Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Toffee karamela

#5426 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Toffee karamela »

Chmoljo wrote: 18/01/2020 14:38
Banksy wrote: 18/01/2020 10:14 Šta god da je uradila Kerla, tek je jdna od 18. Nije u redu ova hajka protiv nje, pogotovo nije u redu ismijavanje zbog fizičkog izgleda. Vrlo ružno i nepotrebno.

Uzgred, ne leži mi ni to što se često spominjanje promjena imena Zvonka Marića. Ne znam iz kojih je razloga radio, ali ako nije usko vezano sa sitne koristi kao što je to radio Dević kada je naprasno postao Ostali, a sada nema većeg Bošnjaka, onda je to lično i ne treba tu zalaziti.

Aman ljudi,rat ko da je bio prije hiljadu godina i niko se nicega ne sjeca...Zvonko je u tandemu s Jadrankom Milosevic bio ratni izvjestac,prolazili su i kroz teritorije HVO,ona se mogla provuci neometano sa svojim imenom kroz njihov basibozuk ali on bi ko Bajram zaginuo sigurno i tako je uzeo to ime,nakon rata ostao je Zvonko,mozda neka identifikacija sa svojim ratnim alter egom ko sto ni Tita niko ziv nikad nakon rata nije oslovio krstenim imenom...ne vjerujem da ljudi godinama povlace to po portalima a da se niko ne javi i kaze sra je u stvari.
Nakon rata na molbu porodica nestalih iz Kasindolske koji su poslije.nadjeni na Romaniji isao je cak na noge na Zlatibor onom krmku Tomu Kovacu i molio ga da kaze gdje su pokopali te ljude.Imate intervju s njima dvojicom i poslije se izlanuo u intervjuu s Amorom Masovicem da ga je off record molio da pomogne ali naravno bez uspjeha. Mozda ga je Fahro nacinio ljigom ali nije crni sejtan i nije svijet poceo od recentnih sukoba tbog kantinalne vlade.
A_A_AKCIJA

#5427 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

tranquil wrote: 18/01/2020 14:47
The 51st State wrote: 18/01/2020 14:39
tranquil wrote: 18/01/2020 13:52

Problem sa Dinom je zato što je veliki egocentrik koji ne dopušta da bude kritikovan.

Njegova prva instiktivna reakcija tokom eskalacije krize sa vodosnabdijevanjem 2017 je bila da optužuje lijevo i desno, kritikuje javna preduzeća pod njegovom kontrolom, da se žali na to što su rastrošni iako im je on već dvije godine davao budžet, da se javno ibreti na šta troše novac iako je on već dvije godine njihov nadležni i njihov kontrolor, da pravi javni performans o tome kako su telefonski nedostupna javna preduzeća pod kontrolom kantona, kada ih je, kao neko ko je navodno vičan modernoj komunikaciji, mogao kontaktirati na dosta različitih načina, uključujući i to da lično dođe, jer mu i to spada u opis posla.

Takva reakcija pranja sebe od odgovornosti na račun saradnika mu je stvorila neprijatelje u SDA, a ne njegova navodna orijentisanost na rješavanje problema. Samo u slučaju vodosnabdijevanja je moguće pronaći sve njegove starije izjave i obećanja o vodosnabdijevanju, iz 2015 i 2016, tako da je jasno da je bio veoma dobro informisan, i da je sve što je izveo tokom eskalacije krize bilo samo pranje od odgovornosti.

Takva reakcija, dodatno, govori ne samo o njegovom karakteru, nego i kako će reagovati kada se pojavi prvi problem unutar koalicije.

A to je samo jedan slučaj. A imao je on i drugih.

