155_mm wrote: ↑20/01/2020 16:03 ko bi rekaobda ce se ovoliki broj forumasa staviti u odbranu zlocina nad nasim narodom pravdajuci ih nekom fasistickom islamskom zajednicom i genetsko porremecenim muslimanima kojima je zlocin ugradjwn u gene.
srecom pa smo mi ovdje vecina svjedoci dogadjanja devedesetih. pa dobro znamo ko je kakav i u kojoj mjeri. inace bi ove fekalije na nas narod i na IZ jos vise prolazile.
155-ka spinujes i to pravo, nesto kao sto u centrali rade. NIko ovde nije stao u odbranu genocida niti pravdao zlocine. Ti si ovde stao u odbranu zlocina koje je pocinio nas narod. Odnos koje je zlocine radio bosnjacki narod vs hrvatski kao dio NDH nemam, nije me zanimalo puno, znam samo da je ogroman broj bosnjaka bio u ustaskim legijama. Ne mozes reci da su drzali svijecu ovima dok su ubijali, a i da su drzali svijecu opet su krivi. Jel sada 70 godina poslije treba da pisemo novu historiju gdje su nasi lezali kuci dok je rat bio. Bili su bosnjaci u ndh legijama, i na svu srecu bili su bosnjaci u partizanima te nas tako doveli na pravu stranu historije!
Mozes odbijati prihvatiti takvo nesto - to je tvoje pravo, ali nazivati fekalijama, ne stoji ti.
Znam ja dobro kako su ustase se oblacile kao muslimani pa napadali srpska sela, da provociraju iste. To je ono sta pricam o naivnosti politike koji su vodili bosnjacki politicari uvijek. VAznije je bilo da poglavnik ponisti agrarnu reformu, pa ako treba zrtvovati i citavu hercegovinu bosnjaka.
Nazalost sve je manja srba koji ce ovo gore napisati isto za svoju stranu, kod njih trenutno su cetnici na vlasti pa pokusavaju da naprave "svesrpsko" pomirenje, u prevodu na kraju ce tito biti fasista, a jadni drazo spasavao kralja i otadzbinu. Od Trokya i radosnog sasvim sigurno takvo sto ne mozemo ni ocekivati, oni su odavno sa SPC-om kod visegrada.
Da li je doslo vrijeme za svebosnjacko pomirenje, pa mislim da kod nas se to desilo odmah iza WWII, mada u zadnje vrijeme ide na razlicite strane