Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Kolinda

#6901 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 22/01/2020 10:45
Kolinda wrote: 22/01/2020 09:13
notsure wrote: 22/01/2020 08:40 Image

Jesam li paranoičan ili je ovaj logo stilizovana svastika?

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-pr ... h/9875806/
Fašista FH :lol: , nek promjeni ime i prezime :lol: jer mu inicijali bacaju na svastiku :lol:
Kolega, a i glava mu je nekako fašistička.
Ne bi bilo loše da osim promjene imena i prezimena posjeti i kakvog stručnijeg kirurga iz korektivne maksilofacijale.
Sreća naša, ne može nas nikako zeznuti kod sprovedbe Koncepta Fejzić :thumbup:
Hitno treba pokrenuti projekt "Fejzić" izbori su pred vratima. Inicijalni odbor uspostaviti najdalje za 30 dana.
SaraFina

#6902 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote: 22/01/2020 10:49 Ne krečim, samo pitah da li je potvrđeno i koja je logika.
Ako ti je stil pisanja prepoznatljiv, koja je svrha da se registruješ opet i pišeš koristeći isti stil ako ćete svi prepoznati i eventualno kasnije te prozivati?

Što se tiče Neuma...nemoj više :mrgreen: svegati feminizam kroz prizmu nacionalnog kmečanja. Treba to patentirati.
Pa tada je bila u milosti i vlasnika portala i administracije. I cjelokupne hercegovačke javnosti. Taj Oldskul nick joj je bio identifikacija i u kolumnama. Koju korist imam da te slažem ili bilo koga da je Martina grude_78? :D

I da tebi je opravdano što kreten umlatio ženu u Neumu, a nadležni MUP i rođaci nisu reagirali. Nego još rekli "poubijajte se"

Opravdavaš vjerovatno i čin brata te žene što idiotu prosvirao noge?

Bilo bi dosljedno. Dobio dozvolu od MUP-a.

To nije nikakvo nacionalističko kmečanje. Nego slučaj. Pa i ti možeš sutra isto proći, da se trehneš na neku ležaljku i osjete ti "sarajevski/bosanski naglasak' lokalni besposličari na plaži u tom istom Neumu u BiH. Ne?
Bloo
Globalna šefica

#6903 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Pa poprilicno glupo od nje onda.
Hafis

#6904 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 22/01/2020 10:52 [
Hitno treba pokrenuti projekt "Fejzić" izbori su pred vratima. Inicijalni odbor uspostaviti najdalje za 30 dana.
Nema druge, nego koncept Fejzić.
Evo ja se odlučno i teška srca žrtvujem i dragovoljno prijavljujem za mjesto poslanika iz ZHŽ u klub Srba u Domu naroda FBiH.
Učio sam srpsko-hrvatski u osnovnoj i srednjoj školi, a nije da se sad hvalim, ali ima se i nešto srpstva, to jest crnogorstva i u obiteljskoj genetici.
Last edited by Hafis on 22/01/2020 11:02, edited 1 time in total.
SaraFina

#6905 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Kolinda wrote: 22/01/2020 10:50
SaraFina wrote: 22/01/2020 10:14
Bloo wrote: 22/01/2020 10:05 Ti, na primjer, mi se činiš kao bošnjačka verzija Martine.
Navijaš i ti, ona za svoje, ti za svoje.

A država i dalje u kurcu.

Ti vanka, a ode i ona.
Fino ste se uhljebile. :mrgreen:

A djecu, djecu ko jebe...samo se uzgajaju nove generacije koje će da mrze, kvalitetnije.
Pogledaj ti godinu kad je to pisano. Ja sam bila dijete :D i mene je moj ćaće uhljebio i odškolovao. Nije stranka nijedna. Kakve veze ja imam s njom i emisijom? Ne plaćaš ti mene u Beču kao porezni obveznik u BiH, nego nju u Pragu. Ne koristim ja djecu u svom prepucavanju po forumu ni anonimna, a nisam ni korist izvukla kao Oma pišući i 'promjenom' stava :D kakva sličnost?
Žena je radila emisiju lafo približavanja bosanskohercegovačke omladine. I pogledaj ti njen stav kao voditeljice koja bi trebala biti neutralna.

Pogledaj prijetnje sarajevskoj djeci kad im dodju banjalučani i RS općenito. Mirni ko bubice. Mislim...

