Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Locked
Dozer

#501 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 20/01/2020 15:31 To je ministarstvo za Slovence (etnicki ako ce neki lakse shvatiti) tj. njihovu dijasporu od WWII. Tamo generalno Muhamed ili Milojko nema sta traziti.
Da li je bas to...? Ne bih ja rekao...
- Na Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu skrbimo za vzdrževanje in krepitev odnosov s slovensko manjšino v sosednjih državah ter s slovenskimi zdomci in izseljenci po svetu.
- Vzdržujemo stalne stike s slovenskimi manjšinskimi, zdomskimi in izseljenskimi organizacijami, pri tem pa predvsem spodbujamo njihovo kulturno, prosvetno, gospodarsko in drugo povezovanje z domovino, sodelujemo pri pripravi posvetov, seminarjev, natečajev ter podobnih srečanj.
U Vladinom uredu za Slovence u inozemstvu skrbimo za održavanje i jačanje odnosa sa slovenskom manjinom u susjednim zemljama, kao i sa slovenskim migrantima i migrantima širom svijeta.
Održavamo stalne kontakte sa slovenskim manjinskim, raseljenim i iseljeničkim organizacijama, prvenstveno promovirajući njihovu kulturnu, obrazovnu, gospodarsku i drugu integraciju s domovinom, te surađujemo u pripremi savjetovanja, seminara, natjecanja i sličnih sastanaka.
Gdje ovdje ti vidis ovo sto ti tvrdis? Ja vidim samo "Slovence", pri cemu je to drzavni organ.

Evo i malo vise detalja:
- Strategija sodelovanja med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih drzavah na podrocju gospodarstva do leta 2020
Strategija suradnje Republike Slovenije s autohtonom slovenskom nacionalnom zajednicom u susjednim zemljama na polju gospodarstva do 2020. godine
Dakle, i bez ljutnje i histerije - ovo sto ti pricas je samo nekakvo tvoje licno shvatanje do kojeg si dosao ko zna kako i zbog cega...
512MB

#502 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by 512MB »

Momak ne zna ni u kokoj ambasadi da traži pomoć vani 🤦‍♂️
piupiu

#503 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 20/01/2020 15:24
piupiu wrote: 20/01/2020 15:20
oaza85 wrote: 20/01/2020 14:57
Ama ko te proglasio krticom?
Koji je to bosnjacki intelektualac tebe proglasio za neprijatelja zato sto za sebe kazes da si Bosanka?
Džemaludin Latić, Enes Karić, Esad Duraković, Mustafa Spahić, Džemaludin Šestić. Imaš i istorijat tog 'pravca razmišljanja' u knjizi Šaćira Filandre "Bošnjaci nakon socijalizma", koju, inače, preporučujem.
Kako ti je ovo uspjelo?
Ja te likove nisam spominjao. :lol:
Moze li neki citate gore spomenutih u kojima se Bosanci dozivljavaju kao neprijatelj i krtica?
Al’ si nasla intelektualnu elitu, i jos zacinila Sacirom.

Edit: ispravila si quote :D
Šta kako mi je uspjelo? Šta sam ispravila, ne kontam? :?

Da citiram svoj originalni post, zbog kojeg si me pitao da navedem imena:
Ne tražimo mi neprijatelje, nego nas stalno proglašavaju neprijateljima. I napismeno, bošnjački intelektualci napisaše kartice i kartice o Bosancima kao neprijateljima bošnjačkog naroda, krticama, podmetnutim da rastaču bošnjačku naciju. Tome još dodaše i bolesne rasističke traktate, kojima bi se dičili i Evropljani 19. stoljeća, o ljudima iz miješanih brakova. I, vidi vraga, dodješ ovdje, ista priča (evo dokaz - vidi gore, 3 posta iznad).
Za sve dalje, Google is your friend. Svako malo podmetneš po riječ koju ja nisam nigdje upotrijebila, te 'jedinstveno', te 'elita'... Sve u svemu, sve ćeš sam pronaći, ako se potrudiš. Naći ćeš i na ovom forumu i linkove, i citate, a i ljude koji se oglašavaju o ljudima iz miješanih brakova. Nisam ti ja sekretarica. Niti me zanima ovaj nivo komunikacije. Ako imaš kakav konkretan kontrargument, možemo oko njega porazgovarati.
CPT

