Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
tandmand

#6751 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by tandmand »

HeyHo wrote: 16/01/2020 20:54 A3 Široki Brijeg matica - ima sestrinsku tvrtku A3 Split - prihod 300 milijuna kn. A3 je trenutno najjača građevinska firma u Dalmaciji.

Uglavnom, Zapadnohercegovački poduzetnici uprihoduju godišnje 14 milijardi kn u BiH (to je ono što prijave Sarajevu), a njihove filijale u Hrvatskoj uprihoduju kad se sve skupa zbroji oko 4 milijarde kn.

Malo je u Hrvatskoj županija kao ZHŽ, koje imaju toliko poduzetnika koji imaju razgranate poslove i filijale izvan svoje županije.

Zapadnohercegovački poduzetnici se razvijaju i stasaju u županiji koja nema ni 90 tisuća stanovnika te se praktički natječu po snazi s poduzetnicima koji dolaze iz sredina s najjačim BDP-om u RH. Natječu se u poduzetnosti s Zagrebom koji je bez premca broj jedan i Istrom koja nema ni blizu kao ZHŽ toliko poduzetnika koji imaju filijale izvan svoje županije, ali Istra ima dvije mega kompanije Adris grupu i Infobip Vodnjan čija sestrinska IT kompanija u Londonu uprihoduje preko 2 milijarde kn. Međutim, ni s tim mega kompanijama, istarski poduzetnici koji imaju filijale izvan svoje županije, nisu po prihodu ispred filijala Zapadnohercegovačkih poduzetnika.

Teško je stvoriti vrijednost iz ničega tj iz "kamenjara" koji je desetljećima uništavan, vaše Sarajevo ima velik proračun samo zbog koeficijenta raspodjele PDV-a i jer su sve institucije u njemu.
Opet u tom Sarajevu ne možete riješiti ni pitanje vodovoda kao ni zagađenosti zraka.

Ekonomiju nikakvu nemate jer ste cijepljeni za nju, dovoljno nam je vidjeti najveće firme npr u srednjoj Bosni od kojih živite
Džaba sve to, kada morate živjeti u istoj državi sa moslemanima ...
Haman2

#6752 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Bolje bi bilo da govorimo o hrvatskoj politici prema Bosnjacima. Hrvati iz BiH i Hrvatske o Bosnjacima prezentiraju lazne price po svojetu , izmisljaju terorizam, podsticu i ucejnjuju ljude da rade protiv Bosnjaka i BiH itd. Medjutim, naslov se posatvi tako kao da su Bosnjaci krivi za sve. Ko to postavlja. Nije tesko pogoditi a sve se moze vidjeti i iz njegovih komentara.
Novak20

#6753 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Haman si dosadan. :zzzz:
Haman2

#6754 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Zasto bolan. Trebalo bi ispraviti naslov. Znamo ko radi protiv Bosnjaka i BiH i kako.
.
Hafis

#6755 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Haman2 wrote: 20/01/2020 15:07 Zasto bolan. Trebalo bi ispraviti naslov. Znamo ko radi protiv Bosnjaka i BiH i kako.
Oho ho, počeli smo krivnju i na druge prebacivati :)
mO k3

#6756 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

LBVIEW wrote: 17/01/2020 11:37 Cekaj bolan, vecina ih, cim se dokotrlja s Poskoka, krene prosipati rasisticke teze kojih se ni Mile Budak ne bi postidio, i sad ja kriv. :-)
Pa onda, red "mevluta", red krezubih secijasa, red bamije i sl.
kakva je situacija na forumum im , kukaju li jos ??
Sinn fein jos?? :mrgreen:
Haman2

#6757 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Nije problem u Bosnjacima hafiz efendija. Poblem je u Hrvatima koji zele treci entitet na prostoru koji su etnicki ocistili od Bosnjaka i Srba. Iz tog razloga tema ne odgovara stvarnom stanju u BiH. Dakle, treci entitet, sirenje laznih informacija u svojetu od politicara do vjerskih uglednika o BiH, Bosnjacima itd. Ide se cak toliko daleko da se Bosnjaci koji rade u Hrvatskoj prisiljavaju da rade rpotiv svoje domovine a ako nece uskrcuje im se pravo boravaka u Hrvatskoj. Posetno ili ne hafiz efendija.
Bloo
Globalna šefica

#6758 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Bloo »

Haman2 wrote: 17/01/2020 19:09 Bolje bi bilo da govorimo o hrvatskoj politici prema Bosnjacima. Hrvati iz BiH i Hrvatske o Bosnjacima prezentiraju lazne price po svojetu , izmisljaju terorizam, podsticu i ucejnjuju ljude da rade protiv Bosnjaka i BiH itd. Medjutim, naslov se posatvi tako kao da su Bosnjaci krivi za sve. Ko to postavlja. Nije tesko pogoditi a sve se moze vidjeti i iz njegovih komentara.
Otvori temu ako je vec nema.
Ovdje je tema Bosnjacka politika prema BiH Hrvatima.
Haman2