Dakle, svaka čast na trenutnom razjebavanju SDA, ali mu ne treba vjerovati, jer će ovo isto raditi i svojim sadašnjim saveznicima, čim mu neko prigovori nešto.
Totalno fulanje lopte, sve je u stvari suprotno od toga bilo, mora da nisi detaljno pratio hronologiju taj vodovod je u stvsri jedna od kapisli zasto je formirao stranku jer covjek prosto nije mogo nikakav konkretan i efikasan rezultat postici usljed opstrukcija iz stranacke pozadine.
A to kooiki je egocentrik pokazuje nanmanji broj uzetih pozicija u kantknu sto su mu sljedovale, dakle opet fula iparanoicna prica nepotkrepljena stvarnim stanjem.
Njemu nije bitan broj mjesta koje će uzeti njegova stranka, sve dok je taj broj veći ili jednak od 1, i da je on na tom mjestu :) ko jebe ostale

Priču o vodovodu sam intenzivno pratio, zato i pričam o tome.
Da, da apsolutno si upravu,

Bio je u SDA samo da ostane premijer što duže. A mogao je biti hrabriji, osnovati stranku i reći istinu o kriminalu, pa makar ga smijenili sa premijerske pozicije.

Zato i jeste Premijer KS, jer je NiP imala najveći broj glasova.

Zato se i sada grčevito bori da ostane na čelu Skupštine, umjesto da izglasaju Danijelu i zaćeraju SDA...
ultima_palabra

#5428 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by ultima_palabra »

MUNAFIK wrote: 18/01/2020 13:29 Dino je relativno mlad, energican, otvoren i dostupan gradjanima... Sa svima komunicira i aktivno koristi drustvene mreze... Svako povecanje izlaska raje ne izbore samo ce ovoj grupi dati po 2 ili 3 vise mjesta u parlamentima tako da nikome SDA nece trebati...
Problem sa Dinom je zato što je veliki egocentrik koji ne dopušta da bude kritikovan.

Njegova prva instiktivna reakcija tokom eskalacije krize sa vodosnabdijevanjem 2017 je bila da optužuje lijevo i desno, kritikuje javna preduzeća pod njegovom kontrolom, da se žali na to što su rastrošni iako im je on već dvije godine davao budžet, da se javno ibreti na šta troše novac iako je on već dvije godine njihov nadležni i njihov kontrolor, da pravi javni performans o tome kako su telefonski nedostupna javna preduzeća pod kontrolom kantona, kada ih je, kao neko ko je navodno vičan modernoj komunikaciji, mogao kontaktirati na dosta različitih načina, uključujući i to da lično dođe, jer mu i to spada u opis posla.

Takva reakcija pranja sebe od odgovornosti na račun saradnika mu je stvorila neprijatelje u SDA, a ne njegova navodna orijentisanost na rješavanje problema. Samo u slučaju vodosnabdijevanja je moguće pronaći sve njegove starije izjave i obećanja o vodosnabdijevanju, iz 2015 i 2016, tako da je jasno da je bio veoma dobro informisan, i da je sve što je izveo tokom eskalacije krize bilo samo pranje od odgovornosti.

Takva reakcija, dodatno, govori ne samo o njegovom karakteru, nego i kako će reagovati kada se pojavi prvi problem unutar koalicije.

Dakle, svaka čast na trenutnom razjebavanju SDA, ali mu ne treba vjerovati, jer će ovo isto raditi i svojim sadašnjim saveznicima, čim mu neko prigovori nešto.
Stani, ti mislis da se taj problem mogao rijesiti boljom komunikacijom? Fol je bio da on kao premijer nije imao nikakav utjecaj i da je postojala paralelna struktura odlucivanja.

Na kraju je prelomio preko koljena i pokazao da nema potrebe za redukcijama. Kad je isto pokusao u ZOI, stigao je katil ferman.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5429 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je prelomio preko koljena ne sjecam se
tranquil

#5430 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

ultima_palabra wrote: 18/01/2020 15:51
MUNAFIK wrote: 18/01/2020 13:29 Dino je relativno mlad, energican, otvoren i dostupan gradjanima... Sa svima komunicira i aktivno koristi drustvene mreze... Svako povecanje izlaska raje ne izbore samo ce ovoj grupi dati po 2 ili 3 vise mjesta u parlamentima tako da nikome SDA nece trebati...

Stani, ti mislis da se taj problem mogao rijesiti boljom komunikacijom? Fol je bio da on kao premijer nije imao nikakav utjecaj i da je postojala paralelna struktura odlucivanja.

Na kraju je prelomio preko koljena i pokazao da nema potrebe za redukcijama. Kad je isto pokusao u ZOI, stigao je katil ferman.
Ne mislim da se problem mogao riješiti boljom komunikacijom, nego naprotiv, mislim da je u momentu eskalacije problema, on napravio javni cirkus sa čokoladom, svodeći sav problem na nedostatak komunikacije.

