Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Moderator: Benq
-
adsubzero
#151 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Mislim da ljudi ovdje samo pretjeruju. Nacuo sam se horor prica iz svake od ovih piljara, ali i kod pravih radnji, odnosno telefona kupljenih u BHT-u i slicno. Uglavnom su to vrlo vrlo rijetki slucajevi. Ovo sto pise na garanciji je da se ograde od raznih budalastina jer su ljudi prevrtljivi, ali ako stvarno imas problem, iznenadio bi se kako se lako moze rijesiti.
-
baja
#152 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Univerzalno su šverceri/piljari u regularnoj radnji mimo piljare.
S Računom uvećava se iznos za PDV, kao i plaćanje karticom.
Garancija vrlo upitna jer dobiješ nota račun.
Ne bih uzeo kod njih telefon pogotovo skupi neki.
S Računom uvećava se iznos za PDV, kao i plaćanje karticom.
Garancija vrlo upitna jer dobiješ nota račun.
Ne bih uzeo kod njih telefon pogotovo skupi neki.
-
baja
#153 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ako se vec potrefi da dobijes neki telefon sa felerom, u normalnoj radnji sa racunom mozes ostvariti prava i ganjati ih do inspekcije.adsubzero wrote: ↑24/01/2020 08:43 Mislim da ljudi ovdje samo pretjeruju. Nacuo sam se horor prica iz svake od ovih piljara, ali i kod pravih radnji, odnosno telefona kupljenih u BHT-u i slicno. Uglavnom su to vrlo vrlo rijetki slucajevi. Ovo sto pise na garanciji je da se ograde od raznih budalastina jer su ljudi prevrtljivi, ali ako stvarno imas problem, iznenadio bi se kako se lako moze rijesiti.
U Univerzalno sa nota racunom si "sam pao sam se ubio"
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#154 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Čekaj malo, odeš u SCC i pazariš telefon i ne daju fiskalni?
-
baja
#155 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Na grbavici je bilo ovako: "cijena sa web-a je uz nota racun" hoces fiskalni ide cijena gore za 17%. Jaran skoro uzeo kćerki samsung note i tako bilo.
-
veliki_ah
#156 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ljudi su šverceri i našli su dobru šemu za telefone, i to je fakt. Kod njih sam uzeo par telefona i sat i nikada nisam imao značajnijih problema. Npr. puno više problema sam imao sa telefonom, garancijama i popravkama iz bh telecoma.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
baja
#158 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Tako jeTomahawk11 wrote: ↑24/01/2020 09:23Onda imaju dobra leđa u poreznoj.
Sumnjam da bi se smjeli tako igrati da nemaju.
-
baja
#159 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
oni su nasli semu za utaju poreza. i ti si to podrzao jer ti se isplatilo u datom momentu....nazovimo stvari pravim imenom.
i svak ko je tamo kupio telefon pod tim uslovima, pa i ja.
-
veliki_ah
#160 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Da, slažem se. S tim da su njima cijene manje čak i kada se doda porez. Znam da imaju dobru šemu za nabavku, tako da nije semo tih 17% razlog što su jeftiniji.
Također, ako državu zaboli što se tu ne plaća porez, ne znam što bih se ja sekirao. Plaćam porez na svakom koraku, od plate mi odbijaju planinu, tako da mi dobro dođe da makar negdje ne platim. Uostalom, njemu je i marža i zarada ista bez obzira plaća li PDV. Međutim, nije to tema.
-
adsubzero
#161 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ako ti dodje nesto sa felerom, neces imati problema da izganjas. Nebrojeno puta pokazano, nebitno jel sa fiskalnim racunom ili ne.baja wrote: ↑24/01/2020 09:00Ako se vec potrefi da dobijes neki telefon sa felerom, u normalnoj radnji sa racunom mozes ostvariti prava i ganjati ih do inspekcije.adsubzero wrote: ↑24/01/2020 08:43 Mislim da ljudi ovdje samo pretjeruju. Nacuo sam se horor prica iz svake od ovih piljara, ali i kod pravih radnji, odnosno telefona kupljenih u BHT-u i slicno. Uglavnom su to vrlo vrlo rijetki slucajevi. Ovo sto pise na garanciji je da se ograde od raznih budalastina jer su ljudi prevrtljivi, ali ako stvarno imas problem, iznenadio bi se kako se lako moze rijesiti.
