Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Hafis
#6776 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Ne sjećam se stvarno toga. Ja mislim da nije
- Kolinda
#6777 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Uvaženi i nadasve poštovani kolega, ma pun mi kufer ovog privatluka pa mi pade na pamet ideja o Bošnjaštvu u ZHŽ, iako imamo ovih "Bošnjaka"iz Crnča, Grabove Drage itd. ko u priči red bi bio da imamo i ovih drugih Bošnjaka.Hafis wrote: ↑20/01/2020 19:13Kolega, suosjećam s vašim osjećajima i s nepravdom kojom smo svi u ovim burnim vremenima izloženi.Kolinda wrote: ↑20/01/2020 18:05 Uvaženi i nadasve poštovani kolega, obzirom da po zakonu o braniteljima pripadam skupini onih koji su obranili BIH od neprijatelja ne mogu pristati na vaše pojašnjenje![]()
Kvislizi su svi oni kojima je država bila u ratu a oni su govorili " to nije naš rat" . Kvislizi su ovi što truju forum iz uređenog zapada a ja se jebem sa svim problemima koji me okružuju.
Nego u zadnje vrijeme razmišljam da se za naredne izbore izjasnim kao Bošnjak i da se uhljebim na 4 godine na vrhunsku plaću, kad može Edim biti Hrvat mogu i ja Bošnjak, a uzet će me valjda netko u stranku![]()
Međutim, to nije razlog da se odreknete samog sebe, svog habitusa i svog podrijetla i izjasnite se kao pripadnik nečega čemu ipak ne pripadate, a sve u svrhu stjecanja nekakve materijalne koristi od nekih cca 50-60 tisuća maraka godišnje iz proračuna, plus brojne dodatne mogućnosti ispumpavanja istih, koje vam mogu priopćiti na privatni pretinac.
Stoga, molim Vas ne posustajte.
P.S.
Inače, ideja nije nimalo loša. i mislim da bi se to u ZHŽ-u s pjesmom moglo odraditi, pošto tamo stvarno nema niti je ikad bilo jednog jedinog kandidata spremnog na takovu nisku rabotu.
To me doista čudi, obzirom na poduzetnički duh tamošnjeg puka. Bit će da je to ipak pitanje časti, i da im to u ovom slučaju više znači od gengela.
Zamisli sad situacije, mene Bošnjaka a ne "Bošnjaka" iz ZHŽ na klubu Bošnjaka neće da imenuju ni u jednu komisiju i onda se žalim da mene Bošnjaka katoličke vjere diskriminiraju na vjerskoj i etničkoj osnovi a onda mi mediju daju punu podršku i trude se da uvjere javnost da klub Bošnjaka diskriminira sve one koji nisu muslimani...
Naravno bio bi gost na federalnoj svako malo, Komšić na N1 bi me zvao u jutarnji termin svaki tjedan, bio bi omiljen u "omiljenim" ambasadama. Moje sudjelovanje u obrani jedne i jedine bi se podiglo na kub, bio bi veći udarnik od druga Komšića.
E sad za kraj, sve napisano je pod znakom ® pa bi vas zamolio da ne prepisujete ideju jer ću vas tužiti.
Last edited by Kolinda on 20/01/2020 22:36, edited 1 time in total.
- Kolinda
- 512MB
#6779 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Zašto? Pa vratio bi se samo u svoj tor, isto kao što je onomad deda mu naprasno postao rvat...Hafis wrote: ↑20/01/2020 19:32Nisam to rekao. slažem se s tobom.konektovan wrote: ↑20/01/2020 19:24E heboga ti, pa nije valjda da Hrvat moze biti samo neTko ko se zove Stipe, Mario, Josip?! Pa ja sam mislio da ste vi europejci malo širih shvatanja.....![]()
![]()
Recimo može biti npr. Bajram Demić, i onda ode u matični ured promijeni ime u Zvonko Marić, i eto ga: ganc nov Hrvat, k'o ispod čekića. A ima tu i prednosti, kad mu dojadi vrati se opet curik.
Inače, zamisli šou da se neki Hrvoje Škutor iz Gornjih Mamića Š. Brijeg, uglavi u dom naroda kao Bošnjak, a mogao bi da hoće.
E taj film nećemo nažalost sigurno gledati... nikada.
E sad ti kontaj zašto.
- piupiu
- piupiu
- mO k3
#6782 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
@hafise jel ona red sonja bila tamo??Hafis wrote: ↑20/01/2020 17:48Ja više i ne pokušavam osporavati tu teoriju.Kolinda wrote: ↑20/01/2020 16:41O trećem entitetu samo blejite po forumima a vaše velike vođe vas plaše trećim isto ko mi djecu sa kučibabom.Haman2 wrote: ↑20/01/2020 16:11 Nije problem u Bosnjacima hafiz efendija. Poblem je u Hrvatima koji zele treci entitet na prostoru koji su etnicki ocistili od Bosnjaka i Srba. Iz tog razloga tema ne odgovara stvarnom stanju u BiH. Dakle, treci entitet, sirenje laznih informacija u svojetu od politicara do vjerskih uglednika o BiH, Bosnjacima itd. Ide se cak toliko daleko da se Bosnjaci koji rade u Hrvatskoj prisiljavaju da rade rpotiv svoje domovine a ako nece uskrcuje im se pravo boravaka u Hrvatskoj. Posetno ili ne hafiz efendija.
To da Bošnjaci izgube pravo birati svoje Hrvate i Srbe se smatra raspadom države![]()
Dokle je došao Avdo sa proizvodnjom neprijatelja?
