Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Dozer

#1601 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
pemanapemani

#1602 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by pemanapemani »

Godinama vergla FGR, FGR, FGR, fuj, jugoslaveni, mrzitelji Bošnjaka, islamofobi iz bukvara...

I kad ga se pita jedno ime - pusti me da malo istražim. :shock: :-) :D

Pa ne popij...
Dozer

#1603 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

To je neka cudna vrsta komunikacije... Napises "Polarni medvjed ima bijelo krzno", a ide odgovor "To je zato sto mrki medvjedi nece da se pare s polarnim, cuva svaki svoju vrstu i boju krzna, jer ako bi se parili onda bi to bila islamofobija".
Nista nikakve veze ni sa cim, jbt...
I onda, pride - "jesam sta pogrijesio, jel' sta netacno, dokazi da to nije tacno" :D
pemanapemani

#1604 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by pemanapemani »

Dozer wrote: 24/01/2020 15:32 To je neka cudna vrsta komunikacije... Napises "Polarni medvjed ima bijelo krzno", a ide odgovor "To je zato sto mrki medvjedi nece da se pare s polarnim, cuva svaki svoju vrstu i boju krzna, jer ako bi se parili onda bi to bila islamofobija".
Nista nikakve veze ni sa cim, jbt...
I onda, pride - "jesam sta pogrijesio, jel' sta netacno, dokazi da to nije tacno" :D
:D
Tačno tako.

I usput zaključi kako je verbalno i argumentovano satrao sugovornike.
The 51st State

#1605 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by The 51st State »

Po ovom topiku gledanuci bosnjacka opcija je progresivnija i raznolikija sto puta od ove bosanske, ne mozes ih svesti ni pod jedan zajednicki sadrzilac dok bosansku ekipu mozes, indikativno.
Dozer

#1606 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Daj nam indexe po kojima si dosao do ovog zakljucka...
The 51st State

#1607 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by The 51st State »

Pa vi ste intelektualci par ekselans, nemoj da vam ja pojasnjavam.
MarlboroGold

#1608 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MarlboroGold »

Nemoj. Poštedi nas svoje telektualnosti.
The 51st State

#1609 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by The 51st State »

Nije ni nama bosnjacima lako ovdje na topiku trpeci bjesomucne gluposti iznova, merhametli narod stas, nego relo da dam priliku i vama nesto pametno da kazete.
Point.

#1610 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Point. »

Stvarno predlažem da ovi najaktivniji i najglasniji osnuju neku stranku, neki pokret, organizaciju.
oaza85

#1611 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

pemanapemani wrote: 24/01/2020 15:16 Godinama vergla FGR, FGR, FGR, fuj, jugoslaveni, mrzitelji Bošnjaka, islamofobi iz bukvara...

Pa ne popij...
Mirsad Kebo, Damir Niksic, Forto, Nermin Niksic, Sacir Filandra, zatim onaj firer svih hejtera, Enver Kazaz...itd.
Ovo je citav jedan pokret, dobro osmisljen i instaliran od odredjenih krugova.
piupiu

#1612 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 24/01/2020 18:52
pemanapemani wrote: 24/01/2020 15:16 Godinama vergla FGR, FGR, FGR, fuj, jugoslaveni, mrzitelji Bošnjaka, islamofobi iz bukvara...

Pa ne popij...
Mirsad Kebo, Damir Niksic, Forto, Nermin Niksic, Sacir Filandra, zatim onaj firer svih hejtera, Enver Kazaz...itd.
Je l' i Rusmir Mahmutćehajić iz ovog kluba 'instaliranih od odredjenih krugova' (je l' ti ono mene lafo pitaš prije koju stranu Ma, ko vam je rek'o da ste krtice? :lol: :kiss: ). Mislim, on isto sad fura bosanstvo. Koja hinjska mahalsko-udbaška politika, c, c, c.