I da mogu ti potvrdu od vlasnika forums dobiti da je grude_78 Martina.
I vidiš da žena piše u kontekstu emisije.
E je mi krivo, evo neki dan u Beču nakon mise u Crkvi na dvoru odem do slastičarne Demel a Bogu hvala kolače obožavam i ne sjetih se tebe da te pozovem na vrhunske bečke slastice ( danas sam zbilja razočaran da te ne upozah) , drugi put kad dođem neću te zaboraviti.
Ne jedem kolače nikakve :(

Kilaža mi je u fazi kad se takvih ponuda moram odricati još dugoooo, dugoooo :(

Selim se u USA, nema drugog puta :( Ali hvala, kao da sam pojela.
Kolinda

#6906 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

SaraFina wrote: 22/01/2020 11:00
Kolinda wrote: 22/01/2020 10:50
SaraFina wrote: 22/01/2020 10:14

Pogledaj ti godinu kad je to pisano. Ja sam bila dijete :D i mene je moj ćaće uhljebio i odškolovao. Nije stranka nijedna. Kakve veze ja imam s njom i emisijom? Ne plaćaš ti mene u Beču kao porezni obveznik u BiH, nego nju u Pragu. Ne koristim ja djecu u svom prepucavanju po forumu ni anonimna, a nisam ni korist izvukla kao Oma pišući i 'promjenom' stava :D kakva sličnost?
Žena je radila emisiju lafo približavanja bosanskohercegovačke omladine. I pogledaj ti njen stav kao voditeljice koja bi trebala biti neutralna.

Pogledaj prijetnje sarajevskoj djeci kad im dodju banjalučani i RS općenito. Mirni ko bubice. Mislim...

I da mogu ti potvrdu od vlasnika forums dobiti da je grude_78 Martina.
I vidiš da žena piše u kontekstu emisije.
E je mi krivo, evo neki dan u Beču nakon mise u Crkvi na dvoru odem do slastičarne Demel a Bogu hvala kolače obožavam i ne sjetih se tebe da te pozovem na vrhunske bečke slastice ( danas sam zbilja razočaran da te ne upozah) , drugi put kad dođem neću te zaboraviti.
Ne jedem kolače nikakve :(

Kilaža mi je u fazi kad se takvih ponuda moram odricati još dugoooo, dugoooo :(

Selim se u USA, nema drugog puta :( Ali hvala, kao da sam pojela.
Jebo kolače, samo mjesto i prilika da sjednemo i proćaskamo Bi bilo dovoljno, imaju oni i dobrih pita i odličnu kavu a ja nisam od onih koji bi se družili samo sa onim manekenkama, kilo gore dolje...
duh_sa_sjekirom

#6907 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by duh_sa_sjekirom »

SaraFina wrote: 22/01/2020 10:57 To nije nikakvo nacionalističko kmečanje. Nego slučaj. Pa i ti možeš sutra isto proći, da se trehneš na neku ležaljku i osjete ti "sarajevski/bosanski naglasak' lokalni besposličari na plaži u tom istom Neumu u BiH. Ne?
Ovo za Neum je, nažalost, istina.
Lično se uvjerio. Išlo je dotle da su lokalne kabadahije ušle u objekat u kojem smo boravili da "nešto rasprave" sa "muslimanskom djecom".
Vlasnik jeste reagovao, doduše dosta mlako i nemušto, ali je gorak okus ipak ostao.
Hafis

#6908 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolega Kolinda, dopustite jedan savjet. Ako u toj slastičarnici nema đulbastija ili rahvanija, džaba bi ste je pozivali.
Ta nemojte reći da su tu samo one gluposti poput poput Sacher torte ili germtajga?
SaraFina

#6909 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

duh_sa_sjekirom wrote: 22/01/2020 11:05
SaraFina wrote: 22/01/2020 10:57 To nije nikakvo nacionalističko kmečanje. Nego slučaj. Pa i ti možeš sutra isto proći, da se trehneš na neku ležaljku i osjete ti "sarajevski/bosanski naglasak' lokalni besposličari na plaži u tom istom Neumu u BiH. Ne?
Lično se uvjerio. Išlo je dotle da su lokalne kabadahije ušle u objekat u kojem smo boravili da "nešto rasprave" sa "muslimanskom djecom".
Vlasnik jeste reagovao, doduše dosta mlako i nemušto, ali je gorak okus ipak ostao.
Znam. Ali eto... Daj dokaži... Odmah nacionalističko kmečanje.
Kolinda