#6759 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Haman2 »

Bosnjacka politika prema Hrvatima je puno bolja od hrvatske politike prema Bosnjacima iz razloga koje sam naveo u predhodnom komentaru.
Kolinda

#6760 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Haman2 wrote: 20/01/2020 16:11 Nije problem u Bosnjacima hafiz efendija. Poblem je u Hrvatima koji zele treci entitet na prostoru koji su etnicki ocistili od Bosnjaka i Srba. Iz tog razloga tema ne odgovara stvarnom stanju u BiH. Dakle, treci entitet, sirenje laznih informacija u svojetu od politicara do vjerskih uglednika o BiH, Bosnjacima itd. Ide se cak toliko daleko da se Bosnjaci koji rade u Hrvatskoj prisiljavaju da rade rpotiv svoje domovine a ako nece uskrcuje im se pravo boravaka u Hrvatskoj. Posetno ili ne hafiz efendija.
O trećem entitetu samo blejite po forumima a vaše velike vođe vas plaše trećim isto ko mi djecu sa kučibabom.
To da Bošnjaci izgube pravo birati svoje Hrvate i Srbe se smatra raspadom države :lol:
Dokle je došao Avdo sa proizvodnjom neprijatelja?
Hafis

#6761 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 20/01/2020 16:41
Haman2 wrote: 20/01/2020 16:11 Nije problem u Bosnjacima hafiz efendija. Poblem je u Hrvatima koji zele treci entitet na prostoru koji su etnicki ocistili od Bosnjaka i Srba. Iz tog razloga tema ne odgovara stvarnom stanju u BiH. Dakle, treci entitet, sirenje laznih informacija u svojetu od politicara do vjerskih uglednika o BiH, Bosnjacima itd. Ide se cak toliko daleko da se Bosnjaci koji rade u Hrvatskoj prisiljavaju da rade rpotiv svoje domovine a ako nece uskrcuje im se pravo boravaka u Hrvatskoj. Posetno ili ne hafiz efendija.
O trećem entitetu samo blejite po forumima a vaše velike vođe vas plaše trećim isto ko mi djecu sa kučibabom.
To da Bošnjaci izgube pravo birati svoje Hrvate i Srbe se smatra raspadom države :lol:
Ja više i ne pokušavam osporavati tu teoriju.
Jednostavno, to previše dugo traje i stvarno je krajnje medijski vješto implantirano u svijest ogromne većine tog puka, da jednostavno ne postoji način da se to ispravi.
Kolega, pomiri se sa sudbinom da si kvisling i potencionalni separatist do kraja svog života u očima jednog dijela stanovništva ove zemlje.
Doduše, imaš šanse za aboliciju, ali bi stvarno morao dobro popljuvati sve ono tvoje što te čini drugačijim od takvih.
Imaš primjer Martine. Od ekstremne poskokove udarne igle koja je izmislila pojam ''obrezanović'', da bi tijekom vremena, ne samo polizala ono što je istresala iz sebe, već čak i doživjela svojevrsnu katarzu i prosvijetljenje, tako da je danas veći multietničar i BH patriJot od većine originalnih patriJota.
Znači, čovjek uvijek ima način ako to zaista želi.
Kolinda

#6762 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 20/01/2020 17:48
Jednostavno, to previše dugo traje i stvarno je krajnje medijski vješto implantirano u svijest ogromne većine tog puka, da jednostavno ne postoji način da se to ispravi.
Kolega, pomiri se sa sudbinom da si kvisling i potencionalni separatist do kraja svog života u očima jednog dijela stanovništva ove zemlje.
Doduše, imaš šanse za aboliciju, ali bi stvarno morao dobro popljuvati sve ono tvoje što te čini drugačijim od takvih.
Imaš primjer Martine. Od ekstremne poskokove udarne igle koja je izmislila pojam ''obrezanović'', da bi tijekom vremena, ne samo polizala ono što je istresala iz sebe, već čak i doživjela svojevrsnu katarzu i prosvijetljenje, tako da je danas veći multietničar i BH patriJot od većine originalnih patriJota.
Uvaženi i nadasve poštovani kolega, obzirom da po zakonu o braniteljima pripadam skupini onih koji su obranili BIH od neprijatelja ne mogu pristati na vaše pojašnjenje 8-)
Kvislizi su svi oni kojima je država bila u ratu a oni su govorili " to nije naš rat" . Kvislizi su ovi što truju forum iz uređenog zapada a ja se jebem sa svim problemima koji me okružuju.
Nego u zadnje vrijeme razmišljam da se za naredne izbore izjasnim kao Bošnjak i da se uhljebim na 4 godine na vrhunsku plaću, kad može Edim biti Hrvat mogu i ja Bošnjak, a uzet će me valjda netko u stranku :skoljka:
Hank Paldum

