Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
- Dozer
#1276 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Eh...to sam rekao, i ponavljam, ima vec jedno 10 godina.
Nije problem 1 kanton, 2, 3 (iako svi vidimo dramu oko KS, jer se za godinu dana pokazalo da se moze i te kako bolje sve sto oni nisu znali proteklih 24, a taj trend treba odmah srezati u korijenu, da narod slucajno to sve ne skonta...), ili par opstina u RS ili ZH...Problem je ako osjete da gube ukupnu vecinsku vlast u zemlji. I tu ce svi oni zajedno biti spremni odmah narod(e) gurnuti u novi rat.
Najzalosnije je sto ce im sva prica biti ista kao i '92, a narod ce to opet popusiti... Samo sto im onda nece trebati nikakav novi Dayton i MZ. Sami ce se oni dogovoriti mjesec-dva nakon pocetka sranja, cim se dodatno utvrde nove-stare pozicije. I onda ce, opet, biti "mirotvorci".
Ne kaze se dzaba da se istorija ponavlja ciklicno...
Nije problem 1 kanton, 2, 3 (iako svi vidimo dramu oko KS, jer se za godinu dana pokazalo da se moze i te kako bolje sve sto oni nisu znali proteklih 24, a taj trend treba odmah srezati u korijenu, da narod slucajno to sve ne skonta...), ili par opstina u RS ili ZH...Problem je ako osjete da gube ukupnu vecinsku vlast u zemlji. I tu ce svi oni zajedno biti spremni odmah narod(e) gurnuti u novi rat.
Najzalosnije je sto ce im sva prica biti ista kao i '92, a narod ce to opet popusiti... Samo sto im onda nece trebati nikakav novi Dayton i MZ. Sami ce se oni dogovoriti mjesec-dva nakon pocetka sranja, cim se dodatno utvrde nove-stare pozicije. I onda ce, opet, biti "mirotvorci".
Ne kaze se dzaba da se istorija ponavlja ciklicno...
- General War
#1277 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Znaju to svi, a pogotovo stranci i americka ambasada...stvar je ko ce sada glumiti bad guy- a.
- Dozer
#1278 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Sve bi bilo (ce biti) isto.General War wrote: ↑23/01/2020 15:37 Znaju to svi, a pogotovo stranci i americka ambasada...stvar je ko ce sada glumiti bad guy- a.
Osim sto ce CPT tada doci kuci, u maticu, da je brani.
Al' u qrcu, ko i svi ostali...
Mislim...sta treba dalje od ovoga...
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ona/364966Delegati Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su usvojiti izmjene Izbornog zakona i na taj način onemogućiti da na izborima budu birane, zbog ratnih zločina, osuđene osobe.
Gdje je ta vajna SDA/Bosnjaci da prva ustane protiv ovoga? Da se buni? Jok - oni su, medju ostalima, i izglasali ovo.
Valjda je to taj "drzavotvorni motor" koji se ovdje stalno spominje, koji jedini voli BiH, jedini se bori za nju, itd..
- General War
- General War
#1280 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Strasno.
Samo ukljuciti imena "parlamentaraca" ko je za sta glasao.
- Dozer
#1281 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bez bosnjackih ruku se to nije moglo izglasati ni onda, inicijalno kad je usvojeno, a ni danas kad je to trebalo ukinuti. Mislim...o cemu pricamo...General War wrote: ↑23/01/2020 16:17 Strasno.
I onda se nadju razni mozgovi da kazu kako se, eto, ovdje pljuje "samo" po Bosnjacima... A Bosnjaci pusu u istu tikvu zajedno sa Srbima i Hrvatima.
Last edited by Dozer on 23/01/2020 16:26, edited 1 time in total.
-
hAZNADAR
#1282 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa smisljam kako da ti se opravdam da nisam sovinista, fasista, homofob, srbofob, islamista, SDA bot, i da mi fgr nije glavni neprijatelj,.. mnogo bi mi znacilo kada bi mi povjerovao.MarlboroGold wrote: ↑23/01/2020 15:25 Cekam haznadara sa teskom artiljerijom protiv FGR. Valjda nije odustao.
