Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
bingov buraz

#6826 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:10
bingov buraz wrote: 21/01/2020 15:08
Novak20 wrote: 21/01/2020 14:37

Ako je tako kao što kažeš onda nema prepreka da se rupa u zakonu zatvori.
To bi bio presedan,ne možeš u samo jednom kantonu mijenjati pravila.
Kako bi ti to riješio?
Pa postoji prijedlog.
Po tom prijedlogu goraždanski kanton neće davati Hrvata u Dom naroda.
Zato što ih tamo praktički i nema. desetak baba i djedova, tako da nemaju ni kandidata.
A jebat ga,i tih desetak baba i djedova imaju pravo da biraju i budu birani.Europske konvencije to nalažu.

Sad što hulje kao ovaj Edin to koriste moralo bi se naći neko rješenje.
Hafis

#6827 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

I još jedan amandman: zabriniti sudjelovanje na ovoj temi provokatorima iz dijaspore.

Kako znam, emigracija i dijaspora su oduvijek bile zlokobne još za Kraljevinu, a pogotovo SFRJ, a ne za ovu današnju državu, još ovako lohotnu.
Maraschino

#6828 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:13 Jdini koji korist iz toga izvlači je Edim Fejzić koji kupovinom glasova za mizerne pare od lokalne sirotinje namakne par stotina glasova, i izgleda tako namjerava raditi do kraja života.
Kamo srece da je samo Edim, svi politicari zive bajno na osnovu lijepe price. Nema ga koji je bar jednu platu opravdao a mi zapeli za ovoga bijednika.
Hafis

#6829 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Jebote, ili je na socijalnoj pomoći druge države ili puni njen proračun, a ovdje bi k'o nešto uredovalo...ali uvijek retrogradno i radikalno.
Stop dijasporskom zulumu!! :?
Novak20

#6830 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

tovarish wrote: 21/01/2020 15:12 Nisam čitao i pratio temu, tako da upadam kao padobranac.

Sporazum o Karađorđevu je potpisan 25.3.1991. i to u vrijeme dok su Hrvati i Muslimani (SDA) bili "saveznici". Ono što se poslije dešavalo posljedica je tog sporazuma i za sve što su Muslimani (SDA) "uradili" bh. Hrvatima nakon toga, kriv je Krivousti, njegov HDZ i bojovnici, kako u Hrvatskoj, tako i BiH.

I tačka!
Čuj potpisan.

Imaš li gdje kopiju tog "sporazuma" ?
SaraFina

#6831 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:16 I još jedan amandman: zabriniti sudjelovanje na ovoj temi provokatorima iz dijaspore.

Kako znam, emigracija i dijaspora su oduvijek bile zlokobne još za Kraljevinu, a pogotovo SFRJ, a ne za ovu današnju državu, još ovako lohotnu.
Čuj! A Kolinda ti priziva čak onu dijasporu iz Argentine u 3 ( trećem ) koljenu na povratak. Redovito joj pobjedu donosi pa i vi iz BiH. 30 k glasova ti bi zabrane uvodio ovim novootišlim u Irsku i Njemačku :D

Pa i Čovke bi se bunio. Bez dijaspore bi imao oko 50 k glasova i prevare u kojoj čak i HR pošte imaju udjela :D
Hafis

#6832 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

bingov buraz wrote: 21/01/2020 15:15 A jebat ga,i tih desetak baba i djedova imaju pravo da biraju i budu birani.Europske konvencije to nalažu.
A imat će pravo birati i biti birani.
Novak20

#6833 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

SaraFina wrote: 21/01/2020 15:15
Hafis wrote: 21/01/2020 15:13 Jdini koji korist iz toga izvlači je Edim Fejzić koji kupovinom glasova za mizerne pare od lokalne sirotinje namakne par stotina glasova, i izgleda tako namjerava raditi do kraja života.
Čekaj ti 2022 kad pro BiH Hrvati zamijene HDZ-ovce u DN FBiH!

Onda će se zaoriti fanfare sa zidina!

I korist podijeliti na ravne časti :D
Već te vidim kako pušeš u fanfaru sa zidina Beča. :lol:
SaraFina

#6834 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Novak20 wrote: 21/01/2020 15:26
SaraFina wrote: 21/01/2020 15:15
Čekaj ti 2022 kad pro BiH Hrvati zamijene HDZ-ovce u DN FBiH!

Onda će se zaoriti fanfare sa zidina!

