Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
JThomas

#5401 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

nisu svi pametni i ne razmišljaju svi svojom glavom, a kampanju su i on i željko vodili na priči protiv sda, svaki put. zato je, šta god sada bilo, jako bitno i dobro da su maske (prerano) morale pasti.
bingov buraz

#5402 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by bingov buraz »

shbc wrote: 17/01/2020 21:57
drug_profi wrote: 17/01/2020 21:36
orbita12 wrote: 17/01/2020 20:12 samo se bojim da pzp ne bude novi sbb i df.
Mislim da je ovo vrlo moguce.
Ne vjerujem. Cisto iz razloga sto mi se cini da su izgubili momentum i da jednostavno nece biti dovoljno jak faktor kako bi odigrali tu ulogu.. DF i SBB su na svojim prvim izborima uzeli ogroman broj glasova. PzP, kako stvari stoje, ce imati minornu podrsku. Jednostavno su se nakon osnivanja pogubili. Ne pojavljuju se u medijima, ne izjasnjavaju i ne daju svoja misljenja i vidjenja ni za jednu situaciju u BiH. Imam osjecaj da su ljudi zaboravili da postoje uopste.
Tačno i još uz to Kifla je u međuvremenu pokupio 90% njihovog potencijalnog članstva.

Što se tiče jedinstva četvorke dugoročno najslabija karika po mom mišljenju je a tome se malo pažnje pridaje je Nermin Nikšić,ne SDP nego baš on,upratio sam ovih dana da on kao nešto želi da pomiri suprotne strane u KS,zalaže se za mir u svijetu,žali koale u Australiji i voli sve što vole mladi a situacija je takva da se strana mora zauzeti ne samo rukicama nego i djelima i riječima uz to.
Lopov se mora nazvati lopovom.

Sam je rekao kod Senada da je želio ići sa SDA nakon izbora ali ne dade mu većina delegata na skupštini.
Na toj skupštini sijelo je razjebao i natjerao ih da se crvene što uopšte pomišljaju na to drugi Nikšić kojeg su u međuvremenu izbacili i riješili se jednog jakog korektora i kritičara unutar stranke.

Ako želi da osigura svoju guzicu i postane Bakiru ono što je Petar Đokić Dodiku neka ima na umu kako je završio potrošeni kurton Marko Pavić a i sam Đokić će ubrzo sjesti za klavir kako stvari stoje.
strucnjakdemagog

#5403 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by strucnjakdemagog »

Meni je veća misterija zašto neko glasa za SDA. Aj dobro dali im posao prije 20 godina, zaposlili familiju, dali neku donaciju... Ali to nije razlog da ti i nakon 20 godina glasaš za iste, jer benefita od njih više nećeš imati.
Ja čujem da već ima nezadovoljnih u SDA kojima je obećano svašta i koji polako gube strpljenje. Ali većina njih uglavnom mudro ćuti.
JThomas

#5404 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

bingov buraz wrote: 18/01/2020 09:40
Tačno i još uz to Kifla je u međuvremenu pokupio 90% njihovog potencijalnog članstva.

Što se tiče jedinstva četvorke dugoročno najslabija karika po mom mišljenju je a tome se malo pažnje pridaje je Nermin Nikšić,ne SDP nego baš on,upratio sam ovih dana da on kao nešto želi da pomiri suprotne strane u KS,zalaže se za mir u svijetu,žali koale u Australiji i voli sve što vole mladi a situacija je takva da se strana mora zauzeti ne samo rukicama nego i djelima i riječima uz to.

Sam je rekao kod Senada da je želio ići sa SDA nakon izbora ali ne dade mu većina delegata na skupštini.
Na toj skupštini sijelo je razjebao i natjerao ih da se crvene što uopšte pomišljaju na to drugi Nikšić kojeg su u međuvremenu izbacili i riješili se jednog jakog korektora i kritičara unutar stranke.