Moram reci da i mene ta FGR pocinje nervirati ali u nekim skroz drugim segmentima nevezano za politiku i slicno iako sam po svim mogucim parametrima ovih koji je prozivaju ujedno i dio iste.
Hajde malo da presjecemo ove kolone tenkova bilo nocne ili dnevne,...
Kako je nastao FGR
Svako novo vrijeme u BiH historiji, novo poglavlje,... bilo to komunisticka YU, kraljevina, AU, pa i ranije,... svaka nova ideologija, civiliacija,... je prvo pridobila gradsku elitu pa se odatle taj standard sirio koncentricno dalje i prihvatao. FGR nije nista drugo no ostatak urbane elite iz vremena YU ili bolje receno tih standarda koji su onda vazili a danas vise ne. Poslije raspada YU na scenu stupa SDA kojoj nije trebalo vrbovati, pridobijati intelektualce, sarmirati i pridobijati finu gradsku manjinu,... jer u demokratiji svaciji glas isto vrijedi - i ruralnog i urbanog, ateiste i vjernika, pismenog i nepismenog,.... SDA-ovcima je trebala samo matematika. Kvantitet umjesto kvaliteta.
Kod Srba i Hrvata je postojala uvijek nacionalna svijest i samim tim most koji je povezivao i zblizavao i ruralne i urbane - pa samim tim je tamo i manje jugonostalgije. Fgr fenomen u Srba i Hrvata je brzo prerastao YU i protivnike je samo ruralnom elementu u kulturoloskom smislu ali ne i nacionalnim ili etnickom. U Bosnjaka nije postojala ni nacionalna ni etnicka svijest i tu su interne razlike bile mnogo vece i koje se ogledale prvenstveno preko vjere. Nije bilo nikakvog mosta, niceg zajednickog sto je moglo povezati urbane i ruralne, vjernike i ateiste. Tako je fgr manjina u vecim gradovima ostala u nekom vakumu, niti je bila inicijator niti nositelj promjena i novog sistema. Na vlasti predstavnici primitivne i zaguljene vecine po nekom starom standardu i bosnjacki fgr za razliku od srpskog ili hrvatskog nema nikakav drugi identiet osim YU konvertovan u fgr bosanstvo i protivnik je i ruralnom i etnickom ili nacionalnom, ... i jos mnogo toga. FGR postaje autsajder i socijalni fenomen koji u nemoci sve vise mrzi sve drugacije i ispoljava sve vise netolerancije. FGR za razliku od 90-tih kada je okupljala pamet - danas je i to izgubila i okuplja samo luzere koji misle da su klasa samo zbog islamofobije. Buduci da je taj fenomen nasao utociste i u ljevici - to je i shebalo ljevicu. U medjuvremenu se zna ko kupi pilav.
Sljedeci put razmisli kada me prozoves,...
Last edited by hAZNADAR on 23/01/2020 16:31, edited 1 time in total.
- General War
#1283 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Dozer wrote: ↑23/01/2020 16:24Bez bosnjackih ruku se to nije moglo izglasati ni onda, inicijalno kad je usvojeno, a ni danas kad je to trebalo ukinuti. Mislim...o cemu pricamo...General War wrote: ↑23/01/2020 16:17 Strasno.
I onda se nadju razni mozgovi da kazu kako se, eto, ovdje pljuje "samo" po Bosnjacima... A Bosnjaci pusu u istu tikvu zajedno sa Srbima i Hrvatima.
Nista ni jedan od tri naroda ne rade bez saglasnosti drugih, pa ni na vlastitu stetu.