:bih:
oaza85

#1613 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 24/01/2020 19:04
oaza85 wrote: 24/01/2020 18:52

Pa ne popij...
Je l' i Rusmir Mahmutćehajić iz ovog kluba 'instaliranih od odredjenih krugova' (je l' ti ono mene lafo pitaš prije koju stranu Ma, ko vam je rek'o da ste krtice? :lol: :kiss: ). Mislim, on isto sad fura bosanstvo. Koja hinjska mahalsko-udbaška politika, c, c, c.

:bih:
Nije ovo mahalsko-udbaska, ovo je samo dijelic mozaika.
To je citava jedna propagandna masinerija, vrlo dobro zamaskirana i uvjezbana.
Bloo
Globalna šefica

#1614 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Jel Sacir musliman?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1615 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by konektovan »

Tacno ista ekipa i na temi religije pljuje Bošnjake, pardon muslimane i islam istim zarom i intenzitetom, sto li???
Fakat ste islamofobi par ekselans a ovdje bošnjofobija ubi.... :-)
piupiu

#1616 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 24/01/2020 19:12 Nije ovo mahalsko-udbaska, ovo je samo dijelic mozaika.
Ajde. Ko nas plaća? Mislim, ja bih rado da me neko plati, pa dajder mi reci gdje je kasa, da se i ja prijavim?
Hank Paldum

#1617 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Hank Paldum »

Dozer wrote: 24/01/2020 14:47
Hank Paldum wrote: 24/01/2020 14:24 Svjestan sam šta govoriš, slažem se da ćemo samo biti BH građani, to sam i napisao prije nekoliko sedmica, čak sam juče na ovoj temi napisao da se zalažem za gradansku državu gdje neće biti sadaka pozicija gdje će se dobijati pozicije samo zbog nacionalnog ključa ali je logičnije zbog stanovništva da će Emir Suljagić imati veće šanse od Ivana Šušnjara. Govorim samo u čijem će smijeru BiH ići, velikosrpskom, velikohrvatskom ili pro-bosanskom jer Bošnjaci nemaju drugu domovinu.
Da sutra bude građanska država o kojoj govorimo šta misliš koji političari i stranke bi dominirale na izborima? One koje su na zadnjim izborima dominirali na mjestima sa hrvatskom, srpskom ili bošnjačkom većinom? Naravno da bi dosta bilo pro-BiH Srba, Hrvata i ostalih koji bi bili ravnopravni ali bez Bošnjaka oni bi bili preglasani od srpskih i hrvatskih nacionalista.

Ne govorim o snu gradanske države gdje će se i dalje naglašavati da smo Bošnjaci i da na osnovu svoje većine trebamo zauzimati najvažnije pozicije po etničkom principu nego da će zbog većine prevladati bošnjačka i oro-bosanska politika kao što je u Švicarskoj sa Nijemcima koji čine više od pola. Neće BH gradani izaći masovno i glasati za HDZ ili Nikolu Špirića kada preko 50% BH građana ima antipatije prema tome
To bi tako bilo jedan, mozda 2 izborna ciklusa. Logicno, sve pod uslovom da se u medijskom prostoru iz upotrebe izbaci sva etnicka prica, odnosno da se izbaci potenciranje etnickih kategorija u bilo kojem kontekstu.
Ako se prica o politicarima, onda se navodi samo njegovo ime i eventualno stranka, i to je to. Nema "bosnjacki, srpski, hrvatski" itd..

Ako bi se nesto ovakvo desilo i danas, a ja to godinama govorim, u roku 6 do 12 mjeseci bi se kompletna politicka klima relaksirala, tenzije bi spale drasticno, i ljudi bi poceli gledati ko sta i kako radi, a ne kako se zove i iz kojeg etno-tora dolazi, kako je to vec 24 godine, i sto upravo etno-nacionalisticki politicari iz sve tri strane potenciraju i odrzavju jer samo na tome i mogu dobiti glasove. Za sve ostalo su preglupi i nesposobni.

