CRNA GORA

Locked
dr_Evil

#1001 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 20/01/2020 16:03 ko bi rekaobda ce se ovoliki broj forumasa staviti u odbranu zlocina nad nasim narodom pravdajuci ih nekom fasistickom islamskom zajednicom i genetsko porremecenim muslimanima kojima je zlocin ugradjwn u gene.

srecom pa smo mi ovdje vecina svjedoci dogadjanja devedesetih. pa dobro znamo ko je kakav i u kojoj mjeri. inace bi ove fekalije na nas narod i na IZ jos vise prolazile.

155-ka spinujes i to pravo, nesto kao sto u centrali rade. NIko ovde nije stao u odbranu genocida niti pravdao zlocine. Ti si ovde stao u odbranu zlocina koje je pocinio nas narod. Odnos koje je zlocine radio bosnjacki narod vs hrvatski kao dio NDH nemam, nije me zanimalo puno, znam samo da je ogroman broj bosnjaka bio u ustaskim legijama. Ne mozes reci da su drzali svijecu ovima dok su ubijali, a i da su drzali svijecu opet su krivi. Jel sada 70 godina poslije treba da pisemo novu historiju gdje su nasi lezali kuci dok je rat bio. Bili su bosnjaci u ndh legijama, i na svu srecu bili su bosnjaci u partizanima te nas tako doveli na pravu stranu historije!

Mozes odbijati prihvatiti takvo nesto - to je tvoje pravo, ali nazivati fekalijama, ne stoji ti.

Znam ja dobro kako su ustase se oblacile kao muslimani pa napadali srpska sela, da provociraju iste. To je ono sta pricam o naivnosti politike koji su vodili bosnjacki politicari uvijek. VAznije je bilo da poglavnik ponisti agrarnu reformu, pa ako treba zrtvovati i citavu hercegovinu bosnjaka.

Nazalost sve je manja srba koji ce ovo gore napisati isto za svoju stranu, kod njih trenutno su cetnici na vlasti pa pokusavaju da naprave "svesrpsko" pomirenje, u prevodu na kraju ce tito biti fasista, a jadni drazo spasavao kralja i otadzbinu. Od Trokya i radosnog sasvim sigurno takvo sto ne mozemo ni ocekivati, oni su odavno sa SPC-om kod visegrada.

Da li je doslo vrijeme za svebosnjacko pomirenje, pa mislim da kod nas se to desilo odmah iza WWII, mada u zadnje vrijeme ide na razlicite strane
Veigar

#1002 Re: CRNA GORA

Post by Veigar »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 08:12
General War wrote: 20/01/2020 16:08

Ne znam sto pokusavas da se vec probranoj raji nesto pravdas:

btw:
Image
Nije nego treba da se posteno kaze, moja familija je dobro stajala u komunizmu i vidjeli su dosta nepravdi iz prve ruke. Mjesta stradanja Bosnjaka i Hrvata nikad nisu bila dovoljno obiljezena, uvijek se govorilo da se ne kvari bratstvo i jedinstvo, jos nije vrijeme, rane su svjeze, ali nije vrijedio obrnuto. Biti srbin je bila najpovoljnija opcija, pa cak i kod nas u Mostar, kada bi posao trazio Bosnjak vs Srbin iz Nevesinja naravno da bi Srbin dobio.

DAleko je bio sistem od savrsenog, ali je bio milion puta pravedniji nego danas. Samo nenormalan covjek moze reci da nije komunista, na stranu dal podrzavas tita ili staljina ili koga vec, sve su to ljudi koji su pravili kardinalnee greske, ali sama ideja komunizma je vjecna.
Komunisti su prijeki lijek bili za nazadne vlastodršce u BiH.
dr_Evil

#1003 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Veigar wrote: 21/01/2020 08:32
Uz sve greske koje su pocinili, oni su zaista bili jedina avangarda na balkanu.