- Dozer
#1284 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Djelimicno tacno.hAZNADAR wrote: ↑23/01/2020 16:25 Kako je nastao FGR
Svako novo vrijeme u BiH historiji, novo poglavlje,... bilo to komunisticka YU, kraljevina, AU, pa i ranije,... svaka nova ideologija, civiliacija,... je prvo pridobila gradsku elitu pa se odatle taj standard sirio koncentricno dalje i prihvatao. FGR nije nista drugo no ostatak urbane elite iz vremena YU ili bolje receno tih standarda koji su onda vazili a danas vise ne. Poslije raspada YU na scenu stupa SDA kojoj nije trebalo vrbovati, pridobijati intelektualce, sarmirati i pridobijati finu gradsku manjinu,... jer u demokratiji svaciji glas isto vrijedi - i ruralnog i urbanog, ateiste i vjernika, pismenog i nepismenog,.... SDA-ovcima je trebala samo matematika. Kvantitet umjesto kvaliteta.
Ono sto si pogresno etiketirao jeste veza FGR i Juge. O islamofobiji necu nista reci jer je to takav nonsense, da je zaista nevjerovatno da neko moze uopste i napisati takvu glupost...
Fina gradska raja nije to, i nema bas veze s Jugom, nego se radi o urbanoj i civlizovanoj raji, ljudima koji su poodavno usvojili neke norme ponasanja, sposobni da razlikuju dobro i lose, da razmisljaju svojom glavom, koji bas i nisu povodljivi za svakom susom koja se pojavi i pocne galamiti o kojekakvim bitnostima kojekakvih kolektiviteta. Radi se o odavno emancipovanim ljudima, cesto stvarno obrazovanim (nisu kupili diplome), spremnim za solidarnost i pomoc svakome kome je to potrebno, koji papka namirisu na kilometar, itd..
Znam da tebi ovo sad izgleda kao hvalospjev, ali vjeruj mi da nije to. I Banja Luka, i Mostar, i Tuzla, tj. svaka urbana sredina je imala i ima svoju FGR. Papcima je to uvijek smetalo i smeta jer nikad nisu uspijevali dostici ni taj nivo sveukupnog ponasanja, ni komunikacije, niti bilo cega drugog (pri tome, vazda je bilo papaka i rodjenih usred grada). O pokusajima emancipacije na-vrat-na-nos, iz koje onda izadje nekakva karikatura, neka subkultura, suvisno je bilo sta pricati.
Dakle, FGR, pa ma koliko GPR to pokusavali predstaviti kao nesto negativno, zapravo nije nista negativno. Nazalost, FGR je odavno pregazena od strane GPR, i zato danas imamo sta imamo....
- oaza85
#1285 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Gdje je ta vajna sda?Dozer wrote: ↑23/01/2020 15:47Sve bi bilo (ce biti) isto.General War wrote: ↑23/01/2020 15:37 Znaju to svi, a pogotovo stranci i americka ambasada...stvar je ko ce sada glumiti bad guy- a.
Mislim...sta treba dalje od ovoga...https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ona/364966Delegati Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su usvojiti izmjene Izbornog zakona i na taj način onemogućiti da na izborima budu birane, zbog ratnih zločina, osuđene osobe.
Gdje je ta vajna SDA/Bosnjaci da prva ustane protiv ovoga? Da se buni? Jok - oni su, medju ostalima, i izglasali ovo.
Valjda je to taj "drzavotvorni motor" koji se ovdje stalno spominje, koji jedini voli BiH, jedini se bori za nju, itd..
Pa, preglasana.
Ne znam sta pokusavas dokazati, da je sda glasala protiv usvajanja ovog zakona?
-
zposao
#1286 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Nisu Bošnjaci OK sa građanskom pričom. Nego im je OK građanska priča tamo gdje su većina, a gdje su manjina, onda im je OK konstitutivnost i nacionalna zastupljenost, nepreglasavanje, nemajorizacija... i tako dalje.The 51st State wrote: ↑22/01/2020 07:46
Ne bori se niko ali bi to rjesilo vecinu dnevnopolitickih problema, bosnjaci su ok sa gradjanskom pricom ali nemaju partnere u druga dva naroda, to barem nem potrebe objasnjavati.
Isto kao i kod ostala 2 naroda. Nikakva razlika.
