Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- JThomas
#5826 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
jesi l' opet zabrinut.
ako budu sudržani i na glasanju za povjerenje to će već biti nešto. a da termin ide ako ima većina - to je osnovna demokratija.
ako budu sudržani i na glasanju za povjerenje to će već biti nešto. a da termin ide ako ima većina - to je osnovna demokratija.
-
breuer
#5827 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislio sam na današnje glasanje gdje nije bilo tijesno već skoro s lakoćom. Svi znamo da imaju većinu, ali jedno je većina 18/17, drugo 18/14...MUNAFIK wrote: ↑23/01/2020 11:31 Nije smjena dogovorena lahko... Ljudi imaju vecinu i to je to... Mozes pokusati samo da im uzmes nekog iz te vecine iza kulisa i ti je sve... Ali vecinu imaju i to se ne smije BLOKIRAT ali treba da ide sve po proceduri i to se sad desava.
Druga stvar se sto su SDA bili bahati pa pokusali silom nesto za 2 dana pa se zakuhalo, ali u sustini prelazak vlasti na vecinu treba da ide LAHKO...
- Styling
#5828 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Hajde da sacekamo 29-ti pa da vidimo kako ce se tada glasati.malakh wrote: ↑23/01/2020 11:34stani druže. javnost se digla zbog vlade, ljudi podržavaju trenutnu vladu, a lideri sdpa, naše stranke i nipa otvoreno pljuju po sda, sbbu, dfu.
danas se glasovalo za termin o izglasavanju nepovjerenja trenutnoj vladi, za koju iz sdpa, naše stranke i nipa tvrde da je najbolja vlada do sada i članovi stranaka, u skupštini kantona sarajevo, a koje su nosici ove vlade, odnosno zastupnici nipa, naše stranke i sdpa, u cjelosti ne budu protiv prijedloga nove skupštinske većine.
da je sreće, rezultati glasanja bi bili 18:17 i time bi se poslala poruka da je opozicija jedinstvena u borbi protiv sda, sbba i dfa. a što smo dobili, 12 protiv, tri suzdržana, jedno kasni, a drugog nikako nema.
-
breuer
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5830 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
nisam zabrinut. čovjek se samo treba brinuti za zdravlje i da više rata ne bude, a sve ostalo nije vrijedno sikiracije. ovo je pak blaga ljutnja.
slažem se i sa dijelom koji si napisao. sačekati 29.
ali ružno je vidjeti 18 za, 12 protiv, tri suzdržana, od njih 33. razumijem, postoji većina, ali čemu rajedinjavanje? pa i ovo troje se do jučer slagalo da je riječ o dobroj vladi, koja dobro radi svoj posao.
- JThomas
#5831 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
pa znam ja da nisi. zato i nema upitnika.
- HomeSweetHome
#5832 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
O SPD-ovcu ne znam nista. Ovog Okerica takodjer ne znam. Ne znam njegove backgrounde, pa ne mogu da sudim.
Ovaj Mekic mi se nikada nije svidjao i ne svidja mi se ni dan danas. Kad sam onomad bila protiv Dine i pljuvala ga svim silama, ispreskakala sam ih na njihovim stranicama Mekicevim backgroundom i ranijim aktivnostima u SKS, narocito vezano za istoriju prEletarijata. Tada mi je Dino odgovorio, parafraziram, da garantuje za njega i da mu se moze vjerovati, da mu je nudjeno sve i svasta kada je trebalo glasati za smjenu Vlade koju je on vodio, da su ga ucjenjivali i prijetili ali da nije podlegao pritiscima.
Ne znam, ne svidja mi se ova suzdrzanost. Mozda jednostavno kontaju da je svejedno, ha bilo 12 ha 15 ha 17 protiv. Sustinski i nije bitno, ali u percepciji 18:17 ima tezinu. Ne znam, tuzna sam i nasekirana. U 12/2018 sam imala maltene vec spremljene kofere da bjezim glavom bez obzira, ali sam ostala, preplavila me radost sto smo dosli u priliku da se makar jedna vlast u zivotu formira bez anamonjih. Sad opet razmisljam vrijedi li sve ovo, treba li ici... Zivot mi prodje, ne zelim da prodje i mojoj djeci.
Ovaj Mekic mi se nikada nije svidjao i ne svidja mi se ni dan danas. Kad sam onomad bila protiv Dine i pljuvala ga svim silama, ispreskakala sam ih na njihovim stranicama Mekicevim backgroundom i ranijim aktivnostima u SKS, narocito vezano za istoriju prEletarijata. Tada mi je Dino odgovorio, parafraziram, da garantuje za njega i da mu se moze vjerovati, da mu je nudjeno sve i svasta kada je trebalo glasati za smjenu Vlade koju je on vodio, da su ga ucjenjivali i prijetili ali da nije podlegao pritiscima.
