Bujrum...palermo wrote: ↑16/01/2020 15:56Fahru......nekadašnju uzdanicu forumske eliteultima_palabra wrote: ↑16/01/2020 15:52
Pa cini mi se... cini mi se i da bi onaj koji Fahru postavi za ministra sigurnosti bio izdajnik.
Pod uslovom, naravno, da to nije SDA.....
Otići ćemo u veliki off topic, a tema je uzavrela pa je šteta.....
Inače, na nekoj drugoj temi sam vrlo rad da dam svoje mišljenje o tvojoj tezi...
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- ultima_palabra
#4851 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
-
palermo
#4852 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Šta ja mislim o Fahri, vjerujem da se sjećaš. Dakle, za neupućene, po mom skromnom mišljenju, Fahro je u onom nepatvorenom smislu riječi, kriminalac i mafijaš koji ne preza ni od čega ( u bukvalnom smislu riječi). Kao takav na mjestu ministra sigurnosti je svakako sramota za ovu državu.ultima_palabra wrote: ↑16/01/2020 16:01Bujrum...palermo wrote: ↑16/01/2020 15:56Fahru......nekadašnju uzdanicu forumske eliteultima_palabra wrote: ↑16/01/2020 15:52
Pa cini mi se... cini mi se i da bi onaj koji Fahru postavi za ministra sigurnosti bio izdajnik.
Pod uslovom, naravno, da to nije SDA.....
Otići ćemo u veliki off topic, a tema je uzavrela pa je šteta.....
Inače, na nekoj drugoj temi sam vrlo rad da dam svoje mišljenje o tvojoj tezi...
E, sad, ja moram odati priznanje Bakiru što je uspio Fahru pretvoriti u običnog poslušnika/pajaca i njegovu moć gotovo u potpunosti minimizirati. Ja iskreno više volim Fahru kao Bakirovog poslušnika nego kao čovjeka koji ima stvarnu vlast. Al slažem se, pozicija ministra sigurnosti je ipak preveliko poniženje za ovu državu odnosno prevelika cijena za Fahrinu poslušnost.
Al , kao što rekoh u nekom ranijem postu, meni je u ovoj priči oko Fahre najviše intrigantno otkud oko njega toliko ljudi koji bi trebali biti kao neka naša elita, a oni pod Fahrine skute. Počevši od Kabila, pa Adisa Arapovića pa evo sve do sad već u pjesmama opjevane Jasne Duraković
- ultima_palabra
#4853 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Drugim rijecima, moze Fahro ali kao orudje u Bakirovim rukama.
Druga stvar, Fahrinu moc su skresali glasaci, podrska mu se prepolovila u odnosu na prethodni ciklus. Doduse, to je produkt koalicije sa SDA, a ona je produkt Fahrine ucjenjenosti od Bakirovog pravosudja, tako da si tu u pravu.
Ali se do tog cilja doslo blago receno udbaskim metodama. A i Bakir nije sam napravio taj aparat nego ga je dobio u nasljedje od Tihica i Alije.
Druga stvar, Fahrinu moc su skresali glasaci, podrska mu se prepolovila u odnosu na prethodni ciklus. Doduse, to je produkt koalicije sa SDA, a ona je produkt Fahrine ucjenjenosti od Bakirovog pravosudja, tako da si tu u pravu.
Ali se do tog cilja doslo blago receno udbaskim metodama. A i Bakir nije sam napravio taj aparat nego ga je dobio u nasljedje od Tihica i Alije.
-
palermo
#4854 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ne bi Fahro trebao nikako. Nikome. Al očito je da Fahro kao oruđe nikome nije mrzak. Nažalost.ultima_palabra wrote: ↑16/01/2020 17:37 Drugim rijecima, moze Fahro ali kao orudje u Bakirovim rukama.
- Roccohljup
#4855 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
bogami ne znam o kakvoj eliti pricas

-
palermo
#4856 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pa našoj, kakva je takva je, ali naša je.....
Po nekoj definicji , ti bi ljudi trebali činiti elitu ovog društva, a kao što teorija kaže ( a bogami i praksa) progres jednog društva prevashodno ovisi od njegove elite....pa eto....
- Matzan
- JThomas
#4858 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
samo jedan od velikih darova porodice izetbegović svom narodu
jedan od većih ali nipošto jedini...
ali vidi ti te logike, oni ga nacrtali, izmislili, i sad im svaka čast što su ga uspjeli marginalizirati...
ali vidi ti te logike, oni ga nacrtali, izmislili, i sad im svaka čast što su ga uspjeli marginalizirati...
-
statixx
#4859 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
I ta marginalizacija je upitna jer covjek ucestvuje u vlasti na svim nivoima i dijeli talove sa SDA.
Last edited by statixx on 16/01/2020 20:53, edited 1 time in total.
- JThomas
#4860 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ma ja, ništa bitno osim pravosudnog i represivnog aparata ne kontroliše.
-
statixx
#4861 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Autoceste, Agencija za bankarstvo, ministarstva, plus kantonalna preduzeca, i kaze marginalizovan. Da je Komsi da ga tako marginalizuju, preporodio bi se.