Mislim, čisto da se ne lažemo ovde.
-
The 51st State
#1287 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
pa zasto to radis ondazposao wrote: ↑23/01/2020 17:09Nisu Bošnjaci OK sa građanskom pričom. Nego im je OK građanska priča tamo gdje su većina, a gdje su manjina, onda im je OK konstitutivnost i nacionalna zastupljenost, nepreglasavanje, nemajorizacija... i tako dalje.The 51st State wrote: ↑22/01/2020 07:46
Ne bori se niko ali bi to rjesilo vecinu dnevnopolitickih problema, bosnjaci su ok sa gradjanskom pricom ali nemaju partnere u druga dva naroda, to barem nem potrebe objasnjavati.
-
zposao
- Hank Paldum
#1289 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
I opet smo došli do te tačkeDozer wrote: ↑23/01/2020 15:47Sve bi bilo (ce biti) isto.General War wrote: ↑23/01/2020 15:37 Znaju to svi, a pogotovo stranci i americka ambasada...stvar je ko ce sada glumiti bad guy- a.
Mislim...sta treba dalje od ovoga...https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ona/364966Delegati Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odbili su usvojiti izmjene Izbornog zakona i na taj način onemogućiti da na izborima budu birane, zbog ratnih zločina, osuđene osobe.
Kako bi se inače shvatilo da kao grom iz vedra neba se na temi o Bošnjacima ubaci SDA u smislu "Eto vam Bošnjaci šta vam SDA radi" iako ovdje i najponosniji Bošnjak nikada nije branio SDA niti je doveo to u kontekst odbrane Bošnjanstva, ma divno
Da li ikada kažete ili napišete Kojoviću, Magazinoviću, Bursaču, Puhalu, Vuku, Dunoviću, Bajiću, Duški, Cenićki, svim pro-BiH Srbima iz Sarajeva "Evo šta vam rade Srbi sto ste se izjasnili kao oni državi, glasaju za ratne zločince i negiraju genocid", evo Dodik daje svaki dan materijala da redovno postavljaš ovdje članke Srbima sa popisa, ipak je tema i o patnji Srba i Hrvata a ne samo ismijavanje Bošnjaka i njihove kvazi patnje koja se kroz multi-kulti naslov pokušava kamuflirati
Naravno da nećete i treba tako jer ljudi niti su članovi SDSa i SNSDa niti su poznati da se slažu sa takvom politikom (osim pojedinih izjava Vuka i Bajića) ali to ima malo dublje značenje. Srbi i Hrvati su imali svoj identitet dok SDS i HDZ nisu ni osnovani bili ali kod teme Bošnjaci uvijek se pominje Holiday Inn i 1993.
Iz kojeg drugog razloga bi se narodu kojeg je 1,800,000 pokušavalo da otvori oči šta radi jedna stranka sa 100 aktivnih članova sa 10 članova što vedri i oblači?
- Bloo
- Globalna šefica
#1290 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Puhalo nije u Sarajevu
-
Bodkin
#1291 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bezveze trubite kad ste relikt proslosti skupa sa mnom. Filozofija koja nije uspjela da preovlada 45. Danas niko ne zeli bosansku bosnu i to je realnost. Tri strane, tri vizije drzave. A ova cetvrta ce ostati u apsolutnoj manjiniGeneral War wrote: ↑23/01/2020 16:29Dozer wrote: ↑23/01/2020 16:24Bez bosnjackih ruku se to nije moglo izglasati ni onda, inicijalno kad je usvojeno, a ni danas kad je to trebalo ukinuti. Mislim...o cemu pricamo...General War wrote: ↑23/01/2020 16:17 Strasno.
I onda se nadju razni mozgovi da kazu kako se, eto, ovdje pljuje "samo" po Bosnjacima... A Bosnjaci pusu u istu tikvu zajedno sa Srbima i Hrvatima.![]()
Nista ni jedan od tri naroda ne rade bez saglasnosti drugih, pa ni na vlastitu stetu.