On jeste prethodnih godina govorio kako mu je fokus problem sa vodosnabdijevanjem, tako da sam show koji je Kifla tada napravio, kada se podlo javno čudio jer je navodno tek tada saznao na šta to sve VikSa troši budžet, vidio kao obično prebacivanje krivice.

Ako, u najboljem slučaju po njega, dvije godine do tada nije uspio da vidi šta se dešava u VikSa, i napravio cirkus tek kada je to postalo javno pitanje broj 1, onda možda nije odgovoran, ali je nesposoban.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5431 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Toffee karamela wrote: 18/01/2020 15:07 Aman ljudi,rat ko da je bio prije hiljadu godina i niko se nicega ne sjeca...Zvonko je u tandemu s Jadrankom Milosevic bio ratni izvjestac,prolazili su i kroz teritorije HVO,ona se mogla provuci neometano sa svojim imenom kroz njihov basibozuk ali on bi ko Bajram zaginuo sigurno i tako je uzeo to ime,nakon rata ostao je Zvonko,mozda neka identifikacija sa svojim ratnim alter egom ko sto ni Tita niko ziv nikad nakon rata nije oslovio krstenim imenom...ne vjerujem da ljudi godinama povlace to po portalima a da se niko ne javi i kaze sra je u stvari.
Nakon rata na molbu porodica nestalih iz Kasindolske koji su poslije.nadjeni na Romaniji isao je cak na noge na Zlatibor onom krmku Tomu Kovacu i molio ga da kaze gdje su pokopali te ljude.Imate intervju s njima dvojicom i poslije se izlanuo u intervjuu s Amorom Masovicem da ga je off record molio da pomogne ali naravno bez uspjeha. Mozda ga je Fahro nacinio ljigom ali nije crni sejtan i nije svijet poceo od recentnih sukoba tbog kantinalne vlade.
E dobro da si to napisala, jer sam i ja čuo da je to bio razlog promjene u Zvonko Marić, samo nisam bio načisto sa detaljima i nisam htio lupetati.

Naravno, sve ovo ga ne pere što se tiče posljednjih dešavanja, taman da je Dragan Vikić, a ne Zvonko Marić.
The 51st State

#5432 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The 51st State »

Ovo je vec stvar licne preferencije i formiranog stava, dakle frajer da ne znam ti sta uradi danas u skladu sa mogucnostima, ostace nesposoban i ne treba mu vjerovati jer toboze nije mogo rijesiti situaciju u vodovodu nekad prije pod ko zna kakavim okolnostima i i treba ga drzati na nisanu i ogromno nepovjerenje imati jer je toboze egomaniijak zeljan paznje iako milion puta kazano i dokazano da su i on i stranka se SVJESNO odrekli pozicija koje su mogli zahtjevat na osnovu izbornog rezultata.
Ili je pranoincam komt ili suoacki, zanrinuti grdajanin mod je isfuran.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5433 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

The 51st State wrote: 18/01/2020 16:37 Ovo je vec stvar licne prefrencije i vec formiranog stava, dakle frajer da ne znam ti sta uradi danas u skladu sa mogucnostima, ostace nesposoban i ne treba mu vjerovati jer toboae nije mogo rijesiti situaciju u vodovodu neld prije pod ko zna kakavim okolnostima i i treba ga drzati na nisanu i ogromni nepovjerenje imati jer je toboze egomaniijak zeljan paznje iako milion puta kazano i dokazano da su i on i stranka se SVJESNO odrekli pozicija koje su mogli zahtjevat na osnovu izbornog rezultata.
Tačno se vidi kad se piše sa mobitela. Svima postovi ko u putokaza. :mrgreen:

Kad sam pročito svoj, za glavu se uhvatio.

