Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimist
#25976 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad ce ti se javit i napast kako je on skroz u pravu, a ti jos koristis mobitel u voznji!
- JavierBosnia
#25977 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jebote mozda i ja imam zadnju tu maglenku, kao da imaju 2 stepena kada se pale, onaj drugi je vjerovatno zadnja.
Nisam ni znao za to moram provjeriti
Nisam ni znao za to moram provjeriti
-
suit_up
- Travnički Noćni Šetač
#25979 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo je tako... zadnja maglenka je na drugom stepenu....JavierBosnia wrote: ↑18/01/2020 20:36 Jebote mozda i ja imam zadnju tu maglenku, kao da imaju 2 stepena kada se pale, onaj drugi je vjerovatno zadnja.
Nisam ni znao za to moram provjeriti![]()
- DoradO
#25980 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najvjerovatnije da si vidio covjeka koji je i mene bez teksta ostavio, on tuda redovno vozi jer zivi u barakama sa desne strane i jedini mu je to pristup domu, ovim trotoarom, on ga koristi kao saobracajnicu... ja sam par puta sa malcem setajuci to vidio...maxell_sarajevo wrote: ↑17/01/2020 20:15 Trebali su jos dva staviti na ovaj trotoar jer sam nedavno vidio lika kako se ovdje popeo na trotoar i tako vozio go GRAS-a i zaobisao cijelu kolonu.
- drug_profi
#25981 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To ti mislis na onu trosnu kucu ispred bazena? Covjeku su onemogucili prilaz drugim putem kad su izgradili setaliste. On se popne od raskrsca za Meander i pjesackom stazom do svoje avlije.DoradO wrote: ↑18/01/2020 23:58Najvjerovatnije da si vidio covjeka koji je i mene bez teksta ostavio, on tuda redovno vozi jer zivi u barakama sa desne strane i jedini mu je to pristup domu, ovim trotoarom, on ga koristi kao saobracajnicu... ja sam par puta sa malcem setajuci to vidio...maxell_sarajevo wrote: ↑17/01/2020 20:15 Trebali su jos dva staviti na ovaj trotoar jer sam nedavno vidio lika kako se ovdje popeo na trotoar i tako vozio go GRAS-a i zaobisao cijelu kolonu.
A na ovim slikama se radi o drugoj strani ceste kod ulaza na parking DZ.
-
vrbas1979
#25982 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema ni on pravo voziti sa upaljenim maglenkama kada je vedro.Naslovnica wrote: ↑18/01/2020 19:47 On ima pravo da vozi sa upaljenim maglenkama, ali ti nemas pravo da vozis sa dugim.
![]()
Znam za nekoliko slučajeva u kojima su policajci uručivali kazne vozačima sa maglenkama.
(To je bilo prije nekoliko godina, izgleda da su to promijenili u zakonu)
A realno se može i upozoriti dugim svjetlima u nadi da će shvatiti i ugasiti maglenke.
Još gore je kada kiša padne i reflektira farove i maglenke.
-
Naslovnica
#25983 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima pravo jer nigdje u zakonu ne piše da nema pravo.vrbas1979 wrote: ↑19/01/2020 01:55Nema ni on pravo voziti sa upaljenim maglenkama kada je vedro.Naslovnica wrote: ↑18/01/2020 19:47 On ima pravo da vozi sa upaljenim maglenkama, ali ti nemas pravo da vozis sa dugim.
![]()
Znam za nekoliko slučajeva u kojima su policajci uručivali kazne vozačima sa maglenkama.
(To je bilo prije nekoliko godina, izgleda da su to promijenili u zakonu)
A realno se može i upozoriti dugim svjetlima u nadi da će shvatiti i ugasiti maglenke.
