Pa reci mi gdje gresim pa cu ti se izvinit....dotle ostaje sta si TI napisaomealim_fi_tarik wrote: ↑25/01/2020 14:41 Ex liberal
Kako samo blistavo koristiš logiku i genijalno izvodiš zaključke.
znaci po tvom tumacenju je opravdano sto je mladic i co. pobio sve one bosnjake u srebrenici ,,,,,nije htjeo da ih razmjeni jer mu nije trebalo zlato, tehnicka sredstva....znaci legitimno je ima prvao da ih pobije...
![]()
IRAN
- exliberal-ex
#28851 Re: IRAN
- eltroxin
#28852 Re: IRAN
Najgore od svega je sto ga prijavis moderatorima i nista se ne dogodi!?
Nije on kriv sto je trol ili zadojeni glupan, vec sto mu dopustaju da pise ovdje...
Nije on kriv sto je trol ili zadojeni glupan, vec sto mu dopustaju da pise ovdje...
- exliberal-ex
#28853 Re: IRAN
to je najgora opcija, ti ga istjeras i onda se on samo druzi sa onim koji misle isto.
neka ga ovdje nek prica mozda ce mu nesto uci u glavu kad vidi da je jedini koji propagira te gluposti...
-
mealim_fi_tarik
- jeza u ledja
#28855 Re: IRAN
Takodje.
Izgleda da je prihvatljivo nekom reci "ne seri" na forumu. Nit je banovan niti vidimo ikakvo upozorenje.
Znaci da ne ulazimo uopste u kontekst ovoga sto propagira.
-
mealim_fi_tarik
#28856 Re: IRAN
Kakve gluposti propagiram? U čemu sam jedini?exliberal-ex wrote: ↑25/01/2020 19:16to je najgora opcija, ti ga istjeras i onda se on samo druzi sa onim koji misle isto.
neka ga ovdje nek prica mozda ce mu nesto uci u glavu kad vidi da je jedini koji propagira te gluposti...
Klix forum nije svo javno mnijenje u Bosni ni na Balkanu, ili za tebe možda forum jeste sav svijet?
-
Ljuci
#28857 Re: IRAN
Muslimani moraju biti jedinstveni i biti zajedno kao braca sto i jesu.
-
mealim_fi_tarik
#28858 Re: IRAN
Ti vrijeđaš principe i učenje vjere islama čime vrijeđaš osjećaje miliona ljudi ili bar desetina ili stotina koji možda ovaj forum prate i čitaju pa ipak eto metiljaš po forumu eto godinama. Sto je najgore nisi jedini, naprotiv. Forum vrvi takvima.jeza u ledja wrote: ↑25/01/2020 21:29Takodje.
Izgleda da je prihvatljivo nekom reci "ne seri" na forumu. Nit je banovan niti vidimo ikakvo upozorenje.
Znaci da ne ulazimo uopste u kontekst ovoga sto propagira.
- jeza u ledja
#28859 Re: IRAN
Ma nisam mislio samo na to. Mislim da je uopste rasprava o necemu tako jasnom svakom normalom insanu da je porobljavanje, otimanje, silovanje zena i djece nesto neljudsko i nemoralno bespredmetna. Nema nikakve potrebe ubacivati takve stvari u raspravu o religijskoj dogmi i raznim tumacenjima. Da ne govorimo uopste o tome da se ne radi o "ratnom sukobu", vec doslovce otimacini, pljacki, ubistvima, silovanjima, jedne etnicke grupe koja se nasla na putu ovim zvjerima. Cuj "to je ratno pravo". Znaci odlucim ja da pobijem komsije i pravdam to "pravom" koje mi daje "vjera" u ponasanju u "sukobu".Korisničkoime wrote: ↑25/01/2020 13:05
Slazem se covjek kompleksnu temu svede na jednu recenicu i kaze tako ti je to.
