Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

svi u napad

#37951 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by svi u napad »

svi u napad wrote: 20/01/2020 00:11 Ogroman broj Bošnjaka radi u mjestima s vecinom bijelih carapa..
Mozes biti ponosan na svoj odgovor. Sta znaci Hafisaga "ogroman broj"? Jedan, dva tri ili pet Bosnjaka. Znam da je 5 Bosnjaka ogroman broj za tebe i tebi slicnima s bijelim carapama. Posto vidim da si jak sa argumentima predajem se.
BHCluster

#37952 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by BHCluster »

spreca wrote: 20/01/2020 15:15 Svako ko ti zaljepi flaster na rikalo, ti ga u filter.....ljudi tebe argumentima a ti ih filterom :lol: i moja strina moze tako kao ti :mrgreen: e moj bElo chorapane :mrgreen:
Ta ce kad neJma muskosti.
spreca

#37953 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

BHCluster wrote: 22/01/2020 16:28
spreca wrote: 20/01/2020 15:15 Svako ko ti zaljepi flaster na rikalo, ti ga u filter.....ljudi tebe argumentima a ti ih filterom :lol: i moja strina moze tako kao ti :mrgreen: e moj bElo chorapane :mrgreen:
Ta ce kad neJma muskosti.
najpametnije igorirati pa neka njih troica sami sa sobom besjede :lol:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#37954 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Sad ces ti u filter... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
united bosnae

#37955 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by united bosnae »

Zna li iko sto bi bilo sa pravom glasa hercegovackih Hrvata u Republici Hrvatskoj, onog momenta kada bi BiH usla u Europsku Uniju?

To bi se moralo regulisati, jer EU sigurno nebi dozvolila da isti ljudi (Hrvati iz BiH) imaju duplo pravo glasa u jednoj zajednici (EU) jer bi onda njihov glas vrijedio duplo.

E mislim da je upravo tu i razlog zasto su najveci protivnici ulaska BiH u EU upravo vladajuca starnka u RH i u Hercegovini (citaj HDZ). Oni jesu deklarativno za ulazak BiH u EU ali sve ono sto rade upravo ide na ustrb toga. Jer zasto bi se HDZ odrekao sigurnih par stotina hiljada glasova onog momenta kad BiH udje u EU. Ili zasto bi rizikovali da HDZ i hrvati u BiH potpuno izgube politicku moc u BiH ako vecina Hrvata iz BiH odluce da glasaju u RH, a morali bi donijeti odluku gdje da glasaju.

Zato, odrzavaj stanje ovakvo kakvo je... zakuhavaj, siri pricu o islamskom fundamentalizmu u BiH i nedozvoljavaj BiH da se barem u skoroj buducnosti priblizi EU. A u isto vrijeme pricaj kako si ti (Hrvatska) najveci prijatelj BiH i najveca potpora ulasku BiH u euro-integracija :lol:

Mislite li da ovo ima smisla?
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#37956 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

mO k3 wrote: 19/01/2020 22:18 ponovo @hafis laze :)
Ugrozena mu "inteligencija". :D
Kolinda

#37957 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

united bosnae wrote: 23/01/2020 01:23 Zna li iko sto bi bilo sa pravom glasa hercegovackih Hrvata u Republici Hrvatskoj, onog momenta kada bi BiH usla u Europsku Uniju?

To bi se moralo regulisati, jer EU sigurno nebi dozvolila da isti ljudi (Hrvati iz BiH) imaju duplo pravo glasa u jednoj zajednici (EU) jer bi onda njihov glas vrijedio duplo.

E mislim da je upravo tu i razlog zasto su najveci protivnici ulaska BiH u EU upravo vladajuca starnka u RH i u Hercegovini (citaj HDZ). Oni jesu deklarativno za ulazak BiH u EU ali sve ono sto rade upravo ide na ustrb toga. Jer zasto bi se HDZ odrekao sigurnih par stotina hiljada glasova onog momenta kad BiH udje u EU. Ili zasto bi rizikovali da HDZ i hrvati u BiH potpuno izgube politicku moc u BiH ako vecina Hrvata iz BiH odluce da glasaju u RH, a morali bi donijeti odluku gdje da glasaju.

Zato, odrzavaj stanje ovakvo kakvo je... zakuhavaj, siri pricu o islamskom fundamentalizmu u BiH i nedozvoljavaj BiH da se barem u skoroj buducnosti priblizi EU. A u isto vrijeme pricaj kako si ti (Hrvatska) najveci prijatelj BiH i najveca potpora ulasku BiH u euro-integracija :lol:

Mislite li da ovo ima smisla?
:lol: :lol: :lol:
Jedna od jačih provala u zadnje vrijeme :lol:
Sanjarko

#37958 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Nije bas tako. Ja mu nisam u filteru, a mozda sam mnogima drugima.
Hafis

#37959 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Sanjarko wrote: 23/01/2020 09:04
Nije bas tako. Ja mu nisam u filteru, a mozda sam mnogima drugima.
Ma u kakvom filteru. Nigdje veze.
To je privilegija rezervirana samo za desetak ovih najglupljih i najbezobraznijih hamala (od kojih neki više nisu ni aktivni), čije gluposti i onaj narigidniji seljakluk stvarno nije vrijedno čitati, a ne još i komentirati.
Point.