#6910 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 22/01/2020 11:06 Kolega Kolinda, dopustite jedan savjet. Ako u toj slastičarnici nema đulbastija ili rahvanija, džaba bi ste je pozivali.
Ta nemojte reći da su tu samo one gluposti poput poput Sacher torte ili germtajga?
Sacher torte im je izgledala specijalitet, ali nakon 300 godina iskustva nisu stigli do đulbastija ili rahvanija...
Kolinda

#6911 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

SaraFina wrote: 22/01/2020 11:08
Ja sam čuo da neposlušne bacaju lavovima!!!!!
SaraFina

#6912 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Bloo wrote: 22/01/2020 10:58 Pa poprilicno glupo od nje onda.

Nije ona glupa nimalo. Pogledaj video kad se obraća javnosti nakon provale da nema fakultetske diplome.

Hladnokrvna proračunatost. Bez šminke s repom na glavi, domaća atmosfera.

I navodim ustvari ovim "sugestijama" gdje su je trebali Čovićevci diskreditirati.

Baš kod djece i te emisije. Sad je kasno. Prošla baka s kolačima.
duh_sa_sjekirom

#6913 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Niko ih ničim nije izazvao, to je sigurno. Nismo ih čak ni primjetili u gradu
Upratili su gdje smo smješteni i došli.
I da, bilo je bez ikakvog povoda i na čisto nacionalnoj osnovi: psovke, uvrede, prijetnje itd.
SaraFina

#6914 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Kolinda wrote: 22/01/2020 11:10
Ja sam čuo da neposlušne bacaju lavovima!!!!!
Mene ne bi. Rijetko koji taj nacionalista/fašista čak, da nema fetiš na mene :D

Hafis, Novak, ti.... Oni što su banovani po 3001 put :D
Last edited by SaraFina on 22/01/2020 11:15, edited 1 time in total.
SaraFina

#6915 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

duh_sa_sjekirom wrote: 22/01/2020 11:13
Niko ih ničim nije izazvao, to je sigurno. Nismo ih čak ni primjetili u gradu
Upratili su gdje smo smješteni i došli.
I da, bilo je bez ikakvog povoda i na čisto nacionalnoj osnovi: psovke, uvrede, prijetnje itd.
A ti u BiH. U jedinom gradu na moru koji ima naša zemlja...
duh_sa_sjekirom

#6916 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Kolinda wrote: 22/01/2020 11:10 Ja sam čuo da neposlušne bacaju lavovima!!!!!
Dobro si čuo.
A estradne zvijezde, u namjenski napravljenim štiklama, gnječe muda
Kolinda

#6917 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

duh_sa_sjekirom wrote: 22/01/2020 11:15
Dobro si čuo.
Čuo sam da te Hrvate predvode prvi i drugi iz reda, Željko i Edim a nekada i potpomogne i Anel Šahinović...hrvatstvo se brani i dokazuje u Neumu...
duh_sa_sjekirom

#6918 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Kolinda wrote: 22/01/2020 11:20
Dobro si čuo.
Čuo sam da te Hrvate predvode prvi i drugi iz reda, Željko i Edim a nekada i potpomogne i Anel Šahinović...hrvatstvo se brani i dokazuje u Neumu...
:lol:
Jao analogije i odgovora
Maraschino

#6919 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Kolinda wrote: 22/01/2020 11:20
Dobro si čuo.
:lol: :lol:

slijedeci
Novak20

#6920 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 22/01/2020 11:13

Ne znam za druge ali ja nisam fašista/nacionalist.

Odgovor na tvoje postove nije stvar fetiša prema tebi nego reakcija na tvoju zluradost i nepotrebno raspirivanje mržnje između napaćenih stanovnika naše lijepe BiH.
SaraFina

#6921 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 22/01/2020 11:27
SaraFina wrote: 22/01/2020 11:13

Ne znam za druge ali ja nisam fašista/nacionalist.

Odgovor na tvoje postove nije stvar fetiša prema tebi nego reakcija na tvoju zluradost i nepotrebno raspirivanje mržnje između napaćenih stanovnika naše lijepe BiH.