Generalno smatram problemom uklapanje vlastitih interesa, zelja i svjetonazora u okvir religije, pa se onda trazi i probiru tumacenja raznih religioznih tekstova. To je ko da guras kocku u okruglu rupu. To nije problem samo kod muslimana, isto ako ne i gore rade krscani, hindusi, itd. Jbt zivot, ne treba mi nikakav religijski, moralni pa ni zakonski kodeks da mi objasni da je zlostavljanje ljudi lose. Ne trebaju mi ni roditelji da mi to objasne, nit trebam biti nesto pretjerano inteligentan ili pravican. Hocu reci ne slazem da je problem kompleksan.
Jednostavno osnovne stvari u zivotu. I sad o tome treba da raspravljamo... Sama rasprava daje veci znacaj ovakvim likovima nego sto bi trebalo. Ne dozvoljavaj da te u nju uvlace.
Ima lijeka i za ovakve, a on nije u intelektualnoj raspravi.
- jeza u ledja
#28860 Re: IRAN
Ne seri.mealim_fi_tarik wrote: ↑25/01/2020 21:32 Ti vrijeđaš principe i učenje vjere islama čime vrijeđaš osjećaje miliona ljudi ili bar desetina ili stotina koji možda ovaj forum prate i čitaju pa ipak eto metiljaš po forumu eto godinama.
-
Ljuci
#28861 Re: IRAN
ne slazem se da se ovaj forum racuna ateistickim jer nemojte zanemariti da su muslimani u bosni vecina i da se mora cuti i njihov glas i misljenje.
- Carnival_Row
#28862 Re: IRAN
Zahvaljujući SDA, islamskoj zajednici i takvima kao ti biće manjina jer bježe glavom bez obzira svakog dana od vašeg ludila.
- Bloo
- Globalna šefica
#28863 Re: IRAN
Obojica malo.smirite.jeza u ledja wrote: ↑25/01/2020 21:45Ne seri.mealim_fi_tarik wrote: ↑25/01/2020 21:32 Ti vrijeđaš principe i učenje vjere islama čime vrijeđaš osjećaje miliona ljudi ili bar desetina ili stotina koji možda ovaj forum prate i čitaju pa ipak eto metiljaš po forumu eto godinama.
- exliberal-ex
#28864 Re: IRAN
Nije za mene ocito....nego ja jos uvijek cekam da mi objasnis gdje sam pogrijesio u povlacenju paralele tvog opravdavanja za ubistva, robstvo i protjerivanje stanovnika Iraka i Sirije od tvojih branilaca sa onim sta je uradio mladic i co u Srebrenicimealim_fi_tarik wrote: ↑25/01/2020 21:31Kakve gluposti propagiram? U čemu sam jedini?exliberal-ex wrote: ↑25/01/2020 19:16to je najgora opcija, ti ga istjeras i onda se on samo druzi sa onim koji misle isto.
Klix forum nije svo javno mnijenje u Bosni ni na Balkanu, ili za tebe možda forum jeste sav svijet?
-
Ljuci
#28865 Re: IRAN
Vecina Bosnjaka je za SDA i to je dokaz da se misljenje muslimana treba uvazavati.Carnival_Row wrote: ↑25/01/2020 21:52Zahvaljujući SDA, islamskoj zajednici i takvima kao ti biće manjina jer bježe glavom bez obzira svakog dana od vašeg ludila.
- MorningStar
#28867 Re: IRAN
Dosta bosnjaka voli i popiti , znaci muslimani bi kakvu fetvu ili neki ucenjak da rastumaci da je to okLjuci wrote: ↑25/01/2020 22:25Vecina Bosnjaka je za SDA i to je dokaz da se misljenje muslimana treba uvazavati.Carnival_Row wrote: ↑25/01/2020 21:52Zahvaljujući SDA, islamskoj zajednici i takvima kao ti biće manjina jer bježe glavom bez obzira svakog dana od vašeg ludila.
-
Ljuci
#28868 Re: IRAN
Pa normalno. Musliman sam.