#6763 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hank Paldum »

Kolinda wrote: 20/01/2020 18:05
Hafis wrote: 20/01/2020 17:48
Uvaženi i nadasve poštovani kolega, obzirom da po zakonu o braniteljima pripadam skupini onih koji su obranili BIH od neprijatelja ne mogu pristati na vaše pojašnjenje 8-)
Kvislizi su svi oni kojima je država bila u ratu a oni su govorili " to nije naš rat" . Kvislizi su ovi što truju forum iz uređenog zapada a ja se jebem sa svim problemima koji me okružuju.
Nego u zadnje vrijeme razmišljam da se za naredne izbore izjasnim kao Bošnjak i da se uhljebim na 4 godine na vrhunsku plaću, kad može Edim biti Hrvat mogu i ja Bošnjak, a uzet će me valjda netko u stranku :skoljka:
Misliš da se i kod člana predsjedništva nije mislilo od strane HDZa da se Bošnjacima osveti sa nekim Bošnjačkim Komšićem? Ali onda se pogleda popis stanovnišva i skonta se da se nema dovoljno ljudstva za taj eksperiment. Tako da ti preostaje samo da budeš kao Edim, to vam je plafon ali ni to nije loše, lahko zarađena para
Hafis

#6764 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 20/01/2020 18:05 Uvaženi i nadasve poštovani kolega, obzirom da po zakonu o braniteljima pripadam skupini onih koji su obranili BIH od neprijatelja ne mogu pristati na vaše pojašnjenje 8-)
Kolega, suosjećam s vašim osjećajima i s nepravdom kojom smo svi u ovim burnim vremenima izloženi.
Međutim, to nije razlog da se odreknete samog sebe, svog habitusa i svog podrijetla i izjasnite se kao pripadnik nečega čemu ipak ne pripadate, a sve u svrhu stjecanja nekakve materijalne koristi od nekih cca 50-60 tisuća maraka godišnje iz proračuna, plus brojne dodatne mogućnosti ispumpavanja istih, koje vam mogu priopćiti na privatni pretinac.
Stoga, molim Vas ne posustajte.

P.S.
Inače, ideja nije nimalo loša. i mislim da bi se to u ZHŽ-u s pjesmom moglo odraditi, pošto tamo stvarno nema niti je ikad bilo jednog jedinog kandidata spremnog na takovu nisku rabotu.
To me doista čudi, obzirom na poduzetnički duh tamošnjeg puka. Bit će da je to ipak pitanje časti, i da im to u ovom slučaju više znači od gengela.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#6765 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by konektovan »

Ma samo nek se javi, Netko će ga uputiti na pravi put. :mrgreen:
Hafis

#6766 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

konektovan wrote: 20/01/2020 19:16 Ma samo nek se javi, Netko će ga uputiti na pravi put. :mrgreen:
Ima li itko Edima Fejzića mail adresu? Čovjek je priznati i cijenjeni ekspert iz te discipline.
konektovan

#6767 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by konektovan »

Hafis wrote: 20/01/2020 19:19
konektovan wrote: 20/01/2020 19:16 Ma samo nek se javi, Netko će ga uputiti na pravi put. :mrgreen:
Ima li itko Edima Fejzića mail adresu? Čovjek je priznati i cijenjeni ekspert iz te discipline.
E heboga ti, pa nije valjda da Hrvat moze biti samo neTko ko se zove Stipe, Mario, Josip?! Pa ja sam mislio da ste vi europejci malo širih shvatanja..... :mrgreen: :mrgreen:
Hafis

#6768 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

konektovan wrote: 20/01/2020 19:24
Hafis wrote: 20/01/2020 19:19
E heboga ti, pa nije valjda da Hrvat moze biti samo neTko ko se zove Stipe, Mario, Josip?! Pa ja sam mislio da ste vi europejci malo širih shvatanja..... :mrgreen: :mrgreen:
Nisam to rekao. slažem se s tobom.
Recimo može biti npr. Bajram Demić, i onda ode u matični ured promijeni ime u Zvonko Marić, i eto ga: ganc nov Hrvat, k'o ispod čekića. A ima tu i prednosti, kad mu dojadi vrati se opet curik.

