Milorad Dodik ALL ABOUT

muzicar_iz_parka
Posts: 3693
Joined: 02/06/2012 18:59

#74951 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muzicar_iz_parka » 14/01/2020 01:58

Zar nije ono srbuj makar slamu jeo.
Skupo srbovanje ako se mjeri 100ma miliona.

Nisu se valjda građani rsa odrekli tradicije slame?


User avatar
problemnatravunu
Posts: 10126
Joined: 26/10/2014 07:41
Location: Sarajevo

#74952 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu » 14/01/2020 06:45

Krezuba ovčija fukara tako i srbuje, gusle , armonika i udri po slami :izet: Image

Ali ove njihove pametnije vođe i hohstapleri ipak imaju malo više soli u glavi hahahaha

User avatar
Maraschino
Posts: 18839
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#74953 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino » 14/01/2020 23:02

Opet na nejac udarilo preCednice.
Srna 14.01.2020 20:33

SARAJEVO – u Federaciji BiH (FBiH) saopštio je da je protekla sedmica, umjesto da bude puna radosti povodom hrišćanskog praznika Božića, postala sedmica iskušenja za Srbe u FBiH.

U saopštenju se dodaje da su proteklih sedam dana bili možda najteži za Srbe u FBiH u proteklih 20 godina, od kako su se vratili kućama.

"Dok smo mi pisali čestitku Srbima za pravoslavni Božić, u to vrijeme Srbima u Bosanskom Petrovcu policajci su pisali kazne jer su se u koloni noseći badnjak nepropisno zaustavili ispred ugostiteljske radnje u Petrovcu", navode iz Odbora.

Iz Odbora podsjećaju da je dvojici dječaka koji su se slikali sa grbovima države Srbije ispisana novčana kazna od po 500 KM, dok su bošnjački portali prenijeli vijest o kokardama i provokacijama Srba.

"Napominjemo da nije riječ o kokardama, dječaci u Petrovcu na kapama nisu nosili nikakve kokarde, već grb države - Republike Srbije, koji je izrastao iz grba Nemanjića. Naziv kokarda je u srpski jezik ušao iz francuskog jezika", dodaje se u saopštenju.

Uz saopštenje Odbora dostavljena je i slika grba koji je nosio jedan od dječaka koji su kažnjeni u Petrovcu.

Iz Odbora napominju da riječ kokarda nikada nije bila pomenuta u bilo kojem dokumentu Srbije, Republike Srpske, niti Kraljevine Jugoslavije.

U saopštenju, koje je potpisao predsjednik Odbora Đorđe Radanović, navodi se da je zbog podnošenja prekršajnih prijava protiv dječaka u Petrovcu koji su nosili grb Srbije, Odbor podnio zahtjev Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske da prekršajno kazni lica koja su postavila zastavu takozvane Armije BiH u bijeljinskom naselju Janja.

Iz Odbora podsjećaju da je odbornik jedne od stranaka sa sjedištem u Sarajevu snimio video ispred Crkve u srpskom selu Vranjska, kraj Krupe, sa uvredljivim porukama na račun zastave sa ocilima koja je istaknuta na hramu i na račun komšija Srba povratnika.

"Ocilo, u narodu poznatije kao četiri `S`, nalazi se u grbu države Srbije. Narod u Visokoj Krajini se uznemirio, više nije siguran ni za ikonu smije li držati na zidu", dodaje se u saopštenju i napominje da je u selu Vranjska ranije živjelo 538, a danas živi 124 Srba.

Iz Odbora navode da su razočarani reportažom na Federalnoj televiziji (FTV) u emisiji "Mreža" na dan kada Srbi obilježavaju dolazak Nove godine po julijanskom kalendaru, a u kojoj se vrijeđa srpska vjera, ismijava Srpska pravoslavna crkva, kao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju se navodi da će, ukoliko se ne povuku prekršajne prijave protiv dva dječaka koji su u Petrovcu kažnjeni zbog grba države Srbije, Odbor uputiti nove zahtjeve za prekršajno kažnjavanje lica koja su okačila zastave takozvane Armije BiH u Kozarcu, Kozluku, Cerskoj, Srebrenici, selima oko Prijedora, Doboja, Novog Grada.