-
Ljuci
#28869 Re: IRAN
Trump je predstavio plan za Palestinu nametajuci Palestincima plan o nepodijeljenom gradu Jerusalimu kao prijestolnici Izraela. Zatim legalizirau se jevrejska naselja na Zapadnoj obali i to sve u korist Izraela. Ocigledno Amerika nastavlja po starom da ponizava muslimane i da ima namece rjesenje koje Palestinci nece prihvatiti ni u snu.
Zata sam ja za jedinstvo sunnija i shiija i jedini Iran se brine o Palestincima koji muce muku sa jevrejima. Iran mora jasno upozoriti Izrael da se ne sali i da dopusti osnivanje Palestine po UN rezoluciji iz 1967 godine. Istocni Jerusalem je prijestolnica Palestine i ne moze Amerika stalno navijati za Izrael. Palestinci ce cekati i dalje promjene na globalnoj politickoj sceni i cekati priliku da se Amerika prestane mijesati na Bliski Istok. Muslimani nisu priznavali krizarski Jerusalem i cekali su osobu poput Salahudina koji je konacno oslobodio Jerusalem i protjerao krscane. Jerusalem ce ponovo biti vracen muslimanima i niko nece moci da se izivljava nad muslimanima i da terorise.
Zata sam ja za jedinstvo sunnija i shiija i jedini Iran se brine o Palestincima koji muce muku sa jevrejima. Iran mora jasno upozoriti Izrael da se ne sali i da dopusti osnivanje Palestine po UN rezoluciji iz 1967 godine. Istocni Jerusalem je prijestolnica Palestine i ne moze Amerika stalno navijati za Izrael. Palestinci ce cekati i dalje promjene na globalnoj politickoj sceni i cekati priliku da se Amerika prestane mijesati na Bliski Istok. Muslimani nisu priznavali krizarski Jerusalem i cekali su osobu poput Salahudina koji je konacno oslobodio Jerusalem i protjerao krscane. Jerusalem ce ponovo biti vracen muslimanima i niko nece moci da se izivljava nad muslimanima i da terorise.
- sadie_forever
#28870 Re: IRAN
Ma muslimani su niko i nista zbog toga se i moze sve ovo desavati.Gledam na netflixu Rise of empire-the ottoman,,i ko smo tad bili,a ko smo sad 
-
Ljuci
#28871 Re: IRAN
Mi smo krivi jer smo odstupili od osmanskih vrijednosti. Ipak Turska je vazan faktor na Bliskom Istoku i doci ce vrijeme kada Amerika vise nece moci vjedriti i oblaciti na Bliskom Istoku.sadie_forever wrote: ↑29/01/2020 07:47 Ma muslimani su niko i nista zbog toga se i moze sve ovo desavati.Gledam na netflixu Rise of empire-the ottoman,,i ko smo tad bili,a ko smo sad![]()
- sadie_forever
#28872 Re: IRAN
Ako Bog da,Turska je bila i ostala centar islamskog svijeta,vec gotovo hiljadu godina,i vratit ce se na svoje mjestoLjuci wrote: ↑29/01/2020 08:20Mi smo krivi jer smo odstupili od osmanskih vrijednosti. Ipak Turska je vazan faktor na Bliskom Istoku i doci ce vrijeme kada Amerika vise nece moci vjedriti i oblaciti na Bliskom Istoku.sadie_forever wrote: ↑29/01/2020 07:47 Ma muslimani su niko i nista zbog toga se i moze sve ovo desavati.Gledam na netflixu Rise of empire-the ottoman,,i ko smo tad bili,a ko smo sad![]()
Sad sam vise nego ikad ubjedjena da je Ataturk namjesten sa strane,kad su unistili osmansko carstvo i halifu sultana postali smo muha bez glave
-
lajkujMe
#28873 Re: IRAN
Lako je druge kriviti i poturiti ucesnike sa strane da bi se opravdala sopstvena nemoc.
Islamski svijet u u K iz samo jednog razloga a to je opstenarodno prihvatanje Kurana kao vodilje za svaku sferu zivota i prihvatanje toga da vjera daje zadnju rijec u svemu.