Jednostavno, to previše dugo traje i stvarno je krajnje medijski vješto implantirano u svijest ogromne većine tog puka, da jednostavno ne postoji način da se to ispravi.
Kolega, pomiri se sa sudbinom da si kvisling i potencionalni separatist do kraja svog života u očima jednog dijela stanovništva ove zemlje.
Doduše, imaš šanse za aboliciju, ali bi stvarno morao dobro popljuvati sve ono tvoje što te čini drugačijim od takvih.
Imaš primjer Martine. Od ekstremne poskokove udarne igle koja je izmislila pojam ''obrezanović'', da bi tijekom vremena, ne samo polizala ono što je istresala iz sebe, već čak i doživjela svojevrsnu katarzu i prosvijetljenje, tako da je danas veći multietničar i BH patriJot od većine originalnih patriJota.
Znači, čovjek uvijek ima način ako to zaista želi.
- piupiu
#6783 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nikako da otkrijem tu staru Martinu, moram malo to potražiti, zanima me ta transformacija. Inače mislim da čovjek koji nikada i ni o čemu ne mijenja mišljenje pripada autoritarnoj kulturi apsolutnih istina, a to nije zdravo. Ko god je izašao iz svog lokalnog okvira, i malo prošetao svijetom, obično je počeo razmišljati u multi/pluralističkim/uključivim kategorijama. Jednostavno, šarenilo svijeta je toliko lijepo da te na to tjera.Hafis wrote: ↑20/01/2020 17:48 Imaš primjer Martine. Od ekstremne poskokove udarne igle koja je izmislila pojam ''obrezanović'', da bi tijekom vremena, ne samo polizala ono što je istresala iz sebe, već čak i doživjela svojevrsnu katarzu i prosvijetljenje, tako da je danas veći multietničar i BH patriJot od većine originalnih patriJota.
- mO k3
#6784 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
@piupiu
prije sam pratio poskok forum dok nisam skontao da je vecina tamo mentalno bolesna . Tu sam zapazio nick red sonja koja je svim mogucim pogrdnim imenima muslimane zvale i ja mislim da je to martina
prije sam pratio poskok forum dok nisam skontao da je vecina tamo mentalno bolesna . Tu sam zapazio nick red sonja koja je svim mogucim pogrdnim imenima muslimane zvale i ja mislim da je to martina
- piupiu
#6785 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Hvala! Nisam, iskreno, nikad ni zavirila na taj forum. Potražiću štogod.
-
Loki2k9
#6786 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Poskok forum? Je li taj portal imao svoj forumu ili misliš na tzv. HZHB forum?
- mO k3
#6787 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- mO k3
#6788 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- oaza85
#6789 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Loki2k9
#6790 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Tzv. HZHB. Najbliži forumaš živi u Zagrebu ali lafo znaju sve šta se dešava u Bosni i Hercegovini. Grupa frustriranih mitomana u čijim glavudžama su Bihać, Cazin, Jablanica i Konjic već uveliko hrvatski, samo još da se i posljednji Bošnjak iseli.
- HakanSukur
#6791 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bio je i moj komšo prvi među jednakima u Partiji, samo Tito više od njega viskija popio, obnašao niz funkcija, bilježio ko ide u džamiju, pa slao službene zabilješke.
Odjednom, čovjek sad u Islamskoj zajednici isto prvi među jednakima, obnaša niz funkcija, bilježi ko ne ide u džamiju, Marksa i Engelsa s police zamijenio Muslimom i Buharijom, a obišao i pola svijeta, kao komunista i kao islamista.
Dakle, kad si shupak i bezličnjak samo mijenjaš dres, a u biti ostaješ ono što jesi, čovjek, da ne kažem sad zlurado i žena, kako je kod nas običaj, bez imalo dostojanstva i principa.
Odjednom, čovjek sad u Islamskoj zajednici isto prvi među jednakima, obnaša niz funkcija, bilježi ko ne ide u džamiju, Marksa i Engelsa s police zamijenio Muslimom i Buharijom, a obišao i pola svijeta, kao komunista i kao islamista.
Dakle, kad si shupak i bezličnjak samo mijenjaš dres, a u biti ostaješ ono što jesi, čovjek, da ne kažem sad zlurado i žena, kako je kod nas običaj, bez imalo dostojanstva i principa.
- piupiu
#6792 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Bolje ih je širiti na New Yorkeru i Paris Literature Review, na Poskokovom forumu sigurno neću pročitati ništa novo, a ni spektakularno.
- Bloo
- Globalna šefica
- mO k3
#6794 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Da ,da prije je bilo svakog kvartala su postavljali broj rodjenih /umrlih gdje su hrvati u vecini , gdje su bosnjaci ... ma bolesni totalno
- oaza85
#6795 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- mO k3
#6796 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
- piupiu
#6797 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Nisam, bome, evo 'domaši' me Martina u Sarajevu.
- Hank Paldum
#6798 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Poskok forum je jedan od onih stranica gdje navratim kratko 2-3 puta u mjesecu čisto iz navike. Kada sam pročitao jednom da pljuju Oluju jer su Srbi i Hrvati ratovali umjesto da se udruže i pljuvanje pape jer se onda odlučio za Sarajevo to sve govori kakve su psihopate na toj stranici. Klix portal je za njih izmislio kulturu
Last edited by Hank Paldum on 20/01/2020 23:58, edited 1 time in total.
- SaraFina
#6799 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
-
Loki2k9
#6800 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima
Svaki put kada Bošnjaci pomisle nešto ustupiti Hrvatima u politici (e.g. izborni zakon), nek posjete taj portal i uvjere se šta tamo gdje su sami oni najtvrdokorniji misle o njima.