U Univerzalno sa nota racunom si "sam pao sam se ubio"
- fortaleza
#162 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ma to vam sve ovisi o dobroj volji prodavača u univerzalnom i sličnim trgovinama, ako je u pitanju nešto softversko što je lako otklonjivo popravit će jer ne moraju tražiti neki dio, ako je slušalica mikrofona, tipka za paljenje zaglavila, nekakav konektor, zvučnik pun prašine/pokvaren, telefon brikovan i slično...
Al ako je displej otišao u vrijednosti 200 KM novi, ili matična ploča pregorila pa je popravak nemoguć i moraju dati novi telefon onda vjerojatno nastaju problemi prilikom uvažavanje garancije.
Postoji fejsbuk stranica gdje se ljudi žale na slabo uvažavanje garancije i kod IQ mobile.
U ovakvoj situaciji kupovine u piljarama išao bih definitivno na najjeftiniju moguću opciju, a to je naručivanje s Alija i sličnih stranica, ako nešto crkne naručiš opet dio, i zamjeniš. Pa ne pada mi na pamet dati 420 KM za Mi A3 u IQ mobileu za upitnu garanciju kad mogu isti naručiti s alija za 250 KM i za razliku u cijeni od 170 KM zamjeniti šta god mi crkne na telefonu. I opet se isplati.
Drugo je kad si siguran kao kod telekoma pa znaš da će popraviti pa plaćaš veću cijenu jer ti se ne da sekati oko ovog.
Al ako je displej otišao u vrijednosti 200 KM novi, ili matična ploča pregorila pa je popravak nemoguć i moraju dati novi telefon onda vjerojatno nastaju problemi prilikom uvažavanje garancije.
Postoji fejsbuk stranica gdje se ljudi žale na slabo uvažavanje garancije i kod IQ mobile.
U ovakvoj situaciji kupovine u piljarama išao bih definitivno na najjeftiniju moguću opciju, a to je naručivanje s Alija i sličnih stranica, ako nešto crkne naručiš opet dio, i zamjeniš. Pa ne pada mi na pamet dati 420 KM za Mi A3 u IQ mobileu za upitnu garanciju kad mogu isti naručiti s alija za 250 KM i za razliku u cijeni od 170 KM zamjeniti šta god mi crkne na telefonu. I opet se isplati.
Drugo je kad si siguran kao kod telekoma pa znaš da će popraviti pa plaćaš veću cijenu jer ti se ne da sekati oko ovog.
-
adsubzero
#163 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Nisi ni tu 100% siguran, bilo je prica gdje ljude zezaju. Vracaju telefon sa servisa a nisu ga popravili, ili se pojavi novi kvar itd, pa tako do iznemoglosti.fortaleza wrote: ↑24/01/2020 13:49 Ma to vam sve ovisi o dobroj volji prodavača u univerzalnom i sličnim trgovinama, ako je u pitanju nešto softversko što je lako otklonjivo popravit će jer ne moraju tražiti neki dio, ako je slušalica mikrofona, tipka za paljenje zaglavila, nekakav konektor, zvučnik pun prašine/pokvaren, telefon brikovan i slično...
- MTV
#164 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
A50 za rodjendan Tehnomag radnje bio na popustu 21% i umjesto 699 KM placen 552 KM. U ovim piljarama ala univerzalno tada bio 600 KM. To je bilo u aprilu 2019.
U Tehnomagu 24 mjeseca garancija u univerzalnom 12 mjeseci. Sada ce im opet rodjendan nadam se opet popustu od 22%.
U Tehnomagu 24 mjeseca garancija u univerzalnom 12 mjeseci. Sada ce im opet rodjendan nadam se opet popustu od 22%.
- Cossack
#165 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Kada im je rodjendan?MTV wrote: ↑24/01/2020 13:57 A50 za rodjendan Tehnomag radnje bio na popustu 21% i umjesto 699 KM placen 552 KM. U ovim piljarama ala univerzalno tada bio 600 KM. To je bilo u aprilu 2019.