"U Unsko-sanskom kantonu kažnjavaju povratnike, sirotinju koja jedva preživljava, narod koji je više gladan nego sit, koji ne može ni prebrojati jame i jendeke, gdje su im očevi i djedovi završili", ističu iz Odbora za zaštitu Srba u FBiH
https://www.nezavisne.com/novosti/bih/O ... nja/578415

Image

Dzaba sva iskrenost, pacifizam, folklor...one balije opet izmisljaju i podmecu a i kaznjavaju nejac koja nema sta jesti.

User avatar
Tomahawk11
Globalni moderator
Posts: 109731
Joined: 14/08/2009 14:51

#74954 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 » 15/01/2020 08:54

"Sud BiH pokušava da sudi historijskim činjenicama. RS je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo :mrgreen: . Uvijek je sporno kada je riječ o Srbima. Način na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo. Dio međunarodne zajednice gura tu priču. Isti sudija u Sjevernoj Makedoniji proglasi Ilinden za državni praznik, a u Republici Srpskoj Sveti Stefan dira nečija osjećanja. Pitam se čija?", naglasio je Dodik.
PreCjednik još jednom zakuco :thumbup:
Tamo neki tzv sud bi da sudi historijskim činjenicama, e pa neće da može. PreCjednik će sam suditi i krojiti historiju 8-)

Rat? Koji rat? Poznato je da je RS nastala na pacifističkim idejama, putevi do dvorova u Laktašima posuti laticama cvijeća, poznato je i da je vojno neutralna, tako da nema tu šta...i onaj Incko traži da ga se nabije cipelom br. 54 :mrgreen: ali, ali...pošto je nebitan, PreCjednik mu neće priuštiti to zadovoljstvo :oops:

Eto i tog sudije koliko je pravedan, more Ilinden, nemre Sveti Stefan....izem ti takav sud i sudije :izet: :D

User avatar
zeleni xy
Posts: 390
Joined: 22/03/2010 15:09
Location: Moja mahala tvoju jahala

#74955 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zeleni xy » 15/01/2020 09:48

kaže crnolisti : RŠ je proglašena u miru, nikakvih ratnih dešavanja nije bilo ?? zapalili serbi Sloveniju, zapalili Hrvatsku, mislili da na brzinu iskoriste zločinačku jna i otmu i BiH, samo najveći primitivis idiotisi mogu vjerovati ovom vepru bezmozgoviću koji sve tumači kontra čitavog svijeta, i ja bi da karam ...., tako to zvuči idiotiiii
Last edited by zeleni xy on 15/01/2020 21:42, edited 2 times in total.

User avatar
Trafalgar Law
Posts: 15020
Joined: 08/07/2012 18:11
Location: Stick to the VPN protocol.

#74956 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Trafalgar Law » 15/01/2020 09:49

Ljubilarna 3.000 na pragu, bravo Guardiane. :bih:

User avatar
prljavi Hare
Posts: 10408
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#74957 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare » 15/01/2020 09:53

Guardian se baš zadao juče.... :mrgreen:
Додик: Три центра за спречавање руског утицаја на Балкану

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да су у Сарајеву, Подгорици и Тирани формирана три центра за
спречавање руског утицаја на Балкану.
Odmah da se zatvore ti centri!Pa kome normalnom može smetati bogougodan i blagotvoran ruski uticaj? :?
Додик: Република Српска мора постојати, БиХ може и нестати

..... Према његовим ријечима, Република Српска се развија из године у годину, њен буџет је сада 3,5 милијарди,приходи су стално у успону, граде се болнице, туристички капацитети. :kiss:


Једино Срби имају потенцијал за напредак на Балкану

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да су Република Српска и Србија данас најстабилнији дио на Балкану и да
једино Срби имају потенцијал за напредак на том подручју.

Додик је рекао да је Република Српска загледана у Србију и да је он дио те маестралне српске националне идеје о уједињењу Срба.


