Novogradnja u Sarajevu?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5126 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ko mu je htio zabraniti
više licemjera na dunjaluku nema nego ovdje u sarajevu
svima je tibra FUJ
svi sanjaju o stanu u tibri, sve rasprodano prvog dana kad je najavljena gradnja bilo koje
narod je dobio ono što je htio a to je tibra, kurac bi on napravio šupu poslije da prvu nije prodao ko vruće kifle
više licemjera na dunjaluku nema nego ovdje u sarajevu
svima je tibra FUJ
svi sanjaju o stanu u tibri, sve rasprodano prvog dana kad je najavljena gradnja bilo koje
narod je dobio ono što je htio a to je tibra, kurac bi on napravio šupu poslije da prvu nije prodao ko vruće kifle
-
lissics
#5127 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ne bih rekao da se radi o licemjerstvu. Narod je isao i Torabiju, ali to ne amnestira ove zgrade. Los su primjer gradnje i kao takve ih treba oznaciti i podsjetiti na njih.
- mk ultra
#5128 Re: Novogradnja u Sarajevu?
pa eto kad svi znaju da je loš primjer gradnje, što onda kupuju?
-
breuer
#5129 Re: Novogradnja u Sarajevu?
kupuje raja jer je najisplativije i mnogima jedino moguće...
-
merk030
#5130 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ekipa, kako ide ta računica za grijanjem, stan 34m2, ne bih bio tu preko dana, koliko bi tu došlo otprilike, malo naveče da se ugrije, te da li se plaća neki paušal ?
Nisam upućen, nisam iz Sarajeva pa da pitam. Možda sam fulao temu, ali da ne otvaram drugu, bespotrebno.
Nisam upućen, nisam iz Sarajeva pa da pitam. Možda sam fulao temu, ali da ne otvaram drugu, bespotrebno.
-
suit_up
#5131 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Kvadrat dolje je sad hladno preko 2000 za (polu)namješten stan, brže se proda nego starogradnja, ne znam da to kupuje raja kojima je to "jedino moguće". One favele koje gledaju u drugu zgradu na udaljenosti od 15 metara ne ubrajam u ovo, za sve ostalo tu je olx.ba pa se sve fino može proučiti.
- mk ultra
#5132 Re: Novogradnja u Sarajevu?
suit_up wrote: ↑16/01/2020 14:13Kvadrat dolje je sad hladno preko 2000 za (polu)namješten stan, brže se proda nego starogradnja, ne znam da to kupuje raja kojima je to "jedino moguće". One favele koje gledaju u drugu zgradu na udaljenosti od 15 metara ne ubrajam u ovo, za sve ostalo tu je olx.ba pa se sve fino može proučiti.
nije 100k KM otišao u granap i kupio hljeb
zato i kažem da mi nije jasna ta politika - licemjerje u kojem pljuješ jedan dan, drugi dan zavališ se 20 godina da tu pljuvačinu platiš.
a nije da nema opcija
-
suit_up
#5133 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ljudi iz ovog ili onog razloga misle da dolje sirotinja živi, to mi nikad neće biti jasno, pa barem je u Sarajevu sve blizu da odeš i uvjeriš se na licu mjesta.mk ultra wrote: ↑16/01/2020 14:27suit_up wrote: ↑16/01/2020 14:13Kvadrat dolje je sad hladno preko 2000 za (polu)namješten stan, brže se proda nego starogradnja, ne znam da to kupuje raja kojima je to "jedino moguće". One favele koje gledaju u drugu zgradu na udaljenosti od 15 metara ne ubrajam u ovo, za sve ostalo tu je olx.ba pa se sve fino može proučiti.![]()
zato i kažem da mi nije jasna ta politika - licemjerje u kojem pljuješ jedan dan, drugi dan zavališ se 20 godina da tu pljuvačinu platiš.
a nije da nema opcija![]()
-
azdralovic
#5134 Re: Novogradnja u Sarajevu?
zavisi za koje grijanje pitasmerk030 wrote: ↑16/01/2020 14:06 Ekipa, kako ide ta računica za grijanjem, stan 34m2, ne bih bio tu preko dana, koliko bi tu došlo otprilike, malo naveče da se ugrije, te da li se plaća neki paušal ?
ako mislis na tibru ide ti fiksni dio, cca pola marke po kvadratu svaki mjesec, ostalo ti je po potrosnji... to grijanje malo navecer ti izadje do 10 maraka mjesecno...
moze neko ko ima racun pri ruci napisati tacno
-
breuer
#5135 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nije sirotinja samo ona koja nema jest...suit_up wrote: ↑16/01/2020 14:33Ljudi iz ovog ili onog razloga misle da dolje sirotinja živi, to mi nikad neće biti jasno, pa barem je u Sarajevu sve blizu da odeš i uvjeriš se na licu mjesta.mk ultra wrote: ↑16/01/2020 14:27suit_up wrote: ↑16/01/2020 14:13
Kvadrat dolje je sad hladno preko 2000 za (polu)namješten stan, brže se proda nego starogradnja, ne znam da to kupuje raja kojima je to "jedino moguće". One favele koje gledaju u drugu zgradu na udaljenosti od 15 metara ne ubrajam u ovo, za sve ostalo tu je olx.ba pa se sve fino može proučiti.![]()
a nije da nema opcija![]()
-
suit_up
#5136 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Bez potrebe za filozofiranjem, poenta priče je da ne treba pljuvati ako je neko riješio stambeno pitanje i kupio stan za 100 i kusur hiljada KM, to je uspjeh, htio to neko priznati ili ne, a od samog početka teme se u tom kontekstu pokušava diskreditirati upravo Tibra. Druga je stvar kad nešto naslijediš pa subjektivno misliš da je to najbolje i najkvalitetnije što postoji, to nije uspjeh, to je splet okolnosti, i tome možemo do sutra diskutirati. Lp
- Haris.ba
#5137 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Milion puta je na temi raspravljena tibra.
