Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post Reply

Cije interese brani Fahrudin Radoncic?

Velikosrpske
142
20%
Velikohrvatske
14
2%
Vlastite kriminalne hobotnice
419
59%
Americke
21
3%
Njemacke
4
1%
Neke druge
38
5%
Sve nabrojane
71
10%

Total votes: 709

A_A_AKCIJA

#4976 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by A_A_AKCIJA »

Chmoljo wrote: 20/01/2020 22:07
Lakat Jebić wrote: 20/01/2020 19:30 Ja se ne bavim praksom, ali cini mi se ovako na prvu da bi clan 4 ovog ugovora mogao opstat (ne kazem da hoce, ali dalo bi se tumacit). Clanovi 5 i 8 su smijesni
JThomas wrote: 20/01/2020 19:32 realno uložena, dokaziva sredstva - to bi trebalo biti u redu. a "paušal" i ugovorna kazna za nešto ove vrste...to je baš, baš diskutabilno. ide u ljudska prava, u mišljenje, udruživanje, organizovanje.
ako se pogleda član 4. vidjećete da je itekako sporan u smislu da ukupna uložena sredstva u kampanji dijele na izabrane kandidate.

na listama za više nivoe od 7-8 prođe jedno, a uložio si u sve njih. samim tim i da nekim čudom prođe to, taj iznos bi bio mnogostruko manji jer svakom reklamom SBBa ti si reklamirao cijelu listu. ako si dao hiljadu maraka za reklamu, tu hiljadu valjda dijeliš sa cijelom listom, a ne samo sa izabranim.

jer zamislite šta bi bilo kada bi prvi ispod linije prešao u neku stranku, a dobio mandat jer ga je neko iznad izgubio? onda bi se nekom magijom i na njega sredstva dijelila, al naknadno? :D

treba napomenuti da stranke imaju maksimum koji mogu potrošiti u predizbornoj kampanji. a evo, čisto da imamo i neke konkretne cifre, SBB je za predizbornu kampanju 2016. potrošio 426.000 KM. :D 2014. 943.000 KM.

podijelite ovu cifru sa brojem kandidata za vijeća,plus načelnici... ta uložena sredstva bi se mogla platiti dječijim džeparcem i da ostane za toplog sendviča još. isto tako i kod općih izbora. suma bi bila nešto veća, ali ni blizu tako strašna. taman spor male vrijednosti :D
Pa ako ćemo se baš udubljivati u ovu glupost, onda SBB treba da bude kažnjena za obavljanje djelatnosti za koju nije registrirana.

Jedini ludi scenarij je da je Jasna, kao nezavisan kandidat, potpisala ugovor sa marketing agencijom da je lično promovira, a ovi joj predočili detaljan marketing plan sa troškovnikom i svim detaljima. Onda potpisala ugovor i postala odgovorna.

Ovako, SBB se komotno može optužiti za trgovinu političkim uticajem, jer je ovo upravo to.
Nespin

#4977 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:45, edited 1 time in total.
avenija

#4978 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by avenija »

Bez obzira bio Scepp upravu ili NE, stranka tipa SBB i DF se mora ugasiti na lokalnim izborima i da jasno ostane desni vs lijevi pa biraj
zippoo87

#4979 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by zippoo87 »

A_A_AKCIJA wrote: 20/01/2020 22:53 Dajte, ljudi, nema ništa, ali apsolutno ništa od ovih ugovora.

Kakvi troškovi i kakvi bakrači? Po toj logici, sutra neki tajkun od nekog vozača koji neće da radi za 200 KM i daje otkaz, može tražiti obeštećenje za kamion od pola miliona maraka, jer je kobiva, za njega kupio taj kamion! I za gorivo koje je potrošio dok je vozio, topli obrok, registraciju... Da njega i porodicu mu gurne u dužničko ropstvo na nekoliko generacija.

