IRAN
-
swanfilter
#28376 Re: IRAN
[quote=MorningStar post_id=16195824 Sasvim dobro, 10x bolje nego po bi zabitima gdje zena je u domenu vlasnistva.
[/quote]
Trebao bi se ti ostaviti foruma i na koji dan otici do Amsterdama. Da vidis kako je vlasnistvo lijepo izlozeno. Kakve nebuloze pises iz dana u dan ...
[/quote]
Trebao bi se ti ostaviti foruma i na koji dan otici do Amsterdama. Da vidis kako je vlasnistvo lijepo izlozeno. Kakve nebuloze pises iz dana u dan ...
- Nadzornik
#28377 Re: IRAN
Trampova administracija je zaprijetila Europljanima povecanjem carine na automobile od 25% ako ne optuze Iran za krsenje nuklearnog sporazuma.
United States: Washington Post: Trump administration threatened Europeans to impose customs duties on cars if they do not accuse Iran of violating the nuclear agreement
E sad,nije li nam Ursula van der Leyen rekla da bi Evropa trebala nauciti jezik moci...
Gospodjo Ursula,izvolite,pocnite:
Well then - start with telling Trump: "Fuck you!"
United States: Washington Post: Trump administration threatened Europeans to impose customs duties on cars if they do not accuse Iran of violating the nuclear agreement
E sad,nije li nam Ursula van der Leyen rekla da bi Evropa trebala nauciti jezik moci...
Gospodjo Ursula,izvolite,pocnite:
Well then - start with telling Trump: "Fuck you!"
- MorningStar
#28378 Re: IRAN
Bio i sta je problem ? Jel zena a izbor ima njena ***** njen izbor. Jos spominjes amsterdam koji ima uredjen sistem do te mjere da imaju zdravstvenu zastitu penziono redovne preglede itd.swanfilter wrote: ↑16/01/2020 11:57
Svako ima pravo da radi sa sobom sta hoce.
- Bloo
- Globalna šefica
#28379 Re: IRAN
Muška raja sa teme Iran u epizodi Šta žene žele 
- Bloo
- Globalna šefica
#28380 Re: IRAN
Problem je.MorningStar wrote: ↑16/01/2020 12:12Bio i sta je problem ? Jel zena a izbor ima njena ***** njen izbor. Jos spominjes amsterdam koji ima uredjen sistem do te mjere da imaju zdravstvenu zastitu penziono redovne preglede itd.swanfilter wrote: ↑16/01/2020 11:57
Potražnja diktira ponudu.
Legaliziranje prostitucije ne znači da je ista nešto pozitivno.
- Nadzornik
- mirsek
- Bloo
- Globalna šefica
- mirsek
#28384 Re: IRAN
A ti znaci predstavljas sve zene, reprezentativni uzorak svih zena ?
Ne trebaju mi zenski organi, okruzen sam i sa zenama, komuniciram, slusam, razumijem. Relevantan sam kao i ti.
- Point.
#28385 Re: IRAN
Ja radim sa najmanje 10 žena na mrskom Zapadu i svi imamo iste plate, glavna šefica je žena i ima istu platu ko i njen predhodnik, muškarac.mirsek wrote: ↑16/01/2020 11:28Pa i muskarci imaju svoje obaveze prema islamskom uredjenju drzave, mogu i oni reci sto mi moramo hraniti porodice neka ih zene hrane.Bloo wrote: ↑16/01/2020 11:20To je tvoj stav i mišljenje kao žene ili djevojke?mirsek wrote: ↑16/01/2020 11:16
Ugodan u smislu da ne mora raditi ako nece jer muz radi za porodicu a ima slobodu da radi ako zeli vise para za svoje potrebe, eto i vecina vozaca su zene sto pokazuje da mogu sebi ugadjati koliko hoce, naravno unutar propisa drzave.
Jel po tebi vaznije to ili da li mora nositi hidzab ili da ne smije ici na utakmice ?
Država ima jednako da tretira SVE svoje građane i građanke bez obzira na spol, rod, seksualno opredijeljenje itd.
Hidzab je obaveza unutar religijske ideologije. Hidzab je takoder i licni izbor? Moj licni stav o hidzabu je ovdje irelevantan.
Ako su građani i građanke jednaki te nema diskriminacije na osnovu gore nabrojanog, sportski događaj bi trebao biti dostupan svima.
Zasto u tom primjernom, zapadnom, slobodarskom svijetu zene po pravilu imaju mnogo manje plate od muskih kolega ?
Znam ja sta ti hoces da kazes ali dopusti da drzave imaju uredjenje kakvo one zele tj. vecina naroda u tim drzavama.
Ne govorimo o idealnom uredjenju nego o najmanje losem, nema drzave sa perfektno uredjenim sistemom.