Mjenjam izborni zakon BiH za verbalni delikt SFRJ; ako nista posten je bio :D
Veigar

#1004 Re: CRNA GORA

Post by Veigar »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 08:37
Veigar wrote: 21/01/2020 08:32
Uz sve greske koje su pocinili, oni su zaista bili jedina avangarda na balkanu.

Mjenjam izborni zakon BiH za verbalni delikt SFRJ; ako nista posten je bio :D
Da nije bilo komunista, u bivšoj SFRJ bi bila ogromna crna rupa, jebo Černobil.
General War

#1005 Re: CRNA GORA

Post by General War »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 08:12
General War wrote: 20/01/2020 16:08

Ne znam sto pokusavas da se vec probranoj raji nesto pravdas:

btw:
Image
Nije nego treba da se posteno kaze, moja familija je dobro stajala u komunizmu i vidjeli su dosta nepravdi iz prve ruke. Mjesta stradanja Bosnjaka i Hrvata nikad nisu bila dovoljno obiljezena, uvijek se govorilo da se ne kvari bratstvo i jedinstvo, jos nije vrijeme, rane su svjeze, ali nije vrijedio obrnuto. Biti srbin je bila najpovoljnija opcija, pa cak i kod nas u Mostar, kada bi posao trazio Bosnjak vs Srbin iz Nevesinja naravno da bi Srbin dobio.

DAleko je bio sistem od savrsenog, ali je bio milion puta pravedniji nego danas. Samo nenormalan covjek moze reci da nije komunista, na stranu dal podrzavas tita ili staljina ili koga vec, sve su to ljudi koji su pravili kardinalnee greske, ali sama ideja komunizma je vjecna.
Nadam se da mislis da biti srbin je nekakva prednost poslije rata...jer za vrijeme rata je to notorna neistina. A i poslije rata je mozda bilo rodbinskih veza jos ako si clan SK. Bila je tema vec od istih likova i nigdje na partizanskim memorijalnim centrima ne pise nacionalnost a posebno od koga je ubijen...a niti se to krilo.
dr_Evil

#1006 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

General War wrote: 21/01/2020 10:20
Nadam se da mislis da biti srbin je nekakva prednost poslije rata...jer za vrijeme rata je to notorna neistina. A i poslije rata je mozda bilo rodbinskih veza jos ako si clan SK. Bila je tema vec od istih likova i nigdje na partizanskim memorijalnim centrima ne pise nacionalnost a posebno od koga je ubijen...a niti se to krilo.
Poslije ovoga rata sigurno ne, poslije WWII je bila, u toku rata nije bila prednost, cetnici i ustase su ubijali sve komuniste bez obzira na ime, KP je bila vrhovni neprijatelj, sa svima se moglo pregovarati osim sa njima, znali su da ce komunisti srusiti vjekovni poredak, steta sto je prekratko trajalo!

Zasto je poslije WWII bila prednost biti srbin, ne znam. Srbi jesu bili najmnogoljudniji narod, i uvijek su gurali jedni druge. Druge teorije mogu samo nagadjati nisam bio u planu tih godina, a kamoli se rodio

Ja kazem za krajeve koji su meni blizu posto sam sa hercegovackog kamena, niti jedna jama (pa ni cavkarica kao najveca) nije bila propisno obiljezena.

Ogroman je broj stratista naroda po hercegovackim bespucima koja nisu obiljezena. Nije se krilo, ali nije se o tome ni govorilo, zrtve cetnickih zlocina nisu imale lice.