- MTV
#166 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Moram nac racun, koliko se sjecam bio je april a rodjendanski popust je trajao 3 dana.Cossack wrote: ↑24/01/2020 17:14Kada im je rodjendan?MTV wrote: ↑24/01/2020 13:57 A50 za rodjendan Tehnomag radnje bio na popustu 21% i umjesto 699 KM placen 552 KM. U ovim piljarama ala univerzalno tada bio 600 KM. To je bilo u aprilu 2019.
- MTV
-
probook
#168 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Ja da otvorim radnju i tako prodam 2 telefona odmah bi dosla inspekcija da sve zapecati i preksrajne prijave napravi, ako ne i zatvor.Tomahawk11 wrote: ↑24/01/2020 09:23Onda imaju dobra leđa u poreznoj.
Sumnjam da bi se smjeli tako igrati da nemaju.
E zato je ova drzava u qrcu!
-
Demonijak
#169 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
niti se sprdam niti sam uposlenik, to je sasvim normalno jer previse nestrucnih ljudi pokusava biti strucno u svemu, niko od njih ti nece praviti problem ako ti sam azuriras sistem ali ce ti sigurno praviti problem ako sjebes nesto dok si to radio, recimo izvadis bateriju u pola azuriranja (a nemoj misliti da nema takvih pacijenata) i onda odneses u servirs i kazes pokvario se telefon? nije se sam pokvario nego si ga ti pokvario jarane, logicno onda da ti nece to raditi besplatno "pod garancijom" nego da ces platiti. Ako vec znas da azuriras telefon niko i apsolutno niko ti nece praviti problem ako sutra doneses telefon na servis iz nekog drugog razloga. Blatite bezveze ovde univerzalno, tipa slika garantnog lista, pa dajte nam slike drugih radnji pa da vidimo u cemu je razlika? 95% teksta je isto! Daj sliku gdje je "napismeno" da je neka radnja bolja od univerzalnog, a da ima PRIBLIZNE cijene univerzalnog!diablobih wrote: ↑24/01/2020 00:16Ne znam je li se sprdas ili si uposlenik univerzalnog? Ne vidis problem kod updateovanja sistema, ne vidis problem ako ti se ista pokvari da te mogu odbiti itd. ?Demonijak wrote: ↑23/01/2020 23:56 ja tacno ili sam slijep kod ociju ili ne vidim problem na ovom garantnom listu? Sve sto inace krsi garanciju krsi i kod njih, nema logike da ti uzmes telefon, root-ujes, instaliras kojekakve gluposti i android sisteme i onda kao trazis garanciju? Brate koristis telefon ko normalan insan, poziv, poruke, slike, igre ili sta vec i neces imati problema, opremu koju si dobio uz telefon smatra se da treba da je koristis i to je to. Daj nam jos neki primjer garancije kod nekog drugog? Pa da vidimo da je 95% teksta isto
ne "branim" ih i boli me patka, ali ljudi su nam popravili trziste da im ne mozemo zahvaliti nikad, jer da nije njih i dan danas bi u imtecu placati telefone 3x skuplje!
-
shandrprcSA
#170 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
baterija se vadila 1966 
- diablobih
#171 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Aham, bas ce ga izvaditi. Izmjenjive baterije izumrle.Demonijak wrote: ↑24/01/2020 19:48niti se sprdam niti sam uposlenik, to je sasvim normalno jer previse nestrucnih ljudi pokusava biti strucno u svemu, niko od njih ti nece praviti problem ako ti sam azuriras sistem ali ce ti sigurno praviti problem ako sjebes nesto dok si to radio, recimo izvadis bateriju u pola azuriranja (a nemoj misliti da nema takvih pacijenata) i onda odneses u servirs i kazes pokvario se telefon? nije se sam pokvario nego si ga ti pokvario jarane, logicno onda da ti nece to raditi besplatno "pod garancijom" nego da ces platiti. Ako vec znas da azuriras telefon niko i apsolutno niko ti nece praviti problem ako sutra doneses telefon na servis iz nekog drugog razloga. Blatite bezveze ovde univerzalno, tipa slika garantnog lista, pa dajte nam slike drugih radnji pa da vidimo u cemu je razlika? 95% teksta je isto! Daj sliku gdje je "napismeno" da je neka radnja bolja od univerzalnog, a da ima PRIBLIZNE cijene univerzalnog!diablobih wrote: ↑24/01/2020 00:16Ne znam je li se sprdas ili si uposlenik univerzalnog? Ne vidis problem kod updateovanja sistema, ne vidis problem ako ti se ista pokvari da te mogu odbiti itd. ?Demonijak wrote: ↑23/01/2020 23:56 ja tacno ili sam slijep kod ociju ili ne vidim problem na ovom garantnom listu? Sve sto inace krsi garanciju krsi i kod njih, nema logike da ti uzmes telefon, root-ujes, instaliras kojekakve gluposti i android sisteme i onda kao trazis garanciju? Brate koristis telefon ko normalan insan, poziv, poruke, slike, igre ili sta vec i neces imati problema, opremu koju si dobio uz telefon smatra se da treba da je koristis i to je to. Daj nam jos neki primjer garancije kod nekog drugog? Pa da vidimo da je 95% teksta isto
ne "branim" ih i boli me patka, ali ljudi su nam popravili trziste da im ne mozemo zahvaliti nikad, jer da nije njih i dan danas bi u imtecu placati telefone 3x skuplje!