Guardian je na najbolji način odgovorio zulumćarima koji maltretiraju djecu čija je jedina krivica što im je hladno po glavi pa nose
šubare a da prethodno nisu konsultovali heraldičare. :lol: :lol: :lol:

Sulude tvrdnje da je slobodarska šumska nastala u ratu ne treba ni komentarisati.Kojem ratu gospodo?Nije bilo nikakvog rata,cvijeće,
ljubav i sentiši na autom.... gitari! :mrgreen:

Vi kako hoćete,ja se idem popeti na kepecov toranj i zagledati u Srbiju,ima da satima ostanem zagledan.Ništa ljepše nema.Maestralno! :izet:

User avatar
prljavi Hare
Posts: 10408
Joined: 28/02/2011 09:14
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#74958 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare » 15/01/2020 10:09

Dodik: Bakir je najobičniji lažov! :mrgreen:


- Bakir (Izetbegović) je jedan najobičniji lažov, kazao je sinoć član Predsjedništva BiH.

Komentarišući donošenje "Programa reformi", Dodik je rekao još jednom da to nije Godišnji nacionalni plan nego program reformi koji ne prejudicira članstvo BiH u NATO.

"Mi smo se dogovarali sa ambasadorima zemalja Kvinte, koje je vodio američki ambasador. Oni su rekli nije to Akcioni plan i nije osnova ni za kakve NATO integracije", rekao je Dodik.


Image
Image

Citirajući američkog ambasadora, Dodik kaže da mu je rekao:

"Mi smo u tijesnoj vezi sa NATO-om. Ovo će se zvati onako kako se zove i neće biti osnova ni za kakve integracije. Šta sad ja, može mene da prevari američki ambasador :lol: :lol: :lol: ", rekao je Dodik u emisiji Upitnik, emitovanoj u programu RTS-a.Upitan zašto je Bakir Izetbegović rekao da je deblokiran put u NATO i zašto vam se zahvalio jer ste,kako je rekao, imali snage da to učinite,
Dodik je rekao:

Pusti Bakira. To je blefiranje, zovite me za dvije godine pa pitajte jeli bio u pravu nemojte me sad pitati. Lažov jedan najobičniji! Kakvo deblokiranje nije ni bio na toj sjednici, nije mogao ni da čuje američkog ambasadora i ostale ambasadore Kvinte. Ja sam imao priliku da sa njima razgovaram. Poslaću Vam stenograf da vidite", rekao je DodikKoja je svrha tog dokumenta, Dodik je kazao da svi kontakti sa NATO-om bili prekinuti, jer su prestali da važe ranije doneti dokumenti.

Ta saradnja je trebala da se nastavi i zato smo pravili plan reformi kojim ćemo se mi kretatii", kazao je Dodik navodeći da je "poosan" na taj dokument koji ne prejudicira članstvo u NATO.

(BN)

Kakav je samo lažov taj Bakir!Nevjerovatno!Nije ni pričao sa ambasadorima a serenda nešto.E sad,ako je američki ambasador prevario
Guardiana,njemu ide na dušu,neka ga stid i sram bude!Nije Guardian kriv što onako istinoljubiv i naivan stalno posla ima sa najgorim
spletkarošima i mešetarima. :mrgreen:

bunk
Posts: 7792
Joined: 16/07/2016 19:58

#74959 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk » 15/01/2020 10:22

Kada skinu ovi iz odlazece administracije sankcije neka prdcenik odleti avionom pravo u Njujork i iskoristi neki od wc u zgradi UN za no.2.
Onda ce moci reci da su imali stolicu u UN.
I to je jedina stolica koju ce ikad tamo imati..

User avatar
emigrazione
Posts: 6136
Joined: 01/09/2010 13:40

#74960 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emigrazione » 15/01/2020 10:30

RS je država po svim parametrima, osim nekakve stolice u UN... a Kosovo može kurcu svirati, dok ne dobije stolicu u UN nije ništa...

jefff
Posts: 3469
Joined: 05/08/2015 11:16

#74961 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by jefff » 15/01/2020 10:47

Dodik apsolutno nista nije slagao. Srbi su sada u poziciji i da traze svoje i u federaciji.

User avatar
Styling
Posts: 5418
Joined: 08/10/2013 10:29
Location: Izvan lokalnih dešavanja

#74962 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling » 15/01/2020 11:13

Dodik je sve sto je rekao u pravu. Nigdje mi nismo sa NATO putem. Bakir samo baca prasinu narodu u oci pred izbore. Ni njega NATO put ne interesuje. Njega interesuje samo i iskljucivo Kanton Sarajevo.