Jedno je sigurno, Iran nije Talibanat, nije ISIL, nije Saudija, bolje od vecine arapskog i islamskog svijeta.
Jel ga onda treba rusiti ??
Većina naroda veliš, je li iko pitao žene u Iranu kada su usvajali zakon o nošenju hidžaba ili zabrani na odlaske na sportska dešavanja? Ili je to odluka muškaraca? Zašto, ako je sve tako podređeno ženama, da im se zabrane neke tako banalne stvari kao što su odjeća i odlazak na sport? Neka svaka žena odluči hoće li obući hidžab ili ne, jer inače tvoja tvrdnja "šta većina naroda" želi pada u vodu, tačnije bi bilo šta većina muškaraca želi.
- Bloo
- Globalna šefica
#28386 Re: IRAN
Žao mi je.
Nisi žena. Imaš zakržljale mliječne žlijezde, nemaš vaginu ni matericu, ne možeš zatrudniti niti roditi (ako ne računamo one transsexual individualce) ni dojiti, nivo testosterona ti je viši od mog, piškiš stojeći, mokracni kanal ti ima dvije svrhe, nema menstruaciju, nemaš klitoris, poslije silovanja ne mozes ostati trudan...
Nisi relevantan.
Još jednom žao mi je, ali sve prirodne karakteristike koje imaš ti jednostavno ne daju ni zeru šanse da budeš relevantan.
Možda u idućem životu.
- mirsek
#28387 Re: IRAN
Staristika kaze drugacije, kod tebe je izuzetak.Point. wrote: ↑16/01/2020 12:30Ja radim sa najmanje 10 žena na mrskom Zapadu i svi imamo iste plate, glavna šefica je žena i ima istu platu ko i njen predhodnik, muškarac.mirsek wrote: ↑16/01/2020 11:28Pa i muskarci imaju svoje obaveze prema islamskom uredjenju drzave, mogu i oni reci sto mi moramo hraniti porodice neka ih zene hrane.Bloo wrote: ↑16/01/2020 11:20
To je tvoj stav i mišljenje kao žene ili djevojke?
Država ima jednako da tretira SVE svoje građane i građanke bez obzira na spol, rod, seksualno opredijeljenje itd.
Hidzab je obaveza unutar religijske ideologije. Hidzab je takoder i licni izbor? Moj licni stav o hidzabu je ovdje irelevantan.
Ako su građani i građanke jednaki te nema diskriminacije na osnovu gore nabrojanog, sportski događaj bi trebao biti dostupan svima.
Zasto u tom primjernom, zapadnom, slobodarskom svijetu zene po pravilu imaju mnogo manje plate od muskih kolega ?
Znam ja sta ti hoces da kazes ali dopusti da drzave imaju uredjenje kakvo one zele tj. vecina naroda u tim drzavama.
Ne govorimo o idealnom uredjenju nego o najmanje losem, nema drzave sa perfektno uredjenim sistemom.
Jedno je sigurno, Iran nije Talibanat, nije ISIL, nije Saudija, bolje od vecine arapskog i islamskog svijeta.
Većina naroda veliš, je li iko pitao žene u Iranu kada su usvajali zakon o nošenju hidžaba ili zabrani na odlaske na sportska dešavanja? Ili je to odluka muškaraca? Zašto, ako je sve tako podređeno ženama, da im se zabrane neke tako banalne stvari kao što su odjeća i odlazak na sport? Neka svaka žena odluči hoće li obući hidžab ili ne, jer inače tvoja tvrdnja "šta većina naroda" želi pada u vodu, tačnije bi bilo šta većina muškaraca želi.
Sta mislis sto se kompanije reklamiraju kao gender equal ?
Ne vidjeh ogromne proteste zena protiv zabrana, ni muskaraca sto moraju hraniti porodicu.
- mirsek
#28389 Re: IRAN
Ti sama nisi reprezentativan uzorak.Bloo wrote: ↑16/01/2020 12:33Žao mi je.
Nisi žena. Imaš zakržljale mliječne žlijezde, nemaš vaginu ni matericu, ne možeš zatrudniti niti roditi (ako ne računamo one transsexual individualce) ni dojiti, nivo testosterona ti je viši od mog, piškiš stojeći, mokracni kanal ti ima dvije svrhe, nema menstruaciju, nemaš klitoris, poslije silovanja ne mozes ostati trudan...
Nisi relevantan.
Još jednom žao mi je, ali sve prirodne karakteristike koje imaš ti jednostavno ne daju ni zeru šanse da budeš relevantan.
Možda u idućem životu.![]()
Zao mi je ali it doesnt work that way.
Ili mozemo pitati i neku zenu masovnog ubicu, psihopatu i sociopatu sta zene zele i reci to je dovoljno.