#504 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Bloo wrote: 20/01/2020 15:33
CPT wrote: 20/01/2020 15:31
Bloo wrote: 20/01/2020 15:27

Mislim da smo lost in translation mozda...
Dozer pita za hipoteticku situaciju da ti odes u takvo ministarstvo cija je ispostava u npr. Svedskoj...
To je ministarstvo za Slovence (etnicki ako ce neki lakse shvatiti) tj. njihovu dijasporu od WWII. Tamo generalno Muhamed ili Milojko nema sta traziti.
At the Government Office for Slovenes Abroad, we care to maintain and strengthen relations with the Slovenian minority in neighboring countries, as well as with Slovenian migrants and migrants around the world.
We maintain constant contacts with Slovenian minority, displacement and emigrant organizations, primarily promoting their cultural, educational, economic and other integration with the homeland, and cooperating in the preparation of consultations, seminars, competitions and similar meetings.

Pa super, oni jedno, ti drugo.

Ministarstvo koje si naveo je odgovorno za Slovenian minority in neighboring countries, as well as with Slovenian migrants and migrants around the world.

Bilo bi interesantno zamoliti nekog pripadnika manjine u Sloveniji, a koji ima pasos, da im pokuca na vrata i javi reakciju.
Mozda bi se mogle kakve pare ubiti na osnovu diskriminacije vlastitih GRAĐANA.
To prije nekoliko par minuta nisi znala za postojanje sad vec strucnjak? Pise ti bas ono sto sam ti rekao i sto se vidi iz samog naziva. Da copy pastam sata sam napisao? Za njihovu dijasporu od WWII.

Rad ureda: "primarily promoting their cultural, educational, economic and other integration with the homeland[/i]"
hAZNADAR

#505 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

MarlboroGold wrote: 20/01/2020 15:03 Mislim da se pojedini turbo bosnjaci danas stide vlastitih porodicnih stabala.
Zalosno.
Moze pojasnjanje? Sta su to turbo Bosnjaci i cega se imaju stiditi?
512MB

#506 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by 512MB »

oaza85 wrote: 20/01/2020 15:34
512MB wrote: 20/01/2020 15:33
oaza85 wrote: 20/01/2020 15:30

Bas ti svejedno sto je srusena?
Pa nije manje mi je svejedno nego što je srušena neka obična kuća gdje su ljudi živjeli. Sentimentalno me ne veže ništa za tu zgradu.
I, jesi li nakon toga ostao da zivis u Banjaluci?
Mislim, bas te briga, to rusenje nema nikakve veze s tobom i tvojim sentimentom, jel.
Živim u BL kad mi se ćefne, dosta familje živi i radi tamo. Ne kužim zašto pitaš?
Kejn

#507 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Kejn »

Bloo wrote: 20/01/2020 15:35
Kejn wrote: 20/01/2020 15:12 Bojim se da ćemo tražeći taj bauk od bošnjačkog nacionalizma, zaboraviti na stvarnu prijetnju koja prijeti bh. društvu i to ne samo Bošnjacima, već i ovim na forumu koji se etnički ne izjašnjavaju...
Stvarna prijetnja bh/hrvatskom/srbijanskom drustvu je simbioza nacionalizma i religije kao što možemo vidjeti.
Naravno, i to je prije svega bošnjačka simbioza jer vidim o njoj se ovo tabiri već 21 stranicu :-)
MarlboroGold

#508 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by MarlboroGold »

hAZNADAR wrote: 20/01/2020 15:40
MarlboroGold wrote: 20/01/2020 15:03 Mislim da se pojedini turbo bosnjaci danas stide vlastitih porodicnih stabala.
Zalosno.
Imas pojasnjenje na 20 stranica ove teme. Nemam sta vise objasnjavati niti zelim.
Kejn

#509 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Kejn »

Hank Paldum wrote: 20/01/2020 15:32
Kejn wrote: 20/01/2020 15:12 Bojim se da ćemo tražeći taj bauk od bošnjačkog nacionalizma, zaboraviti na stvarnu prijetnju koja prijeti bh. društvu i to ne samo Bošnjacima, već i ovim na forumu koji se etnički ne izjašnjavaju...