#37960 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Kolinda wrote: 20/01/2020 09:38
512MB wrote: 20/01/2020 08:48 Super su oni, uvedeše nas u NATO, dok Akademika nema ni za traga. Eno ti na hb forumu kukaju što Turska OSBiH donira oružje u vrijednosti od 60 miliona 🙋‍♂️
Jedina strana u BiH koja je bez ikakve zadrške za NATO su Hrvati.
Pa Hrvatska je u NATO, EU itd.a to što ne koristite dovoljno svoje kapacitete pa niste u stanju shvatiti da je sutra referendum da bi većina bošnjačkih i srpski stranaka bila protiv ulaska u NATO ja vam pomoći ne mogu. Jednostavno Srbi bi čekali šta kažu u Beogradu a predstavnici dinastije Izetbegović bi osluškivli Ankaru jer su ipak njima ostavili Bosnu u amanet.
Kakve gluposti ti zboriš. Pa tvoj Vrhovni Vođa i legitimni Dragan Čović je izjavio da će se ravnati sa Srbijom što se tiče NATO puta.
Škobo Habu

#37961 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 23/01/2020 13:48
Kakve gluposti ti zboriš. Pa tvoj Vrhovni Vođa i legitimni Dragan Čović je izjavio da će se ravnati sa Srbijom što se tiče NATO puta.
Pa i Bakir se slaže sa njegovom izjavom. Zar nije dao identičnu izjavu?
Point.

#37962 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 23/01/2020 13:50
Gdje?

Šta onda posla onaj crni kukolj Džaferović.
Styling

#37963 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Point. wrote: 23/01/2020 13:53
Gdje?

Dokument koji NE PREJUDICIRA clanstvo.

"Ranije usvojeni zakoni i odluke moraju biti ispoštovani i to sam sa (liderom HDZ-a Draganom) Čovićem i (liderom SNSD-a Miloradom) Dodikom potpisao 5. avgusta. Što se nas tiče, to može biti minimalni aspekt, redukovani ANP u kojem akcenat može biti potpuno stavljen na civilni dio, a možemo koordinisati tempo sa Srbijom i, na kraju krajeva, prihvatiti ono što je krucijalno važno za Srbe, da nema članstva u NATO bez novog konsenzusa i dogovora, ali se zakoni ove zemlje moraju poštovati", poručio je Izetbegović.
512MB

#37964 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kolinda wrote: 20/01/2020 09:38
512MB wrote: 20/01/2020 08:48 Super su oni, uvedeše nas u NATO, dok Akademika nema ni za traga. Eno ti na hb forumu kukaju što Turska OSBiH donira oružje u vrijednosti od 60 miliona 🙋‍♂️
Jedina strana u BiH koja je bez ikakve zadrške za NATO su Hrvati.
Pa Hrvatska je u NATO, EU itd.a to što ne koristite dovoljno svoje kapacitete pa niste u stanju shvatiti da je sutra referendum da bi većina bošnjačkih i srpski stranaka bila protiv ulaska u NATO ja vam pomoći ne mogu. Jednostavno Srbi bi čekali šta kažu u Beogradu a predstavnici dinastije Izetbegović bi osluškivli Ankaru jer su ipak njima ostavili Bosnu u amanet.
Kako da ne, bosanskim Hrvatima su tekovine EU kategorički imperativ :oops:
Delegati odbili kažnjavanje negiranja genocida
...protiv zakona glasalo je svih pet delegata Kluba Srba te četiri delegata iz Kluba Hrvata...
Sanjarko

#37965 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Ova Izetbegoviceva izjava znaci nesto kao Island i moze bit i nemora. A Island je baza cega ono. :evil:
Styling

#37966 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Sanjarko wrote: 23/01/2020 14:05 Ova Izetbegoviceva izjava znaci nesto kao Island i moze bit i nemora. A Island je baza cega ono. :evil:
Island ima neku logisticku bazu kojom se sluzi NATO za vjezbe, ali nisu clanica i nemaju nikakve koristi od NATO. Isto kao sto Ameri imaju Guntanamo na Kubi, placaju zakup, ali gradjani Kube nemaju bas nekog hajra od te base.
Sanjarko

#37967 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Sanjarko »

Styling wrote: 23/01/2020 14:08
Sanjarko wrote: 23/01/2020 14:05 Ova Izetbegoviceva izjava znaci nesto kao Island i moze bit i nemora. A Island je baza cega ono. :evil:
Island ima neku logisticku bazu kojom se sluzi NATO za vjezbe, ali nisu clanica i nemaju nikakve koristi od NATO. Isto kao sto Ameri imaju Guntanamo na Kubi, placaju zakup, ali gradjani Kube nemaju bas nekog hajra od te base.
Ma imaju civilnu i vojnu saradnju s NATO-om, i bazu to znam. Tako i nas mozda nesto ceka. Mislim imamo mi vec saradnju s NATO-om, pa ima i Srbija. A glupost da se bune i jedni i drugi.

