SDP

Bosanski_kralj

#59076 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

bunk wrote: 16/01/2020 20:58
Bosanski_kralj wrote: 16/01/2020 20:55 Denis B. debelo griješi ako misli da će sa ovom retorikom privući desno (SDA) glasačko tijelo. Sve da uzme desni bajrak okači na auto iz kojeg se ori "Ja sin sam tvoj" ni jedan SDA-aovac neće glasati za njega.
Denis B. je gigant za buraniju tipa trenerko,chenga,brada ili ovaj dj sto danas gostova na n1.
Gigant u svakom pogledu a marginalizovan ..
Socijaldemokratija u BiH trenutno je ziva u DF i Sd,ovo sto je od Sdp ostalo je neki kombo tito/staljin-izma..
Taj isti Denis B. je imao ponudu da se kandidira za predsjednika SDP-a, gdje Nikšić ne bi bio kandidat, pa ju je odbio.

I ništa loše nisam rekao o Denisu, samo sam iskazao svoje mišljenje da debelo griješi sa potezanjem nekih tema u ovo vrijeme. Ništa s tim ne dobiva, naprotiv.
putokaz1

#59077 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Gdje je SDP umro
14610-14299
Tuzla 2016-2018 Pobjednički SDP
Sad će bit bar 15 000 jer nema DF aviše u Tuzli
Leverage

#59078 Re: SDP

Post by Leverage »

bunk wrote: 16/01/2020 21:02
Leverage wrote: 16/01/2020 20:59

Denis B. je gigant za buraniju tipa trenerko,chenga,brada ili ovaj dj sto danas gostova na n1.
Socijaldemokratija u BiH trenutno je ziva u DF i Sd,ovo sto je od Sdp ostalo je neki kombo tito/staljin-izma..
Aihihihihi :lol:
Cekaj malo.
Jesil ikad bio u Tz?
Popricao sa ljudima na ulici?
Ili se svaki posjet zavrsi u nekoj zadimljenoj sobi sa drugovima iz komiteta..
Prijatelju ovdje je sdp umro..
Ja ŽIVIM u Tuzli polupismeni dunđeru, tu su mi skoro svi prijatelji i rodbina.

SDP nikad nije ni živio u tvojoj patriotsko-verglačkoj šupljoj glavurdi.

Ono po čemu se sadašnji SDP razlikuje od nekadašnjeg je to da je većina konačno odlučila da kaže odlučno mrš takvim ko ti, ne praveći nikakve kompromise po tom pitanju.

Ono mene pita jesil kad bio u Tuzli. Ono.
last mohicans

#59079 Re: SDP

Post by last mohicans »

Bosanski_kralj wrote: 16/01/2020 20:55 Denis B. debelo griješi ako misli da će sa ovom retorikom privući desno (SDA) glasačko tijelo. Sve da uzme desni bajrak okači na auto iz kojeg se ori "Ja sin sam tvoj" ni jedan SDA-aovac neće glasati za njega.
Grohotom se smijem, :lol: pogotovo ovo o socijaldemokratiji u jednoj izumirucoj stranci koja je na aparatima. Druga pak je oformljena prije nekoliko dana od otpadaka SDPa kojima se nije ostvarila zelja da idu sa SDA. Doduše sad mogu ici, ali ih riđi nesta plaho ne gotivi. SDA spavači, i jedni i drugi. Kalibri i moralne vertikale poput šefa im, zlatnog lazova, zatim tu su medicinski tehničar Milavica koji je Ismetu drzao langete i zavoje, kojeg zena voda ko ovcu, Samer kao bivsi ministar sa nepročitanom knjigom, Kerla koja samo misli na porciju cevapa u pola, s dosta luka, najnepismenija osoba koja je kročila u skupštinu KS. Moze joj Radeljaš parirati, ali eto on je makar imao kupljenu diplomu magistra, itd.. Na Bijedicevce ne bih trosio tipke.
putokaz1

#59080 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Stranka na aparatima a druga po Broju načelnika
Kad će SBB DF NS NIP skupit 7
zippoo87

#59081 Re: SDP

Post by zippoo87 »

putokaz1 wrote: 16/01/2020 21:23 Stranka na aparatima a druga po Broju načelnika
Kad će SBB DF NS NIP skupit 7
prica o DFu a ne o SDPu,procitaj post prvo
putokaz1

#59082 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Oprosti ,DF je pretanak,losa infrastruktura,losi kandidati,pad popularnosti..
Imali su Sansu prokockali Sad Ns ima sansu da ima ukrade glasace
ultima_palabra

#59083 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Denis je šupljator tipa Željko Komšić, nikad ni o jednom konkretnom problemu nije progovorio, samo borba za državu, SNSD-HDZ drži ne daj, revizije presuda, ANP-ovi i MAP-ovi, da ne govorimo o Sutorini :lol: Svaka čast što je ostao na pravoj strani kad su odlazili Bijedićevci, ali imam osjećaj kao da čeka svoj momenat.