:D
@Dozer
Šta ima na terenu?
Zamisli Dozera ovdje stane ispred i počne im objašnjavt ko Dino u skupštini Kantona Sarajevo kako su u nedoumici i da su ustvari Srbijanci nacionalno, a ne Srbi :lol:
CPT

#510 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Dozer wrote: 20/01/2020 15:37
CPT wrote: 20/01/2020 15:31 To je ministarstvo za Slovence (etnicki ako ce neki lakse shvatiti) tj. njihovu dijasporu od WWII. Tamo generalno Muhamed ili Milojko nema sta traziti.
Da li je bas to...? Ne bih ja rekao...
- Na Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu skrbimo za vzdrževanje in krepitev odnosov s slovensko manjšino v sosednjih državah ter s slovenskimi zdomci in izseljenci po svetu.
- Vzdržujemo stalne stike s slovenskimi manjšinskimi, zdomskimi in izseljenskimi organizacijami, pri tem pa predvsem spodbujamo njihovo kulturno, prosvetno, gospodarsko in drugo povezovanje z domovino, sodelujemo pri pripravi posvetov, seminarjev, natečajev ter podobnih srečanj.
U Vladinom uredu za Slovence u inozemstvu skrbimo za održavanje i jačanje odnosa sa slovenskom manjinom u susjednim zemljama, kao i sa slovenskim migrantima i migrantima širom svijeta.
Održavamo stalne kontakte sa slovenskim manjinskim, raseljenim i iseljeničkim organizacijama, prvenstveno promovirajući njihovu kulturnu, obrazovnu, gospodarsku i drugu integraciju s domovinom, te surađujemo u pripremi savjetovanja, seminara, natjecanja i sličnih sastanaka.
Gdje ovdje ti vidis ovo sto ti tvrdis? Ja vidim samo "Slovence", pri cemu je to drzavni organ.

Evo i malo vise detalja:
- Strategija sodelovanja med RS in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih drzavah na podrocju gospodarstva do leta 2020
Strategija suradnje Republike Slovenije s autohtonom slovenskom nacionalnom zajednicom u susjednim zemljama na polju gospodarstva do 2020. godine
Dakle, i bez ljutnje i histerije - ovo sto ti pricas je samo nekakvo tvoje licno shvatanje do kojeg si dosao ko zna kako i zbog cega...
Slovenski ti je kao i engleski tj. LOS:

Na Uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu skrbimo za vzdrževanje in krepitev odnosov s slovensko manjšino v sosednjih državah ter s slovenskimi zdomci in izseljenci po svetu

To sto vidis samo Slovence je do tvog (nepoznavanje jezika):
Slovence v zamejstvu je termin koji se koristi za Slovence (etnicke) u Italiji, Austriji i Madjarskoj
slovenskimi zdomci in izseljenci po svetu je termin koji se koristi za etnicke Slovence u dijaspori
Dozer

#511 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

CPT wrote: 20/01/2020 15:40 To prije nekoliko par minuta nisi znala za postojanje sad vec strucnjak? Pise ti bas ono sto sam ti rekao i sto se vidi iz samog naziva. Da copy pastam sata sam napisao? Za njihovu dijasporu od WWII.

Rad ureda: "primarily promoting their cultural, educational, economic and other integration with the homeland[/i]"
@Bloo Dobra si ti meni s njim, ono, strpljivo,, al' ja fakat ne mogu pa moram - :lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje ti, jadan ne bio, u tom programu rada vidis "WWII" ? :lol:
Bloo
Globalna šefica

#512 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

CPT wrote: 20/01/2020 15:40
Bloo wrote: 20/01/2020 15:33
CPT wrote: 20/01/2020 15:31

To je ministarstvo za Slovence (etnicki ako ce neki lakse shvatiti) tj. njihovu dijasporu od WWII. Tamo generalno Muhamed ili Milojko nema sta traziti.
At the Government Office for Slovenes Abroad, we care to maintain and strengthen relations with the Slovenian minority in neighboring countries, as well as with Slovenian migrants and migrants around the world.
We maintain constant contacts with Slovenian minority, displacement and emigrant organizations, primarily promoting their cultural, educational, economic and other integration with the homeland, and cooperating in the preparation of consultations, seminars, competitions and similar meetings.