:mrgreen:
The 51st State

#5434 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The 51st State »

Chmoljo wrote: 18/01/2020 16:39
The 51st State wrote: 18/01/2020 16:37 Ovo je vec stvar licne prefrencije i vec formiranog stava, dakle frajer da ne znam ti sta uradi danas u skladu sa mogucnostima, ostace nesposoban i ne treba mu vjerovati jer toboae nije mogo rijesiti situaciju u vodovodu neld prije pod ko zna kakavim okolnostima i i treba ga drzati na nisanu i ogromni nepovjerenje imati jer je toboze egomaniijak zeljan paznje iako milion puta kazano i dokazano da su i on i stranka se SVJESNO odrekli pozicija koje su mogli zahtjevat na osnovu izbornog rezultata.
Tačno se vidi kad se piše sa mobitela. Svima postovi ko u putokaza. :mrgreen:

Kad sam pročito svoj, za glavu se uhvatio.

:mrgreen:
:D nije lose za jednostavniju kognitivnu vjezbu
tranquil

#5435 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

Vidi, svaka čast njemu što danas radi. Ali sve mi to liči na onu situaciju iz filma "Face-Off", kada lik kojeg glumi Nicholas Cage nabaci novo lice, postane šerif, pa zahvaljujući svom prethodnom iskustvu u kriminalnom krugu, odjednom postane najefikasniji drot u službi. A iza novog lica ona ista stara baraba.

Ili drugačije rečeno, i sat koji stoji dva puta dnevno tačno pokaže vrijeme, a Konaković još nije dokazao je li sat koji stoji i trenutno pokazuje tačno pukom slučajnošću, ili je u međuvremenu navijen. Ja nisam sklon da mu zbog par dobrih poteza oprostim sav angažman u SDA, i kompletnu sramotnu situaciju sa krizom sa redukcijama vode. Treba još dosta vremena, barem još par izbornih ciklusa, da prođe, da bi on dokazao da nije "SDA u duši" i da im se neće vratiti kada od njih dobije bolju ponudu. Neka njega u koaliciji, ali samo kažem da ne treba sada glasati za njega, čisto da bi se smanjila potencijalna šteta neke preletačine koju će on možda napraviti 2022 ili 2024.

A on se NIČEGA ličnog nije odrekao, odrekao se pozicija za stranku, a to i jeste osobina egocentrika. To što ti vidiš kao nesebičnost, ja vidim kao "daj ovim mojim minimum, vi uzmite šta hoćete, samo da sam ja dio tala".
The 51st State

#5436 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The 51st State »

drug8 pogled i ok rega, ne slazem sa tim ali bi upo u ponavljanje pokusavajuci objasniti zasto.
madner

#5437 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Koja je najveca afera u ovoj vladi NiPa? :D
Prpa.ba

#5438 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Dousnici nisu do sad nista nasli i dojavili uvijek objektivnim faktorima i stavovima, ali mozda ce Nenadic iskopati nesto vise ako kantonom zavlada koncept. :mrgreen:
Hajlac

#5439 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

madner wrote: 18/01/2020 17:24 Koja je najveca afera u ovoj vladi NiPa? :D
Zaebanciju nastranu, ali ono sa potpuno mutnih/nedefinisanih 200.000 KM koje je SBB Kuric trazio "za BH kulturu" jos 2018-e a usvojeno u budzetu za 2019-u je jedna od mrlja. I jako mi je indikativno da taj isti ministar nije imao ama bas nista za reci na onoj famoznoj javnoj tematskoj sjednici Vlade o zateknutom stanju i neregularnostima/pronevjerama/kriminalu...(naravno, zato sto je on sam od ranije na celu datog ministarstva).

Pa samo ona muljaza oko TRI PUTA davanja velikog novca Pjeru Zalici za nerealizovane "projekte"(u sto je upetljan i Kuricev prethodnik Hadzihafizbegovic) valjda je zavrijedila provjeru, osvrt, bilo sta. Pogotovo nakon onog javnog ukazivanja Hasana Nuhanovica na mutne radnje tog dvojca Zalica-Zbanic:
https://avaz.ba/vijesti/bih/528614/jasm ... ji-ubijeni

Kao i ono zaposljavanje sestre zastupnice NS-e u skupstini, mislim realno...

Zaboravih mozda i najveci blam - lokalni ratni profiter i zlocinac Zornic sa svojom klikom, koji su iz SzaBiH nakon propasti presli u SDP Novo Sarajevo, a koji je postavljen kao direktor Toplana...uzas!
Last edited by Hajlac on 18/01/2020 18:28, edited 1 time in total.
tranquil

#5440 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

Ma sve u redu, meni je drago kada nasilnik koji me je prije maltretirao prestane sa tim i počne maltretirati druge nasilnike. Mislim, nije mi krivo.