Veći je Konaković socijaldemokrata od te dvojice... makar govori o stvarnim problemima građana.
Patton44

#59084 Re: SDP

Post by Patton44 »

Leverage wrote: 16/01/2020 21:19
Cekaj malo.
Jesil ikad bio u Tz?

Ono po čemu se sadašnji SDP razlikuje od nekadašnjeg je to da je većina konačno odlučila da kaže odlučno mrš takvim ko ti, ne praveći nikakve kompromise po tom pitanju.

Stvarno zivis u Tuzli
Bloo
Globalna šefica

#59085 Re: SDP

Post by Bloo »

Leverage
7 dana out
Vrijedanje
drug_profi

#59086 Re: SDP

Post by drug_profi »

ultima_palabra wrote: 17/01/2020 03:59
Veći je Konaković socijaldemokrata od te dvojice... makar govori o stvarnim problemima građana.
Vjeruj da sam razmisljao nesto o tim ideologijama. Mislim, daleko od toga da je Kifla socijaldemokrata, ali vjera poducava ljude bas postulatima socijaldemokratije. Jednakosti, pravdi, brizi za slabe i siromasne. A on mi se cini kao iskren vjernik.
I na kraju sta mi imamo i hocemo? Treba nam neko ko zeli vratiti stvari ovdje u zakonske okvire, ko se zna hrvati sa bandom, ko nema oraha u dzepovima. Također taj neko mora biti u stanju dobiti znacajan broj glasova, znaci imati karizmu i dobre saradnike.

Ima li to SDP? Djelomicno, samo u segmentu da ima neke kadrove koji bi znali odraditi posao koji im se daje, ali nedovoljno da sami dobiju izbore.

Iz svega ovoga se moze zakljuciti da Kifla i nije toliko neprirodan saveznik, a nuzno je potreban radi izbornog uspjeha.
Bloo
Globalna šefica

#59087 Re: SDP

Post by Bloo »

drug_profi wrote: 17/01/2020 08:38
ultima_palabra wrote: 17/01/2020 03:59
Vjeruj da sam razmisljao nesto o tim ideologijama. Mislim, daleko od toga da je Kifla socijaldemokrata, ali vjera poducava ljude bas postulatima socijaldemokratije. Jednakosti, pravdi, brizi za slabe i siromasne. A on mi se cini kao iskren vjernik.
I na kraju sta mi imamo i hocemo? Treba nam neko ko zeli vratiti stvari ovdje u zakonske okvire, ko se zna hrvati sa bandom, ko nema oraha u dzepovima. Također taj neko mora biti u stanju dobiti znacajan broj glasova, znaci imati karizmu i dobre saradnike.

Ima li to SDP? Djelomicno, samo u segmentu da ima neke kadrove koji bi znali odraditi posao koji im se daje, ali nedovoljno da sami dobiju izbore.

Iz svega ovoga se moze zakljuciti da Kifla i nije toliko neprirodan saveznik, a nuzno je potreban radi izbornog uspjeha.
Ti trazis kombinaciju JEsus Superstar, pop zvijezde i Merkel.
Kifla to nije, niti postoji iko ko trenutno zadovoljava sve gore nabrojane kriterije.
Problem je što se uvijek traći jedan vođa da povede, promijeni, napravi novi početak...kao da čekamo novog Titu/Aliju.
drug_profi

#59088 Re: SDP

Post by drug_profi »

Ma ne cekam ga ja. Trazi ga narod. Ovdje kod nas se partija identifikuje po lideru. Narod trazi lidere da za njih glasa. Programe niko ne cita, ne razumije, ne smatra ozbiljnom ponudom. Samo karizma prolazi.

A u nasem slucaju nam treba revolveras sa karizmom, ili jos bolje bar 7 njih.