- Nadzornik
- Nadzornik
#28391 Re: IRAN
Auuuuuuuuuuuu....Bloo wrote: ↑16/01/2020 12:33
Žao mi je.
Nisi relevantan.
Nisam ginekolog ali mogu pogledati...
- Bloo
- Globalna šefica
#28392 Re: IRAN
Ne radi?mirsek wrote: ↑16/01/2020 12:39Ti sama nisi reprezentativan uzorak.Bloo wrote: ↑16/01/2020 12:33Žao mi je.
Nisi relevantan.
Zao mi je ali it doesnt work that way.![]()
Ili mozemo pitati i neku zenu masovnog ubicu, psihopatu i sociopatu sta zene zele i reci to je dovoljno.
Ali je validno i radi kada muskarci/ideologije/sistemi/bogovi to rade?
Napisano gore i dalje stoji
- mirsek
#28394 Re: IRAN
Sistem nije idealan, uperi prst koji je takav na dunjaluku.Bloo wrote: ↑16/01/2020 12:44Ne radi?mirsek wrote: ↑16/01/2020 12:39Ti sama nisi reprezentativan uzorak.Bloo wrote: ↑16/01/2020 12:33
Žao mi je.
Nisi relevantan.
Zao mi je ali it doesnt work that way.![]()
Ali je validno i radi kada muskarci/ideologije/sistemi/bogovi to rade?
![]()
Napisano gore i dalje stoji![]()
Kad bi svako radio sta hoce to ne bi bio sistem vec anarhija.
Ja sam dao svoje licno misljenje, ti svoje, oboje jednako relevantno.
- MorningStar
#28395 Re: IRAN
Znaci zabraniti homoseksualizam pa ce ponuda i potraznja nestati. AhaBloo wrote: ↑16/01/2020 12:21Problem je.MorningStar wrote: ↑16/01/2020 12:12Bio i sta je problem ? Jel zena a izbor ima njena ***** njen izbor. Jos spominjes amsterdam koji ima uredjen sistem do te mjere da imaju zdravstvenu zastitu penziono redovne preglede itd.swanfilter wrote: ↑16/01/2020 11:57
Potražnja diktira ponudu.
Legaliziranje prostitucije ne znači da je ista nešto pozitivno.
Ponavljam osnovni koncept je da svako ima pravo da radi sa sobom sta zeli ako oce da se ***** za pare njegova/njena stvar dok god je na dobrovoljnoj osnovi bez prisile.
- muhafuca
#28396 Re: IRAN
Iran tvrdi da je Americki kompjuterski napad doveo do obaranja putnickog aviona
Iran claims US cyberattack led to weapons operator confusing Ukraine plane for American cruise missile
Code: Select all
https://www.ibtimes.sg/iran-claims-us-cyberattack-led-weapons-operator-confusing-ukraine-plane-american-cruise-missile-37718- MorningStar
#28397 Re: IRAN
Oni kao sami sebe oce da ukopaju..muhafuca wrote: ↑16/01/2020 12:59 Iran tvrdi da je Americki kompjuterski napad doveo do obaranja putnickog aviona
Iran claims US cyberattack led to weapons operator confusing Ukraine plane for American cruise missileCode: Select all
https://www.ibtimes.sg/iran-claims-us-cyberattack-led-weapons-operator-confusing-ukraine-plane-american-cruise-missile-37718
Prvo bilo pao avion sam.
Pa onda kad su vidili da nemogu sakriti dokaze mi ga oborili.
Pa sad a oborili ga jer ameri cyber napad ovo ono.
Sto je tesko reci pvo bila pod uzbunom jer je mogucnost americkog napada bila velika - neki kapetan ili porucnik nervozan na dugmetu pritisno i eto ...
- Point.
#28398 Re: IRAN
Gdje živiš ti? Kako znaš da je u mene izuzetak? Znam hejbet žena, ne zna im se broj i niko nikad se nije žalio da za isti posao koji obavlja sa muškarcem dobija manju platu. Ni jedna. Ne družim se sa visokim šefovima pa ne znam stanje na tom levelu al na levelu običnog radnika ne postoji razlika u plati muškarca i žene.mirsek wrote: ↑16/01/2020 12:35Staristika kaze drugacije, kod tebe je izuzetak.Point. wrote: ↑16/01/2020 12:30Ja radim sa najmanje 10 žena na mrskom Zapadu i svi imamo iste plate, glavna šefica je žena i ima istu platu ko i njen predhodnik, muškarac.mirsek wrote: ↑16/01/2020 11:28
Pa i muskarci imaju svoje obaveze prema islamskom uredjenju drzave, mogu i oni reci sto mi moramo hraniti porodice neka ih zene hrane.