- problemnatravunu
#172 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Uglavnom sam kod njih kupovao telefone i ovo nikad nisam doživio!baja wrote: ↑24/01/2020 09:21Na grbavici je bilo ovako: "cijena sa web-a je uz nota racun" hoces fiskalni ide cijena gore za 17%. Jaran skoro uzeo kćerki samsung note i tako bilo.
Jednom prije vise godina sam dobio pisani fiskalni račun jer im navodno nije radila kasa tog momenta i to je najgore što se desilo glede te tematike.
U dva navrata sam imao probleme hardverske prirode, riješili bez ikakve priče u roku odmah!
Ali tekst u garantnom listu jeste šega
-
febo_acm
#173 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
Tehnomag i Univerzalno ne idu u istu rečenicu...MTV wrote: ↑24/01/2020 13:57 A50 za rodjendan Tehnomag radnje bio na popustu 21% i umjesto 699 KM placen 552 KM. U ovim piljarama ala univerzalno tada bio 600 KM. To je bilo u aprilu 2019.
- Abate Fetel
#174 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
A51 jeftiniji za 160 maraka nego u ostzalim radnjama 
-
Demonijak
#175 Re: Zasto je UNIVERZALNO.com prodavnica tako jeftina?
@shandrprcSAdiablobih wrote: ↑25/01/2020 00:27Aham, bas ce ga izvaditi. Izmjenjive baterije izumrle.Demonijak wrote: ↑24/01/2020 19:48niti se sprdam niti sam uposlenik, to je sasvim normalno jer previse nestrucnih ljudi pokusava biti strucno u svemu, niko od njih ti nece praviti problem ako ti sam azuriras sistem ali ce ti sigurno praviti problem ako sjebes nesto dok si to radio, recimo izvadis bateriju u pola azuriranja (a nemoj misliti da nema takvih pacijenata) i onda odneses u servirs i kazes pokvario se telefon? nije se sam pokvario nego si ga ti pokvario jarane, logicno onda da ti nece to raditi besplatno "pod garancijom" nego da ces platiti. Ako vec znas da azuriras telefon niko i apsolutno niko ti nece praviti problem ako sutra doneses telefon na servis iz nekog drugog razloga. Blatite bezveze ovde univerzalno, tipa slika garantnog lista, pa dajte nam slike drugih radnji pa da vidimo u cemu je razlika? 95% teksta je isto! Daj sliku gdje je "napismeno" da je neka radnja bolja od univerzalnog, a da ima PRIBLIZNE cijene univerzalnog!
Nemojte biti bukvalisti, to je banalan primjer koji sam naveo, nego kao sto napisah gore "Daj sliku gdje je "napismeno" da je neka radnja bolja od univerzalnog, a da ima PRIBLIZNE cijene univerzalnog!" do tada mlatite praznu slamu i skacete sami sebi u stomak time sto pljujete nekog/nesto a jedini argument je "rekla/kazala", znaci suplje price do maximuma...
Btw. U mojoj kuci je kupljeno desetak telefona u univerzalnom, nikad se nije desilo da neko nije dobio fiskalni racun, tako da i ta suplja s racunima ne pije puno vode.