Mogu itekako. Ne naravno preko noci, ali vremenom sigurno. Stvar je samo da se uspostavi cvrsta i jaka opozicija koja im se nece prodati. Trenutna opcija cetvorke je na dobrom putu. NS je tu najsigurniji naravno, SDP pravi dobre poteze sa ciscenjem kukolja koje bi ih odvelo u jos jednu koaliciju, Kifla je dovoljno inteligentan da uci na tudjim greskama, NBL malo nedefinisan, ali svakako su tu vise da popune mjesta. Ovim tempom bi brzo postali i suvisni svakako.RunnerX wrote: ↑24/01/2020 10:02Ne mogu se oni uništiti. Za početak bi bio ogroman uspjeh svesti ih na 20%. Njihova 'hardcore' baza je uvijek ista i tu se malo šta može promijeniti. Možda samo opšta mobilizacija i rekordna izlaznost na izbore, što je poprilično teško i mislim nemoguća misija za opoziciju.
2010. smo imali veliku, ogromnu šansu, na narednu ćemo se načekati.
SDA ima cvrstu i jaku bazu trenutno, to je istina. Medjutim ta baza je dobrim dijelom sastavljena od ljudi koje su zaposlili i penzionera. Jedni ce izumrijeti, drugi ce otkazati poslusnost onog trenutka kada im SDA vise ne bude garant posla i uhljebljenja.
Jak stav cetvorke ce sam po sebi izvuci dosta apstinenata, uz dodatnu kampanju sasvim dovoljno da se vec na izborima ove godine preuzmu odredjene opstine, kako u KS tako i u drugim kantonima (ZDK, TK i USK prije svih). Nastavkom dosljedne politike mogu ocekivati samo ubrzani rast u narednim ciklusima.
Najbitnije je da ljudi vide da postoji zaista drugacija opcija. Sam sam bio dio "svi su isti" brigade nakon razocarenja koje sam dozivio 2010. Sve dok me NS nije uvjerio da su stvarno protiv, prava opozicija. U mom slucaju su to oni, nekoga ce Kifla, nekoga reformisani SDP, nekoga ta koalicija u globalu. Nije ni bitno, bitno je promijeniti svijest glasaca, ali i stranaka. Da lazna opozicija vise ne pije vode.
Ovo nam je posljednji voz. Ako ovo uhvatimo dobro je, ako i ovo propadne. Jbg. Najebali smo.