Samo ne shvatam kako to uspijevate, to da posmatrate SDA Kiflu i NiP Kiflu kao dvije totalno različite osobe? Pa nije promijenio mozak, nego samo člansku kartu.

I kako pored svih iskustava sa Harisom i Fahrom opet dajete punu povjerenje u borbi protiv SDA liku koji je do 2018. bio bitan SDA-ovac?

Sjajno što je on sada protiv njih, ali dajte mu malo vremena na "uslovnom". Sve što se sada govori o Dini, govorilo se i o Harisu i Fahri, i "nikada se oni neće pomiriti" i "jebaće on njih jer zna kako funkcionišu". Čak i ako se Dino promijenio, SDA nije, i pokušaće da ga opet kupe kada im to bude zgodno. Volio bih da griješim, ali bojim se neke preletačine za koju godinu, pa da ne bude "kuku DIno, ja glasah za tebe, a ti me proda SDA" kao što je sada sa drugima.
Prpa.ba

#5441 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Slazem se, ali ako nista Narod i Pravda imaju godinu i po dana odsluzene uslovne u kojoj nisu ponovili aferime. Oni i Nasa stranka koju su natjerali u vlast. :mrgreen:

Ovi svi ostali su "padali" na prvi mig SDA i solidan izborni rezultat.

Hocu reci, presedan je vec napravljen. Moze se bez SDA, i moze se drugacije od SDA. :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5442 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Hajlac wrote: 18/01/2020 17:51
madner wrote: 18/01/2020 17:24 Koja je najveca afera u ovoj vladi NiPa? :D
Zaebanciju nastranu, ali ono sa potpuno mutnih/nedefinisanih 200.000 KM koje je SBB Kuric trazio "za BH kulturu" jos 2018-e a usvojeno u budzetu za 2019-u je jedna od mrlja. I jako mi je indikativno da taj isti ministar nije imao ama bas nista za reci na onoj famoznoj javnoj tematskoj sjednici Vlade o zateknutom stanju i neregularnostima/pronevjerama/kriminalu...(naravno, zato sto je on sam od ranije na celu datog ministarstva).

Pa samo ona muljaza oko TRI PUTA davanja velikog novca Pjeru Zalici za nerealizovane "projekte"(u sto je upetljan i Kuricev prethodnik Hadzihafizbegovic) valjda je zavrijedila provjeru, osvrt, bilo sta. Pogotovo nakon onog javnog ukazivanja Hasana Nuhanovica na mutne radnje tog dvojca Zalica-Zbanic:
https://avaz.ba/vijesti/bih/528614/jasm ... ji-ubijeni

Kao i ono zaposljavanje sestre zastupnice NS-e u skupstini, mislim realno...
posto poznajem osobno ovaj "kulturoloski trojac" mogu samo reci da se racuni ispostave sdO i sbb mutantima... posto niti jedan ministar u zadnjih 14-15 godina nije bio iz druge stranke nego iz ovoga dvojca... sad bi trebali ganjati kojevica ciji je simpatizer zalica za pronevjeru i uzimanje miliona mislim rastaljivanja izmedju njih trojice... to treba pitati celnistva sdO i sbb zasto su cutke pustili da njihovi ministri krcme novce gradjana a ne fortinu vladu i okrivljavati konakovica, niksica, kojevica i hadzibajrica koji ni luk jeli ni luk mirisali sa tim ministarstvom... prava adresa je bOkir i fOhro...
tranquil

#5443 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

Da sada ne ispadnem ekstremista, ne protivim se ja Kiflinom ulasku u anti-SDA vlast, samo sam za to da se bude oprezan još neko vrijeme sa glasanjem za njega i sa hvalospjevima, još je to sve friško. Prva ljubav zaborava nema.