I korist podijeliti na ravne časti :D
Već te vidim kako pušeš u fanfaru sa zidina Beča. :lol:
Ne pušem ja Novak ni u što. Puhaće HDZ-ovci po hijearhijskoj ljestvici poredani :D
Hafis

#6835 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Da je nije negdje zaposlilo u simfonijski, odsjek magacin duhačkih instrumenata, da hin glanca :)
Hafis

#6836 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Nešto kontam da se aktivno uključim u ''Fejzić koncept''.

Lijepo se prijavim adresom u ŠB, izjasnim kao Bošnjak za izbore 2020, i htio ne htio ne gine mi klub Bošnjaka u Dom naroda u FBiH....dosta mi 50 glasova.
I zamisli drame, budem onaj ključni jezičak, k'o Pleho u KS, između proBih Bošnjaka i probošnjačkih Bošnjaka, ili već kako to gore dijele.

Jebi ti to, ima ovaj ''Fejzić koncept'' i svojih prednosti i ne brani ga Bakir, u stvari sva ekipa tek tako.
Kolinda

#6837 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:36 Nešto kontam da se aktivno uključim u ''Fejzić koncept''.

Lijepo se prijavim adresom u ŠB, izjasnim kao Bošnjak za izbore 2020, i htio ne htio ne gine mi klub Bošnjaka u Dom naroda u FBiH....dosta mi 50 glasova.
I zamisli drame, budem onaj ključni jezičak, k'o Pleho u KS, između proBih Bošnjaka i probošnjačkih Bošnjaka, ili već kako to gore dijele.

Jebi ti to, ima ovaj ''Fejzić koncept'' i svojih prednosti i ne brani ga Bakir, u stvari sva ekipa tek tako.
Uvaženi a nadasve poštovani kolega, već sam vas upozorio da je ovaj patent u ZHŽ ®, riskirate tužbu.
SaraFina

#6838 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:30 Da je nije negdje zaposlilo u simfonijski, odsjek magacin duhačkih instrumenata, da hin glanca :)

2022 će HDZ-U ovci po hijearhiskoj ljestvici i glancati i duvati. Obzirom na tvoj položaj sendvičara u stranci (po trolanju za njihov račun) spremi se da za one na višim nivoima staneš makar 4 puta u red :D
SaraFina

#6839 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Kolinda wrote: 21/01/2020 16:24
Hafis wrote: 21/01/2020 15:36 Nešto kontam da se aktivno uključim u ''Fejzić koncept''.

Uvaženi a nadasve poštovani kolega, već sam vas upozorio da je ovaj patent u ZHŽ ®, riskirate tužbu.

Uvaženi a nadasve poštovani kolega,
Kolinda će i 10 puta u red po ovom :D
piupiu

#6840 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by piupiu »

SaraFina wrote: 21/01/2020 00:02
piupiu wrote: 20/01/2020 23:07
Nikako da otkrijem tu staru Martinu, moram malo to potražiti, zanima me ta transformacija. [...]

Evo Martine o šefu Željku :D
Kako se Komšić izgubio u Herceg-Bosni

Na sred ceste tabla - DOBRODOŠLI U HERCEG BOSNU - ČAPLJINA! [...]
Pa nije mi ovaj tekst baš reprezentativan, malo hercegovačke satire u Feralovom stilu, prema nekome koga ne smatraju svojim predstavnikom, nego predstavnikom Bošnjaka. Mislim da bi mu mnogo gore sad ovdje napisali kao o 'lažnom Valteru', da je raji do smijeha.

Ah, da, i pominje se Herceg-Bosna. Hrvatima u Hercegovini je HB, pretpostavljam, dio folklora (ne samo političkog folklora iz 1990ih i svega što uz to ide), nego šireg folklora, čim joj je i Musa Ćazim Ćatić hvalospjeve pisao? Meni je to ime Herceg-Bosna jako lijepo, samo da nema konotacije kakve danas ima. Ne znam, nisam baš pretjerano osjetljiva na ovu vrstu satire. Ili ne kontam?
bingov buraz

#6841 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by bingov buraz »

Hafis wrote: 21/01/2020 15:24
bingov buraz wrote: 21/01/2020 15:15 A jebat ga,i tih desetak baba i djedova imaju pravo da biraju i budu birani.Europske konvencije to nalažu.
Kako?
SaraFina

#6842 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

piupiu wrote: 21/01/2020 17:28
SaraFina wrote: 21/01/2020 00:02
piupiu wrote: 20/01/2020 23:07
Nikako da otkrijem tu staru Martinu, moram malo to potražiti, zanima me ta transformacija. [...]