Zato je ova cetvorka potrebna i ima sanse.
hAZNADAR

#59089 Re: SDP

Post by hAZNADAR »

drug_profi wrote: 17/01/2020 08:46 Ma ne cekam ga ja. Trazi ga narod. Ovdje kod nas se partija identifikuje po lideru. Narod trazi lidere da za njih glasa. Programe niko ne cita, ne razumije, ne smatra ozbiljnom ponudom. Samo karizma prolazi.
Bas moderno i progresivno u 21 vjeku - nema sta.
drug_profi

#59090 Re: SDP

Post by drug_profi »

hAZNADAR wrote: 17/01/2020 10:43
drug_profi wrote: 17/01/2020 08:46 Ma ne cekam ga ja. Trazi ga narod. Ovdje kod nas se partija identifikuje po lideru. Narod trazi lidere da za njih glasa. Programe niko ne cita, ne razumije, ne smatra ozbiljnom ponudom. Samo karizma prolazi.
Bas moderno i progresivno u 21 vjeku - nema sta.
Mi smo samo kalendarski u 21 vijeku. I to ne svi.
U glavama smo u 19-tom. Opet ne svi, ali...
bunk

#59091 Re: SDP

Post by bunk »

Cekaj malo.
Jesil ikad bio u Tz?

:lol: :lol: nisam procitao sinoc,patriotsko-verglacka suplja glavurda ...bravo.
Ja ne znam i nisam pokusavao prokljuviti kakav si ti,iskreno,i ne zanima me..
putokaz1

#59092 Re: SDP

Post by putokaz1 »

SDP koliko los bio opet ce bit nominalno najaci na TK
tranquil

#59093 Re: SDP

Post by tranquil »

bunk wrote: 17/01/2020 11:04

Cekaj malo.
Jesil ikad bio u Tz?

:lol: :lol: nisam procitao sinoc,patriotsko-verglacka suplja glavurda ...bravo.
Ja ne znam i nisam pokusavao prokljuviti kakav si ti,iskreno,i ne zanima me..
Pošto sam Tuzlak, moram nešto razjasniti vezano za Tuzlu i SDP, pa se spremite na duži post.

U Tuzli (govorim o gradu Tuzli) SDP je na vlasti veoma dugo, tako da je sasvim normalno i očekivano da su mnogi, možda čak i većina glasača, siti SDP-a, znaju mnoge njegove propuste i mane, kukaju protiv njih i Jasmina, i time stvaraju dojam da je "SDP u Tuzli umro". Recimo da je to sličnost sa odnosom kakav u drugim sredinama (npr. Sarajevu) građani imaju sa SDA.

Ali to je ujedno i jedina sličnost, sve ostalo je skroz različito, što ima totalno drugačije posljedice.

Tuzlaci, pored lokalne SDP-ovske vlasti, imaju na ostalim nivoima iste probleme kao i Sarajlije - i njima je premijer Fadil, a u predsjedništvu Bakir. Tuzlaci čak i bez lokalne SDA vlasti savršeno znaju ko je i šta je SDA, u nekim segmentima možda i više (referiram se na porezni sistem prije PDV-a, ili na bahatost koju su svojevremeno neki faktori u državnoj vlasti imali prema tuzlanskom kraju), tako i da pored sve kritike koje imaju prema SDP-u, prosječni Tuzlaci nikada neće glasati za SDA i njima satelitske stranke.

Alternativa SDP-u u Tuzli je uvijek bilo - svaka alternativa bi jačala sve dok je bila na jasnom anti-SDA pravcu, tako da je svojevremeno SBIH jačala i ispuhala, BOSS jačao i ispuhao, SBB jačao i ispuhao, DF jačao i garantujem da će u Tuzli nakon zadnjih dešavanja opet totalno ispuhati.

SDA je u Tuzli sve pokušao - pošto su stalno gubili, tako su stalno mijenjali postavu i taktiku, skoro pa češće nego što je Komšić radio preletačine. Nekada (u ratu) su pokušavali sa kupovinom kadrova iz UBSD-SDP koalicije da preuzmu vlast bez izbora, nisu uspjeli. Poslije rata su na skoro svakim izborima imali drugu ekipu sa kojom su pokušavali, tako da su imali:
- ultranacionalističku postavu, nisu uspjeli;
- opušteniju postavu što "voli popit", bližu narodu, nisu uspjeli;
- čaršijanersku postavu, gdje se gledalo da se skine imidž "seljačke stranke", nisu uspjeli;
- omladinsku postavu, sa mlađim i nepotrošenim kadrovima, nisu uspjeli;
- koalicije sa SBIH, liberalima, i drugom ne-SDP sićom, koja je više građanski orijentirana od njih, nisu uspjeli;
- kupili Mirnesa i napuckali ga na SDP, nisu uspjeli;
- čak su pokušavali i sa obećanjima da će riješiti neke konkretne lokalne probleme, ni to nije prošlo.