Pa super, oni jedno, ti drugo.

Ministarstvo koje si naveo je odgovorno za Slovenian minority in neighboring countries, as well as with Slovenian migrants and migrants around the world.

Bilo bi interesantno zamoliti nekog pripadnika manjine u Sloveniji, a koji ima pasos, da im pokuca na vrata i javi reakciju.
Mozda bi se mogle kakve pare ubiti na osnovu diskriminacije vlastitih GRAĐANA.
To prije nekoliko par minuta nisi znala za postojanje sad vec strucnjak? Pise ti bas ono sto sam ti rekao i sto se vidi iz samog naziva. Da copy pastam sata sam napisao? Za njihovu dijasporu od WWII.

Nema to veze sa being strucnjakom, vec sa zdravim razumom.
Da, homeland je Slovenija. Svim Slovencima (znaci ljudima rodenim u Sloveniji i koji imaju pasos) koji zive negdje drugo i tamo su logicno manjina, Slovenija je HOMELAND. Nije im homeland Zimbabve. Bez obzira da li si Mujo, Milorad ili Janez ili Zsolt - ako si roden u Sloveniji i imas njihovo drzavljanstvo i pasos - Slovenija ti je valjda homeland.

Ime DRZAVNE institucije je Government Office for Slovenians Abroad and Worldwide
ABROAD AND WORLDWIDE

NE Office za Janeze u Argentini iskljucivo
oaza85

#513 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

piupiu wrote: 20/01/2020 15:39
oaza85 wrote: 20/01/2020 15:24
piupiu wrote: 20/01/2020 15:20

Džemaludin Latić, Enes Karić, Esad Duraković, Mustafa Spahić, Džemaludin Šestić. Imaš i istorijat tog 'pravca razmišljanja' u knjizi Šaćira Filandre "Bošnjaci nakon socijalizma", koju, inače, preporučujem.
Kako ti je ovo uspjelo?
Ja te likove nisam spominjao. :lol:
Moze li neki citate gore spomenutih u kojima se Bosanci dozivljavaju kao neprijatelj i krtica?
Al’ si nasla intelektualnu elitu, i jos zacinila Sacirom.

Edit: ispravila si quote :D
Šta kako mi je uspjelo? Šta sam ispravila, ne kontam? :?

Da citiram svoj originalni post, zbog kojeg si me pitao da navedem imena:
Ne tražimo mi neprijatelje, nego nas stalno proglašavaju neprijateljima. I napismeno, bošnjački intelektualci napisaše kartice i kartice o Bosancima kao neprijateljima bošnjačkog naroda, krticama, podmetnutim da rastaču bošnjačku naciju. Tome još dodaše i bolesne rasističke traktate, kojima bi se dičili i Evropljani 19. stoljeća, o ljudima iz miješanih brakova. I, vidi vraga, dodješ ovdje, ista priča (evo dokaz - vidi gore, 3 posta iznad).
Za sve dalje, Google is your friend. Svako malo podmetneš po riječ koju ja nisam nigdje upotrijebila, te 'jedinstveno', te 'elita'... Sve u svemu, sve ćeš sam pronaći, ako se potrudiš. Naći ćeš i na ovom forumu i linkove, i citate, a i ljude koji se oglašavaju o ljudima iz miješanih brakova. Nisam ti ja sekretarica. Niti me zanima ovaj nivo komunikacije. Ako imaš kakav konkretan kontrargument, možemo oko njega porazgovarati.
Ma u prvom postu je ispalo da ja pisem to sto ti pises, i obrnuto, zato sam se nasalio. Nebitno.
Sve pobrojane ne dozivljavam nikakvom elitom, a ponajmanje intelektualnom.
Mada i kod tih bilmeza tesko da ces naci tekstove u kojima Bosance proglasavaju neprijateljima i krticama.
Dozer

