Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moonca wrote: ↑19/01/2020 01:23
Aha, hoces li otici -savjetnici za brak -psihoterapetkinji/ eut-- koja
ji nije nikada bila/io u braku.
A možda i oni koji su se razveli, ne bi trebali davati savjete o braku, jer ni oni nisu uspjeli u njemu ostati
Hm..moglo bi se i tako adresirati problem..
Ja sam rekla da objašnjavaju kako je u braku,a ne da daju savjete ili da iste ja dajem. To je nezahvalno za svakoga, bar ja tako mislim.
Psihoterapeuta ne bih pitala, jer vjerujem da se njegovi savjeti temelje na nauci.
Da li bi ti @moonca otisla nekome da te liječi od anksioznosti ako taj neko nije bio anksiozan? Ili od bronhitisa, ako ga i sam nije odbolovao?
Necemo miješati kruške i jabuke
King Theoden wrote: ↑19/01/2020 01:08
Čudne ste vi forumašice. Svaki put me pozitivno iznenadite.
Skromne, razumne...
Majku mu, neš kontam, sve ono što se pripisuje ženama, prepoznajem ustvari u sebi
Miss Moonlight wrote: ↑19/01/2020 01:47
Ja sam rekla da objašnjavaju kako je u braku,a ne da daju savjete ili da iste ja dajem. To je nezahvalno za svakoga, bar ja tako mislim.
Psihoterapeuta ne bih pitala, jer vjerujem da se njegovi savjeti temelje na nauci.
Da li bi ti @moonca otisla nekome da te liječi od anksioznosti ako taj neko nije bio anksiozan? Ili od bronhitisa, ako ga i sam nije odbolovao?
Pa svi smo odrasli u familiji sa oba roditelja- vidimo kako to funkcionise i za mnoge je to nekakav vodic za sopstveni izbor.
Zivot u dvoje sa i bez papira je - isti scenario desavanja,obaveza, jedino sto se neke ili neki 'pohasi' kad ima u ruci taj papair. Ima vrijednost pred sudom i to je dio problema, za neke.\
Idem raznim doktorima- pojma nemam ko su i jesu li ikoga greskom ubili...
Kad si u problemu ides i u 7 brace i ubacujesh novcice ne bi li ti dalo nadu da ce pomoc doci.
A kome bi isla po savjet, ako se nadjes u problemu?
Boemica wrote: ↑19/01/2020 11:19
Ja kad sam u huji čim nešta razvlačim, lakše mi bude
Htio sam da kažem, kako znaš da pomaže kad nisi živjela sa nekim muškarcem.
Možda pomaže u roditeljskoj kući, a možda odmaže u kući muža ili momka.
Ono, ti počneš razbijati njegov namještaj, a on razbije tebe
Miss Moonlight wrote: ↑19/01/2020 01:47
Pa svi smo odrasli u familiji sa oba roditelja- vidimo kako to funkcionise i za mnoge je to nekakav vodic za sopstveni izbor.
Zivot u dvoje sa i bez papira je - isti scenario desavanja,obaveza, jedino sto se neke ili neki 'pohasi' kad ima u ruci taj papair. Ima vrijednost pred sudom i to je dio problema, za neke.\
Idem raznim doktorima- pojma nemam ko su i jesu li ikoga greskom ubili...
Kad si u problemu ides i u 7 brace i ubacujesh novcice ne bi li ti dalo nadu da ce pomoc doci.
A kome bi isla po savjet, ako se nadjes u problemu?
Nismo bona svi odrasli u familiji sa dva roditelja. Ima nas ovdje različitih
Nema pravila kad je u pitanju zivot u dvoje, sa ili bez papira.
Ja obično po savjet idem kod roditelja ili nekoga dovoljno stručnog ili iskusnog. Ali uvijek na kraju sama svoje odluke donosim - uzmem sve u obzir ZA i PROTIV i odlučim.
Poenta svakako nije bilo to, već ovo mudrovanje Eh moja ti, u braku ti je ovako ili onako....od forumaša koji uopšte nisu bili u braku. Glupo skroz.
Boemica wrote: ↑19/01/2020 11:19
Ja kad sam u huji čim nešta razvlačim, lakše mi bude
Htio sam da kažem, kako znaš da pomaže kad nisi živjela sa nekim muškarcem.
Možda pomaže u roditeljskoj kući, a možda odmaže u kući muža ili momka.
Ono, ti počneš razbijati njegov namještaj, a on razbije tebe
A ti znaš da ja nikad nisam živjela sa muškarcem?
Pride, nisam ni mislila na to, i nigdje to ne napisah, i nigdje to ne tvrdih.
Boemica wrote: ↑19/01/2020 12:09
Puno ti nešto o meni znaš
Šta bi da ti pokucam na vrata
Uh, ovo bi moglo biti odlično pitanje.
Helem, hanume, kako bi ste reagovale kada bi vam neki forumaš pokucao na vrata?
Ono, pokuca, kaže ja sam taj i taj i došao sam na kafu.
Nismo bona svi odrasli u familiji sa dva roditelja. Ima nas ovdje različitih
Nema pravila kad je u pitanju zivot u dvoje, sa ili bez papira.
Ja obično po savjet idem kod roditelja ili nekoga dovoljno stručnog ili iskusnog. Ali uvijek na kraju sama svoje odluke donosim - uzmem sve u obzir ZA i PROTIV i odlučim.
Poenta svakako nije bilo to, već ovo mudrovanje Eh moja ti, u braku ti je ovako ili onako....od forumaša koji uopšte nisu bili u braku. Glupo skroz.
Ako nema pravila,zasto mislish da neko ko nije u braku ne zna o cemu pise i sta ocekuje.
Obicno je to najveca greska --ici kod roditelja po savjet -vezano za brak... sve ostalo moze, ali, brazne probleme -ne.
Ko ti je -'nekoga' ko je strucan i iskusan-- npr?- osobe koje su obrazovane/skolovane za tu tematiku ne priznajes?
Boemica wrote: ↑19/01/2020 12:09
Puno ti nešto o meni znaš
Šta bi da ti pokucam na vrata
Odlično ti je pitanje.
Nikome nenajavljenom ne otvaram vrata.
Da se drekne kroz vrata i kaže to što si ti spomenuo, tad mu pogotovo ne bih otvorila...
King Theoden wrote: ↑19/01/2020 12:17
Ne primam nenajavljene goste, tako da poljubio bi bravu i otišao.