Fetiš, fetiš. Ali tješi se ti, da nije. Slobodno. Ako ti je lakše :D
Hafis

#6922 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Nemojte tako. teta Sarafina ima možda i najveći doprinos kvaliteti ovog foruma, upravo kod odabira svojih tema, koje imaju dosta šarolik karakter i pokrivaju sve društveno političke sfere.
Evo, samo jedan letimičan osvrt na izbor njenih zadnjih tema koje je postavila na ovom forumu:

Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije

Sprema li HDZ u FBiH (uz podršku SNSD-a i CIK-a) a i prećutnu podršku SDA, teren za uvodjenje aparheid-a?

Doduše, primjetne su neskrivene simpatije prema Hrvatima, ali to se može pripisati činjenici da je nam je ona četvtina rodice, navodno po snahi njene rodice od svastikinog prvog muža.
SaraFina

#6923 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote: 22/01/2020 11:37 Nemojte tako. teta Sarafina ima možda i najveći doprinos kvaliteti ovog foruma, upravo kod odabira svojih tema, koje imaju dosta šarolik karakter i pokrivaju sve društveno političke sfere.
Evo, samo jedan letimičan osvrt na izbor njenih zadnjih tema koje je postavila na ovom forumu:

Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije

Sprema li HDZ u FBiH (uz podršku SNSD-a i CIK-a) a i prećutnu podršku SDA, teren za uvodjenje aparheid-a?

Doduše, primjetne su neskrivene simpatije prema Hrvatima, ali to se može pripisati činjenici da je nam je ona četvtina rodice, navodno po snahi njene rodice od svastikinog prvog muža.

Kad ste vi HDZ-ovci od mene Hrvatofilne onako uspjeli napraviti realističnu osobu, stvarno ste maheri.

Pa nećeš na kugli zemaljskoj naći nekog ko je bio za vrijeme platforme i alijanse mog mišljenja. Ali jbg.
Škobo Habu

#6924 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Nejasni su mi međusobni animoziteti koji se uvode u cijelu priču, jer osnovni zaključci cijele gungule su odavno izašli na svjetlost dana.

Riječ je o tome da je Martina kapitalizirala ulogu glavnog patybreakera na prostorima na kojim suverno vlada HDZ, odnosno svoju poziciju žrtve sistema, tako što je prešla u tabor one političke partije i struje koju sam HDZ smatra najvećim svojim ideološkim protivnikom.
To je bio prst u oko, ali ne samo HDZ - u, već i svima onima koji takav potez smatraju nacionalnom izdajom.

Taj potez jeste klasičan inat, ali je i dobro procjenjen.

Problem nastaje tamo gdje je najmanje očekivan - a to je pitanje diplome. Eh, to je već debela naivnost, ako je neko smatrao da, kao osoba koja se predstavljala kao profesor engleskog jezika godinama, to neće proći neopaženo od cijelog aparata koji bdije nad njom.
U svakoj normalnoj zemlji bi to bio skandal, dok je ovdje svaka vrsta propitivanja takve jedne odluke postala oprobana praksa da vas većina sarajevskih medija i umnih, kolumnistički glava procjeni zlonamjernim ili kakvim doušnikom sa "Poskokom".

Niski su to standardi, jer se radi, zapravo, o onoj oprobanoj - "ti meni serdare, ja tebi vojvodo".
Hvaliće vas sa oba spektra - od dnevno političkog do kulturno - umjetničkog, jer se drugačije i ne očekuje.

Sa druge strane, zaboravlja se da se radi o osobi koja je svoju poziciju društvenog komentatora i visoko moralnog lica izgradila na kilometrima postova, u kojim se kuka nad sudbinama hudi radnika, propalih produzeća, ergelama skupih auta za nacionalne vođe, kritici svih mogućih stranačkih uhljeba - raznih malih čovića, izetbegovića i komšića, kako bi se kroz vlastito javno djelovanje ukazalo na stanje u društvu.
Međutim, postoji i tu cijelo jedno malo more kontradikcija u svoj toj "angažovanost" gdje buduća konzulica u Pragu, kao takva, porućuje mladosti ove zemlje da bježi u Azerbejdžan, jer je i tamo bolje nego ovdje, kako su svi govna, uz par izuzetaka, kako je ova zemlja crna rupa bez dna - tunel Hranjen koji ne vodi nikuda, i kao takvoj joj nije teško zadužiti diplomatski pasoš i otići u bijeli svijet da predstavlja ovu zemlju, baš kao što joj teško ne pada da taj posao radi tako što će je dotirati isti oni građani za koje smatra kako su, je l', većina govna!?