I da ne bude da pricam nesto, srpski narod je imao najveci broj zrtava u NOR-u, bosnjacki najveci procentualno.
RunnerX

#1007 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

Đenero: NATO je crnogorska polisa osiguranja
https://www.cdm.me/politika/denero-nato ... siguranja/
“Imamo situaciju da predsjednik Srbije otvoreno kaže da u postojećim okolnostima ne može poslati trupe u Crnu Goru (iako nije jasno zašto bi to trebalo da učini), ali on o tome govori nesputano kao o mogućem scenariju u nekim prethodnim vremenima. Dakle konvencionalna prijetnja Crnoj Gori iz Srbije u današnjim okolnostima nije izrečena, ali negiranje konvencionalne prijetnje (uz evidentan žal za dobrim starim vremenima) ujedno je i izricanje svojevrsne nekonvencionalne, dakle hibridne prijetnje”
dr_Evil

#1008 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

RunnerX wrote: 21/01/2020 12:46 Đenero: NATO je crnogorska polisa osiguranja
“Imamo situaciju da predsjednik Srbije otvoreno kaže da u postojećim okolnostima ne može poslati trupe u Crnu Goru (iako nije jasno zašto bi to trebalo da učini), ali on o tome govori nesputano kao o mogućem scenariju u nekim prethodnim vremenima. Dakle konvencionalna prijetnja Crnoj Gori iz Srbije u današnjim okolnostima nije izrečena, ali negiranje konvencionalne prijetnje (uz evidentan žal za dobrim starim vremenima) ujedno je i izricanje svojevrsne nekonvencionalne, dakle hibridne prijetnje”
Svaki dan volim djetice sve vise i vise :D
155_mm

#1009 Re: CRNA GORA

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 08:30
155_mm wrote: 20/01/2020 16:03 ko bi rekaobda ce se ovoliki broj forumasa staviti u odbranu zlocina nad nasim narodom pravdajuci ih nekom fasistickom islamskom zajednicom i genetsko porremecenim muslimanima kojima je zlocin ugradjwn u gene.

srecom pa smo mi ovdje vecina svjedoci dogadjanja devedesetih. pa dobro znamo ko je kakav i u kojoj mjeri. inace bi ove fekalije na nas narod i na IZ jos vise prolazile.

155-ka spinujes i to pravo, nesto kao sto u centrali rade. NIko ovde nije stao u odbranu genocida niti pravdao zlocine. Ti si ovde stao u odbranu zlocina koje je pocinio nas narod. Odnos koje je zlocine radio bosnjacki narod vs hrvatski kao dio NDH nemam, nije me zanimalo puno, znam samo da je ogroman broj bosnjaka bio u ustaskim legijama. Ne mozes reci da su drzali svijecu ovima dok su ubijali, a i da su drzali svijecu opet su krivi. Jel sada 70 godina poslije treba da pisemo novu historiju gdje su nasi lezali kuci dok je rat bio. Bili su bosnjaci u ndh legijama, i na svu srecu bili su bosnjaci u partizanima te nas tako doveli na pravu stranu historije!

Mozes odbijati prihvatiti takvo nesto - to je tvoje pravo, ali nazivati fekalijama, ne stoji ti.

Znam ja dobro kako su ustase se oblacile kao muslimani pa napadali srpska sela, da provociraju iste. To je ono sta pricam o naivnosti politike koji su vodili bosnjacki politicari uvijek. VAznije je bilo da poglavnik ponisti agrarnu reformu, pa ako treba zrtvovati i citavu hercegovinu bosnjaka.

Nazalost sve je manja srba koji ce ovo gore napisati isto za svoju stranu, kod njih trenutno su cetnici na vlasti pa pokusavaju da naprave "svesrpsko" pomirenje, u prevodu na kraju ce tito biti fasista, a jadni drazo spasavao kralja i otadzbinu. Od Trokya i radosnog sasvim sigurno takvo sto ne mozemo ni ocekivati, oni su odavno sa SPC-om kod visegrada.