Sta je tu je
- LBVIEW
#1292 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ne petljaj - samo su srpske i hrvatske stranke su glasale protiv.Dozer wrote: ↑23/01/2020 15:47Sve bi bilo (ce biti) isto.General War wrote: ↑23/01/2020 15:37 Znaju to svi, a pogotovo stranci i americka ambasada...stvar je ko ce sada glumiti bad guy- a.
Last edited by LBVIEW on 23/01/2020 18:25, edited 1 time in total.
- Hank Paldum
#1293 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Tačno, isto kao kod ostala 2 naroda. Najbolji primjer su republika srpska i erceg bosna, puna usta građanske priče. Sjebo si se odmah u početku sa tom "svi smo isti" pričomzposao wrote: ↑23/01/2020 17:09Nisu Bošnjaci OK sa građanskom pričom. Nego im je OK građanska priča tamo gdje su većina, a gdje su manjina, onda im je OK konstitutivnost i nacionalna zastupljenost, nepreglasavanje, nemajorizacija... i tako dalje.The 51st State wrote: ↑22/01/2020 07:46
- General War
#1294 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ok i to razumijem, ali svemu dodje kraj...danas je tako, sutra ko zna...od ove tri strane nista ne zavisi niti se pitaju, stegni pipu i sutra ce druga prica se pricati jer da je njima dobro a nama lose pa da se slozim, ali sami sebe jedu...Bodkin wrote: ↑23/01/2020 18:11Bezveze trubite kad ste relikt proslosti skupa sa mnom. Filozofija koja nije uspjela da preovlada 45. Danas niko ne zeli bosansku bosnu i to je realnost. Tri strane, tri vizije drzave. A ova cetvrta ce ostati u apsolutnoj manjiniGeneral War wrote: ↑23/01/2020 16:29Dozer wrote: ↑23/01/2020 16:24
Bez bosnjackih ruku se to nije moglo izglasati ni onda, inicijalno kad je usvojeno, a ni danas kad je to trebalo ukinuti. Mislim...o cemu pricamo...
I onda se nadju razni mozgovi da kazu kako se, eto, ovdje pljuje "samo" po Bosnjacima... A Bosnjaci pusu u istu tikvu zajedno sa Srbima i Hrvatima.![]()
Sta je tu je
-
zposao
#1295 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
O čemu ti? Smanji malo doživljaje.Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 18:22Tačno, isto kao kod ostala 2 naroda. Najbolji primjer su republika srpska i erceg bosna, puna usta građanske priče. Sjebo si se odmah u početku sa tom "svi smo isti" pričomzposao wrote: ↑23/01/2020 17:09Nisu Bošnjaci OK sa građanskom pričom. Nego im je OK građanska priča tamo gdje su većina, a gdje su manjina, onda im je OK konstitutivnost i nacionalna zastupljenost, nepreglasavanje, nemajorizacija... i tako dalje.The 51st State wrote: ↑22/01/2020 07:46
Ja samo podsjećam da je neistina izjava "samo smo mi Bošnjaci za građanski princip, ostalo su ustaše i četnici koji hoće etnički očišćene torove". Nije istina a rekao sam i zašto.
Imamo bezvroj primjera da su i Bošnjaci za nacionalne torove tamo gdje su manjina (od RS-a, preko kantona gdje su hrvati većina, pa i grad Mostar u kojem Bošnjaci ne žele građanski nego nekakav konstitutivni princip.)
Tamo gdje su većina, kao i srvi i hrvati, e tu su svi za "građanske principe" zato da mogu preglasavati i podjebavati malobrojnije.
Jesi li ti to ičim osporio? Nisi. Samo šuplje udaraš.
Aj sad razguli.
-
hAZNADAR
#1296 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bodkin wrote: ↑23/01/2020 18:11Dozer wrote: ↑23/01/2020 16:24
Bez bosnjackih ruku se to nije moglo izglasati ni onda, inicijalno kad je usvojeno, a ni danas kad je to trebalo ukinuti. Mislim...o cemu pricamo...