Dodatno uračunajte i to da je fenomen takozvanih "zahvalnih glasača", koji je prilično poznat u Sarajevu, u Tuzli mnogo manji, iako i toga sigurno ima. Međutim, za razliku od Sarajeva, u Tuzli je manje nivoa vlasti i manje institucija (a i ne drži sve nivoe SDP), manje je javnih preduzeća pod kontrolom općinske vlasti, a na kraju krajeva, SDP i pored svih mana nije nivo SDA, tako je mnogo manje ljudi koji glasaju za SDP kao zahvalnost za zaposlenje, nego fakat glasaju za njih svojom slobodnom voljom.

Da razjasnim: tipični glasač u Tuzli (ovdje govorim o običnom glasaču koji je u većini, a ne o stranačkim dronovima koji će glasati za SDP ili SDA bez obzira na sve) nije nikakav super-glasač koji ima imunitet na SDA, nego je isti kao onaj u Sarajevu, ali je sticajem okolnosti imao priliku da vidi i šta je dugoročna SDA vlast, i šta je dugoročna SDP vlast, i kao posljedica toga, i pored svih SDP-ovih mana će i dalje izabrati SDP ispred SDA. Isti taj glasač pati od istih naivnosti kao i bilo koji drugi - na ranijim izborima je zaokruživao Komšića da bi šuknuo Čoviću (greška koja se vjerovatno neće ponoviti), i uglavnom rezonuje o državnom nivou, Dodiku i HDZ-u, isto kao i sarajevski i zenički glasač. Ali kada je u pitanju vlast u Tuzli, on će je žestoko kritikovati i psovati Jasmina i SDP, i na ulici će se početi pričati "mogao bi SDP ovaj put da zijani u Tuzli" (to je za svake izbore predizborna priča neminovna kao Fahrina promjena savezništva), ali kada dođu izbori, doći će i zebnja da će pobijediti SDA, i on će opet da zaokruži SDP, ne zato što ih naročito voli, nego zato što su oni u stvari, barem u Tuzli, najkonkretnija alternativa SDA-u.

Dakle ne vole toliko Tuzlaci SDP, koliko mrze SDA, tako da SDP nije u Tuzli vječan - potsjećam da veći dio 1990-ih SDP nije bio glavni u Tuzli, nego je bio manji koalicioni partner u tuzlanskoj vlasti, i siguran sam da će jednog dana i pasti u gradu Tuzli, ali neće ga oboriti SDA, nego ona opcija koja dokaže Tuzlacima da je validnija alternativa SDA-u od SDP-a.

Ne postoji drugi način da se u Tuzli obori SDP. Evo savjeta za Našu Stranku, ili Konakovića, ili ko je već ostao u opoziciji - ako hoćete dio kolača u Tuzli, samo što više se distancirajte ne od SDP-a, nego od SDA. Slogan "bolji smo od SDP-a" u Tuzli ne znači mnogo, ali "žešći smo protivnici SDA" bi moglo da prođe.

And that's all I have to say about that. :D
putokaz1

#59094 Re: SDP

Post by putokaz1 »

to je upalilo SBB i DF 2014
bunk

#59095 Re: SDP

Post by bunk »

Evo se sdp probudio na Tk pa pokrece inicijative za smjene izgleda da nje umro ko sto sam ja mislio mora da je neko ubrizgo "adrenalin" :lol: :lol:
putokaz1

#59096 Re: SDP

Post by putokaz1 »

bunk wrote: 21/01/2020 19:06 Evo se sdp probudio na Tk pa pokrece inicijative za smjene izgleda da nje umro ko sto sam ja mislio mora da je neko ubrizgo "adrenalin" :lol: :lol:
Ali nema kapacitet
8 SDP
2 NS
i to je to
bunk

#59097 Re: SDP

Post by bunk »

Gdje je asda?
putokaz1

#59098 Re: SDP

Post by putokaz1 »

Na TK nema ASDA vec PDA sa 6 koji su kriminalna struja SDA,oni dodju ko Sseselj Vucicu.Na TK ima i 1 Preletacevica tj Smajo Mandzic i SDA nezadovoljnog Bego Gutic...moguce da se neko iz DF predomislio ali...
asurbanipal

#59099 Re: SDP

Post by asurbanipal »

Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca pokrenuli su peticiju za zaštitu historijskog područja starog grada Stolac, nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine.