Ako želi da osigura svoju guzicu i postane Bakiru ono što je Petar Đokić Dodiku neka ima na umu kako je završio potrošeni kurton Marko Pavić a i sam Đokić će ubrzo sjesti za klavir kako stvari stoje.
sto posto. da je samo do njega bilo, bilo bi.
sahara1428

#5405 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

"Znam da nije presudno, ali ponijeću kap vode... da se zna na kojoj sam strani! “
Je li ovo osveta? Konceptualno jeste. Ovo je nezamisliv ponovni fatalni zagrljaj sa SDA.
prof. Duraković: SBB me tuži. Nisam ovo očekivala od Radončića, a rekla sam mu sve u oči. Neću izdati.
SBB me ucjenjuje navodnim notarskim ugovorom. Znaju da imam dva sudska procesa i da godinama trpim koruptivne radnje i pravosudne mafije.Hvala Radončiću na još jednom sudskom predmetu.Voljela bih da vidim tog notara i njegovu knjigu u kojoj je moj potpis.
Podsjetili su me na ispravnost moje odluke. Pokazuju svoja prava lica. Omalovažavaju me. Nisam htjela u Lagumdžijin krnji SDP. Rukovodim se principima mog rahmetli oca Nijaza. Lakše mi je, ne kajem se. Neka se zna na čijoj sam strani.

Nisu mi smjeli ponuditi pare, znaju da me ne mogu kupiti. Htjela sam vratiti mandat, ali se nisam željela predati bez borbe. Nisam htjela biti kukavica. Ovo je velika trgovina, političko blato. Trojka se ne rukovodi zakonima i poslovnikom. Ovo je ilegalno. Tumačenje OHR-a je apriori, a oni ne poštuju pravni poredak. Nisam u vezi sa Admirom Katicom. Sretna sam što tako čestitog i poštenog čovjeka imam za prijatelja. Nemam oraha u džepovima. Udario je na čast, integritet. Sad vidite koliko je teško biti žena u politici. Ne znam šta će uraditi Bilsena Šahman, ništa nije nemoguće, svašta možemo očekivati. Šutnja nije zlato. Šutnja vodi u laganu smrt. (FACE TV)

Kamper

#5406 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kamper »

Meni zao Kerle. :D
Ni jedan pozitivan komentar ispod Avazove objave na FB.
Pucaju joj i neka dugogodisnja prijateljstva zbog Komsiceve izdaje.
sahara1428

#5407 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Jučer je više zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo, tačnije članovi Kolegija SKS, svaki pojedinačno više sati davao izjavu po pitanju krivičnih prijava protiv Viteškić i Čelika u MUP-u KS, sve je rađeno po nalogu Tužilaštva KS !!!
Banksy

#5408 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Šta god da je uradila Kerla, tek je jdna od 18. Nije u redu ova hajka protiv nje, pogotovo nije u redu ismijavanje zbog fizičkog izgleda. Vrlo ružno i nepotrebno.
Styling

#5409 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

sahara1428 wrote: 18/01/2020 10:12
Jučer je više zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo, tačnije članovi Kolegija SKS, svaki pojedinačno više sati davao izjavu po pitanju krivičnih prijava protiv Viteškić i Čelika u MUP-u KS, sve je rađeno po nalogu Tužilaštva KS !!!
Sada bih ja kao,gradjanin trebala uputiti zalbu VSTV jer se neki predmeti uzimaju preko reda u rad a predmeti grdjana cekaju po vise godina na zakazivanje rocista. Smradovi!
Kamper

#5410 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Kamper »

Banksy wrote: 18/01/2020 10:14 Šta god da je uradila Kerla, tek je jdna od 18. Nije u redu ova hajka protiv nje, pogotovo nije u redu ismijavanje zbog fizičkog izgleda. Vrlo ružno i nepotrebno.
Slazem se oko ismijavanja, nazalost ima svakakvih ljudi.
Ali je isto tako jedna/jedina od 18 koja se bahato ponasa po FB pa cak i prema dugogodisnjim prijateljima.
Za dosta negativnih komentara je sama kriva. Npr. na objavi za pogresno parkiranje na FB Raja sa biroa, bespotreban ulazak u raspravu kad nisi u pravu a ima jos takvih komentara na FB. Sama sebi pravi negativnu reklamu umjesto da suti i dize ruku kako joj Zeljko kaze.
Last edited by Kamper on 18/01/2020 12:58, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#5411 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Prpa.ba »