#514 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Kejn wrote: 20/01/2020 15:43 Zamisli Dozera ovdje stane ispred i počne im objašnjavt ko Dino u skupštini Kantona Sarajevo kako su u nedoumici i da su ustvari Srbijanci nacionalno, a ne Srbi :lol:
Sorry, imam adblocker pa mi se nista od ovih linkova ne prikazuje, tako da nemam pojma o cemu pricate.
Bloo
Globalna šefica

#515 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Bloo »

Kejn wrote: 20/01/2020 15:41
Bloo wrote: 20/01/2020 15:35
Stvarna prijetnja bh/hrvatskom/srbijanskom drustvu je simbioza nacionalizma i religije kao što možemo vidjeti.
Naravno, i to je prije svega bošnjačka simbioza jer vidim o njoj se ovo tabiri već 21 stranicu :-)
Ne dajem primat niti jednoj :mrgreen: ne diskriminiram..kanceri
hAZNADAR

#516 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

Hank Paldum wrote: 20/01/2020 15:28
Dozer wrote: 20/01/2020 12:06 Ja dobar i s bijelcima i crncima i zutima, a i ovim domacim "vjekovnim autohtonim" B, H i S.
Logicno, samo s onima koji se ponasaju k'o normalni ljudi. S hajvanima bilo koje boje, jezika, prefixa ili sufixa - nemam niti zelim imati nista.

Ocigledno nisi bas toliko dobar sa "B" cim njih jedino nazivas produktom tuske okupacije, turcizmom,.. sa stranom kulturom,...
Ili im ne kazes licno ovo sto pises ovdje.

Mnogi ekstremisti sebe smatraju demokratama, tolerantnima, dobrim momcima,... u njihovom svijetu sa njihovim pravilima.

Stvarna tolerancija je nesto sasvim drugo Dozer i tu nema navodnika na neke teneke,...
CPT

#517 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

512MB wrote: 20/01/2020 15:40
Pa nije manje mi je svejedno nego što je srušena neka obična kuća gdje su ljudi živjeli. Sentimentalno me ne veže ništa za tu zgradu.
Mislim, bas te briga, to rusenje nema nikakve veze s tobom i tvojim sentimentom, jel.
Živim u BL kad mi se ćefne, dosta familje živi i radi tamo. Ne kužim zašto pitaš?
Zbog toga sto napad na Ferhadiju nije bio napad na zgradu. To je bio napad na jedan narod i religiju. To valjda znas? Cak i je to tebi samo zgrada i ne priznajes narode ili religiju nisam siguran da druga strana to vidi tako. Zbog toga ti ne bi trebalo biti svejedno i ogromnoj vecini Bosnjaka nije svejedno.
oaza85

#518 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

512MB wrote: 20/01/2020 15:40
Znaci, nakon rusenja Ferhadije ti i tvoja rodbina ste nastavili sa normalnim zivotom u Banjaluci.
Fino, kao da se nista nije desilo?
Kejn

#519 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Kejn »

Dozer wrote: 20/01/2020 15:45
Kejn wrote: 20/01/2020 15:43 Zamisli Dozera ovdje stane ispred i počne im objašnjavt ko Dino u skupštini Kantona Sarajevo kako su u nedoumici i da su ustvari Srbijanci nacionalno, a ne Srbi :lol:
Sorry, imam adblocker pa mi se nista od ovih linkova ne prikazuje, tako da nemam pojma o cemu pricate.
Pa iskljucis ga za ovu prigodu :D
hAZNADAR

#520 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by hAZNADAR »

MarlboroGold wrote: 20/01/2020 15:42
hAZNADAR wrote: 20/01/2020 15:40
Zalosno.
Imas pojasnjenje na 20 stranica ove teme. Nemam sta vise objasnjavati niti zelim.
Pa nisam bas nasao od tebe ista konkretno po tom pitanju.