Ne znam, ne svidja mi se ova suzdrzanost. Mozda jednostavno kontaju da je svejedno, ha bilo 12 ha 15 ha 17 protiv. Sustinski i nije bitno, ali u percepciji 18:17 ima tezinu. Ne znam, tuzna sam i nasekirana. U 12/2018 sam imala maltene vec spremljene kofere da bjezim glavom bez obzira, ali sam ostala, preplavila me radost sto smo dosli u priliku da se makar jedna vlast u zivotu formira bez anamonjih. Sad opet razmisljam vrijedi li sve ovo, treba li ici... Zivot mi prodje, ne zelim da prodje i mojoj djeci.
- cvrčak_na_hedonizmu
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#5834 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
gdje ćeš to napisati? možda i tebe pokoji stranački bot ili balavac optuži da bacaš spinove.HomeSweetHome wrote: ↑23/01/2020 11:58 O SPD-ovcu ne znam nista. Ovog Okerica takodjer ne znam. Ne znam njegove backgrounde, pa ne mogu da sudim.
Ne znam, ne svidja mi se ova suzdrzanost. Mozda jednostavno kontaju da je svejedno, ha bilo 12 ha 15 ha 17 protiv. Sustinski i nije bitno, ali u percepciji 18:17 ima tezinu. Ne znam, tuzna sam i nasekirana. U 12/2018 sam imala maltene vec spremljene kofere da bjezim glavom bez obzira, ali sam ostala, preplavila me radost sto smo dosli u priliku da se makar jedna vlast u zivotu formira bez anamonjih. Sad opet razmisljam vrijedi li sve ovo, treba li ici... Zivot mi prodje, ne zelim da prodje i mojoj djeci.![]()
- Kikibombona
#5835 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Imam dosta prijatelja i mogu izdvojiti 2-3 koja ne bi na ovakav nacin izdala zarad velike licne koristi. Mada, ni za njih nisam 100% siguran, kao ni za veci dio porodice. Jedino za majku mogu biti 100% siguran. I nisu oni losi ljudi, vec jednostavno vise vole milion maraka i svoju porodicu nego mene. U takvom svijetu zivimo. Ljudi poput Jasne Durakovic su rijetka pojava.Opetja033 wrote: ↑23/01/2020 11:08Ne znam zasto su bili suzdrzani ali mogu ruku u vatru staviti da nije ispipavanja terena ili prodaja u pitanju. Okeric je medju zadnjim osobama na planeti koja bi bilo sta uradila Dini iza ledja, a da ne govorimo o ovakvoj izdaji. Ne postoji nikakva, ni teoretska sansa da bi ga na bilo koji nacin mogli ucjeniti ili kupiti pa da on izda Dinu i NiP. A koliko sam vidio on i Mekic su sjedili zajedno pa pretpostavljam da je neki njihov dogovor bio u pitanju.
I meni je malo zaparalo oci kada sam vidio da je troje suzdrzanih ali kada sam vidio imena shvatio sam da nema razloga za brigu.
...
SDA ce pokusati slomiti NiP i SDP. Aliji Budnji i drugim SDA tajkunima nije nikakav problem izdvojiti par miliona da se ulozi u istaknute clanove opozicije. Ako pred Mekica stavis opcije, odanost Dini ili milion maraka, sta ce izabrati?
SDA nema vecu prijetnju od NiP-a i ja ocekujem zestoku ofanzivu. Dino se zamjerio Izetbegovicima i mocnim SDA mafijasima/tajkunima.
...
I SDP je pun SDA spavaca. Dosta je istjerano zajedno sa Bijedicem, ali ne sve. Meni je totalno sumnjiv Denis Becirovic. Ne bi me iznenadilo da bas on napravi novu havariju i resetuje SDP na fabricke postavke, sto bi bio smrtonosan udarac za opoziciju i produzetak vladavine SDA.
...
Opozicija se mora ujediniti kao sto se ujedinio DOS protiv Milosevica. Nema drugog nacina. BH blok treba prosiriti, polazirirati politicku scenu na:
1. SDA blok
2. BH blok
Tek onda bi biraci imali cistu situaciju, birati izmedju dvije politike. Fragmentirana scena pogoduje iskljucivo SDA.
- JThomas
#5836 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
denis komšićevski nastupa. moderni krilni napadač koji s lijeve strane ulazi desno 
- cadburry
#5837 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ja imam ovog Samira Suljevica na facebooku. Lik svaki dan objavljuje slike SDP-a i slike sa nekih skupova i druzenja SDP-a. Evo nekidan je objavio da je 35 godina u SDP-u. Vodi opcinsku organizaciju SDP Novo Sarajevo, organizaciju koja bi mogla dobiti nacelnika Novog Sarajeva. Nema apsolutno nikakve logike da se proda SDA i time zavrsi svoju politicku karijeru, kada ga za samo pola godine ceka ogromna politicka prilika.