Najveci mi je biser u Srba "Prisjedinjenje s Rusijom", tako nekako. :lol:

EDIT: Sad gledao da nije bas vise sve tako kako je bilo prije jedno desetljece i vise.
Point.

#37968 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Styling wrote: 23/01/2020 13:56

Gdje?

"Ranije usvojeni zakoni i odluke moraju biti ispoštovani i to sam sa (liderom HDZ-a Draganom) Čovićem i (liderom SNSD-a Miloradom) Dodikom potpisao 5. avgusta. Što se nas tiče, to može biti minimalni aspekt, redukovani ANP u kojem akcenat može biti potpuno stavljen na civilni dio, a možemo koordinisati tempo sa Srbijom i, na kraju krajeva, prihvatiti ono što je krucijalno važno za Srbe, da nema članstva u NATO bez novog konsenzusa i dogovora, ali se zakoni ove zemlje moraju poštovati", poručio je Izetbegović.
Ovdje se radi na, kako je danas popularno reći, relaksavanju odnosa. :D ili je možda još jedna u nizu voleja na Dodikov mlin, naime da bi Dodik lakše prodao svojima priču kako ovo nije ulazak u NATO a zapravo jeste. Po meni, u ovoj Baketovoj izjavi je ključna riječ možemo, dakle možemo a i ne moramo.
Styling

#37969 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Styling »

Point. wrote: 23/01/2020 17:08
Gdje?

Ovdje se radi na, kako je danas popularno reći, relaksavanju odnosa. :D ili je možda još jedna u nizu voleja na Dodikov mlin, naime da bi Dodik lakše prodao svojima priču kako ovo nije ulazak u NATO a zapravo jeste. Po meni, u ovoj Baketovoj izjavi je ključna riječ možemo, dakle možemo a i ne moramo.
Bakir radi svog naroda nece eksplicitno reci da, prihvatili smo mi cemo ce koordinisati sa Srbijom. Mora malo zamotati.
Kolinda

#37970 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

Evo da pokušam primjerom pojasniti.

Hrvati budu za NATO...
Bošnjaci također...
Srbi protiv...

Daj nek mi netko dovoljno pametan pokuša pojasniti kako to da mi Srbe natjeramo na NATO ako za to treba odluka predsjedništva ( zanamarite činjenicu da Hrvati nemaju predstavnika jer je postavka hipotetska)...
512MB

#37971 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Kolinda wrote: 23/01/2020 17:20 Evo da pokušam primjerom pojasniti.

Hrvati budu za NATO...
Bošnjaci također...
Srbi protiv...

Daj nek mi netko dovoljno pametan pokuša pojasniti kako to da mi Srbe natjeramo na NATO ako za to treba odluka predsjedništva ( zanamarite činjenicu da Hrvati nemaju predstavnika jer je postavka hipotetska)...
Onako kako se i dosad natjeralo na zajedničku vojsku, pasoš, tablice, Aanap, itd. Niš ne brini.
Kolinda

#37972 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Kolinda »

512MB wrote: 23/01/2020 17:27
Kolinda wrote: 23/01/2020 17:20 Evo da pokušam primjerom pojasniti.

Hrvati budu za NATO...
Bošnjaci također...
Srbi protiv...

Onako kako se i dosad natjeralo na zajedničku vojsku, pasoš, tablice, Aanap, itd. Niš ne brini.
Baš se natjeralo, stanje 2020 gore nego 1997, ako je cilj daljnje zaoštravanje onda su na pravom putu...
spreca

#37973 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by spreca »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 23/01/2020 01:08

Sad ces ti u filter... :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ja sam tamo medju prvima bio :mrgreen:
Point.

#37974 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Styling wrote: 23/01/2020 17:15
Point. wrote: 23/01/2020 17:08

Bakir radi svog naroda nece eksplicitno reci da, prihvatili smo mi cemo ce koordinisati sa Srbijom. Mora malo zamotati.
A i ti si pesimista. I guess, time will tell.
Benjo34

#37975 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Benjo34 »

Razlog zbog kojeg je stanje gore u bosni nego ranije je zato što imamo u okruženju pro ustašku i pro četničku vlast. Što je najgore, osim što uništavaju našu, tim uništavaju i svoju državu. Da se ne dotičem istočnih susjesa, jer nisu tema, Hrvatska politika za vrijeme Mesića i nesto malo poslije je koliko toliko bila povoljna za Bosnu i za opšte odnose Hrvata i Bošnjaka. Zar hrvati ne vide da će s ovim što su uradili povodoom negiranja genocida nanijet više štete sebi i svojoj Hrvatskoj? Sebi jer se svrstavaju protiv naroda kojeg ima vise od 50% i s kojim bi najvise trebali radit na pomirenju, Hrvatskoj jer ce ovo itekako ostavit lošu sliku na zapadu po njih, kao da im nije dosta loše slike zbog migranata.
Post Reply