User avatar
LBVIEW
Posts: 8227
Joined: 01/04/2010 22:35

#74963 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by LBVIEW » 15/01/2020 11:19

jefff wrote:
15/01/2020 10:47
Dodik apsolutno nista nije slagao. Srbi su sada u poziciji i da traze svoje i u federaciji.
Svakako, samo nek pripreme po 400 km k'o oni chatnici u B Petrovcu. :D

User avatar
vatrogasac
Posts: 7906
Joined: 24/04/2006 21:33

#74964 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac » 15/01/2020 11:22

Iskoristili su i Boćić, 9. januar i 13. januar za žestoko srbovanje. Vučić šuti, ali poslao je premijerku, ministra i popove da pušu u vatru. Ovo su im posljednje šanse prije evro-atlanskih integracija da Kosovo namire u Bosni pa su sve agresivniji.

User avatar
emigrazione
Posts: 6136
Joined: 01/09/2010 13:40

#74965 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emigrazione » 15/01/2020 11:30

jefff wrote:
15/01/2020 10:47
Dodik apsolutno nista nije slagao. Srbi su sada u poziciji i da traze svoje i u federaciji.
U poziciji su samo da im se ukine jezik srpski tamo gdje nije i uvede srbijanski kako je i pravilno

155_mm
Posts: 11296
Joined: 25/03/2011 17:44

#74966 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm » 15/01/2020 12:04

emigrazione wrote:
15/01/2020 10:30
RS je država po svim parametrima, osim nekakve stolice u UN... a Kosovo može kurcu svirati, dok ne dobije stolicu u UN nije ništa...
najvazniji parametar je potpis da ce er es vjecno ostati u BiH koja ima tamo nekakvu stolicu u UN.

pokusaj stavljanja tog parametra van snage stavlja i postojanje er esa ovakve kakva danas jeste takodje van snage.

155_mm
Posts: 11296
Joined: 25/03/2011 17:44

#74967 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm » 15/01/2020 12:07

jefff wrote:
15/01/2020 10:47
Dodik apsolutno nista nije slagao. Srbi su sada u poziciji i da traze svoje i u federaciji.
kako mislis svoje? po kojim kriterijima?

155_mm
Posts: 11296
Joined: 25/03/2011 17:44

#74968 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm » 15/01/2020 12:09

Styling wrote:
15/01/2020 11:13
Dodik je sve sto je rekao u pravu. Nigdje mi nismo sa NATO putem. Bakir samo baca prasinu narodu u oci pred izbore. Ni njega NATO put ne interesuje. Njega interesuje samo i iskljucivo Kanton Sarajevo.
ne brine se NATO mesto mnogo oko toga koje za NATO u BiH a ko nije.

User avatar
Maraschino
Posts: 18839
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...

#74969 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino » 15/01/2020 12:12

155_mm wrote:
15/01/2020 12:07
jefff wrote:
15/01/2020 10:47
Dodik apsolutno nista nije slagao. Srbi su sada u poziciji i da traze svoje i u federaciji.
kako mislis svoje? po kojim kriterijima?
pa entitet u federaciji, cuj koje svoje.

User avatar
Styling
Posts: 5418
Joined: 08/10/2013 10:29
Location: Izvan lokalnih dešavanja

#74970 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling » 15/01/2020 12:15

155_mm wrote:
15/01/2020 12:09
Styling wrote:
15/01/2020 11:13
Dodik je sve sto je rekao u pravu. Nigdje mi nismo sa NATO putem. Bakir samo baca prasinu narodu u oci pred izbore. Ni njega NATO put ne interesuje. Njega interesuje samo i iskljucivo Kanton Sarajevo.
ne brine se NATO mesto mnogo oko toga koje za NATO u BiH a ko nije.
Pa , za sada tako izgleda, ali NATO nikada u clanstvo nece primiti zemlju u kojoj je znacajan dio populacije protiv, tako da NATO mozemo sanjati.

