Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
neko_sa_strane wrote: ↑15/01/2020 12:29
Maske sa filterom ne mogu se više naći u Semikemu. U Sarajevu ih ima na stanju u JU Apoteke Sarajevo u poslovnici u centru grada(Maršala Tita 40). Te maske sa filterom su klix. Perive višekratne maske mogu se naručiti putem ebay-a i Amazona.
Uđeš u kafanu sa tom maskom,ljudi će ti reći: ako ti smeta naš dim od cigara izađi odavdje. Pa tako, ako nekome smeta smog neka se seli.
Uvijek treba pustiti najbezobzirnijim da imaju glavnu riječ.-
geralt wrote: ↑15/01/2020 12:11
U naredna tri mjeseca ce mi biti gotova viza, tako da ce sto se mene i moje porodice tice problem biti rijesen.
Najpametnije...
Odavde treba ici zbog bar 10 razloga:
1. Nakaradan politicki sistem
2. Nakaradan obrazovni sistem
3. Nakaradan ekonomski sistem
4. Nakaradan zdravstveni sistem
5. Nakaradan socijalni sistem
6. Stalne i besmislene ENV tenzije
7. Nakaradni mentalni sklopovi ljudi
8. Neperspektivnost za sve, pogotovo za djecu
9. Enormno zagadjenje i prljavstina
10. Papanluk, krkanluk, seljakluk i opsta nekultura
stavke 1-5 ispravka kakav sistem? nema ovde sistema..
ostalo slazem se
zigzag wrote: ↑15/01/2020 12:37
Samo kontrolne punktove sa puškama. i ovi što će zabranjivat ulaz uglja neka nose maske. A iskovremeno se ti ljudi mogu iskoristiti da poruše visoke zgrade koje smetaju protoku našeg zraka.
Nije problem u zgradama vec emisiji Co2, on negdje ode ili pred kucu ili nekome drugom...a to nije rjesenje.
otpremnica i faktura - bez toga nema transporta inače a u ovom slučaju ni ulaska u grad + postoje sankcije za robu bez porijekla. Nikakva škrabanja ne prolaze i robu bez ovoga možeš voziti i moliti boga da te policija ne zaustavi.
Kazem ti ubaci u taj sistem samostalne preovoznike koji cine gro prodavaca uglja... pq ces viditi otpremnice i fakture ..
Jos da dodam sa rudnika imas i nerijetko vise klasa uglja ...
Rjesenje za zagadjenje je struja , zabrana individualnih lozista ... to dali imamo pare za to ne zna se - ali koliko para toliko muzike.
Najbolji su mi oni, na tri sprata kuca...a eto nema se za pelet ili nesto drugo...
geralt wrote: ↑15/01/2020 12:11
U naredna tri mjeseca ce mi biti gotova viza, tako da ce sto se mene i moje porodice tice problem biti rijesen.
Najpametnije...
Odavde treba ici zbog bar 10 razloga:
1. Nakaradan politicki sistem
2. Nakaradan obrazovni sistem
3. Nakaradan ekonomski sistem
4. Nakaradan zdravstveni sistem
5. Nakaradan socijalni sistem
6. Stalne i besmislene ENV tenzije
7. Nakaradni mentalni sklopovi ljudi
8. Neperspektivnost za sve, pogotovo za djecu
9. Enormno zagadjenje i prljavstina
10. Papanluk, krkanluk, seljakluk i opsta nekultura
stavke 1-5 ispravka kakav sistem? nema ovde sistema..
ostalo slazem se
neko_sa_strane wrote: ↑15/01/2020 12:29
Maske sa filterom ne mogu se više naći u Semikemu. U Sarajevu ih ima na stanju u JU Apoteke Sarajevo u poslovnici u centru grada(Maršala Tita 40). Te maske sa filterom su klix. Perive višekratne maske mogu se naručiti putem ebay-a i Amazona.
Uđeš u kafanu sa tom maskom,ljudi će ti reći: ako ti smeta naš dim od cigara izađi odavdje. Pa tako, ako nekome smeta smog neka se seli.
Uvijek treba pustiti najbezobzirnijim da imaju glavnu riječ.-
Ja se svakako imam namjeru seliti a zagađenje zraka je samo jedan od razloga. Iskreno mislio sam da je uslijed nedostatka industrije u Sarajevu bolja situacija po pitanju kvaliteta zraka. Prije nego što sam prije 6 godina došao u Sarajevo iz Mostara pojma nisam imao šta vi zimi u stvari udišete dok nisam počeo guglati. Nisam znao ni da je i ovaj kanton u istim problemima kao i HNK u smislu korupcije, poganluka, kriminala i primitivizma. Mislio sam ali očito pogrešno da je glavni grad sređeniji a ne crna rupa. Javni prevoz je čista nula.
I sam sam svjedok da ljudi iz Mostara i drugih gradova,čak i kad znaju ljude, imaju pogrešnu percepciju o Sarajevu, kao "tamo mora biti bolje, ipak je to glavni grad".
Koji promašaj.
zigzag wrote: ↑15/01/2020 14:01
Zanemaruje se činjenica da je čitava BIH talac jeftinog uglja. Nije samo Sarajevo zagađeno. Svi gradovi se guše samo što nemaju svi gradovi novinare.
Mostar, Trebinje, Bihac, Jajce, Konjic - niko se od njih ne gusi. Da ne nabrajam ova manja mjesta.
To je bilo u hefti RS praznika, od 06.01. do 10.01....te Bozic, te 9. jaguar, i ljudi sastavili heftu s 2 vikenda.
To samo pokazuje nesto drugo, a sto je daleko od nekakve svijesti gradjana koji su, kao, odlucili da se manje vozaju - pokazuje koliko ljudi iz RS dolazi da rade u mrskom Sarajevu.
zigzag wrote: ↑15/01/2020 14:01
Zanemaruje se činjenica da je čitava BIH talac jeftinog uglja. Nije samo Sarajevo zagađeno. Svi gradovi se guše samo što nemaju svi gradovi novinare.
Mostar, Trebinje, Bihac, Jajce, Konjic - niko se od njih ne gusi. Da ne nabrajam ova manja mjesta.
Mislio sam više na Bosnu jer izgleda Hercegovina nema taj problem. Ali Bugojno, Travnik, gusto naseljena zona Tešanj-Jelah-Dobojjug, Gračanica i naselja oko Gračanice, Srebrenik, Živinice . Sigurno Banjaluka mada nemamo puno informacija o tome. A Tuzlu, Lukavac,Kakanj i Zenicu neću spominjati.
Puno je to stanovnika da bi se zanemario uticaj zagađenja od uglja na njihovo zdravlje.
sumirprimus wrote: ↑15/01/2020 12:55
uvedi dta hoces, visoku cijenu, zabranu, lola lozi gume bog te i ne haje
Pa sad, nema svaka kuća skladište guma pored kuće. Ali imaju ložišta za ugalj koja mogu progutati sve što ubaciš.
Proguta ložište al smo i mi gutali dvije zime a taj neki "čevap - gazda" je naložio nako smeće u peć za prvi maj čini mi se
Nije mi ni Čvila za pofalit, al nek sam pobjego
Da ima kazne frajko moj od koji 5 hiljada kermi, isti dan bi oni prelazili na plin,pelet ...
Najgora je kazna kad znaš da za ugalj moraš dati puno više nego za bilo koji drugi energent.
Sam bi sebi bio i inspektor i davalac subvencije za utopljavanje objekta i prelazak na drugi energent.