Bezveze trubite kad ste relikt proslosti skupa sa mnom. Filozofija koja nije uspjela da preovlada 45. Danas niko ne zeli bosansku bosnu i to je realnost. Tri strane, tri vizije drzave. A ova cetvrta ce ostati u apsolutnoj manjini
Sta je tu je
Koja li je to strasna bosnjacka vizija drzave da mi je samo znati?
Drugim dvjema stranama je jedina vizija poderati drzavu, drzava cetvrtih nepovratno prestala postojati,...
ono kada fgr umisli da ima tapiju nad antifasizmom i bosanstvom,..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1297 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ali meni je interesantno, koliko su fgr bosanci opsjednuti Bosnjacima, muslimanima, i koliko daleko idu, ne bi li izjednacili nas i one tamo fasiste, pa onda prave nekakve konstrukcije i teorije da smo mi haman odgovorni za sve loše u ovoj zemlji....pa onda idu daleko u istoriju, pa ti trazi porijeklo ko si, sta si, kad si postao, nastao,....pa cekam još samo od fgr da pocnu pisati da smo se i samogranatirali u ratu, bacali ostale narode lavovima u pionirskoj, hebote pa fakat trebate na kolektivnu terapiju svi.....
-
hAZNADAR
#1298 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Pa naravno da je gradjanski princip jedino moguc ako se naturi. Nisi valjda mislio da je bilo ikakve sanse da srpski i hrvatski nacionalisti dobrovoljno pristupe gradjanskom principu?zposao wrote: ↑23/01/2020 19:00Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 18:22
Tačno, isto kao kod ostala 2 naroda. Najbolji primjer su republika srpska i erceg bosna, puna usta građanske priče. Sjebo si se odmah u početku sa tom "svi smo isti" pričom
Ja samo podsjećam da je neistina izjava "samo smo mi Bošnjaci za građanski princip, ostalo su ustaše i četnici koji hoće etnički očišćene torove". Nije istina a rekao sam i zašto.
Imamo bezvroj primjera da su i Bošnjaci za nacionalne torove tamo gdje su manjina (od RS-a, preko kantona gdje su hrvati većina, pa i grad Mostar u kojem Bošnjaci ne žele građanski nego nekakav konstitutivni princip.)
Tamo gdje su većina, kao i srvi i hrvati, e tu su svi za "građanske principe" zato da mogu preglasavati i podjebavati malobrojnije.
Aj sad razguli.
A sto se tice nacionalnih torova - evo ja sam iz Banjaluke,.. haj mi objasni koji to nacionalni tor zelimo?
- Hank Paldum
#1299 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Ne valja ti logika. Pa valjda bi jedan narod ako torovski razmišlja bio za građanski princip tamo gdje je manjina (ravnopravnost) a gdje je većina ganjao nacionalizam da dominira nad ostala dva manja naroda.zposao wrote: ↑23/01/2020 19:00O čemu ti? Smanji malo doživljaje.Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 18:22Tačno, isto kao kod ostala 2 naroda. Najbolji primjer su republika srpska i erceg bosna, puna usta građanske priče. Sjebo si se odmah u početku sa tom "svi smo isti" pričomzposao wrote: ↑23/01/2020 17:09
Nisu Bošnjaci OK sa građanskom pričom. Nego im je OK građanska priča tamo gdje su većina, a gdje su manjina, onda im je OK konstitutivnost i nacionalna zastupljenost, nepreglasavanje, nemajorizacija... i tako dalje.
Aj sad razguli.
-
hAZNADAR
#1300 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina
Bas me interesuje hoce li ga sad Dozer nalijepiti zato sto je spomenuo nacionalne torove a ne etnicke.Hank Paldum wrote: ↑23/01/2020 19:26
Ne valja ti logika. Pa valjda bi jedan narod ako torovski razmišlja bio za građanski princip tamo gdje je manjina (ravnopravnost) a gdje je većina ganjao nacionalnost da dominira nad ostala dva manja naroda.