Još gore je kada kiša padne i reflektira farove i maglenke.
p.s. to je logika koju će ti i mnogi sa foruma reći. To što drugima smeta je nebitno
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#25984 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
.dosta sam ja prilagodjavo svoju voznju uslovima na cesti, nek se malo uslovi na cesti prilagodjavaju mojoj voznji
- DoradO
#25985 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam druze zivim u NO pa cesto setam tuda, ja govorim o objektima izmedju Veneta i Nove Otoke... ne bih bio u kozi tih ljudi ali vjerovatno ne bih bio u stanju voziti auto po bic stazi i trotoaru i blicati raji da pozure...drug_profi wrote: ↑19/01/2020 01:15To ti mislis na onu trosnu kucu ispred bazena? Covjeku su onemogucili prilaz drugim putem kad su izgradili setaliste. On se popne od raskrsca za Meander i pjesackom stazom do svoje avlije.DoradO wrote: ↑18/01/2020 23:58Najvjerovatnije da si vidio covjeka koji je i mene bez teksta ostavio, on tuda redovno vozi jer zivi u barakama sa desne strane i jedini mu je to pristup domu, ovim trotoarom, on ga koristi kao saobracajnicu... ja sam par puta sa malcem setajuci to vidio...maxell_sarajevo wrote: ↑17/01/2020 20:15 Trebali su jos dva staviti na ovaj trotoar jer sam nedavno vidio lika kako se ovdje popeo na trotoar i tako vozio go GRAS-a i zaobisao cijelu kolonu.
A na ovim slikama se radi o drugoj strani ceste kod ulaza na parking DZ.
- muha_sa
#25986 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
juce ujutro izadjem kad pred zgradom komšijin golf 5 sa vozaceve strane izgreban i razbijen mu retrovizor
vidim ispod brisaca veliki papir i moradoh pogledat
na njemu piše--udario sam vaše auto, molim vas da mi se javite i broj mobitela 
vidim ispod brisaca veliki papir i moradoh pogledat
- bitanga_sa_otesa
#25987 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zamisli tako udaris nekome auto i napises neciji broj 
- muha_sa
#25988 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To sam i ja pomislio--možda je dupljak broj
al opet kontam da se ne bi mucio i piso vec produžio i vozdra
- bitanga_sa_otesa
#25989 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mozda je napisao broj nekog supka kojeg ne voli da mu napakosti
zamisli iznenadjenja nazove te neko ujutro i kaze: ja se javljam povodom ovog sto ste mi udarili auto,a ti nisi mako iz kuce par dana
- muha_sa
- vjeshalica
#25991 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da u onim kućicama ima malesna ulicica jedva moze auto u nju uci i tu odavno ljudi zive...DoradO wrote: ↑18/01/2020 23:58Najvjerovatnije da si vidio covjeka koji je i mene bez teksta ostavio, on tuda redovno vozi jer zivi u barakama sa desne strane i jedini mu je to pristup domu, ovim trotoarom, on ga koristi kao saobracajnicu... ja sam par puta sa malcem setajuci to vidio...maxell_sarajevo wrote: ↑17/01/2020 20:15 Trebali su jos dva staviti na ovaj trotoar jer sam nedavno vidio lika kako se ovdje popeo na trotoar i tako vozio go GRAS-a i zaobisao cijelu kolonu.
Mislim da su planirali oni to da ruse a da njima dadnu zamjenske neke stanove za zivot
Te kućice su stare bog zna od kad mislim da su pripadala Unioninvestu prije rata
Poznavala sam covjeka koji je tu bio tamo radio pa su se nekada davno odselili,nesto su oni to ko dobili od firme boga pitaj kad i kako

- MorningStar
#25992 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nikome nije palo na pamet da uzme broj i nazove pa kaze da meni ste zakacili auto al hvala vam sto ste broj ostavili ma 50 maraka je dosta 
-
zdruzdjo
#25993 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vjeshalica wrote: ↑19/01/2020 12:45 Da u onim kućicama ima malesna ulicica jedva moze auto u nju uci i tu odavno ljudi zive...
Mislim da su planirali oni to da ruse a da njima dadnu zamjenske neke stanove za zivot
Te kućice su stare bog zna od kad mislim da su pripadala Unioninvestu prije rata
Poznavala sam covjeka koji je tu bio tamo radio pa su se nekada davno odselili,nesto su oni to ko dobili od firme boga pitaj kad i kako
![]()
Ja sam obavijesten da su vlasnicima davali novcani iznos da pristanu na rusenje tih "baraka" ili stanove u zgradama koje bi tu nikle. Medjutim i ponudjeni novcani iznos a i ponudjena kvadratura su bili smjesni pa su im vlasnici ukratko rekli da ponudu zabiju sebi u dupe i odjebu. Tako sam nacuo. Ne znam da li je istina. A iza ima jos jedna "kucica" u rusevnom stanju koja je isto tako predmet zelja gradjevinske mafi...pardon, kompanije. Medjutim i tu je javlja nesto slicno kao i sa ovim drugim vlasnicima.