E sada ovo pomnožite jedno sto puta i ubacite činjenicu da se radi o političkom angažmanu u državi koje se naziva parlamentarnom demokratijom, pa skontajte koliko je ovo nemoguće da ima ikakvog osnova. Ljudi nisu robovi, da se mogu obavezati ugovorima u kojima nema nikakvih iznosa niti procjena potencijalnih troškova, dokaza o uplati sredstava, troškovnika, normiranja... Kakva smijurija. Pa Fahro je fakat mislio da im može sutra doći i reći, vi ste mene koštali 200.000 KM po glavi, plus ste mi nanijeli štete jedno milion, e hajmo sada, konji moji, povucite...

Da ne govorim da političke stranke nisu registrirane za obavljanje privrednih djelatnosti, a pogotovo onih koje zalaze u robovlasništvo. :D :-) .

Žalosno je koliko smo ubijeni u pojam da i pomišljamo da je ovo moguće. Ljudi nisu stvari, pa da Fahro računa koliko je uložio u njih i koliko mu dođu, ako krenu razmišljati svojom glavom. Ovo je pitanje ljudskih prava koje je, fala Bogu regulirano od nekih mudrijih generacija, a nama nametnuto da moramo poštovati.

SBB ovim ismijava parlamentarnu demokratiju i Fahru predstavlja kao gospodara života i smrti iz robovlasničkih vremena, koji stravično naplaćuje nelojalnost. Umjesto da im je SIPA već u prostorijama, mi ovdje kontamo i pretresamo članove. SBB je ovim pokazao koliko je bolesno udaljena od pravne države i da su obična zločinačka organizacija. Fahro je pokazao kakav je mračnjak i na koji način funkcionira njegova bolesna kriminalna logika.

O SDA da ne govorim...
koja SIPA,mislis ovaj novi Radoncicev i Dodikov(Lukacov) potrcko,Darko Culum...kriminalac par ekselans...
pa sto mislis da je Fahro sa liste skinuo najboljeg kandidata po osvojenim bodovima i predlozio ovog krimosa
FakrA se lako dogovori sa svakim kriminalcom,jer je i sam takav i brzo nadju zajednicku rijec

meni je licno FahrA toliko odvratan,da mi se bas ono gadi i vidjeti ga na tvu a kamoli slusati i citati jos i sta radi
Banksy

#4980 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Banksy »

Nije to samo SBB, cijela država je velika zločinačka organizacija...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4981 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

U najnovijoj objavi na Facebooku Duraković je poručila da ugovor koji je SBB objavio fizički nije mogla potpisati.

"Ja ovaj ugovor nisam ni fizički mogla potpisati, budući da smo na taj dan 19.07.2019. godine slavili rođendan mojoj majci u Blagaju, skupa sa rodbinom i prijateljima, dakle brojnim svjedocima. Toliko", napisala je Duraković te istakla da su Arnautov i njen ugovor ništavni i nezakoniti "u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi".

"Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik)", podsjetila je Duraković na članove zakona.
ja znam da su u sdO svi glupi ko qujac al ovi privjesci ispadose jos gluplji... rijaliti stranka... de nam meme malo, rileta, ize, berijeve, zane itd de neki vic il skeč napravite
Bloo
Globalna šefica

#4982 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Bloo »

Na samim ugovorima nema datuma potpisivanja ili sam ja ćorava?
pici

#4983 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

Bloo wrote: 20/01/2020 23:13 Na samim ugovorima nema datuma potpisivanja ili sam ja ćorava?
i da ima datuma i da si Ćorava, notarsko senlucenje nije validno jer po izbornom zakonu to je nedopustivo tj nije legalno... mogu te zapise mačku orep i da su kamerom snimali kako potpisuje jer ne pije vode... zakon izborni to ne dozvoljava jer bi to bio politicki mobing i sve bi stranke mogle usjenjivati svoje kandidate...
Bloo
Globalna šefica

#4984 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Bloo »

pici wrote: 20/01/2020 23:19
Bloo wrote: 20/01/2020 23:13 Na samim ugovorima nema datuma potpisivanja ili sam ja ćorava?
i da ima datuma i da si Ćorava, notarsko senlucenje nije validno jer po izbornom zakonu to je nedopustivo tj nije legalno... mogu te zapise mačku orep i da su kamerom snimali kako potpisuje jer ne pije vode... zakon izborni to ne dozvoljava jer bi to bio politicki mobing i sve bi stranke mogle usjenjivati svoje kandidate...
Ma kontam taj dio sa notarskom ovjerom.
Ali na samom ugovoru nema datuma potpisivanja, a jedina referenca vremenska natuknica "iz eventualnog izbora kandidata" odnosno ugovor je potpisan prije notarske ovjere koja se desila naknadno i bez prisustva Arnauta i Duraković.
Haris.ba

#4985 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Haris.ba »

Nije bitno je li legalno ili nije. Bitno je u ovome trenutku zaustaviti odlazak iz stranke. Zato se i javno objavljuje da će biti tuženi.