Super.

Eh, sada uzmite u obzir jednu Jasnu Duraković, čiji je potez u kantonalnoj skupštini sarajevskog kantona jedan od najvažniji u ovom stoljeću, potez kojim je demonstrirala da je nepotkupljivost stvar principa i čiste svijesti, upredite kroz šta sve prolazi kao takva po društvenim mrežama, šta joj rade medijski konglomerati tipa "Avaza" i "Faktora"...i saberite 2+2.
Bloo
Globalna šefica

#6925 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Škobo Habu wrote: 22/01/2020 13:33 Nejasni su mi međusobni animoziteti koji se uvode u cijelu priču, jer osnovni zaključci cijele gungule su odavno izašli na svjetlost dana.

Riječ je o tome da je Martina kapitalizirala ulogu glavnog patybreakera na prostorima na kojim suverno vlada HDZ, odnosno svoju poziciju žrtve sistema, tako što je prešla u tabor one političke partije i struje koju sam HDZ smatra najvećim svojim ideološkim protivnikom.
To je bio prst u oko, ali ne samo HDZ - u, već i svima onima koji takav potez smatraju nacionalnom izdajom.

Taj potez jeste klasičan inat, ali je i dobro procjenjen.

Problem nastaje tamo gdje je najmanje očekivan - a to je pitanje diplome. Eh, to je već debela naivnost, ako je neko smatrao da, kao osoba koja se predstavljala kao profesor engleskog jezika godinama, to neće proći neopaženo od cijelog aparata koji bdije nad njom.
U svakoj normalnoj zemlji bi to bio skandal, dok je ovdje svaka vrsta propitivanja takve jedne odluke postala oprobana praksa da vas većina sarajevskih medija i umnih, kolumnistički glava procjeni zlonamjernim ili kakvim doušnikom sa "Poskokom".

Niski su to standardi, jer se radi, zapravo, o onoj oprobanoj - "ti meni serdare, ja tebi vojvodo".
Hvaliće vas sa oba spektra - od dnevno političkog do kulturno - umjetničkog, jer se drugačije i ne očekuje.

Sa druge strane, zaboravlja se da se radi o osobi koja je svoju poziciju društvenog komentatora i visoko moralnog lica izgradila na kilometrima postova, u kojim se kuka nad sudbinama hudi radnika, propalih produzeća, ergelama skupih auta za nacionalne vođe, kritici svih mogućih stranačkih uhljeba - raznih malih čovića, izetbegovića i komšića, kako bi se kroz vlastito javno djelovanje ukazalo na stanje u društvu.
Međutim, postoji i tu cijelo jedno malo more kontradikcija u svoj toj "angažovanost" gdje buduća konzulica u Pragu, kao takva, porućuje mladosti ove zemlje da bježi u Azerbejdžan, jer je i tamo bolje nego ovdje, kako su svi govna, uz par izuzetaka, kako je ova zemlja crna rupa bez dna - tunel Hranjen koji ne vodi nikuda, i kao takvoj joj nije teško zadužiti diplomatski pasoš i otići u bijeli svijet da predstavlja ovu zemlju, baš kao što joj teško ne pada da taj posao radi tako što će je dotirati isti oni građani za koje smatra kako su, je l', većina govna!?

Super.

Eh, sada uzmite u obzir jednu Jasnu Duraković, čiji je potez u kantonalnoj skupštini sarajevskog kantona jeda od najvažniji u ovom stoljeću, potez kojim je demonstrirala da je nepotkupljivost stvar principa i čiste svijesti, uopredite kroz šta sve prolazi kao takva po društvenim mrežama, šta joj rade medijski konglomerati tipa "Avaza" i "Faktora"...i saberite 2+2.
Onda da budemo fer, uzmimo u obzir i izjave Jasne D. kada je pristupala SBB-u? A Radoncic nije šupak odnedavno već zapravo moralni kepec od početka.
A i da ne zaboravimo izgred sa vranama.
I jedna i druga rade proračunate poteze?
Post Reply