U vecini islamskog svijeta ljudi su ukopani u tradicionalne zastarjele vrijednosti i poimanja zivota i ne Zele da se pomjere s mrtve tacke i tako vec 500 godina skoro.
Iz tog razloga iz Islamskog svijeta nema inovacija i poboljšanja u svim sferama. Nauka, medicina, politicki, sociološki, ekonomski.
Islamski svijet je bio bogat i napredan iznad svih u vrijeme ucenja i proučavanja i preispitivanja svih sfera zivota i tu je skupila veliku prednost nad ostalim narodima onda je doslo mracno doba gdje je Vjerska zadnja i jedina i od tada kaska se uveliko za Zapadom.
Kad se pogledaju sve islamske zemlje svijeta one uspjesnije kopiraju zapadni nacin rada.
Politicki, ekonomski, znanstveni.
Dok bude vjerska blokada i dok bude vladao tradicionalizam islamski svijet ce biti privjesak zapadu i nista vise.
Dovoljno je pogledati najnaprednije zemlje svijeta i najlosije zemlje svijeta i odnos stanovnika istih prema religiji.
Najbogatiji i najsretniji su oni koji su napravili jasnu razliku izmedju vjere i drzave koja vjeru posmatra kao nesto privatno pojedinca a ne kao strategija drzave u odlukama.
Ovo nije trollovski ovo je cinjenica.
Islamski svijet u u K iz samo jednog razloga a to je opstenarodno prihvatanje Kurana kao vodilje za svaku sferu zivota i prihvatanje toga da vjera daje zadnju rijec u svemu.
U vecini islamskog svijeta ljudi su ukopani u tradicionalne zastarjele vrijednosti i poimanja zivota i ne Zele da se pomjere s mrtve tacke i tako vec 500 godina skoro.
Iz tog razloga iz Islamskog svijeta nema inovacija i poboljšanja u svim sferama. Nauka, medicina, politicki, sociološki, ekonomski.
Islamski svijet je bio bogat i napredan iznad svih u vrijeme ucenja i proučavanja i preispitivanja svih sfera zivota i tu je skupila veliku prednost nad ostalim narodima onda je doslo mracno doba gdje je Vjerska zadnja i jedina i od tada kaska se uveliko za Zapadom.
Kad se pogledaju sve islamske zemlje svijeta one uspjesnije kopiraju zapadni nacin rada.
Politicki, ekonomski, znanstveni.
Dok bude vjerska blokada i dok bude vladao tradicionalizam islamski svijet ce biti privjesak zapadu i nista vise.
Dovoljno je pogledati najnaprednije zemlje svijeta i najlosije zemlje svijeta i odnos stanovnika istih prema religiji.
Najbogatiji i najsretniji su oni koji su napravili jasnu razliku izmedju vjere i drzave koja vjeru posmatra kao nesto privatno pojedinca a ne kao strategija drzave u odlukama.
Ovo nije trollovski ovo je cinjenica.
- Bloo
- Globalna šefica
#28874 Re: IRAN
Mozda ipak da pogledas neki dokumentarac o zivotu bosanskog seljaka u doba Otomanske imperije. To smo mi.sadie_forever wrote: ↑29/01/2020 07:47 Ma muslimani su niko i nista zbog toga se i moze sve ovo desavati.Gledam na netflixu Rise of empire-the ottoman,,i ko smo tad bili,a ko smo sad![]()
- sadie_forever
#28875 Re: IRAN
Pa pogledaj i ti zivot prosjecnog amerikanca sto ne znaci da nije ponosan na ulogu svoje zemlje u svijetu,eh to smo mi!Bloo wrote: ↑29/01/2020 09:01Mozda ipak da pogledas neki dokumentarac o zivotu bosanskog seljaka u doba Otomanske imperije. To smo mi.sadie_forever wrote: ↑29/01/2020 07:47 Ma muslimani su niko i nista zbog toga se i moze sve ovo desavati.Gledam na netflixu Rise of empire-the ottoman,,i ko smo tad bili,a ko smo sad![]()
![]()
Nikada nemuslimani nece razumjeti stav muslimana po pitanju ummeta