Ponijelo ih sto su Efendic, Zahiragic i Konakovic izgradili svoje pratiteljstvo putem drustvenih mreza, pa pomislili da i oni mogu. :lol:
sahara1428

#5412 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by sahara1428 »

Zna i NS da odgovori :)

mrgreen

#5413 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

Mene stvarno buni koliko ljudi ima iza ovog sahara profila. Neki dan slavio/la petak 13.
Podržavam ovog današnjeg, samo naprijed :-D
putokaz1

#5414 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Ja Dini ne vjerujem,veliki je Populista,takvi se vrate svom jatu.
Više vjerujem NS i SDP.
:!:
liverpool-ynwa

#5415 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by liverpool-ynwa »

strucnjakdemagog wrote: 17/01/2020 22:12 Nego reče Hadžifejzović da 90% gledalaca podržava četvorku. Sigurno da ih je više nego pristalica Petka 13. ali da je baš tolika razlika ne vjerujem. To on malo navijački pridodao.
A vjerujem i da je dobar dio DF ili SBB glasača već promjenio stranu.

Ima nas sigurno :D :D :D
MUNAFIK

#5416 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

putokaz1 wrote: 18/01/2020 12:29 Ja Dini ne vjerujem,veliki je Populista,takvi se vrate svom jatu.
Više vjerujem NS i SDP.
:!:
Daj kako ti ne dosadi vise :-)

Stalno ponavljas jedno te isto...

Populisti su ljudi koji NISTA NE RADE, a samo pricaju, a kako vidimo i kako smo mogli vidjeti Kifla radi i onda prica o tome...

Kifla ima muda da radi i da kaze sta misli, a populisti samo supljiraju.
putokaz1

#5417 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Iskustvo
Najbolje zna šta znači biti Protiv SDA,pobjedjivat ih i pokloniti im glasove
Iskustvo
Da je to prvi slučaj da neko izađe iz SDA pa ih udara pa Hajde već 10ti slučaj
tranquil

#5418 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

bingov buraz wrote: 18/01/2020 09:40 Što se tiče jedinstva četvorke dugoročno najslabija karika po mom mišljenju je a tome se malo pažnje pridaje je Nermin Nikšić,ne SDP nego baš on,upratio sam ovih dana da on kao nešto želi da pomiri suprotne strane u KS,zalaže se za mir u svijetu,žali koale u Australiji i voli sve što vole mladi a situacija je takva da se strana mora zauzeti ne samo rukicama nego i djelima i riječima uz to.

Sve ovo je tačno :thumbup:

Treba se sjetiti da je Nermin, poput Željka, politički stvoren od strane Lagumdžije, i svu trojicu krasi ista osobina: njihova guzica im je na prvom mjestu.

Razlog zašto Nerminu ne prolaze ovakve stvari u stranci (niti su prolazile uvijek i Lagumdžiji), a Željku prolaze, je zato što je SDP godinama stvarana organizacija koja je starija od njih obojice, a Komšićeva DF je na brzinu sklepana skalamerija, od vrha prema dole, po jaranskom principu. Lagumdžija i Nermin su možda zatrovali vrh stranke, ali baza je još relativno zdrava. DF je jednostavno smeće, savez preletača, društvo jednog mišljenja, kongres klimoglavaca, Komšićev kult.
putokaz1

#5419 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by putokaz1 »

Najslabija karika četvorke je
Nemogucnost pronalazenja zajedničkog kandidata za centar i sujete trojice lidera ;-)
Styling

#5420 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Styling »

putokaz1 wrote: 18/01/2020 13:11 Najslabija karika četvorke je
Nemogucnost pronalazenja zajedničkog kandidata za centar i sujete trojice lidera ;-)
Ko ti kaze da ga vec nemaju.
MUNAFIK

#5421 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MUNAFIK »

putokaz1 wrote: 18/01/2020 12:50 Iskustvo
Najbolje zna šta znači biti Protiv SDA,pobjedjivat ih i pokloniti im glasove
Iskustvo
Da je to prvi slučaj da neko izađe iz SDA pa ih udara pa Hajde već 10ti slučaj
NIP je puno veci od Kifle, to je jedna grupa ozbiljnih i uspjesnih ljudi koji su napustili SDA iz vrlo jasnih razloga nakon visegodisnje unutarstranacke borbe protiv korupcije i kriminala.