Da nije mozda ona scena Noža gdje sikter efendija pojasnjava rodoslov glavnog junaka? :lol:
oaza85

#521 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by oaza85 »

Mah, pusti.
SPC organizovala skup podrske Bosni i Hrecegovini.
Nisi nista propustio. :D
CPT

#522 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by CPT »

Bloo wrote: 20/01/2020 15:44Nema to veze sa being strucnjakom, vec sa zdravim razumom.
Da, homeland je Slovenija. Svim Slovencima (znaci ljudima rodenim u Sloveniji i koji imaju pasos) koji zive negdje drugo i tamo su logicno manjina, Slovenija je HOMELAND. Nije im homeland Zimbabve. Bez obzira da li si Mujo, Milorad ili Janez ili Zsolt - ako si roden u Sloveniji i imas njihovo drzavljanstvo i pasos - Slovenija ti je valjda homeland.

Ime DRZAVNE institucije je Government Office for Slovenians Abroad and Worldwide
ABROAD AND WORLDWIDE

NE Office za Janeze u Argentini iskljucivo
Ne. Nije. To je homeland za Slovence. Nakon nekoliko decenija zivota ovdje vjerovatno bolje znam od tebe? Zbog toga su Slovence (one etnicke) pokupili iz SA kad je poceo rat. Zbog toga jos uvijek imaju slovenski dom u SA, itd, itd. Svi oni drugi su narodi, nisu cak ni manjina.

3x put (Argetnina ima posebno znacenje i posebno ulogu, nije random drzava). I taj ured je skoro 100% stvar Argentine. Zasto i kako, duga prica.
512MB

#523 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by 512MB »

oaza85 wrote: 20/01/2020 15:50
Mah, pusti.
SPC organizovala skup podrske Bosni i Hrecegovini.
Nisi nista propustio. :D
Pa dobro, pičke prave podršku Kosovu.... u Zemunu :mrgreen:
piupiu

#524 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by piupiu »

oaza85 wrote: 20/01/2020 15:44
Ma u prvom postu je ispalo da ja pisem to sto ti pises, i obrnuto, zato sam se nasalio. Nebitno.
Sve pobrojane ne dozivljavam nikakvom elitom, a ponajmanje intelektualnom.
Mada i kod tih bilmeza tesko da ces naci tekstove u kojima Bosance proglasavaju neprijateljima i krticama.
OK, sorry, halali, nisam skontala emociju.
Dozer

#525 Re: Etno-nacional-vjerske nedoumice i patnje Bošnjaka/Hrvata/Srbina

Post by Dozer »

Hank Paldum wrote: 20/01/2020 15:28
Dozer wrote: 20/01/2020 12:06 Ja dobar i s bijelcima i crncima i zutima, a i ovim domacim "vjekovnim autohtonim" B, H i S.
Logicno, samo s onima koji se ponasaju k'o normalni ljudi. S hajvanima bilo koje boje, jezika, prefixa ili sufixa - nemam niti zelim imati nista.

Ocigledno nisi bas toliko dobar sa "B" cim njih jedino nazivas produktom tuske okupacije, turcizmom,.. sa stranom kulturom,...
Ili im ne kazes licno ovo sto pises ovdje.

Mnogi ekstremisti sebe smatraju demokratama, tolerantnima, dobrim momcima,... u njihovom svijetu sa njihovim pravilima.

Stvarna tolerancija je nesto sasvim drugo Dozer i tu nema navodnika na neke teneke,...
Zena mi B, jadan ne bio, i komplet njena familija. Po tim vasim kategorizacijama baziranim na imenu - i ja sam B. Ali - Bosanac, ne Bosnjak. Moj licni izbor. :lol:

A da si samo malo pazljivije citao, ono, s razumijevanjem, shvatio bi da je ovo sto si napisao da ja samo Bosnjake nazivam blablabla - notorna glupost.
Pri tome, mislim da samo neko totalno lud moze negirati danasnje stanje u kojem su danasnji Bosnjaci (koji bas i nemaju pretjerane veze s onima prije 150+ godina), oni koji su zadrzali okupatorsku vjeru.

Da se ne lazemo, ni H ni S nisu nista bolji ili drugaciji po tom pitanju jer se i oni busaju okupatorskim vjerama.
Locked