Da li je doslo vrijeme za svebosnjacko pomirenje, pa mislim da kod nas se to desilo odmah iza WWII, mada u zadnje vrijeme ide na razlicite strane
nista ja ovdje ne spinujem niti ovdje branim zlocine moga naroda.

ti svaku raspravu na ovom forumu o srpskom fasizmu spinujes sa muslimanskom fasizmu i fasistickoj IZ.

ako ti ta tematika toliko lezi na srcu otvori temu o tome.
niko od toga ne bjezi a zasigurno ima dovoljno forumasa koji takodje imaju sta reci na tu temu.
RunnerX

#1010 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

Fantastičan komentar Radeta Milenkovića na ovu temu,

Premotajte na 18:00

dr_Evil

#1011 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 21/01/2020 13:27
ti svaku raspravu na ovom forumu o srpskom fasizmu spinujes sa muslimanskom fasizmu i fasistickoj IZ.

ako ti ta tematika toliko lezi na srcu otvori temu o tome.
niko od toga ne bjezi a zasigurno ima dovoljno forumasa koji takodje imaju sta reci na tu temu.
Citava rasprava je krenula sljedecim:

1. Trocader je optuzivao onog popa da je fasista poslije slike sa bujancom,
2. Dobio od mene jer ga nikad nisam cuo da je osudio fasisticku komplet SPC, nadji post sa Visegradom video gdje sam postavio. Komentar nemas pravo drugom pricati dok se kod tebe isto radi, a ti sutis i/ili podrzavas. Gdje sam jasno i stavio do znanja da su trenutno srbi najveci fasisti i postovaci djenerala draze! Vjerovatno ne bih reagovao da nisam vidio i na drugim postovima da suti za sve cetnicke postupke. Ili si antifasista ili si fasista nema kako vjetar puse
3. Neko pokusao (ne sjecam se cini mi LB) da ironicno da komentar kako Bakir iz nekog razloga ne podrzava zakon o totaliranim rezimima, gdje sam ja fino dodao da je komplet SDA ili ti ga u WWII organizacija mladi muslimani fasisticka. Veza SDA i mladih muslimana je jasna, mozemo i o tome ako nije.
4. Ti me napao zbog toga, i poslije sve otislo u finu.

Dakle za tebe i za sve isto pravilo (mada ne znam sta to znaci, ja sam niko i nista posto se ne pozjanemo pa ti je moj komentar nevazan, ali u smislu da moze biti reakcija), nemoj prati svoje zlocine tudjim zlocinima. Ne mozes braniti ljude tipa ademaga mesic, spaho, i da ne nabrajam. Isto kao sto danas postoji jasna veza SDA i IZBiH, kad reis drzi hutbu pa nisam mu ja iza ledja nego Bake i Zvizdic, tako je i Dzafer Kulenovic kada je polagao prisegu pavelicu kraj sebe imao zagrebackog muftiju Ismeta Muftica i ostatak IZNDH. DA li je bilo imama koji su stajali uz partizane, i/ili u kuci prelezali rat, naravno, ali to nije bila politika IZ.

Izjave tipa cetnici su pocinili genocid, a mi smo se samo branili i bacali cvijece ne ide. Ali se moze slobodno reci da komplet Crna Legija je nastala zbog cetnickog genocida u Istocnoj Bosni i da je bila reakcija, nastali od izbjeglica.

Rat devedesetih je druga stvar, tu su cetnici iskoristili poziciju nadmocnog po oruzju, zlocini armije se mogu na prste prebrojati za razliku od sistematskih zlocina i genocida od tzv. Vosjke RS-a

Jedino mi je krivo sto ovakve stvari moram pisati dok citaju i ostale nacije, vjerujem da uzivaju dok se raspravljamo.+

BIla je tema odlicna, zlocini ustanika u WW2, ali kao i sve ostalo otislo je u helac
Banksy

#1012 Re: CRNA GORA

Post by Banksy »

RunnerX wrote: 21/01/2020 12:46 Đenero: NATO je crnogorska polisa osiguranja
Odličan tekst, hvala :thumbup:

“Imamo situaciju da predsjednik Srbije otvoreno kaže da u postojećim okolnostima ne može poslati trupe u Crnu Goru (iako nije jasno zašto bi to trebalo da učini), ali on o tome govori nesputano kao o mogućem scenariju u nekim prethodnim vremenima. Dakle konvencionalna prijetnja Crnoj Gori iz Srbije u današnjim okolnostima nije izrečena, ali negiranje konvencionalne prijetnje (uz evidentan žal za dobrim starim vremenima) ujedno je i izricanje svojevrsne nekonvencionalne, dakle hibridne prijetnje”, smatra Đenero.