-
palermo
#4862 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
:pa drugovi moji da Fahro stvarno neato kontŕolise, qrc bi se vi mogli ovako zajebavti po forumu.......ne kontrolise, srecom i za vase i za moje dobro........
- JThomas
#4863 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
naravno, treba biti zahvalan vozaču. jeste da ga je on napravio, ali zlobnici i defetisti prešućuju da mu ne da previše da ujeda. već samo one koji zasluže 
- Prpa.ba
#4864 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Sreca pa ga je SDA uspjela iskontrolisati u ovih godinu dana, prosle godine u ova doba nisi mogao opstati na forumu od prozivanja BH Bloka sto ne zele u vlast jer je to jedini nacin da se osovina zla SBB-PDA iskontrolise. 
- duh_sa_sjekirom
#4865 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Bošnjačka klasika: sve svoje ugledne, pametne, učene, sposobne, viđene i uspješne ljude odmah treba popljuvati

- madner
#4866 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pogotovo ove sto drze nadasve objektivne medije koji na smtrovnicama nikad ne lazu. Osim kod poreza za iste.
Nepravda, to sto malo izmisljaju naslovnice i price je folklor.
Nepravda, to sto malo izmisljaju naslovnice i price je folklor.
-
palermo
#4867 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
e, gledaj ti ovo, kad su oni vikali kako će Fahro biti udarna pesnica (i to od amerike zadužena) u borbi sa SDA-ovskom nemani ( i još pride udružen sa Željom) a ja sve vikao...neće, neće...proglašavali me nisam za SDA, ali....
Sad kad se izmijeni situacija a Fahro više nije udarna pesnica, opet oni pravi a ja kriv
Asti gospe što bi rekli naši susedi i prijatelji dalmatinci
Sad kad se izmijeni situacija a Fahro više nije udarna pesnica, opet oni pravi a ja kriv
Asti gospe što bi rekli naši susedi i prijatelji dalmatinci
- JThomas
#4868 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
jes' bilo dobro kad si nas branio bakirom od fahre. ono, nemojte ljudi to, pa doći će gori. a oni od '93 ruka i rukavica.
svaka njihova svađa i "svađa" bila je samo oko uslova i cijena. nikad prekid saradnje nije bio na sonu.
svaka njihova svađa i "svađa" bila je samo oko uslova i cijena. nikad prekid saradnje nije bio na sonu.
-
palermo
#4869 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
pa naravno da je bolji Bakir od Fahre......
Uostalom, da po sjećanje citiram jednog uvaženog i pametnog forumaša (zaista to mislim) koji je jednom prilikom napisao....
"Bakir ne bi ubijao ljude sa kojima se ne slaže, a Sebija i Fahro bi i to je temeljna razlika između njih" (po sjećanju, akko ima nešto pogrešno u citiranju nek me nezani autor ispravi)).....
Dakle, ne možeš mi zamjeriti ( mislim, možeš, ali je upitno koliko se u tom slučaju u pravu) što sam iskreno želio i drago mi je da je u bitci Bakir kontra Fahro pobijedio Bakir....
A to jesu li oni bili u sukobu ili je to fingirano.....ja bih rekao, da je Fahro pobijedio, malo bi tu bilo šta fingirano
Uostalom, da po sjećanje citiram jednog uvaženog i pametnog forumaša (zaista to mislim) koji je jednom prilikom napisao....
"Bakir ne bi ubijao ljude sa kojima se ne slaže, a Sebija i Fahro bi i to je temeljna razlika između njih" (po sjećanju, akko ima nešto pogrešno u citiranju nek me nezani autor ispravi)).....
Dakle, ne možeš mi zamjeriti ( mislim, možeš, ali je upitno koliko se u tom slučaju u pravu) što sam iskreno želio i drago mi je da je u bitci Bakir kontra Fahro pobijedio Bakir....
A to jesu li oni bili u sukobu ili je to fingirano.....ja bih rekao, da je Fahro pobijedio, malo bi tu bilo šta fingirano
- JThomas
#4870 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
svaka "bitka" je bila samo tvrđenje pazara i pregovori o cijeni. on ga napravio da nas brani od njega. da ima i gori, i da ima pit bul za neistomišljenike. beskonačno ste licemjerni i pokvareni.
- Banksy
-
palermo
#4872 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ha, dobro onda.........na takvu argumentaciju ja nemam odgovora....
- JThomas
#4873 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
pa ne možeš ni imati ko god nije zlatna ribica. bakir izvadi fahru iz kasarne, dobri dedo ga pomiluje, daju mu pare da krene, daju mu pretplatu svih državnih institucija kad je krenula dnevna novina...i onda nas brane od njega. i onda mi svakih nekoliko godina odahnemo, joj dobro je, u "sukobu" pobijedio bakir. šuti moglo je gore.
-
palermo
#4874 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pobogu, pa ovde se Fahro prizivao kao neko ko može, zna i dovoljno je čvrst i bezobrazan da stane u kraj SDA-ovskoj nemani.....
Ili sam ja to sanjao
Ili sam ja to sanjao
- JThomas
#4875 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ama jebe me se bolan. vi te šuplje i kreirate. nije sa nama, jeste sa nama. posvađali se bakir i fahro, ali sad stvarno, eno mater mu pominje. a onda tup grande koalicija.