155_mm
Posts: 11296
Joined: 25/03/2011 17:44

#74971 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm » 15/01/2020 12:24

Styling wrote:
15/01/2020 12:15
155_mm wrote:
15/01/2020 12:09
Styling wrote:
15/01/2020 11:13
Dodik je sve sto je rekao u pravu. Nigdje mi nismo sa NATO putem. Bakir samo baca prasinu narodu u oci pred izbore. Ni njega NATO put ne interesuje. Njega interesuje samo i iskljucivo Kanton Sarajevo.
ne brine se NATO mesto mnogo oko toga koje za NATO u BiH a ko nije.
Pa , za sada tako izgleda, ali NATO nikada u clanstvo nece primiti zemlju u kojoj je znacajan dio populacije protiv, tako da NATO mozemo sanjati.
pa u CG cak ni referendum nisu smijeli odrzati jer su znalin da bi moglo biti tjesno. po izjavama nekih politicara u BiH referendum nije problem. sudeci po tome u CG je vise stanovnistva protiv NATO-a nego u BiH pa su ih primili.

tako da ovi sto sanjaju da drina nije granica mogu samo sanjati i dalje. razlog ulaska BiH u NATO je upravo granica na drini.

User avatar
emigrazione
Posts: 6136
Joined: 01/09/2010 13:40

#74972 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emigrazione » 15/01/2020 12:29

Pa , za sada tako izgleda, ali NATO nikada u clanstvo nece primiti zemlju u kojoj je znacajan dio populacije protiv, tako da NATO mozemo sanjati.
NATO ti je odavno u državi i to u punom kapacitetu, možda je i bolje da nas ne prime ''kroz papire'' jer bi morali lovu davati...veliki dio populacije u CG je bio protiv NATO-a, pa je i Mila i NATO bolio kurac za njima, tako će ti biti i ovdje...ko zna šta će biti za 5-10-20- godina, kod nas su Srbi počeli kočiti prije par godina, prije 10 godina svi su bili za NATO. Najvažnije je ne skrenuti sa puta, a ući će se zvanično kad tad o tome je danas bezveze i raspravljati...

User avatar
Styling
Posts: 5418
Joined: 08/10/2013 10:29
Location: Izvan lokalnih dešavanja

#74973 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling » 15/01/2020 12:34

155_mm wrote:
15/01/2020 12:24
Styling wrote:
15/01/2020 12:15
155_mm wrote:
15/01/2020 12:09


ne brine se NATO mesto mnogo oko toga koje za NATO u BiH a ko nije.
Pa , za sada tako izgleda, ali NATO nikada u clanstvo nece primiti zemlju u kojoj je znacajan dio populacije protiv, tako da NATO mozemo sanjati.
pa u CG cak ni referendum nisu smijeli odrzati jer su znalin da bi moglo biti tjesno. po izjavama nekih politicara u BiH referendum nije problem. sudeci po tome u CG je vise stanovnistva protiv NATO-a nego u BiH pa su ih primili.

tako da ovi sto sanjaju da drina nije granica mogu samo sanjati i dalje. razlog ulaska BiH u NATO je upravo granica na drini.
Znas i sam koliki utjecaj su imali Rusi u CG pa ih se jedva kutarisase. Zato ih ne NATO primio ekspresno.

Kod nas je problem u tome sto Srbi u Predsjednistvu i parlamentu BiH imaju pravo veta i mogu blokirati NATO koliko im volja. Ako krenes mimo njih, mogoa bi imati ozbiljan belaj.

User avatar
spreca
Posts: 64408
Joined: 07/11/2006 19:31
Location: Na Spreci fatam ribe....... za guzicu

#74974 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by spreca » 15/01/2020 12:35

Ovaj shupak je veca picka nego zena mu :lol: :lol:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-s ... /200115061

User avatar
BHCluster
Posts: 17517
Joined: 13/09/2007 18:41
Location: Time to get schwifty in here!
Contact:

#74975 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BHCluster » 15/01/2020 12:35

Styling wrote:
15/01/2020 12:15
155_mm wrote:
15/01/2020 12:09
Styling wrote:
15/01/2020 11:13
Dodik je sve sto je rekao u pravu. Nigdje mi nismo sa NATO putem. Bakir samo baca prasinu narodu u oci pred izbore. Ni njega NATO put ne interesuje. Njega interesuje samo i iskljucivo Kanton Sarajevo.
ne brine se NATO mesto mnogo oko toga koje za NATO u BiH a ko nije.
Pa , za sada tako izgleda, ali NATO nikada u clanstvo nece primiti zemlju u kojoj je znacajan dio populacije protiv, tako da NATO mozemo sanjati.
Koliko je ono Srba u Crnoj Gori?

Post Reply