Oni suml rekli su da bi se odmah vratili u SDA kada bi se SDA reformisala i da trenutna SDA nevalja i iskreno ne vjerujem da ce oni ikada sa SDA koalirat...

Mogu se samo vratiti u SDA ili mogu prerasti SDA... Ali neka koalicija sa SDA bi bio kraj za Kiflu i NIP kao sto je za Zeljka i Radoncica i to dobro znaju, a kako stvari stoje SDA nece nikome trebat.

Jos jednom da se ponovim NIP je prva stranka koja je dugorocno ozbiljan konkurent za SDA... Ideoloski i religijski se potpuno podudurajaju sa preferencijama vecine stanovnistva u BIH, ali su i izrazito gradjanski orijentisani sto NIPu daje sirinu i u pristupu glasacima i lijevo od centra...

Dino je relativno mlad, energican, otvoren i dostupan gradjanima... Sa svima komunicira i aktivno koristi drustvene mreze... Svako povecanje izlaska raje ne izbore samo ce ovoj grupi dati po 2 ili 3 vise mjesta u parlamentima tako da nikome SDA nece trebati...
tranquil

#5422 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

MUNAFIK wrote: 18/01/2020 13:29 Dino je relativno mlad, energican, otvoren i dostupan gradjanima... Sa svima komunicira i aktivno koristi drustvene mreze... Svako povecanje izlaska raje ne izbore samo ce ovoj grupi dati po 2 ili 3 vise mjesta u parlamentima tako da nikome SDA nece trebati...
Problem sa Dinom je zato što je veliki egocentrik koji ne dopušta da bude kritikovan.

Njegova prva instiktivna reakcija tokom eskalacije krize sa vodosnabdijevanjem 2017 je bila da optužuje lijevo i desno, kritikuje javna preduzeća pod njegovom kontrolom, da se žali na to što su rastrošni iako im je on već dvije godine davao budžet, da se javno ibreti na šta troše novac iako je on već dvije godine njihov nadležni i njihov kontrolor, da pravi javni performans o tome kako su telefonski nedostupna javna preduzeća pod kontrolom kantona, kada ih je, kao neko ko je navodno vičan modernoj komunikaciji, mogao kontaktirati na dosta različitih načina, uključujući i to da lično dođe, jer mu i to spada u opis posla.

Takva reakcija pranja sebe od odgovornosti na račun saradnika mu je stvorila neprijatelje u SDA, a ne njegova navodna orijentisanost na rješavanje problema. Samo u slučaju vodosnabdijevanja je moguće pronaći sve njegove starije izjave i obećanja o vodosnabdijevanju, iz 2015 i 2016, tako da je jasno da je bio veoma dobro informisan, i da je sve što je izveo tokom eskalacije krize bilo samo pranje od odgovornosti.

Takva reakcija, dodatno, govori ne samo o njegovom karakteru, nego i kako će reagovati kada se pojavi prvi problem unutar koalicije.

A to je samo jedan slučaj. A imao je on i drugih.

Dakle, svaka čast na trenutnom razjebavanju SDA, ali mu ne treba vjerovati, jer će ovo isto raditi i svojim sadašnjim saveznicima, čim mu neko prigovori nešto.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5423 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Chmoljo »

Banksy wrote: 18/01/2020 10:14 Šta god da je uradila Kerla, tek je jdna od 18. Nije u redu ova hajka protiv nje, pogotovo nije u redu ismijavanje zbog fizičkog izgleda. Vrlo ružno i nepotrebno.
Slažem se. I bezveze je ono bilo što se napravila priča oko toga da je gladna. Koliko znam, nije u pitanju alavost, nego zdravstveni razlozi, gdje mora jesti i strogo se pridržavati tog rasporeda.