Kada se gleda samo Sarajevo, tibra je imala i dobrih i losih strana. Dobra je da se dosta naroda skucilo , da je uticala na cijenu polovnih (jer cijene su divljale).
A, to ne umanjuje lose strane. Ne treba filozofirati. Zna se gdje se onakvi objekti prave. U razvijenim zemljama su se pravili 60ih i 70ih i sada se ruse. To sto je nase drustvo dozvolilo da se pravi naopako 50 godina poslije iskustava zemalja koje su skontale da ne valja je do nas.
Kada se gleda samo Sarajevo, tibra je imala i dobrih i losih strana. Dobra je da se dosta naroda skucilo , da je uticala na cijenu polovnih (jer cijene su divljale).
A, to ne umanjuje lose strane. Ne treba filozofirati. Zna se gdje se onakvi objekti prave. U razvijenim zemljama su se pravili 60ih i 70ih i sada se ruse. To sto je nase drustvo dozvolilo da se pravi naopako 50 godina poslije iskustava zemalja koje su skontale da ne valja je do nas.
- Svicko
#5138 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Apsolutno se slažem. Kada gledaš pojedinačno izolovano jedan stan dole, sa dobrim pogledom, on je OK nema šta, lično sam se uvjerio.Haris.ba wrote: ↑16/01/2020 16:05 Milion puta je na temi raspravljena tibra.
Ali da su zgrade nakaradno urađene u smislu prostornog planiranja, izgleda, normalnog življenja što se tiče okolice, zelenila i prlaza - slažem se. Kretenizam. Hajd razumio bih da se ovo pravilo prije 100 godina. Ali brate danas u 21. vijeku, ne kontam ni ja.
Kontam što je raja pokupovala. Kontam što i dan danas se kupuju i imaju cijenu ti stanovi. Ali to nije smjelo da se dopusti onako.
-
maxell_sarajevo
#5139 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Imao sam u tibri stan sedam godina, otvoren pogled prema Ilidži, prodat za mjesec dana od dana objavljivanja oglasa za vece pare nego što je kupljen.
Jedino što je falilo je parkic za dijete, ostalo je sve bilo tu.
Jedino što je falilo je parkic za dijete, ostalo je sve bilo tu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5140 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra na Stupu i na Otoci dva različita stambena kompleksa.Haris.ba wrote: ↑16/01/2020 16:05 Milion puta je na temi raspravljena tibra.
Mada ima nekih falinki i ova na Otoci, ali bolje je sve nego na Stupu.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#5141 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ja se izvinjavam,samo da pitam gdje je tibra na otoci?
- Ken_M
#5142 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Stambeni kompleks "Nova Otoka", između doma zdravlja Kumrovec i GRAS-a.
-
gidra
#5143 Re: Novogradnja u Sarajevu?
na Alipašinom Mostu, mjesna zajednica Buća Potok
- VladaFBiH
#5144 Re: Novogradnja u Sarajevu?
to nije Otoka niti je ikad bila a neće ni biti
Last edited by VladaFBiH on 17/01/2020 09:29, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- DoradO
#5147 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Alipašin most je sada Manhattan za Otoku

- bitanga_sa_otesa
#5148 Re: Novogradnja u Sarajevu?
nije to nista,da vidite kako se buljakov izgradio 
-
azdralovic
#5149 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Otoka da se otcijepi od Nove Otoke 
-
tempuser
#5150 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Treba svako malo obnoviti gradivo.
Naselje Otoka je definisana arhitektonska cjelina zaokruzena sa dva pokukruda nizova unutar kojih su 3 dupla nebodera, skola vrtc, sportsko igraliste i toplana, a sve u dvije ulice Brcanska i Z. Fasizma.
Ulice Gradacacka i Ilije Engela i Shopping centar Otoka nije u naselju Otoka nego C. Vila II, buvljak nije na Otoci nego u Kvadrantu!
Prvobiti soping centar se zvao Hepok, novo ime su mu smislili oni kojma je Otoka sve od malezijskog mosta do Grasa.
Naselje Otoka je definisana arhitektonska cjelina zaokruzena sa dva pokukruda nizova unutar kojih su 3 dupla nebodera, skola vrtc, sportsko igraliste i toplana, a sve u dvije ulice Brcanska i Z. Fasizma.
Ulice Gradacacka i Ilije Engela i Shopping centar Otoka nije u naselju Otoka nego C. Vila II, buvljak nije na Otoci nego u Kvadrantu!
Prvobiti soping centar se zvao Hepok, novo ime su mu smislili oni kojma je Otoka sve od malezijskog mosta do Grasa.