A mislim da je ovo bezvezni spin nekoliko forumasa. Izmedju PROTIV i SUZDRZAN nema nikakve sustinske razlike, osim u zlonamjernim konstrukcijama nekih forumasa.
A mislim da je ovo bezvezni spin nekoliko forumasa. Izmedju PROTIV i SUZDRZAN nema nikakve sustinske razlike, osim u zlonamjernim konstrukcijama nekih forumasa.
-
breuer
#5838 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
pa dobro, onda su svi ispred četvorke trebali bit suzdržani, svakako nema velike razlike 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- drug_profi
#5840 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Bećirević je počeo da kombinuje nacionalno sa socijaldemokratskim.
To uglavnom vodi ka punom krugu i odjednom si sa ljevice dospio na krajnju desnicu...
Drugo, postoji jos jedan moguc scenarij.
Izglasaju nepovjerenje vladi, ali ne izglasaju novog mandatara. Foto ostaje u tehnickom mandatu do jeseni i skupstina ga jebe kako hoce....
Sve se fakturise cetvorki na izborima.
Ovo mi se sve vise cini kao plan.
To uglavnom vodi ka punom krugu i odjednom si sa ljevice dospio na krajnju desnicu...
Izglasaju nepovjerenje vladi, ali ne izglasaju novog mandatara. Foto ostaje u tehnickom mandatu do jeseni i skupstina ga jebe kako hoce....
- Styling
#5841 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ako bude tako, ja bih da sam na mjestu Forte podnijela neopozivu ostavku na mjesto premijera, kao i svi ministri, i eto im tamo.drug_profi wrote: ↑23/01/2020 12:17 Bećirević je počeo da kombinuje nacionalno sa socijaldemokratskim.
- drug_profi
#5842 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Pa dzaba, već je smjenjen, a opet ostaje dok se novi ne izabere.Styling wrote: ↑23/01/2020 12:22Ako bude tako, ja bih da sam na mjestu Forte podnijela neopozivu ostavku na mjesto premijera, kao i svi ministri, i eto im tamo.drug_profi wrote: ↑23/01/2020 12:17 Bećirević je počeo da kombinuje nacionalno sa socijaldemokratskim.
- Styling
#5843 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Je li to dio plana "ostavicu vam Fortu". Postoji jako puno stvari koje Vlada moze uraditi bez saglasnosit skupstine. Realizovati pokrenute projekte. Forto moze odbiti poslusnost, ionako je u tehnickom mandatu.drug_profi wrote: ↑23/01/2020 12:24Pa dzaba, već je smjenjen, a opet ostaje dok se novi ne izabere.Styling wrote: ↑23/01/2020 12:22Ako bude tako, ja bih da sam na mjestu Forte podnijela neopozivu ostavku na mjesto premijera, kao i svi ministri, i eto im tamo.drug_profi wrote: ↑23/01/2020 12:17 Bećirević je počeo da kombinuje nacionalno sa socijaldemokratskim.
- drug_profi
#5844 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Obzirom da nam Maria nema ni na mapi, moguce je da je ovo plan o kojem se pricalo.
-
The 51st State
#5845 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Preletanje ce se desiti, no vidjecemo u kojem pravcu 
- Bancho
#5846 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemojte da se brinete oko ovih suzdrzanih, nece ni jedan preletiti
Jedina osoba koja bi mogla nekad preletiti to je Vreto iz NS. On po svemu pripada SDA i nikad mi nece biti jasno otkud on u NS.
Jedina osoba koja bi mogla nekad preletiti to je Vreto iz NS. On po svemu pripada SDA i nikad mi nece biti jasno otkud on u NS.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5847 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
to je to sto je latic laprdao iza tih kuloarskih blebetanja... ostave fortu u tehnickom mandatu... tu podlost moze samo sdO kuhinja zamjesiti, hdz i snsd su za ove macici u povoju... sa 18 ruku da mario aHa znam cojka senade izdrzi tri godine mandata nama teorije... fOhra i smuČko ce raspisat tu koaliciju poslije izbora i potopa 2020 i traziti opet anti sdO koaliciju da bi mogli prezivjet 2022... zivi bili pa vidjelidrug_profi wrote: ↑23/01/2020 12:17 Bećirević je počeo da kombinuje nacionalno sa socijaldemokratskim.
Last edited by pici on 23/01/2020 12:37, edited 1 time in total.
- Styling
-
The 51st State
#5849 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- drug_profi
#5850 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
kad porastem biću pilot....