Generalno, treba uvijek biti oprezan prema strankama koju osniva jedan čovjek zbog nekih sukoba sa svojom starom ekipom, najčešće se ispostavi da je riječ o ego-tripu, a naša politička scena je puna primjera za to. U stvari, teže je naći suprotan primjer.
Styling

#5444 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

Nista se ne moze mjeriri sa kiksevima SDA u zadnjih godinu dana na svim nivoima. Navescu samo kiosk od 250 000 na kantonalnom nivou, podizanje cijene plina za 30 posto na federalnom nivou i dovodjenje sviju nas u katastrofalnu situaciju iz koje nas za sada izvlaci ova kantonalna vlada, sto ljudi cesto zaboravljaju, i kiks sa revizijom presude za genocid protiv Srbije i Bakirovog lakonskog objasnjenja kako su zajebali njegovi savjetnici, sto vrijedja inteligenciju svakog normalnog gradjanina ove drzave. Ovo zadnje je krucijalna stvar za ovu drzavu u svim buducim odnosima sa Srbijom gdje nam je Bakir pljunuo u lice i izbio svaki argument da se do kraja izborimo za istini.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#5445 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Zaboravih mozda i najveci blam - lokalni ratni profiter i zlocinac Zornic sa svojom klikom, koji su iz SzaBiH nakon propasti presli u SDP Novo Sarajevo, a koji je postavljen kao direktor Toplana...uzas!
SDP ga izbacio i izvinio se za ovo... ja jos niti jednom nisam cuo, vidio, procitao sa su sdO il sbb se izvinili ili dali neko saopstenje da se ogradjuju od svojih clanova protiv kojih su dignute optuznice il okrivljeni zatvorskim kaznama... Čelik je bio na sudu za pronevjeru i stimanje tendera... ev sad zeli biti predsjedavajuci skupstine... trebali da vadi presude protiv celnika i clanova sdO i sbb koji su ne milionerski nego milijarderski... fodilj je kao premijer zaposlio svoju ščer pa je poslije pritisaka javnosti sčer mu imala mrvu dostojanstva i dala otkaz otisavsi u ocevu firmu nazad... de.BA... fodilj se nije izvinio.
RunnerX

#5446 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by RunnerX »

tranquil wrote: 18/01/2020 18:34 Da sada ne ispadnem ekstremista, ne protivim se ja Kiflinom ulasku u anti-SDA vlast, samo sam za to da se bude oprezan još neko vrijeme sa glasanjem za njega i sa hvalospjevima, još je to sve friško.
Protiviš se ti itekako, nego to pokušavaš drugačije upakovati, na svakoj temi.
tranquil

#5447 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

RunnerX wrote: 18/01/2020 18:49
tranquil wrote: 18/01/2020 18:34 Da sada ne ispadnem ekstremista, ne protivim se ja Kiflinom ulasku u anti-SDA vlast, samo sam za to da se bude oprezan još neko vrijeme sa glasanjem za njega i sa hvalospjevima, još je to sve friško.
Protiviš se ti itekako, nego to pokušavaš drugačije upakovati, na svakoj temi.
Griješiš.

Ljudi su glasali za njega, ja ne bih, ali u parlamentu je, dakle tako je kako je, i u anti-SDA koaliciji je, i nemam problema sa tim, bolje da je tu nego sa SDA. Samo se plašim da ljudi koji mrze SDA u najboljoj namjeri prodaju glasove čovjeku koji je tek od prekjuče opozicionar, jer smo imali mnogo takvih, pa nije dobro ispalo. Neka ostane u koaliciji, samo bih volio da ljudi koji glasaju protiv SDA više glasova poklone npr. SDP ili NS, koji su, uprkos manama, nešto dosljednija opozicija, sa nešto starijom i donekle dokazanom biračkom bazom, koja im onemogućava otvorenu saradnju sa SDA, čak ako je neko od njihovih lidera i raspoložen za to.