I da, u pitanju su nekadasnji uposlenici unioninvesta.
- Travnički Noćni Šetač
#25994 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prolazak kroz raskrsnicu pogrešnom trakom i usput prolazak kroz crveno kako bi prvi skrenuo lijevo, oduzimanje prvenstva prolaza ( nepropuštanje vozila), potpuno zaustavljanje vozila na izlaznoj traci magistralnog puta, preticanje preko pune linije, "peglanje" ili "sječenje" krivine bez obzira na dolazeći saobraćaj, skretanje na zabranjenom mjestu, oduzimanje prvensta vozila kod skretanja, vožnja bez upaljenih svjetala u sumrak, i nešto što će možda zanimati ekipu jer se dosta često spominjalo.... preticanje na autoputu i onda odjednom naglo usporavanje radi radar kamere na brzinu nižu od postavljenog ograničenja...
I u ovoj epizodi imamo dragog gosta, kolega Dino sa kanala Dino O DIY radionica ( kojeg smo takođe spominjali pozitivno na ovom forumu) nam je poslao video pozdrav, te mu se i ovdje iskreno zahvaljujemo na podršci...
I u ovoj epizodi imamo dragog gosta, kolega Dino sa kanala Dino O DIY radionica ( kojeg smo takođe spominjali pozitivno na ovom forumu) nam je poslao video pozdrav, te mu se i ovdje iskreno zahvaljujemo na podršci...
-
tempuser
#25995 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima takvih slucajeva koliko hoces. U sred kruga RAD-a imas stambeni objekat, nekakvu stracaru u kojoj zive ljudi. Uredno kroz kapiju RAD-a idu kuci.

U krugu ex Vase Miskina, na potezu izmedju buvljaka i N1 nekoliko takvih slucajeva. Tek po noci kad vidis upaljena svjetla skontas da su to stambeni objekti. I oni ulaze kroz tvornicke krugove.
how to upload photo to forum- bitanga_sa_otesa
#25996 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
donja slika ,ne ulaze kroz krug, vec oduvijek imaju prilaz ulicom dzavida haverica.
- vjesticanametli
#25997 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prije par god vidim haDZo ne zna u rikverc u hrasnim parking robota....i skrsi auto i u 1 i ode
-
kakaljin
#25998 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Svu stetu plati osiguranje, tako da nema potreba iko da bjezi. Ako ti se zuri a a parkirano auto ostavi se ceduljica, a ako su oba vozaca tu popunis euro zapsnik i sve rijeseno za 5 minuta.vjesticanametli wrote: ↑20/01/2020 08:06prije par god vidim haDZo ne zna u rikverc u hrasnim parking robota....i skrsi auto i u 1 i odeja fino zapisem reg i svoj broj i papir na auto.....naso ga je lik
![]()
Samo sto neki ne kontaju i naprave sebi vecu stetu nego kako su mogli proci.
-
tempuser
#25999 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eh, nije registrovan ili pijan, za to osiguranje teretinkrivca, nema vozacku, pod zabranom pa se sankcija multiplicira! Proberi!
-
Emir92
#26000 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A ove sedmice nema popularne raskrsnice iz Travnika i skretanje u lijevoTravnički Noćni Šetač wrote: ↑19/01/2020 21:47 Prolazak kroz raskrsnicu pogrešnom trakom i usput prolazak kroz crveno kako bi prvi skrenuo lijevo, oduzimanje prvenstva prolaza ( nepropuštanje vozila), potpuno zaustavljanje vozila na izlaznoj traci magistralnog puta, preticanje preko pune linije, "peglanje" ili "sječenje" krivine bez obzira na dolazeći saobraćaj, skretanje na zabranjenom mjestu, oduzimanje prvensta vozila kod skretanja, vožnja bez upaljenih svjetala u sumrak, i nešto što će možda zanimati ekipu jer se dosta često spominjalo.... preticanje na autoputu i onda odjednom naglo usporavanje radi radar kamere na brzinu nižu od postavljenog ograničenja...