Uzgred, ne leži mi ni to što se često spominjanje promjena imena Zvonka Marića. Ne znam iz kojih je razloga radio, ali ako nije usko vezano sa sitne koristi kao što je to radio Dević kada je naprasno postao Ostali, a sada nema većeg Bošnjaka, onda je to lično i ne treba tu zalaziti.

Ne treba tući SDA oružjem na koje se pale njihovi glasači. Procedurama da. Krkanlukom ne.

Treba ismijavati njihov primitivizam, dvoličnost i njihovu glupost.
The 51st State

#5424 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by The 51st State »

tranquil wrote: 18/01/2020 13:52
MUNAFIK wrote: 18/01/2020 13:29 Dino je relativno mlad, energican, otvoren i dostupan gradjanima... Sa svima komunicira i aktivno koristi drustvene mreze... Svako povecanje izlaska raje ne izbore samo ce ovoj grupi dati po 2 ili 3 vise mjesta u parlamentima tako da nikome SDA nece trebati...
Problem sa Dinom je zato što je veliki egocentrik koji ne dopušta da bude kritikovan.

Njegova prva instiktivna reakcija tokom eskalacije krize sa vodosnabdijevanjem 2017 je bila da optužuje lijevo i desno, kritikuje javna preduzeća pod njegovom kontrolom, da se žali na to što su rastrošni iako im je on već dvije godine davao budžet, da se javno ibreti na šta troše novac iako je on već dvije godine njihov nadležni i njihov kontrolor, da pravi javni performans o tome kako su telefonski nedostupna javna preduzeća pod kontrolom kantona, kada ih je, kao neko ko je navodno vičan modernoj komunikaciji, mogao kontaktirati na dosta različitih načina, uključujući i to da lično dođe, jer mu i to spada u opis posla.

Takva reakcija pranja sebe od odgovornosti na račun saradnika mu je stvorila neprijatelje u SDA, a ne njegova navodna orijentisanost na rješavanje problema. Samo u slučaju vodosnabdijevanja je moguće pronaći sve njegove starije izjave i obećanja o vodosnabdijevanju, iz 2015 i 2016, tako da je jasno da je bio veoma dobro informisan, i da je sve što je izveo tokom eskalacije krize bilo samo pranje od odgovornosti.

Takva reakcija, dodatno, govori ne samo o njegovom karakteru, nego i kako će reagovati kada se pojavi prvi problem unutar koalicije.

Dakle, svaka čast na trenutnom razjebavanju SDA, ali mu ne treba vjerovati, jer će ovo isto raditi i svojim sadašnjim saveznicima, čim mu neko prigovori nešto.
Totalno fulanje lopte, sve je u stvari suprotno od toga bilo, mora da nisi detaljno pratio hronologiju taj vodovod je u stvsri jedna od kapisli zasto je formirao stranku jer covjek prosto nije mogo nikakav konkretan i efikasan rezultat postici usljed opstrukcija iz stranacke pozadine.
A to kooiki je egocentrik pokazuje nanmanji broj uzetih pozicija u kantknu sto su mu sljedovale, dakle opet fula iparanoicna prica nepotkrepljena stvarnim stanjem.
tranquil

#5425 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by tranquil »

The 51st State wrote: 18/01/2020 14:39
tranquil wrote: 18/01/2020 13:52

Totalno fulanje lopte, sve je u stvari suprotno od toga bilo, mora da nisi detaljno pratio hronologiju taj vodovod je u stvsri jedna od kapisli zasto je formirao stranku jer covjek prosto nije mogo nikakav konkretan i efikasan rezultat postici usljed opstrukcija iz stranacke pozadine.
A to kooiki je egocentrik pokazuje nanmanji broj uzetih pozicija u kantknu sto su mu sljedovale, dakle opet fula iparanoicna prica nepotkrepljena stvarnim stanjem.
Njemu nije bitan broj mjesta koje će uzeti njegova stranka, sve dok je taj broj veći ili jednak od 1, i da je on na tom mjestu :) ko jebe ostale

Priču o vodovodu sam intenzivno pratio, zato i pričam o tome.
Locked