Ne vidjeh ogromne proteste zena protiv zabrana, ni muskaraca sto moraju hraniti porodicu.
Proteste? Pa vidjeli smo kako u Iranu sređuju proteste. I ako je sve podređeno ženama zašto su protesti uopšte potrebni za neke banalne stvari? Zašto jednostavno ne dopustiti ista prava za sve građane, pa bilo da se radilo o pravu vožnje auta, studiranju, odlasku u kino, fudbal, planinu whatever. Je li neka normalna pojava kao što je pravo na vožnju auta i studiranje razlog da iranska žena bude podređena u nekim drugim segmentima života?
I ne razumijem potrebu muškarca iz BiH da opravdava nejednak položaj žena u nekoj državi sa kojom nema ništa zajedničko? Zašto je tebi, u Kaknju, Tuzli ili Zenici bitno da žena u Isfahanu, Teheranu ili Shirazu ne ide na sportska dešavanja ili da mora hodati pokrivena? Zašto taj izbor jednostavno ne ostavimo tim ženama,o kojima tobože tako jako brinemo?
- muhafuca
#28399 Re: IRAN
? A sto bi rekli ako su primjetili da je bilo neke interferencije sa strane?MorningStar wrote: ↑16/01/2020 13:02Oni kao sami sebe oce da ukopaju..muhafuca wrote: ↑16/01/2020 12:59 Iran tvrdi da je Americki kompjuterski napad doveo do obaranja putnickog aviona
Iran claims US cyberattack led to weapons operator confusing Ukraine plane for American cruise missileCode: Select all
https://www.ibtimes.sg/iran-claims-us-cyberattack-led-weapons-operator-confusing-ukraine-plane-american-cruise-missile-37718
Prvo bilo pao avion sam.
Pa onda kad su vidili da nemogu sakriti dokaze mi ga oborili.
Pa sad a oborili ga jer ameri cyber napad ovo ono.
Sto je tesko reci pvo bila pod uzbunom jer je mogucnost americkog napada bila velika - neki kapetan ili porucnik nervozan na dugmetu pritisno i eto ...
Sta je problem prihvatiti da je bilo napada bilo koje vrste s vana.
Na kraju krajeva oni su rekli da je njihov sistem oborio avion, izvinuli se, isplatit ce se odsteta i tako dalje.
Sad dalje ispituju razloge zasto je doslo do obaranja i izmedju ostalog ispituje se mogucnost cyber napada koja je realna.
Ne znam sta te krivo pocesalo u ovom svemu.
Ljudi sve po PS-u odradili
Amerikanci se ni do dan danas nisu javno izvinuli za obaranje Iranskog civilnog aviona,
Last edited by muhafuca on 16/01/2020 13:30, edited 4 times in total.
- mirsek
#28400 Re: IRAN
Ima statistika za regionalne i globalne okvire. Za sve drugo moze proci odgovor tipa ja i kod mene u komsiluku i kod mene u firmi.Point. wrote: ↑16/01/2020 13:08Gdje živiš ti? Kako znaš da je u mene izuzetak? Znam hejbet žena, ne zna im se broj i niko nikad se nije žalio da za isti posao koji obavlja sa muškarcem dobija manju platu. Ni jedna. Ne družim se sa visokim šefovima pa ne znam stanje na tom levelu al na levelu običnog radnika ne postoji razlika u plati muškarca i žene.mirsek wrote: ↑16/01/2020 12:35Staristika kaze drugacije, kod tebe je izuzetak.Point. wrote: ↑16/01/2020 12:30
Ja radim sa najmanje 10 žena na mrskom Zapadu i svi imamo iste plate, glavna šefica je žena i ima istu platu ko i njen predhodnik, muškarac.
Proteste? Pa vidjeli smo kako u Iranu sređuju proteste. I ako je sve podređeno ženama zašto su protesti uopšte potrebni za neke banalne stvari? Zašto jednostavno ne dopustiti ista prava za sve građane, pa bilo da se radilo o pravu vožnje auta, studiranju, odlasku u kino, fudbal, planinu whatever. Je li neka normalna pojava kao što je pravo na vožnju auta i studiranje razlog da iranska žena bude podređena u nekim drugim segmentima života?
I ne razumijem potrebu muškarca iz BiH da opravdava nejednak položaj žena u nekoj državi sa kojom nema ništa zajedničko? Zašto je tebi, u Kaknju, Tuzli ili Zenici bitno da žena u Isfahanu, Teheranu ili Shirazu ne ide na sportska dešavanja ili da mora hodati pokrivena? Zašto taj izbor jednostavno ne ostavimo tim ženama,o kojima tobože tako jako brinemo?
Mene ne zanima kako ce Iran rijesiti svoje unutrasnje uredjenje dokle god im drugi to ne namecu izvana.