Peticiju su uputili: Uredu visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu, Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, Federalnoj upravi za inspekcijske poslove, Općini Stolac i Župi sv. Ilije Proroka.

Njihovo obrazloženje prenosimo u cijelosti:
Građani i organizacije civilnog društva okupljeni u Pokret za brigu o kulturnom nasljeđu Stoca, svjesni kulturno-historijskog značaja Starog grada Stolac, kao nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine, i njegove izrazito velike vrijednosti za općinu Stolac, zbog njegove ugroženosti uzrokovane ljudskim djelovanjem odnosno kontinuiranim djelovanjem Župe sv. Ilije Proroka i lokalne općinske administracije na izgradnji križnog puta na prostoru koji obuhvata nacionalni spomenik BiH, što predstavlja čin krajnjeg vandalizma, devastacije i skrnavljenja koji će imati za posljedicu potpuni gubitak vrijednosti promjenom najznačajnijih svojstava ovog spomenika;

Budući da se uspostavom križnog puta nastoje falsifikovati historijske činjenice i potpuno preoblikovati spomenik kulturnog nasljeđa sa ciljem da se na ovakav način podupre propagirana ideologija etničke dominacije i vjekovnih hrvatskih prostora, ovim postupcima se ozbiljno narušavaju međuljudski odnosi i građansko povjerenja, te dovodi u pitanje sve sto je postignuto na implementaciji mirovnog sporazuma u Bosni i Hercegovini;

Oštro se protiveći ovdje izraženom, najgrubljem obliku pravnog nasilja kojeg sprovodi Općina Stolac sa namjerom da iz zajedničke baštine svih naroda i građana otrgne Stari grad Stolac, te bez ikakve historijske podloge, omoguće intervencije kojim se nad istim nastoji priskrbiti ekskluzivno pravo hrvatskom etnosu;

Napominjući da Aneks 8. Općeg okvirnog sporazumom za mir u Bosni i Hercegovini i pozitivno zakonodavstvo u Bosni i Hercegovini, nacionalnim spomenicima pruža najveći stepen pravne zaštite, te da su u skladu sa tim nadležna tijela dužna preduzeti sve mjere i radnje potrebne za njihovu zaštitu;

Online peticija se može potpisati i nalazi se na linku ispod

https://www.onlinepeticija.com/peticija ... fuy6aO9MBA
Leverage

#59100 Re: SDP

Post by Leverage »

Legenda bh. sporta pristupila SDP BiH

http://www.sdp.ba/legenda-bh-sporta-pristupila-sdp-bih/

27. Januara 2020.

U prisustvu predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića i predsjednika Kantonalne organizacije SDP BPK Ernesta Imamovića Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine pristupio je proslavljeni bosanskohercegovački rukometni stručnjak i rukometna legenda Kasim Kamenica.

Kamenica je, između ostalog, u svojoj bogatoj karijeri vodio reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore i bivše Jugoslavije.

„SDP BiH je jedina politička opcija koja je dokazala svoju posvećenost sportskim kolektivima i nacionalnim reprezentacijama u svim sportovima. Za vrijeme vladavine SDP-a BiH, naše reprezentativne selekcije su učestvovale na najvećim svjetskim sportskim smotrama, uz maksimalnu podršku tadašnje vlasti. To je bio prvi i jedini put da je sport dobio zasluženu podršku države, na osnovu koje ni rezultati nisu izostali. SDP BiH je pokazao da razumije da je sport najbolji ambasador jedne države, ali i najmoćniji integrativni faktor društva“, naveo je Kamenica.

Pristupanjem Kasima Kamenice, SDP prima još jedno veliko sportsko ime u svoju porodicu, što je dodatna potvrda pozitivne politike i jačanja SDP-a BiH, prepoznatog od strane šire zajednice, ali i brojnih zaslužnih pojedinaca.
Post Reply