Evo Martine o šefu Željku :D
Kako se Komšić izgubio u Herceg-Bosni

Na sred ceste tabla - DOBRODOŠLI U HERCEG BOSNU - ČAPLJINA! [...]
Pa nije mi ovaj tekst baš reprezentativan, malo hercegovačke satire u Feralovom stilu, prema nekome koga ne smatraju svojim predstavnikom, nego predstavnikom Bošnjaka. Mislim da bi mu mnogo gore sad ovdje napisali kao o 'lažnom Valteru', da je raji do smijeha.

Ah, da, i pominje se Herceg-Bosna. Hrvatima u Hercegovini je HB, pretpostavljam, dio folklora (ne samo političkog folklora iz 1990ih i svega što uz to ide), nego šireg folklora, čim joj je i Musa Ćazim Ćatić hvalospjeve pisao? Meni je to ime Herceg-Bosna jako lijepo, samo da nema konotacije kakve danas ima. Ne znam, nisam baš pretjerano osjetljiva na ovu vrstu satire. Ili ne kontam?
Taj tekst je nastao kada su radili akciju na forumu koji Kemo pominje i table na ulazu u Čapljinu, Čitluk, Široki itd obljepljivali sa plavim plakatima "Dobro došli u Herceg Bosnu" a Čović se javljao iz StoLnog. :D Martina je blago rečeno bila negativno raspoložena prema bošnjačkom narodu. Pratila Zvezdu na Marakani s rajom na forumu iz Begeša, a Rajko Vasić lično joj pronalazio izgubljeni kofer u vozu s tog putovanja.
Ne mogu ti linkati forum, ali ako te zanima Martina je imala nick Oldskul, a nesuđeni konzul Ivan Šušnjar zrikavac. Pa pogledaj što su pisali.
Imaju i njihove kolumne također.
piupiu

#6843 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by piupiu »

SaraFina wrote: 21/01/2020 17:46 Taj tekst je nastao kada su radili akciju na forumu koji Kemo pominje i table na ulazu u Čapljinu, Čitluk, Široki itd obljepljivali sa plavim plakatima "Dobro došli u Herceg Bosnu" a Čović se javljao iz StoLnog. :D
Aha, makes sense. :D
a nesuđeni konzul Ivan Šušnjar zrikavac. Pa pogledaj što su pisali.
:lol: :lol: :lol:

Njegove sam čitala, poimenice, one u kojima Bošnjake redovno "poturima" naziva, to mi je bezze, provincijski, na liniji s ostatkom tria fantasticus (Lučić/Raspudić). Al' vidiš ti što ti je ta Češka, prvo je gore bila ambasador žena Senada Avdića, pa je trebao zrikavac (je l' bio?), pa sad Martina... znači, osnuješ portal, i slijedi ti Prag. Vidiš ti, sve go nacionalni interes! Note to self! :D
SaraFina

#6844 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

piupiu wrote: 21/01/2020 18:08
SaraFina wrote: 21/01/2020 17:46 Taj tekst je nastao kada su radili akciju na forumu koji Kemo pominje i table na ulazu u Čapljinu, Čitluk, Široki itd obljepljivali sa plavim plakatima "Dobro došli u Herceg Bosnu" a Čović se javljao iz StoLnog. :D
Aha, makes sense. :D
a nesuđeni konzul Ivan Šušnjar zrikavac. Pa pogledaj što su pisali.
:lol: :lol: :lol:

Njegove sam čitala, poimenice, one u kojima Bošnjake redovno "poturima" naziva, to mi je bezze, provincijski, na liniji s ostatkom tria fantasticus (Lučić/Raspudić). Al' vidiš ti što ti je ta Češka, prvo je gore bila ambasador žena Senada Avdića, pa je trebao zrikavac (je l' bio?), pa sad Martina... znači, osnuješ portal, i slijedi ti Prag. Vidiš ti, sve go nacionalni interes! Note to self! :D
Nije Zriki nikad bio. Trebao u Čikago, odbijen. Prag isto :D

Njega je Čović imenovao naravno. Prodao se. Ja sam ga pitala kako on kao pomoćni ing građevine da ide, (kakvo je to zanimanje?) bez iskustva u diplomaciji i nakon što je pljuvao državu BiH, lik kaže hladnokrvno prijavio se na razgovor kod Čovića :D
Ima tema cijela o tome. :D
Da ne prepričavam.