Inače, zamisli šou da se neki Hrvoje Škutor iz Gornjih Mamića Š. Brijeg, uglavi u dom naroda kao Bošnjak, a mogao bi da hoće.
E taj film nećemo nažalost sigurno gledati... nikada.
E sad ti kontaj zašto.
konektovan

#6769 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by konektovan »

Ma ja, vi ste cestit i principijelan narod, gdje cete to raditi.
Hafis

#6770 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

konektovan wrote: 20/01/2020 19:34 Ma ja, vi ste cestit i principijelan narod, gdje cete to raditi.
Djeluje kao zezanje, simpa ti je pošalica, ali na tvoju žalost - tako je. Upravo tako. Barem u tim stvarima.
konektovan

#6771 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by konektovan »

Hafis wrote: 20/01/2020 19:36
konektovan wrote: 20/01/2020 19:34 Ma ja, vi ste cestit i principijelan narod, gdje cete to raditi.
Djeluje kao zezanje, simpa ti je pošalica, ali na tvoju žalost - tako je. Upravo tako. Barem u tim stvarima.
Ovog gore spomenutog Zvonku, pa on nije pravi primjer ovog sto si pisao. Covjek je Albanac rodjen u Crnoj Gori, tako da nijesi potrefio napravog bosnju. :mrgreen:
Politika je politika, trgovina je trgovina, politika je trgovina. Hrvati hadezeovski htjedose u separatiste, mora ih se nekako malo zajebucnuti. ;-)
Hafis

#6772 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

konektovan
Ovog gore spomenutog Zvonku, pa on nije pravi primjer ovog sto si pisao. Covjek je Albanac rodjen u Crnoj Gori, tako da nijesi potrefio napravog bosnju. :mrgreen
Za gore spomenutog Zvonku nisam ni tvrdio da je Bošnjak, samo sam htio navesti primjer kako se izmjenom imena postaje Hrvat, mada imamo i brojnih domaćih primjera gdje ni to nije potrebno.
Politika je politika, trgovina je trgovina, politika je trgovina. Hrvati hadezeovski htjedose u separatiste, mora ih se nekako malo zajebucnuti. ;-
A to... pa nije loše malo zajebucnuti, još kad takva politika daje ovakve kolosalne rezultate, treba samo dalje ustrajati.
Inače, kao što rekoh, nekome je izjasniti se kao nešto drugo, kao reći dobrojutro, a nekome je to pitanje časti.
Ali jebo to, bitno se zajebavati, dok se ovo sve polako ne raspline, a onda više neće biti ni važno, nikome.
konektovan

#6773 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by konektovan »

Mnogo gorih stvari ima od tog izjasnjavanja sta je ko je u nasoj lijepoj BiH. Po tebi, izgleda samo Bosnjaci prave problem, a Vi casni ostali i dalje casni...
Hafis

#6774 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

konektovan wrote: 20/01/2020 20:00 Mnogo gorih stvari ima od tog izjasnjavanja sta je ko je u nasoj lijepoj BiH. Po tebi, izgleda samo Bosnjaci prave problem, a Vi casni ostali i dalje casni...
Normalno, svtko ima svoje mišljenje. Recimo po tebi svi drugi osim Bošnjaka prave probleme.
Ja mislim da svi podjednako prave probleme.

P.S.
Vizavi časti - to stojim.
Ne pamtim slučaj da je u klubu Bošnjaka u domovima naroda sjedio neki Josip, Matej, pa čak i Nemanja ili Dušan.
Ai to je pomalo simptomatično, i na neki način razotkriva smjernice bošnjačke politike. Napominjem - ne mislim bošnjačkog naroda i ne koristim se izrazima mi/vi
zrakomlat

#6775 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by zrakomlat »

Hafis wrote: 20/01/2020 19:13
Kolinda wrote: 20/01/2020 18:05 Uvaženi i nadasve poštovani kolega, obzirom da po zakonu o braniteljima pripadam skupini onih koji su obranili BIH od neprijatelja ne mogu pristati na vaše pojašnjenje 8-)
Kolega, suosjećam s vašim osjećajima i s nepravdom kojom smo svi u ovim burnim vremenima izloženi.
Međutim, to nije razlog da se odreknete samog sebe, svog habitusa i svog podrijetla i izjasnite se kao pripadnik nečega čemu ipak ne pripadate, a sve u svrhu stjecanja nekakve materijalne koristi od nekih cca 50-60 tisuća maraka godišnje iz proračuna, plus brojne dodatne mogućnosti ispumpavanja istih, koje vam mogu priopćiti na privatni pretinac.
Stoga, molim Vas ne posustajte.

P.S.
Inače, ideja nije nimalo loša. i mislim da bi se to u ZHŽ-u s pjesmom moglo odraditi, pošto tamo stvarno nema niti je ikad bilo jednog jedinog kandidata spremnog na takovu nisku rabotu.
To me doista čudi, obzirom na poduzetnički duh tamošnjeg puka. Bit će da je to ipak pitanje časti, i da im to u ovom slučaju više znači od gengela.
Jel ono neki Ivanković Lijanović bio predstavnik BPS za ZHK. Nije se pisao ko Bošnjak, al dje će pajdo u Sefera :D jel moguće da sam to negdje vidio?
Post Reply