Dakle moj stav je neka ga gdje jeste, ali oprez. I taj moj stav prema njemu je puno blaži nego onaj koji sam imao prije samo dvije i po godine kada je kao SDA-ov mandatar muljao i cirkusao usred krize sa vodosnabdijevanjem Sarajeva. Dakle i ja mijenjam stav, samo polako i oprezno, ako DIno izdrži još dva izborna ciklusa bez preletanja, mogao bih mu više vjerovati.
orbita12

#5448 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by orbita12 »

nisu mi jasni ovi koji se boje da se kifla ne vrati nazad u SDA, ja ne vidim ni jedan razlog tome, napravio im je toliko stete da ga cak ni oni ne bi zeljeli nazad, njemu raste popularnost svakog dana, mislim da su sad izbori da bi imao vise glasova on licno i od efendica, i ne znam kojom logikom bi mu isplatio povratak u SDA, i on i stranka bi mu isto tako brzo propali koliko su brzo narasli. Vec sam govorio , mora se pojaviti neka stranka koja ce zamijeniti sda, to nisu nit mogu biti sdp niti nasa stranka. Dino , jos hadzija je dobitna kombinacija, jer vecina ljudi nece glasati za sdp i ns jer misle da su te stranke daleko od vjere i Islama, te da su komunisticke i pederske hah, znaci da bi se pobijedila sda mora se boriti na njihovom terenu i tu odnositi pobjedu, sbb je imao tu sansu da bude ta zamjena sda ali su sami sebi grob iskopali. Sada nip ima tu sansu da bude ta stranka, koaliranje sa sda bi ih do temelja unsitilo
tranquil

#5449 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

orbita12 wrote: 18/01/2020 19:04 nisu mi jasni ovi koji se boje da se kifla ne vrati nazad u SDA, ja ne vidim ni jedan razlog tome, napravio im je toliko stete da ga cak ni oni ne bi zeljeli nazad, njemu raste popularnost svakog dana
Sve ovo je doslovno od riječi do riječi govoreno za Silajdžića i Radončića.

Samo kažem, nadam se da ovaj put neće ispasti tako.
Hajlac

#5450 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Hajlac »

pici wrote: 18/01/2020 18:41

SDP ga izbacio i izvinio se za ovo... ja jos niti jednom nisam cuo, vidio, procitao sa su sdO il sbb se izvinili ili dali neko saopstenje da se ogradjuju od svojih clanova protiv kojih su dignute optuznice il okrivljeni zatvorskim kaznama... Čelik je bio na sudu za pronevjeru i stimanje tendera... ev sad zeli biti predsjedavajuci skupstine... trebali da vadi presude protiv celnika i clanova sdO i sbb koji su ne milionerski nego milijarderski... fodilj je kao premijer zaposlio svoju ščer pa je poslije pritisaka javnosti sčer mu imala mrvu dostojanstva i dala otkaz otisavsi u ocevu firmu nazad... de.BA... fodilj se nije izvinio.
Ma naravno - takva reakcija doticne stranke je prakticno nevidjena na nasim prostorima i normalno da mi je bilo drago cuti onakvo promptno iskljucivanje iz stranke, izvinjenje itd.
Ubijedjen sam da bi takav 'rez' jedino jos Nasa stranka ucinila da se u njihovim redovima slicno desi. Niko drugi. SDA i SBB pune krimosa sto krkanskog soja poput Radeljasa sto ovih sofisticiranih poput Zukica (sifra konj se je samoubijo)...

Ali meni je fakat nejasno kako jedna velika i uhodana stranka nije bila sposobna shvatiti da ratnog zlocinca ima u svojim redovima :roll: :?
Bez obzira sto je nakon POMILOVANJA od strane naseg "vrlog" Alije Izetbegovica (koje je jedna posebna tema) navodno brisana presuda iz evidencije. Vjerujem da se ipak bez ikakvog posebnog (paraobavjestajnog) 'rovarenja' moglo lako saznati za njegovu proslost... Mozda se varam.

Radoncic je kod Senada rekao kako su (lafo) oni upozoravali SDP na tu Zornicevu proslost, ali je hinjski nastavio recenicu - bla bla objavljeno je (i) u medijima (naravno njegovom gebelsovskom Avazu i SDA gebelsovskim "glasilima"...). To je posebna prica - sasvim je moguce da su neki krugovi bliski SDA i SBB masineriji znali ali drzali tu informaciju kao as u rukavu kako bi ovako SDP javno izblamirali aferom. To se desilo nakon ocitog SDA-SBB-DF tajnog dogovora iz Maja sad na ljeto u jeku najava iz SDA kako "Fortina vlada do jula/avgusta odlazi".
Kako god, realno je i to jedna mrlja.
Last edited by Hajlac on 18/01/2020 19:30, edited 2 times in total.
Locked