trocadero

#1013 Re: CRNA GORA

Post by trocadero »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 13:54

1. Trocader je optuzivao onog popa da je fasista poslije slike sa bujancom,
2. Dobio od mene jer ga nikad nisam cuo da je osudio fasisticku komplet SPC, nadji post sa Visegradom video gdje sam postavio. Komentar nemas pravo drugom pricati dok se kod tebe isto radi, a ti sutis i/ili podrzavas. Gdje sam jasno i stavio do znanja da su trenutno srbi najveci fasisti i postovaci djenerala draze! Vjerovatno ne bih reagovao da nisam vidio i na drugim postovima da suti za sve cetnicke postupke. Ili si antifasista ili si fasista nema kako vjetar puse
Ja Deda Mraza optužio da je fašista??? :shock:
Ajd dušo provjeri ti to malo.
Za ostalo pišem kad budem imao vremena.

P.S.
Da znaš koliko je iz moje familije a naručito od Radosnog nastradalo od četničke kame nikad ti ne bi palo na pamet da tako nešto napišeš!
RunnerX

#1014 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

Image
zemomak

#1015 Re: CRNA GORA

Post by zemomak »

RunnerX

#1016 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

zemomak wrote: 21/01/2020 22:46 istina vs mitomanija :D

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... =emb_title
Šuković ih redovno uništava, neće više da mu dolaze u emisiju. Fascinantno je koliko znanje posjeduje taj čovjek.
LBVIEW

#1017 Re: CRNA GORA

Post by LBVIEW »

RunnerX wrote: 21/01/2020 20:45 Image
Cekam tetku iz Niksica da se ocituje. :lol:
RunnerX

#1018 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

A neće ti se ovi sa teme očitovati, oni selektivno biraju samo ono šta im odgovara.
dr_Evil

#1019 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

RunnerX wrote: 22/01/2020 08:55 A neće ti se ovi sa teme očitovati, oni selektivno biraju samo ono šta im odgovara.
Pa zar ni Jelena :D

tita mi moram cirilicu naucit kako treba, trebalo mi je 15 minuta da ovo procitam :S
Maraschino

#1020 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

dobro jutro djetici...cini li se sto?
Bloo
Globalna šefica

#1021 Re: CRNA GORA

Post by Bloo »

Ubi font.
dr_Evil

#1022 Re: CRNA GORA

Post by dr_Evil »

Bloo wrote: 22/01/2020 10:23Ubi font.
Meni je golemo ovo na kraju "Bozjim Blagoslovom", ne bih da uvrijedim vjernike, ali stvarno? Kako sada ispada da je Bog blagoslovio sve postupke po automatizmu, kako na zemlji tako i na nebu
Maraschino

#1023 Re: CRNA GORA

Post by Maraschino »

"Na Cetinje nema šetnje"
RunnerX

#1024 Re: CRNA GORA

Post by RunnerX »

Maraschino wrote: 22/01/2020 12:23 "Na Cetinje nema šetnje"
Na Cetinju nisu šetali 1992-95 a ne sad da šetaju.
zlajaBHF

#1025 Re: CRNA GORA

Post by zlajaBHF »

dr_Evil wrote: 21/01/2020 13:54 DA li je bilo imama koji su stajali uz partizane, i/ili u kuci prelezali rat, naravno, ali to nije bila politika IZ.
Prvi put ovo cujem, da je IZ BiH bila na strani fasista.

Nisam izucavao ovu temu, pa ti necu reci da niej sitina, ali molim te mozes li iznjeti par dokaza?

SPC je recimo otvoreno podrzavala Karadzica i Mladica, i otvoreno stala na stranu pocinioca genocida.
Zanima me sta je IZBiH radila da bi ti dosao do misljenja kojeg imas.
Locked