A, volio bih vidjeti šta će predstavnici OSCE -a reči o ministru sigurnosti koji je predsjednik stranke koja sklapa ovakve ugovore.

O čemu se ovo radi sa pričom da se nije ovjerio potpis kod notara (jer ovdje se radi samo o ovjeri potpisa) nije mi jasno. Jer je osoba koja ovjerava potpis i notar morali da se sretnu radi potpisa u knjigu. Ne znam. Nije valjda notar lud radi ovjere potpisa od 8 maraka i kusur izgubi dozvolu za rad, ili čak i zatvora zaglavi.
HakanSukur

#4986 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by HakanSukur »

Ovaj notarski ugovor vrijedi k'o onaj ratni da dobrovoljno, svjesno, savjesno i bez prisile svu svoju imovinu predaješ Vladi/Vojsci Republike Srpske iz uvjerenja da je tako najbolje za ceo svet i celokupnu društvenu zajednicu.
pici

#4987 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

Bloo wrote: 20/01/2020 23:26
pici wrote: 20/01/2020 23:19
Ma kontam taj dio sa notarskom ovjerom.
Ali na samom ugovoru nema datuma potpisivanja, a jedina referenca vremenska natuknica "iz eventualnog izbora kandidata" odnosno ugovor je potpisan prije notarske ovjere koja se desila naknadno i bez prisustva Arnauta i Duraković.
znam i da su validni potpisi i pecati, mogu macku o rep je izborni zakon ne dozvoljava takve akte tj trgovinu... jer bas zbog tih mijenjanja misljenja i mobinga vlastodrzaca... onda bi svaka stranka bila samo potcinjena jednom covjeku... to je diktatura.
Edin H.

#4988 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Edin H. »

pici wrote: 20/01/2020 23:35 znam i da su validni potpisi i pecati, mogu macku o rep je izborni zakon ne dozvoljava takve akte tj trgovinu... jer bas zbog tih mijenjanja misljenja i mobinga vlastodrzaca... onda bi svaka stranka bila samo potcinjena jednom covjeku... to je diktatura.
Zar nisu? :shock:
Nespin

#4989 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 13/02/2022 18:45, edited 1 time in total.
pici

#4990 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

Edin H. wrote: 20/01/2020 23:39
pici wrote: 20/01/2020 23:35 znam i da su validni potpisi i pecati, mogu macku o rep je izborni zakon ne dozvoljava takve akte tj trgovinu... jer bas zbog tih mijenjanja misljenja i mobinga vlastodrzaca... onda bi svaka stranka bila samo potcinjena jednom covjeku... to je diktatura.
ha jesu ako te neko kupi, zastrasi, obeca itd... al po izbornom zakonu nisu, svaki nosilac liste sad pa sad moze promjeniti stranku, nezavistan biti ili ako ima dogovor usmeni sa celnistvom da vrati mandat i ovi izaberu drugog tj nosioca sa vise glasova... ovako notarski ili neki ugovor, izborni zakon to ne poznaje niti dozvoljava, pa nije pijaca.
Maraschino

#4991 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Svima odgovaraju ovi preletaci u suprotnom bi mandate vezali za stranku i tu bi se lahko dogovorili.
pici

#4992 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi".

"Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik)",
nema dalje nit notara nit sudije nit boga da pobije ovo... izborni zakon je neumoljiv i po principima zapadne demokratije... bOkir, šČepa, smuČko, dodick, ćirilo itd mogu pjevat borbene... svaki izabrani zastupnik je jedinka za sebe i nosioc mandata, jedino bolest, smrt mu mogu uzet taj mandat na silu.THoČka.
muzicar_iz_parka

#4993 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by muzicar_iz_parka »

Notar svasta ovjeri.
:lol:
pici

#4994 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

da je zakon i pravo u ovoj drzavi, ovaj bi notar prvo izgubio licencu a onda zavrsio u zatvoru a stranka bi platila ogromnu ostetu u novcu zbog ovog... al posto nismo pravna drzava, ovakva zgadija moze da radi sta im se prohtije...
muzicar_iz_parka

#4995 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Nego pici, sta mislis da nema neki notar ovjeri da nam riba X mora dati?

Ne bih ja, ali pecat je pecat :D
Maraschino

#4996 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Maraschino »

pici wrote: 20/01/2020 23:56
u skladu sa članom 1.9 izbornog zakona BiH, u kojem stoji da ( (1) Mandat pripada izabranom nosiocu mandata, a ne političkoj stranci, koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja ga je predložila na kandidatskoj listi".

"Mandat ne može prestati osim u zakonom predviđenim slučajevima. (2) Ukoliko izabrani nosilac mandata, u toku trajanja mandata, istupi iz političke stranke, koalicije ili liste nezavisnih kandidata koja je učestvovala na izborima i na čijoj je kandidatskoj listi bio izabrani nosilac mandata, postaje samostalni vijećnik/odbornik, odnosno poslanik/zastupnik)",
nema dalje nit notara nit sudije nit boga da pobije ovo... izborni zakon je neumoljiv i po principima zapadne demokratije... bOkir, šČepa, smuČko, dodick, ćirilo itd mogu pjevat borbene... svaki izabrani zastupnik je jedinka za sebe i nosioc mandata, jedino bolest, smrt mu mogu uzet taj mandat na silu.THoČka.
Koliko je bilo preletaca i sve okrenu na glavu svojim prelascima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4997 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Chmoljo »

A_A_AKCIJA wrote: 20/01/2020 22:57

Pa ako ćemo se baš udubljivati u ovu glupost, onda SBB treba da bude kažnjena za obavljanje djelatnosti za koju nije registrirana.
koje djelatnosti?
muzicar_iz_parka

#4998 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Neka bude pola pola, pola mandata pripada strankama pola pojedincima.
Ovako kad mandati pripadaju iskljucivo pojedincima, uvijek se desi slucaj kupovanja papaka.
Edin H.

#4999 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by Edin H. »

pici wrote: 20/01/2020 23:45
Edin H. wrote: 20/01/2020 23:39
ha jesu ako te neko kupi, zastrasi, obeca itd... al po izbornom zakonu nisu, svaki nosilac liste sad pa sad moze promjeniti stranku, nezavistan biti ili ako ima dogovor usmeni sa celnistvom da vrati mandat i ovi izaberu drugog tj nosioca sa vise glasova... ovako notarski ili neki ugovor, izborni zakon to ne poznaje niti dozvoljava, pa nije pijaca.
Potpuno si u pravu.

U Engleskoj je sasvim normalno da zadrzis mandat i izadjes iz stranke, postanes nezavisan, predjes u drugu stranku ukoliko se ne slazes sa politikom stranke.

Problem je sto ce te vjerovatno glasacko tijelo lojalno stranci kazniti na sljedecim izborima.

Nijedan MP, a ima ih masa koji je zbog Brexita istupio iz Konzervativne partije nije zadrzao poziciju na zadnjim izborima.
pici

#5000 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Post by pici »

muzicar_iz_parka wrote: 21/01/2020 00:13 Neka bude pola pola, pola mandata pripada strankama pola pojedincima.
Ovako kad mandati pripadaju iskljucivo pojedincima, uvijek se desi slucaj kupovanja papaka.
a ljudi moji nemre pola-pola, mandat pripada izabranom zastupniku i stranacki je tu iz ubjedjenja, ideologije, vjere, nacije, itd itd... ako stranka odstupi od njegovih ubjedjenja on svoj mandat nosi u drugu stranku ili nezavistan postaje... to sto se sa tim trguje to je za suda i zatvora al ako dokazano i moralno prelazi iz nekog ubjedjenja il pobune, ne moze mu niko nista...
Post Reply