Uglavnom opleo je i on na FB po Martini. Sad.

:lol:
512MB

#6845 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

bingov buraz wrote: 21/01/2020 17:45
Hafis wrote: 21/01/2020 15:24
Kako?
Pa čim se presele u široki.
Hafis

#6846 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

piupiu wrote: 21/01/2020 17:28 [d ovdje napisali kao o 'lažnom Valteru', da je raji do smijeha.

Hrvatima u Hercegovini je HB, pretpostavljam, dio folklora (ne samo političkog folklora iz 1990ih i svega što uz to ide), nego šireg folklora, čim joj je i Musa Ćazim Ćatić hvalospjeve pisao? Meni je to ime Herceg-Bosna jako lijepo, samo da nema konotacije kakve danas ima.
Upravo to, Herceg-Bosna je malo stariji književni izraz, mnogo stariji nego što ovi pili salama patriJoti misle. Međutim, izraz se u bliskoj prošlosti kompromitirao, i jednostavno prema njemu postoji ogromna odbojnost. Šteta, možda bi riješio temeljnu dvojbu zbog koje čak i mali brooto izgubo smisao.
Vječna je dvojba kako nazvati stanovnike ove zemlje, pa onda imamo raznorazličite prijedloge, od ''Bosanci'' pa sve do one gramatički neizvodive ''Bosanci i Hercegovci ''
Zar ne bi jednostavnije bilo Hercegbosanci. Doduše, i to je sf priča, onda bi se trebao mijenjati naziv države.
Hafis

#6847 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 21/01/2020 16:24

Uvaženi kolega, iskreno se ispričavam se na ovoj mojoj upadici, ali izazov je doista prevelik. Radi se ipak o nekih cca 200 000 KM u četvorogodišnjem mandatu, plus dodatne sheme kroz honorare u raznoraznim komisijama, odvojeni život, troškovi putovanja i ostale šuplje špice.
A da ne govorimo o mogućnosti beskonačnog dugogodišnjeg ponavljanja tih ciklusa, jer životna dob nije ograničavajući čimbenik za takovu funkciju.
Ako se može naš Željkec zalagati za koncept Nenadić, pa valjda i ja mogu za koncept Fejzić, što je također multietnički gest :)
512MB

#6848 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by 512MB »

Hafis wrote: 21/01/2020 19:42
piupiu wrote: 21/01/2020 17:28 [d ovdje napisali kao o 'lažnom Valteru', da je raji do smijeha.

Hrvatima u Hercegovini je HB, pretpostavljam, dio folklora (ne samo političkog folklora iz 1990ih i svega što uz to ide), nego šireg folklora, čim joj je i Musa Ćazim Ćatić hvalospjeve pisao? Meni je to ime Herceg-Bosna jako lijepo, samo da nema konotacije kakve danas ima.
Upravo to, Herceg-Bosna je malo stariji književni izraz, mnogo stariji nego što ovi pili salama patriJoti misle. Međutim, izraz se u bliskoj prošlosti kompromitirao, i jednostavno prema njemu postoji ogromna odbojnost. Šteta, možda bi riješio temeljnu dvojbu zbog koje čak i mali brooto izgubo smisao.
Vječna je dvojba kako nazvati stanovnike ove zemlje, pa onda imamo raznorazličite prijedloge, od ''Bosanci'' pa sve do one gramatički neizvodive ''Bosanci i Hercegovci ''
Zar ne bi jednostavnije bilo Hercegbosanci. Doduše, i to je sf priča, onda bi se trebao mijenjati naziv države.
Šteta što ste ga kompromitirali sa UZPom.
Maraschino

#6849 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

Po protracenom vremenu na forumu da se zakljuciti da su temperature u Hercegovini debelo iznad nule pa se ne mora povazdan visiti u kotlovnici.

Nasao bi ja vama posla da cijeli dan odvrcete i zavrcete ventile da ne zaribaju za slijedecu sezonu.
Haman2

#6850 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Maraschino wrote: 21/01/2020 20:15 Po protracenom vremenu na forumu da se zakljuciti da su temperature u Hercegovini debelo iznad nule pa se ne mora povazdan visiti u kotlovnici.

Nasao bi ja vama posla da cijeli dan odvrcete i zavrcete ventile da ne zaribaju za slijedecu sezonu.
:izet: :thumbup: :bih:
Post Reply