A zasto bi morali i prodavati opremu za jedrenje?? Je li samo to imaju u ponudi??? Ne budi toliko zadrt, decathlon ima toliko za ponuditi, posebno gledajuci generalno standard kod nas.
Iz istog razloga zasto nude skijasku opremu u Splitu. Zato sto im je to sistem poslovanja, sav asortiman mora biti dostupan svugdje.
Eto, objasni ti sto ih nema?
Pa valjda mora biti i neke volje ovdje, neko ko ce se naci u toj prici, neki kontakt. Obezbjediti uslove za normalno poslovanje, adekvatan prostor i još neke finese. Ako moze intersport biti prisutan ovdje, zasto ne bi mogao biti i decathlon?? Zasto ima decathlon u Ceskoj, Slovackoj??? Je li se i oni bave masovno jedrenjem????
Ako gledamo po imenu, jacini brenda, mnogo jaci igrašci od decathlona su ovdje prisutni..
konektovan wrote: ↑26/01/2020 21:18
Pa valjda mora biti i neke volje ovdje, neko ko ce se naci u toj prici, neki kontakt. Obezbjediti uslove za normalno poslovanje, adekvatan prostor i još neke finese. Ako moze intersport biti prisutan ovdje, zasto ne bi mogao biti i decathlon?? Zasto ima decathlon u Ceskoj, Slovackoj??? Je li se i oni bave masovno jedrenjem????
Ako gledamo po imenu, jacini brenda, mnogo jaci igrašci od decathlona su ovdje prisutni..
Ne postoji "neko". Dectholon, bas kao Zara, Ikea, Jysk itd, radi direktno bez uvoznika i zastupnika i ako oni nemaju interesa onda je jasno koliko je satu.
U Ceskoj se bave jedrenjem onoliko koliko se u Splitu bave skijanjem pa opet ima toliko dalmatinaca koji to kupuju da su im ovtorili radnju.
Ovdje su prisutni puno jaci brendovi ali preko uvoznika, ne znam da ijedan radi direktno, sav rizik na lokalnoj firmi!
A cevandzinice su ono slow.merak.food ...kvalitetna hrana, zdrava...daj ba...
[/quote]
Svakako je zdravija od onog što oni prave i serviraju. Pa ako iko ima tradiciju sa faširanim mesom i prerađevinama to smo mi. Sigurno da je bolje meso kod nas, nego ono što se pojede tamo.
Vala smece nije.
Ma nisam bukvalno mislio smece, i sam kupim nekih stvari tamo, ali iskljucivo na snizenju, kad su cijene taman onoliko koliko i vrijedi. Pricalo se i za zaru kad se naculo da bi mogla doci u BiH, sta ce to, nema kriticne mase za to, i svasta nesto, a ljudi razvalise s poslom. Doduse i tamo kuoujem iskljucivo kad je snizenje.
Vala waikiki je smece u newyorkeru jos nista nisam kupio. A kako zara nece razvaljivati kad im je besplatan zakup a proizvodnja majice oko 2$ u bangladesu.
mali_balon wrote: ↑26/01/2020 14:45
Pa kad izracunas haman isto, i sa daihmanom isto bas neki dan gledam djecije cizme na nekima ista cijena, nekih nema itd itd.....isto nutela 4,79eura 1kg kod nas 10km 700g...za mnoge proizvode nije neka razlika u cijeni ali jeste u kvalitetu.....
Sto je bitnije su akcije, tu je sve regulisano, nije ko kod lopovluk....
Da, ali hocu reci procenutelno nije isto. Ne dodje tebi na nasu prosjecnu platu (zvanicno oko 850KM) tih 10KM Nutelle k'o Svabi 4,80 eura. Jos zalosnije je onda sto je haman ista cijena, kod njih cak jeftinija. Hem jefitnije ovako, hem njihova prosjecna plata bruku veca
Da lakse shvatimo mozemo sve u marke pretvorit.
To je vec druga prica. Ja samo kazem da su cijene tu negdje. Plate su druga prica skroz.
nepass1 wrote: ↑26/01/2020 22:36
Vala waikiki je smece u newyorkeru jos nista nisam kupio. A kako zara nece razvaljivati kad im je besplatan zakup a proizvodnja majice oko 2$ u bangladesu.
Waikiki je odličan za cijenu koju platiš. Na kasama im je uvijek gužva. Tvoje je pravo da misliš da je smeće ali ti moram reći da si u zabludi
Ma nije smece vec dobijes ono taman za koliko platis... Logicno ako hocu nesta kvalitetnije kupicu neke bolje brendirane stvari ali npr. nekad znam uzeti onu majicu za sporta u waikikiju za nekih 15 maraka nego da uzimam Nike dry fit majicu za bubam 50-60 maraka...