Uostalom, tako je u svim dekmokratskim civilizovanim multietnickim drzavama, a sve su takve. Nigdje se ne spominju nikakve etnije i ko od politicara dolazi iz koje. Nema price o bilo kakvim pravima etnickih grupa/naroda. Svi su jednaki, svi imaju isto pravo glasa, a ko ce za koga glasati i radi cega - to je samo stvar svakog individualnog glasaca-gradjanina.
Vidiš da su BiH koju vide mnogi Bosanci i strašna bošnjačka država slične :mrgreen:
piupiu

#1618 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

konektovan wrote: 24/01/2020 19:45 Tacno ista ekipa i na temi religije pljuje Bošnjake, pardon muslimane i islam istim zarom i intenzitetom, sto li???
Ne vidim da neko ovdje pljuje Bošnjake, ali vidim hajku (i to višegodišnju) protiv FGR, jugokomunjara, Bosanaca, kako već idu ti sinonimi, i to isključivo zato što se drugačije izjašnjavamo i smatramo Bosanstvo putem naprijed. Ja ne znam koliko se ovdje već direktnih uvreda nagutah. Nije vas sram.
oaza85

#1619 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 24/01/2020 19:56
oaza85 wrote: 24/01/2020 19:12 Nije ovo mahalsko-udbaska, ovo je samo dijelic mozaika.
Ajde. Ko nas plaća? Mislim, ja bih rado da me neko plati, pa dajder mi reci gdje je kasa, da se i ja prijavim?
Pa nisi ti Filandra.
Ti si konzument, mada ruku na srce, daleko si od klasicnog profila fgr vojnika, nedovoljno si agresivna.
piupiu

#1620 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Hank Paldum wrote: 24/01/2020 20:00 Vidiš da su BiH koju vide mnogi Bosanci i strašna bošnjačka država slične :mrgreen:
Naravno da jesu. Gradjanska država je gradjanska država. Problem je samo što se Bosna već federalizirala, i što se sad vrtimo ukrug po cementiranom jugoslovensko-sovjetskom modelu.
piupiu

#1621 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 24/01/2020 20:04 Pa nisi ti Filandra.
Ti si konzument, mada ruku na srce, daleko si od klasicnog profila fgr vojnika, nedovoljno si agresivna.
Pa nemoj me sad vrijedjat, nisam baš k'o Kazaz, al' znam se potuć. :twisted: :D

Nego, de ti meni reci čiji je Filandra?
Bloo
Globalna šefica

#1622 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Pa Filandra je chimera...FGR a musliman.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1623 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by konektovan »

piupiu wrote: 24/01/2020 20:02
konektovan wrote: 24/01/2020 19:45 Tacno ista ekipa i na temi religije pljuje Bošnjake, pardon muslimane i islam istim zarom i intenzitetom, sto li???
Ne vidim da neko ovdje pljuje Bošnjake, ali vidim hajku (i to višegodišnju) protiv FGR, jugokomunjara, Bosanaca, kako već idu ti sinonimi, i to isključivo zato što se drugačije izjašnjavamo i smatramo Bosanstvo putem naprijed. Ja ne znam koliko se ovdje već direktnih uvreda nagutah. Nije vas sram.
Drugarice piupiu, i ja to isto tako dozivljavam s vase strane. Kad je s vase strane pljuvanje, onda to upakujete da nam smeta istina.
oaza85

#1624 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 24/01/2020 20:10
oaza85 wrote: 24/01/2020 20:04 Pa nisi ti Filandra.
Pa nemoj me sad vrijedjat, nisam baš k'o Kazaz, al' znam se potuć. :twisted: :D

Nego, de ti meni reci čiji je Filandra?
Mislim da sam bio jasan.
Nemam vremena za dublju analizu, jednom kad mi ne bude mrsko sve cu ti natanane.
piupiu

#1625 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

Ne kontam ove duple postove.

:sax:
Last edited by piupiu on 24/01/2020 20:24, edited 1 time in total.
Locked